[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Hond met gescheurde kruisband laten inslapen?
Pagina 1 van 7

Hond met gescheurde kruisband laten inslapen?

Geplaatst: 10 okt 2014 10:16
door Snorkels
Ben door de DA doorgestuurd naar een orthopedisch specialist in de randstad met mijn hond waarvan het vermoeden bestaat dat zij een gescheurde kruisband aan haar achterpoot heeft. Weinig informatie gekregen, niets over de revalidatie periode gehoord en geen foto gemaakt. Wel afspraak voor een operatie. Heb er geen goed gevoel over. Komt bij dat iedereen tot nu over het feit heen praat dat ik op de 1e etage woon en mijn hond van 24 kilo de trap op en af moet dragen. Wat ik a. Eigenlijk niet kan en b. Iedere keer het risico loop dat ik door mijn rug ga. Dit gaat in het gunstigste geval bij elkaar 8 weken duren. Wat is wijsheid. Toch maar in laten slapen of niet.

Hond is ongeveer 8 jaar. Weet niet precies hoe oud ze is want heb haar in een bos gevonden (gedumpt).
Heb verder nog 2 grote honden. Dus als ik uitval heb ik niemand voor mijn andere 2 honden en wordt het helemaal een ramp.

Re: Hond met gescheurde kruisband laten inslapen?

Geplaatst: 10 okt 2014 10:50
door mh73
Even zoeken met google en je vindt een schat aan info over dit onderwerp, dus over de revalidatie kun je waarschijnlijk ook wel wat vinden.

Je hond hierom in laten slapen, als het verder nog een gezond en fit dier is, vind ik wel heel ver gaan. Jij hebt zelf de beslissing genomen om drie honden te nemen terwijl je op de 1e verdieping woont. Elke hond kan een blessure aan een poot oplopen, of het nou een jong of oud dier is. Dat is iets wat je je moet bedenken voordat je aan een hond begint.

Re: Hond met gescheurde kruisband laten inslapen?

Geplaatst: 10 okt 2014 11:25
door Klaas Jan
Je hond in laten slapen? Dat kan toch niet waar zijn!? Zoek een oplossing. Vraag iemand of je hond mag logeren en revalideren. Dat is toch wel het minste dat je voor je hond kunt doen lijkt me.

Re: Hond met gescheurde kruisband laten inslapen?

Geplaatst: 10 okt 2014 13:15
door Gea3
Onze hond had ook een gescheurde kruisband, hij is 14 jaar en kreeg het advies van de dierenarts: opereren of inslapen. Wij besloten om nog even af te wachten en het is met rust helemaal weer over gegaan! De poot is nu weer prima!

Re: Hond met gescheurde kruisband laten inslapen?

Geplaatst: 10 okt 2014 13:20
door LindaRuta
Misschien kunt u de hulp inroepen van een hondenhotel. Dat kost niet te veel per dag. Een hond is geen speelgoed die je kunt weggooien als hij "t niet meer doet'. Dus op zoek naar iemand die als verpleging wil optreden want dat verdient hij wel!

Re: Hond met gescheurde kruisband laten inslapen?

Geplaatst: 10 okt 2014 13:55
door AstorBenno
:shock: Je bent wel een heel naïeve hondeneigenaar. Kruisband scheuren bij een hond gebeurd regelmatig.
Elke dierenarts weet wat te doen en een operatie is de enigste oplossing. Ook de nazorg (je hoeft hem echt niet op te tillen) is geen probleem. De hond kan uit zich zelf wel lopen. Ik heb zelf een hond van 95 Kg die ook een kruisband operatie heeft gehad en loopt weer als een tierelier. Heeft niets met leeftijd te maken ..... maar inslapen !!!!!!! is de grootste blunder die je kan begaan.

Re: Hond met gescheurde kruisband laten inslapen?

Geplaatst: 10 okt 2014 13:59
door AstorBenno
LindaRuta schreef:Misschien kunt u de hulp inroepen van een hondenhotel. Dat kost niet te veel per dag. Een hond is geen speelgoed die je kunt weggooien als hij "t niet meer doet'. Dus op zoek naar iemand die als verpleging wil optreden want dat verdient hij wel!
:mrgreen: Je hoeft niet naar één of ander hotel ..... dieren zijn heel erg ZELF REDZAAM. Wat vind ik hier erg veel onwetendheid over het huisdier 'de Hond'.

Re: Hond met gescheurde kruisband laten inslapen?

Geplaatst: 10 okt 2014 14:07
door rpostma
Ik zou goede dierenarts zoeken, dit moet te genezen zijn!

Re: Hond met gescheurde kruisband laten inslapen?

Geplaatst: 10 okt 2014 16:02
door moederslink
3 honden op een 1e verdieping lijkt mij ook wat veel , maar goed, uw keus....
als ze echt oud worden en krakkemikkig worden , wat dan?
Met alle 3 zeulen ....trappen op-en af?
Ergo...bezint voor je begint!
Beesten worden ook ouder en dus moet je van te voren nadenken en alles incalculeren...
Met een gescheurde kruisband laten inslapen ???
Ben je betoeterd?
Trouwens-----geen foto gemaakt?
Rust is zeker geboden en zorg-liefde en aandacht....dat verdient zo.n beest.
Niks zorghotel....stress en zielig voor het beest , vind ik.
Mijn advies zou zijn ....foto maken....opereren....met liefde thuis omringen en maar ff op het balkon uitlaten, maar zeker niet laten inslapen.

Re: Hond met gescheurde kruisband laten inslapen?

Geplaatst: 10 okt 2014 16:04
door lenyenfred
Een hond laten inslapen vanwege gescheurde kruisband is in Nederland niet nodig.
Er zijn opleidingscentra voor diergeneeskunde, welke dit tegen geringe vergoeding doen.
Opvallend is wel, dat u schrijft, gescheurde kruisband aan de achterpoot.
Een hond heeft GEEN kruisband in de voorpoot.
Pleeg overleg met een dierenarts en leg uw probleem voor en zoek samen naar een oplossing.
Misschien, buren, vrienden, familie of bekenden willen wel helpen, vooral in het begin.
Maar inslapen, dat NOOIT !!!!!!!!

Re: Hond met gescheurde kruisband laten inslapen?

Geplaatst: 10 okt 2014 16:28
door alfatrion
Nee, laten inslapen voor zo iets is geen optie.

Re: Hond met gescheurde kruisband laten inslapen?

Geplaatst: 10 okt 2014 17:27
door F.van Holten
De enige vraag was, toch maar in laten slapen ???
Enige antwoord NEE NEE en NEE

Nog een antwoord, proficiat u bent een dierenvriend waar de dieren op wachten.

(Eigenlijk te gek voor woorden, en zo'n posts plaatsen)

Re: Hond met gescheurde kruisband laten inslapen?

Geplaatst: 10 okt 2014 18:41
door F.van Holten
Dat is zo, misschien haalt die hond de Maandag nog.

Re: Hond met gescheurde kruisband laten inslapen?

Geplaatst: 12 okt 2014 11:34
door pimma
Nooit in laten slapen! Mijn hond (10 kg) had in december bij een verkeerde beweging bij het uitlaten haar voorste kruisband gescheurd van haar achterbeen. Ze kon er niet op staan. Dierenarts geweest, die zei pijnstiller en ontstekingsremmer Rimadyl te geven en de hond rust te geven. Kleine stukjes meerdere keren per dag uitlaten, verder rust. Ik moest 3 dagen later terugkomen als ik het idee had dat het niet beter ging. Zij had zelf niet geconstateerd bij het voelen aan het achterbeen of het gescheurd was. Diezelfde week terug maar nu bij een andere dierenarts in die praktijk. Die zei te voelen dat het gescheurd was. Heeft 2 foto's gemaakt. Mijn (gevonden) hond is ws 10 jaar en gezien haar verleden met veel medicatie en door de leeftijd werd er wisselend gezegd opereren dan weer niet opereren. Ik werd er gek van. Wat is wijsheid. Operatie zou zeker 1000 euro kosten als we kijken naar het gewicht van de hond mbt narcose!! En dan nog zal moeten blijken of de hond daarna goed kon lopen of dat er complicaties zouden optreden. Hangt van de soort operatie af! Het is een zware operatie. Ze kunnen bv een plaat zetten waarbij de schroeven later kunnen loslaten...

Ik heb veel dierenforums gelezen waar wisselend gereageerd werd op een operatie. Ik heb veel slechte berichten gelezen, dus besloot ik om de hond rust te geven, kleine stukjes uitlaten. Ja ik moest de hond tillen ik woon 3 hoog, dus niet zoals op de site iemand schreef, dat je gewoon je hond trap kan laten lopen!!

Ik heb in het begin Rimadyl (pijn en onstekingsremmer) van de dierenarts gehad. Dat was wel nodig, want het is wel pijnlijk voor zo'n hond. Maar het middel Carporal is goedkoper en werkt net zo goed! Ook via de dierenarts verkrijgbaar of te bestellen bij hem.

Verder heb ik bij de dierenwinkel een pot Gelatinaat (Primeval) gekocht. Dat geef ik nog steeds elke dag door haar eten (1/2 schepje). Pot is geloof ik 28 euro maar je doet er lang mee!

Carporal geef ik al heel lang niet meer. Heb het wel in voorraad op advies van de dierenarts. Ze zei nl dat als je niet opereert er later eventueel arthrose kan optreden.

Wat belangrijk is is dat je hond als je wilt opereren geen overgewicht mag hebben. Het is sowiezo goed om hem te laten afvallen als hij te dik is, ook al opereer je hem niet. De belasting voor zijn poot is dan minder groot.

Nog even een waarschuwing. Er werd ook gezegd door dierenarts om eventueel met de hond naar de fysio te gaan daar kan hij dan in zwembad op de loopband staan. Ik heb hier geen goede verhalen over gehoord. De hond was teveel belast door het teveel lopen op de loopband omdat dit zo soepel ging.

Kortom, niet gelijk voor operatie kiezen. Wel Carporal vragen. rust houden. Geduld. Heeft zeker aantal maanden geduurd voordat ze weer goed liep.

Sterkte

Re: Hond met gescheurde kruisband laten inslapen?

Geplaatst: 13 okt 2014 00:36
door rozemarijntje
Ken hier twee honden hebben het gehad eentje van 6 en andere 10 ,flinke grote honden,soort herder spierwit andere weet ik niet maar flink ding denk kg of 50
Maar goed ,kruisbanden flinke revalidatie,mag eerst elke keer 10 min lopen etc...gaat mnd duren.
Maar bij hun geslaagd..
Krijg de kriebels dat je zegt heb nog twee honden...
Dus komt er op neer eigenlijk geen tijd dus laat hem dan maar inslaprn,kosten bij hun 1700 euro,dus msschien denk je nu helemaal inslapen,nou dan zou ik je :evil: :evil: vinden,je weet waar je aan begint als je honden neemt...

Denk niet erns dat da in laat slapen.
Als beest verder super gezond is...

Toevoeging idd mag absoluut geen trappenlopen!!moet heeeeel voorzichtig rustig lopen,echt tijd voor genomen worden

Re: Hond met gescheurde kruisband laten inslapen?

Geplaatst: 13 okt 2014 00:38
door 47712
TS snurkels of snorkels reageert niet meer. BS verhaal.

Re: Hond met gescheurde kruisband laten inslapen?

Geplaatst: 13 okt 2014 00:44
door moederslink
Hij was het panel beu denk ik , na een dag , of zit nu alleen maar na te denken over alle antwoorden,
hopelijk kiest ie het juiste voor zijn hond!

Re: Hond met gescheurde kruisband laten inslapen?

Geplaatst: 13 okt 2014 03:24
door czarczar
AstorBenno schreef:Ik heb zelf een hond van 95 Kg die ook een kruisband operatie heeft gehad ...
95 kilo? Weet je wel zeker dat het een hond is?
Een vrouw van 95 kg zou ik de deur al uit doen, laat staan een hond van 95 kg.
Nee, dat kan niet kloppen, gelul.

Re: Hond met gescheurde kruisband laten inslapen?

Geplaatst: 14 okt 2014 13:56
door rozemarijntje
Nou eeen ierse wolfshond kan makkelijk 95 wegen!!

Re: Hond met gescheurde kruisband laten inslapen?

Geplaatst: 14 okt 2014 22:15
door moederslink
ja idd we zien hem niet meer , ben nl best wel benieuwd hoe het met zijn hond is afgelopen en wat ie heeft besloten....hoop uit de grond van mn hart dat het beest niet dood is!