LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Hoestdrank

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Gesloten
Radar
Site Admin
Berichten: 4577
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Hoestdrank

Ongelezen bericht door Radar » 01 feb 2008 08:53

En het is winter en dus er wordt heel wat gesnotterd en gekucht. Biedt hoestdrank bij een nare hoest verlichting? En zijn de hoestdranken die vrij verkoopbaar zijn ook wel veilig? Radar geeft het antwoord.

eeliane
Berichten: 1447
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: Hoestdrank

Ongelezen bericht door eeliane » 04 feb 2008 19:07

Hoest is meestal een onschuldig verschijnsel maar kan wel 3 tot 5 weken duren voordat het over is.
De bovenste luchtwegen zijn namelijk aangetast /geirriteerd door een virus, de bovenste laag van de luchtwegen zijn slijmvliezen deze laag wordt afgestoten om vervangen te worden vandaar soms het ophoesten van veel slijm, als al het slijm weg is komen er nieuwe slijmcellen maar nog steeds is de luchtweg/keel geirriteerd en ontstaat het droge kuchje (er wordt geen slijm meer afstoten) maar ook deze gaat weg. Hoestdrankje helpt niet, het beste is veel waterdrinken om de keel schoon te spoelen zodat overbodig materiaal wordt weggewerkt.
Codeine tabletjes helpen nog wel eens maar volgens sommige meer placebo dan werkzaa, maar oke... Als de irritatie namelijk naar beneden gaat en er bij de slijmlaag in de keel bacterieen komen die dus mee zakken omdat er niet genoeg gespoeld en opgehoest wordt dan krijgt men een bacteriele infectie, dan krijgt u ook koorts en moet de dokter even luisteren, dan pas spreek je van een ontsteking van de bronchien, de lager gelegen luchtwegen dus, nog lager en je hebt een longontsteking.
Dus hoest zonder koorts en wat ruwe keelpijn is niks bijzonders, gaat vanzelf weer over maar kan wel 3 tot 5 weken duren, is dus een virale infectie en daar helpt dus GENE antibitica bij! veel drinken zodat hetgeen bacteriele infectie van de lagere kushctwegen gaat worden, daar kan je echt heel ziek van zijn, gaat altijd gepaard met koorts.

OR10
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 feb 2008 20:46

Re: Hoestdrank

Ongelezen bericht door OR10 » 04 feb 2008 20:50

Een belangrijke aanvulling op het advies aan het einde van dit onderwerp in de uitzending.

Honing mag NIET gegeven worden aan kinderen onder de 1 jaar. Zij kunnen namelijk erg ziek worden van een bacterie die in honing voor kan komen.

Yasmine¶
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 feb 2008 23:38

Re: Hoestdrank

Ongelezen bericht door Yasmine¶ » 05 feb 2008 00:21

Wederom een bijzonder goed onderbouwd en onderzocht onderwerp.

Van de drie genoemde middelen Promethazine, Broomhexine en Dextromethorfan worden er twee behandeld. Over de de Broomhexine heb ik niets gezien in de uitzending, dus waarom genoemd.
Promethazine is al een aantal jaren alleen op recept verkrijgbaar, dit i.d.d. omdat het in verband gebracht werd met wiegedood. Dus waarom dit middel noemen `is wel erg suggestief` Het is niet VRIJ verkrijgbaar !!
Dextromethorfan is een middel waarover begin 2006 ophef overgeweest is i.v.m. misbruim door jongeren als partydrug. Echter volgens volgend artikel is er weinig reden tot ongerustheid m.u.v. een overgevoelig/ overgedosseerd kind http://www.cbg-meb.nl/CBG/nl/people/act ... efault.htm

Uiteraard hebben jullie gelijk, het is allom bekend dat de middeltjes bij hoest en verkoudheid hoofdzakelijk een placebo efect hebben, als je er geld aan uit geeft moet het iets doen`. Maar de vooraankondiging en tekst en uitleg in de uitzending deugen van geen kant !!!!!!

Gert-Jan_k1
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 feb 2008 18:03

Re: Hoestdrank

Ongelezen bericht door Gert-Jan_k1 » 05 feb 2008 18:11

Lees voor gebruik de BIJSLUITER

Dampo bij Droge Hoest:

Niet te gebruiken wanneer u overgevoelig bent voor een van de bestanddelen.... enz enz.... uw kind jonger dan 2 jaar is.

Wiegedood is dus niet mogelijk als je het product goed gebruikt, niet bij kinderen onder 2 jaar.

als je helemaal slim bent dan koop je je medicijnen niet bij je plaatselijke supermarkt of tankstation, maar gewoon bij de drogist waar de mensen de kennis hebben om jouw goed te adviseren.

MLF
Berichten: 798
Lid geworden op: 20 okt 2005 13:43

Re: Hoestdrank

Ongelezen bericht door MLF » 06 feb 2008 09:04

Mijn moeder gebruikt Tussisin (geen idee hoe het geschreven wordt), ze heeft geen klachten, ze vind dat het goed werkt

franil
Berichten: 57
Lid geworden op: 04 jan 2007 22:25

Re: Hoestdrank

Ongelezen bericht door franil » 06 feb 2008 16:26

Volgens mij werken hoestdrankjes niet, omdat het hoesten iets in de luchtwegen is, en daar komen die drankjes of welk ander middel dan ook dus niet.

Gesloten