[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Bijwerkingen Ezetrol
Pagina 1 van 1

Bijwerkingen Ezetrol

Geplaatst: 08 sep 2017 13:01
door bovenhans
Sinds begin mei 2017 ben ik overgestapt van de statines (oa ook rode rijst) naar Ezetrol. Aanvankelijk zeer blij aangezien de vervelende bijwerkingen (spieronmacht en vage pijnen) langzaam verdwenen. Echter sloop na ong. 6-8 weken een langzame pijn en gewrichtsprobleem op van mijn heup gewrichten. Tevens trad na enkele weken verder op een zeer toenemende stijve nek en schouder, li + re, problemen op . Onverklaarbaar (ben zelf fysiotherapeut). Na 3,5 maand ben ik gestopt met ezetrol, aangezien ik de klachten hier van verdenk. Nu na 4 weken stoppen zijn de klachten(die alleen maar goed reageren op diclofenac) zeer lichtelijk verminderd. Vraag : na hoeveel tijd mag je verwachten dat de mogelijke bijwerkingen volledig zijn verdwenen? (dus na 3,5 maand gebruiken)

Re: Bijwerkingen Ezetrol

Geplaatst: 08 sep 2017 18:34
door breien
Dit is een lekenforum en we zijn geen artsen. Ik denk dat u met deze vraag beter terecht kunt bij uw behandelende arts.

Re: Bijwerkingen Ezetrol

Geplaatst: 08 sep 2017 18:44
door Costnix

Re: Bijwerkingen Ezetrol

Geplaatst: 13 jan 2018 14:44
door sylviaresa
u gebruikt het omdat u hoeveelheid cholesterol en andere vetten in het bloed te hoog zijn. Het wordt gebruikt bij een te hoog cholesterol.
dan kan u beter een ander middel vragen aan uw ha.

diclofanac zorgt op langer termijn voor achter uit gang van uw nieren.
misschien toch handig als u dit eens overlegt met u behandelende arts.
en een ander middel vraagt.

Re: Bijwerkingen Ezetrol

Geplaatst: 13 jan 2018 15:33
door breien
Vermoedelijk is TS al bij de huisarts langsgegaan met de vraag, zijn de bijwerkingen verdwenen of gebruikt hij/ zij nu een ander middel. Om nu nog met allerlei adviezen te komen zou niet zo heel veel zin hebben omdat ik vermoed dat TS zijn/ haar topic niet meer volgt.

Re: Bijwerkingen Ezetrol

Geplaatst: 07 apr 2019 20:00
door owijngaard
Na 3 weken gebruik van ezetimibe cholesterolverlagers erg veel last van bijwerkingen. Hevige spierpijn in benen en armen. Kracht verlies, en dikke kromme vinger die ik niet meer recht kan krijgen. Gestopt na 3 weken. Nu 2 maanden verder nog geen verbetering. Kan mijn werk niet meer doen.

Re: Bijwerkingen Ezetrol

Geplaatst: 07 apr 2019 21:39
door Costnix

Re: Bijwerkingen Ezetrol

Geplaatst: 04 jun 2019 20:39
door witrijder
Medicijnen zorgen onder meer voor verlies aan vitaminen en mineralen. Statines onder andere aan Q10; een stofje dat onder meer belangrijk is voor de energie en voor je spieren. Ook verminderen ze de enzymwerking - DPP-IV. Andere medicijnen kunnen weer andere tekorten en ontregelingen geven, wat weer andere klachten kan geven. NSAID's zorgen, door irritatie van de slijmvliezen, voor veel voedingstekorten. Bovendien werken ze ontregelend op je hormoonhuishouding.

Re: Bijwerkingen Ezetrol

Geplaatst: 05 jun 2019 11:43
door juliomariner
@Witrijder: u kunt uw beweringen natuurlijk wetenschappelijk onderbouwen? (en dan niet met van die wappersites van een of andere obscure club van zwevers