LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Frans en Nanke Verbunt
Berichten: 150
Lid geworden op: 12 jan 2009 16:18

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Frans en Nanke Verbunt »

Vampiera


Geplaatst op 13 Jan 2009 12:25 door Vampiera

Fijn dat er weer normaal denkende mensen op het forem zitten

rvdwe1
Berichten: 24
Lid geworden op: 13 jan 2009 09:15

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door rvdwe1 »

Even voor alle duidelijkheid: een dierenasiel is ook een opvangcentrum voor {veelal) katten en honden. IK mag daar alleen vaak op afspraak naar binnen om te kijken danwel een dier aan te schaffen. Uit het feit dat Van meegen gewoon bezoekers toelaat TEGEN betaling bewijst dat er commerciele doeleinden zijn. Stichting AAP laat GEEN MENSEN toe op het terrein omdat de dieren rust nodig hebben na een vaak ellendig leven:
http://www.stichtingaap.nl/contact2003/bezoek.php3
Stichting Pantera doet hetzelfde: ook daar worden GEEN mensen toegelaten: http://www.pantera.nl/joomla/index.php/ ... elijkheden
Het NOP is dan ook geen opvangcentrum maar een verkapte dierentuin gezien er een restaurant, een speeltuin ed is!

rvdwe1
Berichten: 24
Lid geworden op: 13 jan 2009 09:15

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door rvdwe1 »

Peter1111: BRAVO!!! ik wil ook wel eens weten wat er op de prive-adressen aan illegale handel te vinden is. Misschien wel een tipje sturen naar Justitie? Misschien maakt van Meegen wel deel uit van een criminele organisatie?

PeCe
Berichten: 23
Lid geworden op: 10 jan 2009 18:02

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door PeCe »

Ik heb niet alles gezien en daarom zit nu hier. Maar wat voor mij doorslaggevend was, is dat de EAZA seze "dierentuin "niet accepteerd. Alle dierentuinen hanteren de EAZA normen.En alle dierentuinen zijn verenigd in de EAZA. Als de EAZA een dierentuin weigert is er iets goed mis.
Ik vind het jammer als het een dierentuin zou worden, het is een vogelopvang. Dus logisch dat ze de status niet krijgen/hebben. De papegaaienhulp in Haren, stiching Aap e.d. opvang zijn volgens mij ook geen dierentuin. Zeker weten dat die ook die status niet zouden krijgen. Is daar dan ook iets goed mis?
Wat de opvang en fok van toekans in Suriname betreft laten we dat liever in handen geven van bv de vakmensen die in Avifauna werken en in andere nNederlandse dierentuinen.
Zelf ben ik ook geen voorstander dat ze in Suriname beginnen. MAAR waarom zouden Nederlandse dierentuinen, die algemeen zijn BETER werken dan een in vogels gespecialiseerde organisatie? Hebben de dierentuinen nu ineens de vogelspecialisten in dienst? Als je vraagt waar die dierenartsen en specialisten werken, dan krijg je volgens mij nooit te horen, dierentuin a of b.
Ik heb de opname zojuist bekeken en in mijn ogen is van Meegen nog steeds een gewone handelaar met commerciele bedoelingen. Als ik dan hoor dat hij een Toekan fokkerij wil opzeggen en dat hij ze "gratis"weggeeft. Dat kan er bij mij niet in.
Waar is gezegd gratis weggeven? Ooit gehoord van uitwisselingsprogramma's, kweekprogramma's waarbij dierentuinen dieren uitwisselen. Daarnaast is sponsoring, zeker door landen en overheden geen onbekend verhaal. Sommige landen denken niet 100% commercieel, die willen graag wat aan faunabeheer doen. Die stimuleren kweek projecten om dieren die met uitsterven bedreigt worden te behouden.
Mijn buurvrouw haar grijze roodstaart is al/pas 56jaar !!!!
Dus jouw buurvrouw haar papegaai is nu representatief voor ALLE papegaaien? Dit houd in dat ALLE papegaaien zo oud worden. Het zou mooi zijn. Ik ken papegaaien die nog ouder zijn, zelfs in de 80. MAAR HELAAS is de werkelijkheid dat veel papegaaien veel veel eerder overlijden. Je zou eens op alle fora moeten kijken of navraag moeten doen bij een dierenarts. Dan zal je schrikken hoe jong veel papegaaien overlijden. Helaas weet de grote massa nog steeds niet hoe ze een papegaai moeten verzorgen, gevolg ze overlijden snel door stress, ziekte of verkeerde voeding.
Oh ja waar was Marianne Timmer van de partij voor de dieren?
Die wist hier vermoedelijk al van. Weet jij wel met wie de presentatrice, antoinette Hertsenberg is getrouwd. Namelijk met activist en eerstekamer lid Niko Koffeman van de Partij voor de Dieren
Wat mij enorm verbaasd is dat er in veel reacties op dit forum voorbij wordt gegaan aan het feit dat er zoveel vogels zijn "verdwenen".
Hoezo zijn er veel vogels verdwenen??
Dit is pure manipulatie van cijfers. Als statisticus doe ik dat ook geregeld voor andere zaken.
10000 vogels binnengekomen, hoeveel via AID, Douane en andere in beslag genomen dieren zitten er in deze telling. Deze dieren worden daar tijdelijk gebracht in afwachting van een rechterlijke uitspraak. Deze dieren gaan vaak uit het park, alsnog de (door de rechter bepaalde) handel in, alsnog naar een ander dierentuin, zelfs terug naar de persoon van wie de papegaaien waren/zijn. De AID, douane is groot leverancier van dieren. Die meetellen en als permanent gebruiken, ja jantje de koekoek dat er dan zogenaamd veel verdwijnen.


Zoals al door meer mensen is aangegeven, knippen en plakken, dat hebben ze goed gedaan bij Radar. Als ik iemand een grap of ironische uitspraak ontlok, vervolgens een deel weglaat, kijk een hoe die uitspraken dan worden geïnterpreteerd. Zeker weten dat ik dan de meest correcte en goede organisatie als slecht kan doen overkomen.

Daarnaast is het de vraag in hoeverre bepaalde uitspraken wel representatief zijn. Er lopen ook jongens/meisjes die er als taakstraf moeten werken. Natuurlijk moet dat gecontroleerd worden en is dat geen excuus voor eventuele verkeerde verzorging. Maar zo iemand is niet gemotiveerd en zeker niet representatief om voor een park uitspraken te doen. TROS radar doet nu wel overkomen alsof iedereen die uitspraken doet veel verstand van zaken heeft. Zoals al gezegd, goed knippen en plakken en manipuleren van het "kijkvee".

Een ding hebben ze zeker bereikt, dat er veel mensen in rep en roer zijn, zowel pro als contra. Is ook te zien aan dit onderwerp. Nog niet eerder is een onderwerp zo actief in zo een korte tijd zo actief geweest en vol gezet met berichten.

Patrick en Sevda
Berichten: 124
Lid geworden op: 12 jan 2009 23:20

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Patrick en Sevda »

Hierbij verzoek ik alle mensen, "dierenvrienden" die hun 'huis'dier gedumpd hebben en iedereen die een mening heeft over de verzorgers, dhr. van Meegen en alle vrijwilligers om vanavond om 18:30 naar Omroep Brabant te kijken.
Hier komen deze mensen wel aan het woord, ook de patholoog.

Misschien dat hier meer duidelijkhied komt voor die mensen die allemaal hun eigen mening hebben.

Het papegaaienpark is geen dierentuin, het is geen grote vogelkooi waar je vogeltjes kunt kijken. Je moet het zien als een ziekenhuis voor verwaarloosde, slecht gevoede, slecht verzorgde, slecht opgevoede en voor mensen overbodige vogels. Hier krijgen ze verzorging en liefde!

Kijk vanavond!

simpat
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 jan 2009 12:49

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door simpat »

Beste allemaal,

Mijn schoonmoeder heeft 2 jaar geleden ook haar papegaai (grijs roodstaart) gebracht naar het NOP. Zij dacht daar goed aan te doen en ze dacht dat hij daar een beter leven zou hebben met soortgenoten. Vandaag heeft zij opgebeld naar het NOP en wat blijkt......hij is overleden!! :(
Ik had al zo'n vermoeden na de uitzending van gister......echt te triest voor worden.
20 jaar is hij geworden........veels te jong dus...en ze konden niet eens vertellen waaraan hij overleden is.
Volgens mij gaat er echt heel veel fout in Veldhoven....ik hoop dat mensen niet meer hun papegaai daar naartoe brengen.
Dat wilde ik even kwijt......

groet Simone

jen86
Berichten: 8
Lid geworden op: 13 jan 2009 11:11

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door jen86 »

Even voor de duidelijkheid:

De jongeren/ouderen die halt of vanuit de justitie werk komen doen komen NIET in aanraking met de dieren en mogen ook niet de verblijven betreden.

RvanderV
Berichten: 58
Lid geworden op: 13 jan 2009 12:44

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door RvanderV »

Om te beginnen wil ik even zeggen dat ik een poging heb gedaan om alles door te lezen. Maar ik werd gek van al die zielige mensen die lopen te zeuren van: "Hoe is het nou met mijn Lorre". Dit hadden ze beter kunnen bedenken voor ze het beestje uberhaupt kochten!

Dat terzijde wil ik nog enkele dingen mededelen inzake de uitzending:
1. De uitzending was in mijn ogen duidelijk knip en plak werk.
2. Dit was duidelijk geen goede onderzoeksjournalistiek. Tonnie van Meegen kreeg niet de kans om zijn verhaal af te maken, meteen dook die over agressieve journalist van radar er boven op. Zelfs in de studio kreeg de Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit niet eens de kans om zijn zinnen af te maken.

Dan nog een eigen observatie:

- De N.O.P. is in 1987 opgericht. En bestaat nu dus al iets meer dan twintig jaar.
- Volgens de uitzending van tros radar zelf is de gemiddelde leeftijd van de binnengebrachte dieren 17 jaar.
- Volgens tros radar zijn er de afgelopen jaren gemiddeld 600 papegaaien per jaar binnen gebracht.
- Volgens een post van Giggles (Zie pagina 11). Worden Papegaaien in gevangenschap gemiddeld 20 jaar. Ik heb een poging gedaan om dit gegeven met wetenschappelijk onderzoek te staven maar heb geen informatie betreffende de gemiddelde leeftijd van papegaaien in gevangenschap kunnen vinden.

Als je dan al die gemiddelden bij elkaar neemt zou dat betekenen dat gemiddeld gezien alle papegaaien die in 2005 (met een gemiddelde leeftijd van 17 jaar) in 2008 zouden sterven van ouderdom (gemiddelde leeftijds verwachting van 20 jaar in gevangenschap.

Stel nou dat de gemiddelde leefted op 25 of 30 jaar ligt, dan geldt dit optel sommetje nog steeds en is het dus niet meer dan logisch dat gemiddeld gezien er ieder jaar net zoveel vogels (van ouderdom!!) sterven als er binnen gebracht worden.


Dan heb je verder natuurlijk ook nog altijd de eventuele slechte staat waarin ze binnen zijn gekomen. Op de formulieren die ze hebben laten zin in de uitzending stond bij de meeste papegaaien aangevinkt dat ze geen last hadden van de op de formulieren staande kwalen. Dit waren allemaal fysieke kwalen die met het blote oog te zien zijn. Dus ik geloof best dat er dieren binnen gebracht worden die er van buiten goed uit zien maar van binnen geestelijk of fysiek niet gezond zijn.

In mijn ogen is deze uitzending van tros/radar dus puur op speculatie en slecht onderzoek gebasseerd.

Daarom hoop ik ook dat de uitzending het N.O.P. geen onherstelbare schade heeft toegebracht.
Mijn steun hebben ze in iedergeval.

m.v.g.
RvanderV

picolientje
Berichten: 84
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:26

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door picolientje »

ik vind dat ze toegan tot nop moeten dicht gooien en alles eens een keer goed onder de loep moeten nemen

1 vogels die altijd bij mensen binnen hebben gezeten en dan ineens naar buiten worden gezet in een klimaat waar ze niet thuis horen,
is toch normaal of niet dat ze dan dood omvallen

2, vogels die bij mensen thuis zaden krijgen en in nop worden gevoert met palets die ze niet moeten
normaal dat ze afvallen en dan met heimwee erbij dood omvallen

maar als ze tegen mensen zeggen bel maar en we geven info over u papegaai
en ze zitten maar in vlucht 5 of zijn al maanden dood

waarom als ze eerlijk zijn zeggen ze dat niet zoals ze afspreken met de mensen die hun vogel daar laten

nee meestal is vogel naar 4 maanden al dood en mensen blijven maar betalen met de gedachte hun koko of pietje leeft nog steeds
ben dan eerlijk en laat die mensen weten u vogels is dood wilt u nog langer donateur zijn ;
en dan word er door sommige gezegt regering moet geld geven???

waarom zodat de heer tony nog rianter kan leven van andere zen geld als hij al doet

en ik blijf erbij als er geen geld is voor goed opgeleid personeel tussen al de goede vrijwilligers

waarom dan wel het park exotisch maken wat ook hoop geld kost en tokan fokkerij in suriname beginnen >?? als je al kampt met geld tekort

klink dat logisch geloof het toch niet of jullie willen het niet lezen of horen of hebben gewoon grote plank voor hoofd

nou ik niet ...

rvdwe1
Berichten: 24
Lid geworden op: 13 jan 2009 09:15

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door rvdwe1 »

Uitwisselen gebeurt alleen onderling bij de aangesloten leden van EAZA. NOP is daar GEEN lid van noch van de Nederlandse Vereniging van dierentuinen noch een andere organisatie!

Wat het gratis weggeven van Toekans betreft: hij zegt inderdaad niet ze gratis weggeeft maar niet verkoopt. Hoe wil je de kosten dekken voor fokken, vervoer, inklaring door Douane, vaccinatie ed. Hij is geen EAZA lid dus voor uitwisseling komt hij niet in aanmerking.

Wijnstamper
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 jan 2009 13:13

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Wijnstamper »

Natuurlijk zullen er ook bij het NOP regematig grote fouten gemaakt worden. Er wordt met vrijwilligers gewerkt met een klein budget.
Als men de dieren wil helpen dan moet je ze sponsoren en niet alleen maar afkraken.
Als het opvangcentrum sluit dan kunnen de mensen hun overbodig geworden diertje gewoon in de vuilnisbak gooien.

Patrick en Sevda
Berichten: 124
Lid geworden op: 12 jan 2009 23:20

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Patrick en Sevda »

rvdwe1

De NOP is een stichting die moet werken met donateurs en entreegelden om de vogels te verzorgen, dit wordt niet door de overheid betaald! Zoals in jou rijtje.
En ja het klopt, bij een asiel kun je een dier opvangen, daar moet je echter wel de hoofdprijs voor betalen, maar dat is niet commercieel?

Ben blij dat je een kijkje mag komen nemen bij de NOP, dan kun je zelf komen kijken hoe dieren verzorgd en/of behandeld worden, hier geven ze wel openheid!

En worden in een asiel oudere honden en/of katten niet afgemaakt als ze er te lang zitten, of als ze agresief zijn? Denk eerst eens na wat je allemaal schrijft!!!!

esjo
Berichten: 38
Lid geworden op: 21 mar 2006 16:03

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door esjo »

Over dat mensen niet gebeld worden bij overlijden van de papegaai in het NOP.
In principe wordt je daar niet van op de hoogte gesteld of je moet expleciet vermelden dat je dat wilt weten
Dat staat in het contract. Punt 15
Letterlijk:
Om u en ons eomoties te besparen wordt u niet in kennis gesteld indien uw vogel komt te overlijden. Mocht u toch in kennis gesteld willen worden, dan verzoeken wij u ons dit bij het brengen van de vogel duidelijk mede te delen, of na het lezen van dit blad even hierover met ons te bellen.

SueFl
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 jan 2009 13:16

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door SueFl »

Verwijderd..
Laatst gewijzigd door SueFl op 13 jan 2009 13:22, 2 keer totaal gewijzigd.

Ellen123
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 jan 2009 13:17

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Ellen123 »

hebben jullie ook wel eens gehoord van heimwee bij papegaaien?
Wij hadden een agapornis en toen ik uit huis ben gegaan heb ik deze mee genomen. Echter het beestje zat daarvoor altijd bij mijn moeder. 2 weken na de verhuizing was hij dood (nog geen jaar oud). En het lag in dit geval niet aan verflucht enzo want we hebben haar pas opgehaald toen dat allemaal al lang achter de rug was.

Jullie brengen je beestje vast om een goede reden weg... maar of de vogel daar ook goed tegen kan..??

jen86
Berichten: 8
Lid geworden op: 13 jan 2009 11:11

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door jen86 »

Op de formulieren die bij radar te zien zijn wordt door een verzorger aangekruist, je leest goed "een verzorger" of hij op het eerste gezicht iets ziet wat de vogel mankeert. 1 a 2x per week komt de dierenarts de vogels zelf controleren en daar worden ook notities van gemaakt maar deze zijn NERGENS in het filmpje te zien. Dus de "staat"van de vogels op de formulieren is ingevult door iemand die niet opgeleid is om dieren te kunnen onderzoeken zoals een arts zou doen en kijkt alleen maar wat er mis zou "kunnen" zijn. Ik ben vaak bij de onderzoeken geweest ( en heb meegeholpen met de arts) en weet dat er zeer veel vogels met "kwaaltjes" binnen gebracht worden.

Frans en Nanke Verbunt
Berichten: 150
Lid geworden op: 12 jan 2009 16:18

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Frans en Nanke Verbunt »

Picolientje, Picolientje, Picolientje toch

"zodat Tony (Tonnie) nog rianter kan leven"

Ga een keer kijken waar hij woont, n.l. in een huisje gebouwd van oude gebruikte units. Niets riants aan, bij ernstige regen heeft hij natte voeten! Praat toch geen onzin.

rvdwe1
Berichten: 24
Lid geworden op: 13 jan 2009 09:15

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door rvdwe1 »

MAAR!!! Is het dan niet de taak van de dierenarts om de juiste medicatie toe te dienen zoals zij dit geleerd heeft tijdens de opleiding?

Patrick en Sevda
Berichten: 124
Lid geworden op: 12 jan 2009 23:20

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Patrick en Sevda »

Picolientje

Jij weet dus absoluut niet waar je het over hebt.
Waar baseer jij al die onzin toch op.

Lees eerst eens een boek over deze vogels of ga eens een keer een bezoek aan het park brengen, weet je eigenlijk wel wat een papegaai is?
En wat een papegaai hoort te eten?

Denk eerst even na voor dat je iet schrijft.

rvdwe1
Berichten: 24
Lid geworden op: 13 jan 2009 09:15

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door rvdwe1 »

Patrick en Sevda: waarom doen Stichting AAP en Pantera niet de deuren open voor het publiek? Simpelweg omdat zij er geen commerciele belangen bij hebben. Van Meegen dus wel! Je zet niet zomaar een speeltuin, restaurant ed neer

Aanvulling: Stichting Pantera ontvangt GEEN subsidiegelden moet het hebben van giften (zoals vlees ed) en donaties door sponsoring van een dier wat daar verblijft. Het kan dus WEL!
Laatst gewijzigd door rvdwe1 op 13 jan 2009 13:36, 3 keer totaal gewijzigd.

Gesloten