LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
jen86
Berichten: 8
Lid geworden op: 13 jan 2009 11:11

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door jen86 »

Nog even over de pelletvoeding:

De vogels worden op een speciaal schema overgezet op pelletvoer. Ze worden begin van de perdiode gewogen, aan het eind weer. Als ze niet goed eten blijven ze langer zitten, als ze niet op gewicht zijn blijven ze langer op het schema. Zodra ze 10 gram onder het begin gewicht zitten moeten ze blijven. Zodra ze op gewicht zijn (het begin gewicht het liefste erboven) mogen ze naar "buiten".
In de koude periode worden de vogels NIET buiten geplaatst. Deze gaan naar verwarmde binnenverblijven (misschien dat de ara van het filmpje daarom zo lang binnen zat?) en pas als het vorstvrij is verplaatst naar buitenverblijven (hier blijven ze ook 1 a 2 weken binnen zitten zodat ze weten waar ze gevoert worden en warm kunnen zitten). In de winter worden alle "kneusjes" ook in verwarmde binnenhokken geplaatst zodat ze NIET naar buiten kunnen waar ze onderkoelt kunnen raken.

hint
Berichten: 5
Lid geworden op: 13 jan 2009 13:27

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door hint »

Ik heb net als velen mijn rotsparkiet in 2005 naar het NOP gebracht 13 jaar oud, wij waren de eerste eigenaar gekocht van een kweker.

Toen ik hem daar bracht werdt mij verteld dat alle vogels gechipt zouden worden.....ik heb vandaag met het NOP contact opgenomen en ik krijg gewoon te horen: parkieten krijgen geen chip!! dit is een rotsparkiet dat is een redelijk formaat parkiet....maar er was niks meer over hem te vinden...ja hij zal wel in de parkieten vlucht zitten???

ik ben er zelf meerdere malen geweest en ik weet dat de rotsparkieten in een groepje zaten maar zeker niet in een vrije vlucht.
En dan ook zeggen ja hij kan natuurlijk nog best leven want er staat niks in de computer net alsof iemand die mijn vogel op de grond vindt denkt goh welke zal dit zijn als er geen chip in zit.
Een parkiet is daar dus gewoon niet meer terug te vinden.

Mijn vraag klopt het dat parkieten (groot) niet gechipt worden???

peer92
Berichten: 12
Lid geworden op: 12 jan 2009 18:57

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door peer92 »

Tja...

Veel papegaaien komen al binnen nadat ze jaren fout gevoed zijn (zie het als ongezond eten, vaak krijg je pas naar jaren kwalen, je kunt 20 jaar gestopt zijn met roken en alsnog doodgaan aan longkanker). Deze dieren hebben dus al een zwakte. Een papegaai in gevangenschap mag sowieso blij zijn om 20 te worden, laat staan parkieten, die met geluk 10 worden... Er lagen dan ook alleen maar kleiner gevogelte in die koelkast, deze die gevoeliger zijn voor infecties, en minder oud worden... Veel dieren komen al gewoon ziek (ook al zie je dat niet) of al aan het einde van hun leven (18 jaar) binnen... Vind je dan gek dat er een hoog sterftecijfer is.
Daarbij, ik er ook gewerkt (op zondagen) en die koelkast was bijna altijd leeg, en werd toendertijd nog gebruikt voor het invriezen van muizen (voor reptielen).

En wanneer er (op zondag) een papegaai dood ging, werd dit altijd gemeld, en daar was men helemaal niet blij mee, aangezien veel mensen (oa ik) na een tijdje een band op bouwden met verschillende vogels. Dan doet het pijn in je hart dat hij aan ouderdom of aan zijn kwalen is overleden...

carlyjack
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 jan 2009 13:35

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door carlyjack »

Hallo

Ik heb voor afgrijzen naar de uitzending zitten te kijken wat een stelletje dierenbeulen zeg om zulke lieve beestjes zo te behandelen.
nou moet ik er wel bijzeggen dat ik het ook geen stijl vind als je je huisdier afdankt omdat hij te veel herrie maakt. wij hebben een agapornis en die maakt ook een hoop herrie en hij bijt ook maar daarom danken we dat beestje niet af. daar ben je dan toch dol op!

ik hoop dat het centrum vlug zijn deuren sluit en dan deskundige mensen de boel overnemen die echt weten wat ze met vogels doen! die directeur moet aangeklaagd worden wegens dierenmishandeling.
radar heel goed dat jullie dit item hebben gedaan. het is goed als mensen op de hoogte zijn dat het in z´on stichting gedaan wordt!

ik hoop dat de minister dit ook oppakt en dat er anders een andere partij dit oppakt zoals de partij voor de dieren.

radar ga zo door!!!!!!!!!!!!!!!!!

Patrick en Sevda
Berichten: 124
Lid geworden op: 12 jan 2009 23:20

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Patrick en Sevda »

rvdwe1

Misschien dat je dan ook even de moeite kunt nemen om de jaarverslagen van bijvoorbeeld stichting AAP even kunt doorlezen. Er zijn daar ongeveer 100 vaste personeelsleden in dienst. Met een gezamelijk salaris van ongeveer 1.700.000 euro per jaar!!! Zij krijgen veel geld van bijvoorbeeld de Nationale Postcodeloterij. Zij krijgen van de postcodeloterij 560.000 euro per jaar!!!
En de overheid ongeveer 1 miljoen!!!
ZIj kunnen werken met een budget van meer dan 5 miljoen!!!! De dieren die herplaats worden in andere dierentuinen (het doel van stichting aap) worden volledig vergoed.
Zij hebben een eigen vermogen van meer dan 1 miljoen!!!!

Wat ik dus duidelijk wil maken is dat je de NOP niet moet gaan vergelijken met stichting AAP e.d.

supermom
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 jan 2009 13:42

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door supermom »

Ik begrijp de tegenreacties. natuurlijk zijn er vrijwilligers die wel goed voor de dieren zorgen. maar bijv. de man in het filmpje die zegt, rotbeesten, maar ja het verdient goed. is naar mijn mening niet een van die mensen. ook is het logisch dat er bij inspecties niks wordt aangetroffen als die van tevoren bekend worden gemaakt en daardoor de verblijven wel goed worden schoongemaakt. het aantal vogels wat er nog overblijft vind ik zelf zorgwekkend. ik kom al jaren in veldhoven en nam altijd zelf eten mee (mag eigenlijk niet, maar ik mocht altijd gewoon mijn appels geven) mij is nooit iets opgevallen. er werd mij zelfs verteld als ik de dieren in quarantaine wilde voeren, dat ik dan de rest van het park niet mee inmocht. maar deze beelden spreken voor zich! als zij zelf wel overal heen lopen. en nogmaals dit geldt natuurlijk niet voor iedereen. maar ik denk wel dat een uitgebreid onderzoek op een onverwacht moment wel terecht is. zoveel dode vogels zie je als donateur/bezoeker niet. en zou ook niet mogen( simpelweg even googlen! voor die meneer die vind dat hij het goed doet qua sterftecijfer!) maar nu ik dit heb gezien lijkt het me voor de overheid slim om iig een stop in te lassen voor dieren die van de douane etc afkomen. laat ze eerst maar eens bewijzen dat ze de dieren wel goed kunnen verzorgen. desnoods met een nieuw bestuur. want ik denk dat er ook mensen zijn die wel het goede met deze dieren voorhebben! en ik dank radar voor deze goede uitzending!

Patrick en Sevda
Berichten: 124
Lid geworden op: 12 jan 2009 23:20

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Patrick en Sevda »

carlyjack

Ook jou verzoek ik om vanavond naar Omroep Brabant te kijken. Het nieuws van 18:30 uur

jen86
Berichten: 8
Lid geworden op: 13 jan 2009 11:11

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door jen86 »

Kijk en lees hier eens voor de mensen met een heel slecht beeld over het papegaaienpark

http://www.ed.nl/regio/veldhoven/433441 ... gaaien.ece

rvdwe1
Berichten: 24
Lid geworden op: 13 jan 2009 09:15

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door rvdwe1 »

dtichting Pantera heft nog minder en katachtige voeren kost al snel 5000euro per jaar per dier en zij redden het ook zonder bezoekers.

jolwil68
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 jan 2009 13:46

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door jolwil68 »

Ook wij zijn bezoekers van het papegaaiencentrum in Veldhoven. Wij gaan daar altijd met gemengde gevoelens naar toe. Dit omdat wij zelf in het bezit zijn van 2 papegaaien en wij eens willen weten hoe het de papegaaien vergaat die daar zitten. De laatste keer dat we daar zijn geweest hebben we meteen foto's gemaakt van dingen die dus eigenlijk niet gezien mogen worden. Vogels met snavels zo krom dat ze niet eens kunnen eten. En dat in een aid kooi en dat is nog maar een klein voorbeeldje. Het kijkt zo mooi voor een leek als je daar loopt . Maar schijn bedriegt dat zie je nu wel weer.
Maar hopen dat er voor de levende vogels die er nu nog zijn er snel een oplossing gevonden kan worden en dat de directeur goed gestraft word voor het leed wat hij de vogels en de ex bezitters van de vogels aan heeft gedaan en nog steeds doet
De mensen denken dat ze een goede plaats voor hun vogel hebben gevonden. Maar dat is zoals dat nu blijkt niet zo.
Dr Hooymeijer heeft in Oss een dag gesproken en daar hebben we veel van geleerd van het houden van de papegaai
Ik hoop ook dat mensen goed nadenken bij de aanschaf van een papegaai. Ze zijn o zo mooi en ze praten o zo leuk maar ze worden ook oud en dat vergeten veel mensen en dat ze ook aandacht nodig hebben. Denk a.u.b goed na dan hoeven ze ook NIET MEER naar VELDHOVEN

olga 1952
Berichten: 15
Lid geworden op: 12 jan 2009 16:11

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door olga 1952 »

Dit staat op de site van hooimijer zelf
VoedingVoedingsfouten zijn in 80-90% van de gevallen de oorzaak van ziekteverschijnselen en bepalen de belangrijkste doodsoorzaak van papegaaien en parkieten.Dat betekent dat de grasparkiet blij mag zijn als deze 6 jaar wordt in plaats van 15-20 jaar. De valkparkiet wordt als oud beschouwd als deze 12 jaar is terwijl valkparkieten 25-30 jaar kunnen worden. Agaporniden kunnen 35 jaar worden maar gaan veelal binnen 10 jaar dood. Papegaaien krijgen, door voedingsfouten bijna allemaal al binnen 10 jaar ernstige gezondheidsproblemen.We zien ruistoornissen, afwijkende veren, huidklachten, kortademigheid, doorgroeisnavels, doorgroeinagels, leverproblemen, nieraandoeningen, hartproblemen met aderverkalking en uiteindelijk sterfte op jonge leeftijd.

olga 1952
Berichten: 15
Lid geworden op: 12 jan 2009 16:11

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door olga 1952 »

Om ong 19,42 zie nav van dat onderzoek, zielige ara's hangen in een klein kooitje, laat die foto nu gewoon aan de muur hangen bij foto's van in beslag genomen papegaaien bij het nop, voor mij het beste bewijs van al dat knip en plak werk
radar ga jezelf heel erg diep zitten schamen ,ik heb die foto in mijn eigen album!!!!

Patrick en Sevda
Berichten: 124
Lid geworden op: 12 jan 2009 23:20

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Patrick en Sevda »

rvdwe1

Stichting Pantera is inderdaad een iets ander verhaal, toch moet ik hier ook weer stellen dat de dieren voor 80% herplaats worden in dierentuinen over de hele werleld. Ook hier krijgt Pantera de onkosten van verzorging vergoed. Een vogel die naar het park gebracht wordt zal nooit herplaatst of doorverkocht worden. De opvang en verzorginskosten kun je dus enkel met entreegelden en donaties opvangen. Pantera heeft echter wel een webshop omdat zij met hetzelfde probleem zitten als het NOP, elke euro die je binnen kunt krijgen t.b.v. het opgevangen dier moet je aannemen.

harold1
Berichten: 7
Lid geworden op: 11 jan 2009 22:09

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door harold1 »

VANAVOND 18.30 UUR OMROEP BRABANT. EERST KIJKEN DAN REAGEREN!!!

Patrick en Sevda
Berichten: 124
Lid geworden op: 12 jan 2009 23:20

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Patrick en Sevda »

Misschien moet wij de mensen van de Raad van Journalistiek maar eens wakker gaan maken met deze praktijken van Radar en de heer Hooimijer.

Frans en Nanke Verbunt
Berichten: 150
Lid geworden op: 12 jan 2009 16:18

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Frans en Nanke Verbunt »

Patrick en Sevda


Geplaatst op 13 Jan 2009 14:17 door Patrick en Sevda


Ja en wat dacht je van het programma de leugen regeert
frans

Patrick en Sevda
Berichten: 124
Lid geworden op: 12 jan 2009 23:20

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Patrick en Sevda »

Frans, ik heb inmiddels contact gehad met de Raad van Journalistiek, helaas kunnen alleen belanghebbende een klacht indienen, ik heb echter wel een mail gestuurd met mijn bevindingen over het knip en plakwerk en het filmen van een foto??!!! De leugen regeert is wel een optie.

Frans en Nanke Verbunt
Berichten: 150
Lid geworden op: 12 jan 2009 16:18

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Frans en Nanke Verbunt »

Patrick en Sevda


Geplaatst op 13 Jan 2009 14:22 door Patrick en Sevda

belanghebbende is toch het NOP laten we dat hun voorleggen

frans

joswolf2
Berichten: 15
Lid geworden op: 13 jan 2009 14:10

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door joswolf2 »

Is niet de eerste keer dat Radar spectaculaire beelden laat zien om de kijkcijfers te verbeteren. Misschien wil een groot publiek dit soort zaken graag zien. Ook niet de eerste keer dat iemand in een kwaad daglicht wordt gebracht door gewoon leugens en de boel te verdraaien of woorden in de mond te leggen. Stichg wildcat was volgens hun ook een dierenhandel met tienduizenden dieren. Terwijl er net een tiental dieren zijn. Dieren die afgegeven worden hebben bijna altijd al stres en verkeerde opvoeding en voeding waardoor ze weg moeten. Ze hebben in een kooi in een woning alleen geen sociale vaardigheden waardoor ze moeilijk bij anderen te plaatsen zijn en vechten en stress voor veeruitval zorgt. Of ze moeten uiteindelijk wel alleen opgesloten worden waar echter de oorzaak ligt aan de eerste eigenaar die het dier al jarenlang verziekte. We leven in een afval maatschappij, willen fikkie met kerst, en als hij binnen schijt weer simpel en goedkoop afgeven. Opvangcentra kunnen voor alle dieren nooit een goede opvang bieden, niet voor allemaal. Dan zou de eigenaar die een dier afgeeft er meer geld bij moeten afgeven. Maar dan worden ze weer gewoon buiten los gelaten. De maatschappij moet gewoon eens begrijpen dat dieren verzorging nodig hebben. En dat je je goed moet informeren voor je aan een huisdier begint. Maar ondertussen maakt Radar die mensen zwart die zich juist al lang inzetten voor opvang. Dag en nacht klaar staan en in het begon allemaal op eigen kosten. Jammer dat dat vergeten wordt.
Jos

oostrumw
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 jan 2009 12:49

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door oostrumw »

Wegens omstandigheden leek het ons vorig jaar het beste om onze papegaai naar NOP te brengen. Daar zou hij in een grote voliere met soortgenoted goed verzorgd worden en oud worden. Na het zien van de radar uitzending wil ik eigenlijk maar 1 ding. Dat is mijn vogel terug. Ik heb officieel afstand gedaan van de vogel maar ik wist natuurlijk niet wat ik nu weet. Ik ben in december nog wezen kijken de volliere was leeg alle vogels waren naar de winteropvang. Ik begin me nu ernstige zorgen te maken.

Ik heb NOP gebeld hij is in gesprek of er wordt niet opgenomen. Ik zit te denken aan een bezoekje en wellicht gerechtelijke stappen.

Heeft iemand ervaringen?

Gesloten