LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
ramiro
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 jan 2009 13:36

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door ramiro »

Ik ben wel even bezig geweest met het lezen van al de reacties, maar ik vind toch dat ik zelf ook even moet reageren.

Ik weet niets van papegaaien, maar vind ze wel prachtig om te zien en dan vooral in de vrije natuur.
Helaas is de handel in deze dieren erg lucratief te noemen en zijn er dus nog steeds mensen die zo'n vogel in een kooi willen hebben. Dat is triest en de vogel blijft zo lang leven. Dus het gevolg is dat de vogel aan de kant wordt gezet, dan is het natuurlijk fantastisch dat er een opvangadres bestaat in de vorm van het NOP. Maar het blijkt dat de opvang NIET zo goed is, want er gaan nogal wat vogels in rap tempo dood!

Hoe kan dit gebeuren met zoveel vrijwilligers die allemaal hun best doen en er helemaal voor gaan. Worden al die mensen in de maling genomen of denken zij echt dat ze goed bezig zijn?
Het moet deze mensen toch ook opgevallen zijn dat er gerommeld is met de cijfers van de dode vogels en hoe kan dat nu!
Waar is het fout gegaan. Is het weer de beroemde klokkenluider die het nu heeft gedaan of is er werkelijk wat mis bij het NOP.

Natuurlijk een uitgebreid en zeer grondig onderzoek!
Ook moet worden voorkomen dat Van Meegen in Suriname een of ander programma gaat starten met de Toekan, dat is helemaal een dure vogel. Zou het dan toch om het geld gaan en de subsidies? Laat die vogels met rust en zorg eerst dat het sterftecijfer bij het NOP drastisch zakt, want een papegaai wordt nog steeds tussen de 50 en 70 jr.

Succes Ramiro.

rvdwe1
Berichten: 24
Lid geworden op: 13 jan 2009 09:15

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door rvdwe1 »

Als je over kijkcijferkanonnen wil praten Ok! Wat dacht je hier van: Peter R de Vries. Deze egotripper heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept over zijn vermeende oplossing over Holloway. Die zaak is tot op heden niet opgelost maar we kijken wel iedere week met half Nederland naar zijn programma!
Laatst gewijzigd door rvdwe1 op 13 jan 2009 14:49, 1 keer totaal gewijzigd.

Frans en Nanke Verbunt
Berichten: 150
Lid geworden op: 12 jan 2009 16:18

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Frans en Nanke Verbunt »

Geachte heer/mevrouw Oostrum

Misschien moet u eerst even vanavond de uitzending op Omroep Brabant om 18.30 uur bekijken. Daar reageert het Park op de Radar uitzending, daar komt ook onze patholoog Dr. Prof. Gerrie Dorresteijn aan het woord! Ook zou u even het onafhankelijk onderzoek, gelast door ons eigen bestuur, afkunnen wachten. De resultaten worden medio maart verwacht.
Mocht u geen Omroep Brabant ontvangen, het programma is ook via Internet te bekijken.

Met. vr. gr. Nanke

esjo
Berichten: 38
Lid geworden op: 21 mar 2006 16:03

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door esjo »

Heb je een link waar ik het programma via internet kan zien?

Ik heb hier al eerder gereageerd en het opgenomen voor het NOP. Toch vandaag nog maar eens gebeld hoe het met Cobus was.
Cobus is in april 2002 gebracht en 9 augustus van hetzelfde jaar overleden. Nog geen vier maanden is hij daar in leven geweest.
Cobus was beslist een gezonde, fitte papegaai toen wij hem brachten die al op pellets zat. Hij mocht maar 5 jaar worden :(
Over de doodsoorzaak krijgen we nog bericht.
Ik wil graag blijven geloven in een Stichting als het NOP maar het wordt me nu wel moeilijk gemaakt.

Ook cobus zat in voliere 5
Laatst gewijzigd door esjo op 13 jan 2009 19:11, 3 keer totaal gewijzigd.

olga 1952
Berichten: 15
Lid geworden op: 12 jan 2009 16:11

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door olga 1952 »

lees eerst het bovestaande eens, het is allemaal plak en knipwerk mensen die hun gaaitje staan te roepen ,in dat progamma,die je gegarandeerd na een paar maanden al is vergeten hoor
kijk eerst naar omroep brabant,geloof radar niet ik heb zelf het bewijs van een geplakte foto in mijn fotoalbun staan, een oude foto die gewoon in het nop hangt,voor mij het bewijs!!!

aknoppert
Berichten: 42
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:17

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door aknoppert »

Hoi meneer/mevrouw Oostrum,

Ik heb zelf vorig jaar ook een grijze roodstaart timney (Jochie) die 30 jaar van mijn moeder is geweest naar NOP gebracht. Ik dacht hier goed aan te doen maar ik ben sindsdien al iets van 12 keer wezen kijken maar ik heb hem tot nu toe nog steeds niet kunnen zien omdat hij binnen zit en niet naar buiten durft. Nu ik gister de uitzending van Radar heb gezien weet ik niet zo goed wat ik hiermee aan moet. Ik voel me zo schuldig tegenover Jochie Het doet mij echt heel veel verdriet maar terughalen is misschien ook ziellig omdat dat beestje daar nu gewend is en misschien een partner heeft gevonden. wat is wijsheid?? Ik ga vanavond in ieder geval via internet naar omroep brabant kijken. Ik zit hier echt mee.
Laatst gewijzigd door aknoppert op 13 jan 2009 15:53, 1 keer totaal gewijzigd.

Jeannettevan
Berichten: 42
Lid geworden op: 13 jan 2009 14:48

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Jeannettevan »

Ook ik wil even reageren.Ik denk dat de waarheid een beetje in het midden ligt.Ik ben met mijn zusje in het voorjaar naar het park geweest.Wij vonden dat de dieren er over het algemeen goed bij zaten.
Er zullen altijd dingen zijn die voor verbetering vatbaar zijn.Dat is op zich niet zo erg.Wat wel erg is,dat men niet open staat voor verbetering!
Wij zagen 5 Baardagamen in 1 hok zitten met een Skink.Dit is iets wat absoluut af te raden is,de Baardagaam is erg territoriaal en dit samen zijn in 1 betrekkelijk kleine ruimte levert onnoemelijke stress op,met alle gevolgen van dien,tot de dood het gevolg is.
Van de 5 Baardagamen waren er 3 verschrikkelijk mager,die hadden daar nooit mogen zitten.
Als reptielenhoudster en kweekster dacht ik heel naief,dat men wel open zou staan voor advies,dus ik heb de heer Goedhart aangeschreven.En mijn bevindingen met hem gedeeld.
Na voor de derde keer een mail gestuurd te hebben met de vraag waarom er niet gereageert werd en de mededeling dat de volgende mail een brief aan zijn meerde zou worden kreeg ik eindelijk antwoord.
Na heel veel mails op en neer is het mij duidelijk geworden dat men helemaal geen advies wil.Ik ben gewoonweg afgescheept met het verhaaltje dat een bevriende dierenarts vond dat het wel kon!
Ik heb hem heel netjes de leefwijze en verzorging verteld en hem doorverwezen naar een groot forum met veel deskundige Baardagaam kwekers.Al mijn argumenten werden zo van tafel geveegd.
Ik wacht het onderzoek af,maar ik heb zelf dus niet van die positieve ervaringen met de NOP.De briefwisseling staat op het Baardagamen forum en de kenners spreken hun schande over deze manier van dieren huisvesten uit.
Ik wil nog wel benadrukken dat de diertjes die zo extreem mager waren zo binnen zijn gebracht volgens de heer Goedhart.Ik heb geen reden om hem niet te geloven,maar zet deze diertjes apart en niet samen,en al helemaal niet met een Skink.Voor de goede orde, Baardagamen dienen apart gehuisvest te worden.Zelfs vrouwtjes gaan niet altijd goed samen.Op het oog soms wel,maar na drie jaar treed er sterfte op,omdat het ene vrouwtje toch de ander onderdrukt.Daar de meeste mensen echter geen verstand van reptielen hebben,zijn er maar weinig die dit herkennen met alle gevolgen van dien.
Ik voelde me behandeld als een kleutertje en vind het erg jammer dat het advies van een kenner zo van tafel werd geveegd.

Patrick en Sevda
Berichten: 124
Lid geworden op: 12 jan 2009 23:20

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Patrick en Sevda »

Jeannettevan

Beste reptielenspecialiste, een hok? Ik kom er al jaren en heb er nog nooit een reptiel in een hok zien zitten! Wel in een terrarium van ongeveer 22 m2

Parrotlover
Berichten: 73
Lid geworden op: 12 jan 2009 16:30

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Parrotlover »

Voor al die ongelovigen:

Knip en plakwerk is mooi gedaan door Radar. Zelfs een foto gefilmd die daar gewoon hangt!

En dan de mensen niet laten uitspreken. Wat onbeschoft!

Kijk maar eens op http://www.ed.nl/regio/veldhoven/433441 ... gaaien.ece
Dan zie je een ongecensureert interview met Tonnie van Meegen. Nu even voor de verandering niet zwaar beledigd en aangevallen door een aggresieve reporter.
Ook op Omroep Brabant zal vanavond uitebreid aandacht besteed worden. Waaronder de patholog en de dierenarts aan het woord komen. Dat had Radar ook moeten uitzenden! Dan was het wel een eerlijk verhaal geweest!

Ik ben het met veel reacties eens, er zal wel iets moeten gebeuren. Een vrijwilliger die belachlijke uitspraken doet, die niet eens een verzorger is. Laat die man lekker zichzelf ophemelen en Radar, makkelijk om zulke mensen woorden in de mond te leggen.

Wacht het officiele onderzoek nou eens af voordat iedereen het weer beter weet.

rvdwe1
Berichten: 24
Lid geworden op: 13 jan 2009 09:15

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door rvdwe1 »

Triest om te lezen: dit benadrukt de onkunde van de medewerkers. IKzelf ben inmiddels ook in de pen geklommen en heb een aantal dierentuinen in de VS gevraagd hoe hoog het sterftecijfer is bij hun dieren. De zoo's daar zijn vele malen groter dus dan ligt het sterftecijfer ook hoger. Ik zal het antwoord hier neerzetten zodra er gereageerd is.

Misschien dat Trosradar een Engelse ondertitelde versie online kan zetten zodat buitenlandse dierentuinen ook eens kunnen reageren, je weet maar nooit. Van Meegen wil toch internationaal :twisted:

claris
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 jan 2009 15:30

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door claris »

Ook ik wil even reageren.
Ik ben erg benieuwd naar de uitzending op omroep brabant en wat het NOP te zeggen heeft. Ik ga zeker even kijken.

Zelf heb ik drie Agaporniden naar het NOP gebracht in de veronderstelling dat ze een super goed thuis zouden krijgen. Veel ruimte en veel soortgenootjes.

Ik ben wel geschrokken na de uitzending van Radar. Het gaat wel over dieren en die kunnen niet praten (nou ja een papegaai wel maar ja dat is aangeleerd) en voor zichzelf opkomen. Daarom zou ik het ook echt verschikkelijk vinden als er echt zo met de vogels en andere dieren in het park omgegaan wordt.

Ik heb het park zelf 2 keer bezocht, 1 keer in 2004 en 1 keer in 2008 maar ook ik heb niets gezien van verwaarlooste vogels of andere rare dingen, maar als bezoeker zie je natuurlijk niet hoe het er achter de schermen aan toe gaat.

Ik mag hopen voor het NOP dat Radar er naast zat. En zo niet dat ze maar heel snel iets aan hun probelem gaan doen en ze in ieder geval niet ontkennen.

Jeannettevan
Berichten: 42
Lid geworden op: 13 jan 2009 14:48

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Jeannettevan »

Beste reptielenspecialiste, een hok? Ik kom er al jaren en heb er nog nooit een reptiel in een hok zien zitten! Wel in een terrarium van ongeveer 22 m2


Weet u,dat is een discussie die helemaal geen zin heeft.Ik loop niet met een cm op zak en heb het niet na gemeten.Ik heb gezien dat er 5 Baarden en een Skink bij elkaar zaten,op een ruimte die te klein is voor het samen leven van deze 2 soorten! Om over de duidelijk zieke dieren maar niet te spreken.Die hadden daar nooit zo gehuisvest mogen worden!Waarbij ik nogmaals benadruk dat ze in deze toestand binnen zijn gebracht,volgens het NOP.
U kunt beter reageren op dit feit, ipv van over een woord te vallen.
Dat maakt uw geloofwaardigheid wat groter! Kijk, door mensen zoals u en dit soort reacties gaat de geloofwaardigheid van het NOP weer een stukje naar beneden!

Parrotlover
Berichten: 73
Lid geworden op: 12 jan 2009 16:30

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Parrotlover »

Dat bedoel ik nou. Iemand gaat de huidige problematiek nog groter maken door iets over baardagamen te vertellen. Wat als die net binnengebracht zijn? Weer iemand die het beter weet.

En dan iemand die het over kromme snavels heeft? Regelmatig worden dieren met deze kwaal uitgevangen en voor een opknapbeurt naar de dierenarts gebracht. Hoezo geen goede verzorging? Als je niet weet hoe de perfecte verzorging nu gebeurt, hou dan liever je mond over weer een onnodige beschuldiging....

Suriname? Ja hoor gaan we weer. Radar noemt dat terloops. Er is helemaal niets uitgezonden wat daar gaat gebeuren en op welke manier. Geef Tonnie van Meegen maar weer de schuld dat hij aan het handelen is. Makkelijk toch? De waarheid is totaal anders. Wel eens aan gedacht dat de overheid daar de hulp ingeroepen heeft van Van Meegen? Nee, gewoon lekker onwetend wat dingen beweren. Verkopen? Nou ik geef je de uitdaging om dat eens te bewijzen. Misschien iets voor Alberto Stegeman. Die leverd tenminste wel goed research werk.

Het zelfde als met de cijfers. Geef die mensen van het NOP nou eens de tijd om goed en gefundeert die vragen te beantwoorden. Nu roept iedereen zomaar wat, ze volgen lekker het slechte research werk van Radar. Gewoon even een getal roepen van 80%. Er is iemand die statisticus is op dit forum. Misschien dat hij het NOP kan helpen.

En tenslotte: die H. te E. is al 20 jaar bezig om de stichting onderuit te halen. Met die Amerikaanse heeft hij regelmatig seminars gegeven en zijn dikke vriendjes. Hij is uitgekotst door de WPT (World Parrot Trust)en diverse andere instellingen (zoek zelf maar eens op Google). Het is hem ditmaal wel mooi gelukt om Radar voor zijn karretje te spannen.

En dan dat strafrechtelijk onderzoek? Belachelijk. Was ook door diezelfde H. te E. veroorzaakt. Makkelijk om alleen de beschuldigingen te laten zien. Uiteindelijk is vast gesteld dat er niets van al die beschuldigingen overgebleven was. Wel waren enkele dingen voor verbeteringen vatbaar waar het NOP meteen aducaat op gereageerd heeft.

En voor iedereen die zijn papegaitje nu mist: Ik heb al eerder geschreven dat ik wel netjes een brief gehad heb bij het overlijden van mijn papegaai. Maar ja, ik heb ook gezegd dat ik dat in de computer vermeld wil hebben. Het NOP is haar woord ook hierbij nagekomen. Ik had zelfs inzage in het officiele sectieverslag van de Patholoog.

Dus stop a.u.b. om H. te M. en zijn consorten een nog bredere glimlach op zijn gezichtje te geven. Want die heeft werkelijk de week van zijn leven. Het levenswerk van vele vrijwilligers om zeep geholpen.

Ik zal nadenken over een actie die het NOP weer positoef op de kaart kan zetten!

Peter1111
Berichten: 24
Lid geworden op: 12 jan 2009 23:19

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Peter1111 »

Tot voor kort werd ik na elk telefoontje ook naar vlieghal 5 doorverwezen

Hele dag niet durven bellen, omdat "vlieghal 5" een doodvonnis leek.

En inderdaad: papegaai is in december 1999 overleden, amper 2 maanden na een kerngezonde aankomst.

Bijna 10 jaar voor de gek gehouden.

Wat een intens weerzinwekkende mensen!!!!

papegaai had daar nooit nooit nooit naar toe gemoeten.

[email protected]
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 jan 2009 15:43

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door [email protected] »

Ook wij hebben onze Tjippie jaren geleden gebracht met in het vooruitzicht dat onze vogel, ons familielid een leven zou krijgen welke zij verdiend had. Vreemd dat de directeur nu ook nog eens in Suriname een fokprogramma gaat beginnen met Toekans? Door het park heen de diverse afschuwelijke verhalen van de vogels die uit hun natuurlijke omgeving zijn gerukt voor menselijke genoegens. Nu uitgezonderd, deze zogenaamde dierenvriend begint een fokprogramma in natuurlijk in Suriname???? Diep teleurgesteld zijn we en hopen dat deze uitzending de ware aard van deze man naar voren zal brengen. Ons familielid hebben wij naar ons gevoel blijkbaar gebracht naar de slachtbank!!! We zijn er kapot van.
Hetgeen ons ter informatie werd gegeven klopt dus van geen kant. Zet hem op Radar en behoed verdere vogels zo'n ellendig bestaan! Het ministerie, die moet zich schamen!!!
Het park is boven het hoofd van de directeur gegroeid en naar mijn mening ziet de directeur teveel dollars voor zijn ogen.
De opzet van deze man was goed in beginsel, echter het is uit de hand gelopen en de vogels, waarvoor dit park bestemd is, die zijn absoluut de dupe hiervan geworden. Wij gaan nu inderdaad op zoek naar onze Tjippie. Na die afschuwelijk foto's van overleden vogels, hopen wij dat onze Tjippie dat bespaart is gebleven. Wij hebben er niet van geslapen en zijn te boos voor woorden. Sascha

Frans en Nanke Verbunt
Berichten: 150
Lid geworden op: 12 jan 2009 16:18

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Frans en Nanke Verbunt »

Wij komen al bijna 10 jaar op het park als vrijwilligers en door de jaren heen krijg je met diverse papegaaien een speciale band. Al die papegaaien leven nog gewoon hun heerlijke leventje.

Ja, er gaan er ook dood, oude vogels en jonge vogels die "thuis" fijn met de pot mee aten, Chineesje op zijn tijd, stukje koek, stukje cake, patatje want dat vindt Lorre zo lekker en 24 uur in de nicotinedampen staan, laten we de Tefaldampen nog even buiten beschouwing. Zulke vogels hebben een zwakke gezondheid, en daar kan het park verder ook niets aan veranderen.

Bij binnenkomst krijgen ze allemaal een vitamine injectie om eventuele te korte door eenzijdige en slechte voeding op te vangen, maar helemaal goed gaat dit nooit meer komen.

Patrick en Sevda
Berichten: 124
Lid geworden op: 12 jan 2009 23:20

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Patrick en Sevda »

Hoi Frans,

Heb net contact gehad met de leugen regeert, zij nemen zo snel mogelijk contact met het park op.

rvdwe1
Berichten: 24
Lid geworden op: 13 jan 2009 09:15

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door rvdwe1 »

NOP is niet de enigste opvang in Nederland, http://www.papegaaienhulp.nl/ is een nonprofit organisatie die aangesloten is bij de NSHD (Nederlandse Stichting voor Hulp aan dieren). Waarom is van Meegen niet aangesloten bij die organisatie? Voldoet hij niet aan de eisen?

Even een stukje van de website van Papegaaienhulp die ook bezoekers toelaat voor het bezichtigen van de vogels: Om de entreeprijs van de Hortus laag te houden krijgt Stichting Papegaaienhulp niets van de entreegelden. Wij zijn volledig afhankelijk van donaties en hopen dat alle papegaaienliefhebbers ons financieel steunen via donaties of sponsoring.
Van Meegen moet zich bezighouden met enkel papgaaiachtigen en geen baardagamen en andere reptielen. Daar hebben Serpo uit Delft voor. Daar zitten de experts voor reptielen!

Jeannettevan
Berichten: 42
Lid geworden op: 13 jan 2009 14:48

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Jeannettevan »

Beste Parrotlover op dit stukje wil ik nog wel even reageren.


Dat bedoel ik nou. Iemand gaat de huidige problematiek nog groter maken door iets over baardagamen te vertellen. Wat als die net binnengebracht zijn? Weer iemand die het beter weet.


Waarom zou er niets over Baardagamen verteld mogen worden?Die zitten daar toch ook? Ik heb geprobeert om hun erbarmelijke toestand te verbeteren en dat is niet gelukt!Daar mag ook over gesproken worden.Of is het leven van een Baardje minder belangrijk als het leven van een papagaai?

Als u wat beter zou lezen zou u zien dat ik in alle 2 mijn postings benadruk dat de dieren zo binnen zijn gebracht.Maar ze hadden daar niet zo gehuisvest mogen worden,ze hadden elk in een apart terra gemoeten om op te knappen,als dat zou lukken.Enja ik weet het idd. beter.
En daar is niets mis mee,had iemand daar zijn voordeel maar mee gedaan!

jck
Berichten: 10
Lid geworden op: 12 jan 2009 22:16

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door jck »

wat een ****....
hij kweek geen dieren... en ze worden goed verzorgd...Hij zelf doet ook het werk wat een gewoone vrijwilgere doet... hij heeft het het beste ermee voor maar waarom moet iedere zender altijd plakken en knippen dat is een vuile streekk. die dierenarts wil zelf die opvang hebben.
er word wel niks gevraagt aan de dierenarts van het park alleen aan buitenstaanders das ook vuil... zo krijg je idd alles in een ander daglicht..waar zijn jullie mee bezig...en waarom intervieuwen ze kinderen en niet gewoon de volwassenen????/
en laten ze van meegen niet uitspreken....
mijn schoonpa heeft er bijna 16 jaar vrijwilgers werk gedaan en hij was ook een echte papegaaien liefhebber..hij zou dit niet laten gebeuren....

Gesloten