LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Frans en Nanke Verbunt
Berichten: 150
Lid geworden op: 12 jan 2009 16:18

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Frans en Nanke Verbunt »

Patrick en Sevda


Geplaatst op 13 Jan 2009 16:12 door Patrick en Sevda

Fijn jullie verdienen een warme douche als rader zijn werk goed deed


Frans en hartelijk bedankt

Henri42
Berichten: 2980
Lid geworden op: 09 okt 2006 11:08

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Henri42 »

Eerlijk gezegd begrijp ik jullie opwinding niet, er zal heus wel eens wat verkeerd gaan of foutief gedaan worden door de uitbaters.

Dode beesten zie je toch overal, kijk eens bij boerderijen onder de stalen bakken buiten ???.

Dierentuinen voeren het vlees van dode beesten op aan ?? justement

rvdwe1
Berichten: 24
Lid geworden op: 13 jan 2009 09:15

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door rvdwe1 »

Net even op de website van NOP gekeken en tot mijn verbazing (wie zei er ook al weer dat het geen dierentuin was?) zie ik: stokstaartjes, roofvogels (ook kromsnavels maar niet raadzaam om deze tussen de ara's en papgaaien te plaatsen)ringstaartmaki's. om maar eens paar dieren te noemen die niet als huisdier worden gebruikt en nooit in beslag zijn genomen door een overheidsinstantie anders was daar melding van gemaakt in de media! Deze moeten zijn aangekocht om meer bezoekers te trekken. Verder staan er gewoon gewoon dieren

Dan lees ik dit op de website: "Wij willen u er graag op attenderen dat wij geen asiel zijn maar een opvangcentrum voor exotische vogels. " Huh? Wat doen al die andere dieren daar dan?

janb22
Berichten: 34
Lid geworden op: 10 jan 2009 20:38

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door janb22 »

Geplaatst op 12 Jan 2009 14:13 door laafje23


--------------------------------------------------------------------------------

papegaaien handel!!! ik zou er niet verstelt van staan.
de ene keer zie je veel vogels de andere keer bijna alles verdwenen... de abbonement houders zou het op moeten vallen


Is dit de laafje die ik ken?

Miex
Berichten: 6
Lid geworden op: 12 jan 2009 23:50

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Miex »

Ook ik wil mijn mening geven over het N.O.P. Regelmatig komen wij in het papagaaienpark, als groot dierenliefhebster kijk ik niet alleen naar het uiterlijk van de vogels maar ook naar de verzorging van de beestjes. De 1e indruk was goed, de andere keren dat we er kwamen was het in mijn ogen nog steeds goed. Vol verbazing heb ik de uitzending van radar gezien..Radar, ga je erg diep schamen. Dit is een onzorgvuldig in elkaar geknutselde reportage geworden. Eenzijdig, geen mogelijkheid voor van Meegen om zijn kant van het verhaal te laten horen.
Een aantal weken geleden hebben wij een jonge agapornis aangeschaft, een zorgvuldig afgewogen aanschaf. Omdat beestje gekortwiekt moest worden hebben we het N.O.P. gebeld. Kom morgen maar langs, dan doe ik het voor. Niet zelf knippen als je geen ervaring hebt. We werden ontvangen in de vrijwilligersruimte, rond lunchtijd. Tonnie van Meegen nam de tijd voor ons en heeft duidelijk uitgelegd hoe er geknipt moest worden.
Nou, mijn ervaring met N.O.P. zijn gewoon goed!

Voor al die mensen die nu op hun achterste benen staan vanwege hun afgedankte Lorre, Snuitje, Coco of Jacob...Dacht daaraan voordat je het beest aanschafte. Kom niet jaren later janken!!

rvdwe1
Berichten: 24
Lid geworden op: 13 jan 2009 09:15

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door rvdwe1 »

Het klopt inderdaad dat de Nederlandse dierentuinen de kadavers voert aan de katachtigen en andere vleeseters. Voornamelijk runderen, maar die laat de dierenarts enkel inslapen als het dier ongeneeselijk ziek is en niet door onkunde van de vrijwilligers. Sterkers nog de dierentuinverzorgers hebben allemaal een opleiding tot dierverzorging.
Boeren zijn verplicht om een kadaverbak aan de rand van de oprijlaan te hebben zodat de kadavers opgehaald kunnen worden door het destructiebedrijf. Ook daar hebbennop ze goede verzorging genoten. Ik betwijfel of dat het geval is bij het NOP aangezien men met HALT jongeren werkt.

Frans en Nanke Verbunt
Berichten: 150
Lid geworden op: 12 jan 2009 16:18

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Frans en Nanke Verbunt »

mensen mensen mensen
Kijk vanavond om 18.30 uur naar het nieuws op omroep braband tv
en zie het ongecensureerde intervieuw met directie en medewerkers
van het NOP en er zal een ware puzzel inelkaar vallen.
Voor mensen buiten de regio kunnen zij dit ook volgen op internet
google op omroep brabant tv en klik deze aan de rest wijst zich vanzelf.

doen hoor

frans

joswolf2
Berichten: 15
Lid geworden op: 13 jan 2009 14:10

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door joswolf2 »

Ik lees, " De zoo's daar zijn vele malen groter dus dan ligt het sterftecijfer ook hoger." Zoo's zijn niet te vergelijken want die nemen niet de (door de illegale reis) zieke in beslag genomen dieren op waar veel van sterft. Verder lees ik dat ze niet lid zijn van NSHD, ik ook niet. Ben je dan niet goed als opvang??? En of hij een kweek op zet in een ander land heeft verder weinig te maken met de opvang en verzorging in NOP. Al kweekt hij goudvissen, heeft niets met verzorging in Nederland te maken. En zogenaamde gezonde vogels afgegeven? Elke alleen in de woning opgroeiende Papegaai heeft niet geleerd zich te handhaven in een groep. En als die dat al 10 jaar zo doet is zijn vermogen om in een groep juist te comminiceren erg moeilijk. Dus dan is de kans groot dat opvang een nieuw probleem opleverd. Maar de mensen willen wel die diren dumpen zodat ze zelf het probleem kwijt zijn. En of de verzorging goed is? Voor dat men een oordeel heeft. Zou ik zeggen, ga eerst zelf kijken. Dat deed ik ook en ben er meerdere malen geweest en het zag er netjes uit.
Jos

Frans en Nanke Verbunt
Berichten: 150
Lid geworden op: 12 jan 2009 16:18

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Frans en Nanke Verbunt »

rvdwe1


Geplaatst op 13 Jan 2009 16:53 door rvdwe1

Beste man/vrouw ik wij u er nogmaals op wijze dat de jongere van halt alleen ingezet worden onder goede begeleiding in de huishoudelijke taken zoals paden vegen prullenbakken legen en dergelijke werkzaamheden. Te nimmer worden deze mensen ingezet voor werkzaamheden die direct verband hebben met onze dieren.
en wat anders waarom kunnen wij niet zien wie U bent mag U niet getrasseerd worden ivm U uitlatingen.

Frans

x-just-me-x
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 jan 2009 16:51

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door x-just-me-x »

Ik ben erg geschokt door de radar uitzending.
Ik heb mijn 2 papegaaien met pijn in het hart weg moeten geven omdat ik ze een beter leven wilde geven. Vanochtend heb ik gelijk gebeld met het park om informatie over mijn dieren te vragen, ze verzekerden mij dat alles goed met ze was. Ik heb erop aangedrongen om meer te weten te komen, en ze te kunnen bezichtigen. Er zou vanmiddag teruggebeld worden, maar toen ik na 4 uur nog niets heb gehoord besloot ik zelf nog eens te bellen.

Nu kreeg ik te horen dat allebei de papegaaien op 25 juni 2008 overleden waren. Mijn hart brak toen ik dit nieuws hoorde, het waren 2 kerngezonde jonge vogels van 3 en 5 jaar oud. Ze werden regelmatig onderzocht en hadden geen enkele kwaal. Dat beide dieren overleden zijn kan ik nu nog nauwelijks geloven(en ook nog op dezelfde datum), over de doodsoorzaak wilde het park nog niets kwijt.

Ik heb erge spijt dat ik mijn dieren heb afgestaan en ik wil er niet eens aan denken hoe hun laatste momenten geweest zouden zijn. Ik vind het afschuwelijk wat hier gebeurt en dit kan niet zo doorgaan. Het park moet eens flink onderzocht worden want het is niet normaal dat zoveel dieren sterven op veel te jonge leeftijd.

Frans en Nanke Verbunt
Berichten: 150
Lid geworden op: 12 jan 2009 16:18

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Frans en Nanke Verbunt »

Ook U verdient een warme douche

Parrotlover
Berichten: 73
Lid geworden op: 12 jan 2009 16:30

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Parrotlover »

Soms overlijden dieren ook op jonge leeftijd. Het kan zijn dat ze een niet zichtbare ziektes onder de leden hadden of misschien zijn ze wel aangestoken door andere vogels. Dat kan natuurlijk altijd.

Ook de papegaaien van de vorige spreker zullen wel onderzocht zijn door de dierenarts of patholoog.

Ik kan me wel voorstellen dat er momenteel enorme drukte is op het NOP. Iedereen belt de hele dag door. Geef die mensen even wat ruimte zeg! Iedereen kan toch rustig een paar daagjes wachten met bellen en vragen stellen over hun papegaai? Soms hebben ze jaren niets laten horen en nu willen ze dan ineens een antwoord hebben?

Schijnbaar zijn ze hun leven nu al aan het beteren, waarom krijgt U nu wel de waarheid te horen (als dat in het verleden niet gebeurt zou zijn.)

En waarom lezen we hier geen positieve reacties van mensen die bellen en gehoord hebben dat hun papegaai nog wel leeft?

Kom op zeg. Even geduld hebben.

Jeannettevan
Berichten: 42
Lid geworden op: 13 jan 2009 14:48

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Jeannettevan »

U heeft hier overheen gelezen?

Beste Parrotlover op dit stukje wil ik nog wel even reageren.


Dat bedoel ik nou. Iemand gaat de huidige problematiek nog groter maken door iets over baardagamen te vertellen. Wat als die net binnengebracht zijn? Weer iemand die het beter weet.


Waarom zou er niets over Baardagamen verteld mogen worden?Die zitten daar toch ook? Ik heb geprobeert om hun erbarmelijke toestand te verbeteren en dat is niet gelukt!Daar mag ook over gesproken worden.Of is het leven van een Baardje minder belangrijk als het leven van een papagaai?

Als u wat beter zou lezen zou u zien dat ik in alle 2 mijn postings benadruk dat de dieren zo binnen zijn gebracht.Maar ze hadden daar niet zo gehuisvest mogen worden,ze hadden elk in een apart terra gemoeten om op te knappen,als dat zou lukken.Enja ik weet het idd. beter.
En daar is niets mis mee,had iemand daar zijn voordeel maar mee gedaan!

cynthiavanderlouw
Berichten: 5
Lid geworden op: 12 jan 2009 15:12

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door cynthiavanderlouw »

Ik heb vanmiddag gebeld. Ze namen gewoon de telefoon op en namen rustig de tijd voor een gesprek. En ik kreeg te horen dat mijn papegaai leeft.

Richard69
Berichten: 6
Lid geworden op: 12 jan 2009 23:01

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Richard69 »

Parrotlover ..........................

Nogmaals en ik ben niet de enige met een soortgelijk verhaal!

Geplaatst op 13 Jan 2009 11:22 door Richard69

Onze papegaai is 18-03'2006 opgevangen door het NOP, we zijn erna nog verschillende keren op het park geweest om te kijken hoe het met onze papegaai ging. We kregen te horen kijk maar in vlucht voliere 5 daar zit uw papegaai maar konden onze papegaai niet vinden. Er werd verteld door een medewerker dat de papegaai misschien binnen kon zitten.

Na het programma Radar gezien te hebben gingen we twijfelen en hebben vanmorgen gebeld naar het NOP te Veldhoven om te vragen
hoe het met onze papegaai is.

Antwoord: Uw papegaai is 17-05'2006 overleden! Doodsoorzaak onbekend.

Onze kerngezonde papegaai van 1 jaar oud heeft dus nog maar 2 maanden geleefd nadat hij opgevangen is door het NOP, terwijl we al die tijd zijn voorgelogen dat het goed ging en hij in de grote voliere 5 en daarna in een 8kantige voliere zat.

Peter1111
Berichten: 24
Lid geworden op: 12 jan 2009 23:19

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Peter1111 »

Geachte heer/mevrouw Oostrum,

Ik zou snel actie ondernemen, misschien leeft uw papegaai nog en kunt u hem nog redden. Want alweer wordt hier een pijnlijk patroon duidelijk: de gemiddelde huiskamerpapegaai lijkt daar maar een paar maanden te overleven. Politieaangifte doen en advocaat inschakelen.

Een advocaat zal snel worst maken van die overnamecontracten want u bent duidelijk opgelicht en voorgelogen. Ze spiegelen u een beter papegaaienleven voor, hun eigen statistieken wijzen anders uit.

Het lijkt me dat u voor de gewone rechter al uw papegaai zsm kunt terugeisen. Waardoor er al snel beslaglegging op dat park moet volgen, om uw papegaai überhaupt terug te vinden. Gezien het continue sterven lijkt haast geboden. U hoeft echt niet op het ministerie of de Blijdorp-directeur te wachten.

Pijnlijk wordt ook duidelijk dat de Engelse deskundige in de Radaruitzending gelijk heeft: je kunt huiskamerpapegaaien niet met tientallen tegelijk zonder begeleiding in een volière kieperen, zeker niet als dat gebeurt door randgroepjongeren en andere simpele zielen.

Heel triest allemaal, hopelijk kan Stichting Aap ofzo de boel snel overnemen.

picolientje
Berichten: 84
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:26

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door picolientje »

beste jen
ik ben er geweest heb er foto,s van ook een ronde binnen plaats met muurtje eromheen daar weer omheen kooien met grote papagaaien
maar dat ronde stukje in midden waar idd kneusjes zitten
men tenen vroren van me voeten zo koude en er zaten 2 molukken buiten harstikke kaal te rillen van de kou
dus waat is dat verwarmde binnen hok ??
en tony leeft in een krot en krijgt natte voeten bij regen ?? mens laat je na kijken a,u,b

en ja ben der geweest wen ja heb zelf papegaaien en zijn kerngezond vliegen heel de dag los geen geknipte vleugels zijn zoals ze zijn moeten

dus als je het over oordelen hebt begin dan eerst bij je zelf oke

M.A.
Berichten: 3
Lid geworden op: 13 jan 2009 17:43

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door M.A. »

Peter1111 Doe asjeblieft niet zo zielig!!!

Ze plakken knippen alles zodat het wel zown erg stukje lijkt!
Maar ik vind niet dat ze dit verdienen!
Je moet zelf maar is iets vrijwilligs gaan doen en het dan zo ziet verkloote! Radar precies het zelfde haal het van de zender af wat een FLUT programma!

janb22
Berichten: 34
Lid geworden op: 10 jan 2009 20:38

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door janb22 »

Ik heb je foto op APS gezien olga, het is inderdaad te gek voor woorden!!

jose vogels
Berichten: 2
Lid geworden op: 12 jan 2009 23:51

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door jose vogels »

jose,hans en nicky vogels

peter IIII ik wil jou even heel snel duidelijk maken dat mijn zoon van 15 jaar niet vergeleken word met een randgroep jongeren want misschien is hij beter op gevoed dan jou.
hij komt daar vanaf zijn 5 jaar en hij is daar vrijwilliger vanaf zijn 13 jaar en hij doet het heel goed.
die simpele zielen die jij noemt heb je je eigen misschien bekeken.

mijn man en zoon zijn allebei vrijwilligers daar op de nop en ik kan maar 1 ding zeggen het is een goede instelling.

jose vogels

Gesloten