LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
picolientje
Berichten: 84
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:26

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door picolientje »

en nog even wat lees steeds er werken mensen van halt projeckt

enwat dan nog dat zijn niet altijd criminelen worden gepakt voor vroegtijdig rotjes afsteken of zo

en er word gezegt die mogen de padden vegen wat een onzin
er zitten vaak hoger gelerde bij halt dan vrijwilligers diedan wel gewoon alles mogen
vind dat staaltje onzin om mensen met halt er in te betrekken niks te maken met papegaaien leed

en nee ik ben nooit in aanmerking geweest met halt
voor als daat volgende aantijging zou zijn

sorg
Berichten: 9
Lid geworden op: 06 nov 2008 17:48

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door sorg »

Het is goed mogelijk dat er bij het NOP verbeterpunten zijn. Dat geloof ik graag. maar Radar laat echter wel 4 keer dezelfde tafel met dode gaaien zien omdat dat goed op de gevoelens inspeeld. Of die uit de quarantaine (direct na binnenkomst) komen of uit de ge hersocialiseerde beesten wordt gemakshalve niet verteld. Het NOP krijgt namelijk niet de meest gezonde/ gelukkige beestjes om op moeten vangen. (of deze ziektevrij zijn is ook maar de vraag; er "gezond" uitzien betekent niet direkt dat ze geen papegaaien ziektes als pbfd, polyoma, kds etc hebben). Beesten die via de illegale handel daar worden geplaatst zijn vaak al gedoemd te sterven bij binnenkomst (dichtgeplakte snavels om maar geen geluid te kunnen maken etc. ja het gebeurd helaas nog steeds).
In andere TV uitzendingen bij een RTL worden instanties die het veeeeeeel bonter maken opgehemeld omdat het koningshuis toevallig zo "onwetend" is geweest zijn papegaai daar weg te halen. Ja je krijgt daar PBFD garantie, maar of je daar garantie op wilt vraag ik me af. Als tros radar echt goed in de papegaaien wereld wil duiken kan ik ze echt eens aanraden een kijkje te nemen bij D**nis papegaaien en de zijne. (geen gesloten voetringen zoals door CITES verplicht is, zonder voetringen, garantie op een zieke vogel, vervalsing van testresultaten, legaal of illegaal? etc. etc. etc.). Heel bekend (en de koningin koopt er zelfs zijn gaaien dus dan is het "erg goed"). Tja niet iedereen leest voordat ze een huisdier als een papegaai kopen en doet dat voor wat voor reden dan ook (inlezen is uiteraard beter en dat velen dit niet doen heeft het NOP het ook zo druk).
Er is helaas in papegaaien land nog het nodige mis, maar als tros radar dit serieus wil nemen gaan ze in de komende tijd ook kijken waar die papegaaien vandaan komen en bedrijven al D**is papegaaien en aanverwanten aanpakken, want dit lijkt mij ook meer dan noodzakelijk. Meerdere aangiftes bij dierenbescherming aldaar hebben tot op heden niks opgeleverd en helaas voor de papegaaien zijn die nog niet in het NOP met iig een kans op een Nieuw leven.

lies 06
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 jan 2009 18:07

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door lies 06 »

mensen ook ik wil even mijn reactie plaatsen op het programma van radar gister.

ik heb zelf 6 weken stage gelopen op het n.o.p ik ben zeer geschrokken van deze reportage gister van radar.

ik ben van mening dat het park zeer goed voor alle dieren zorgt. als ze zo voor de dieren hadden gezorgt zoals radar dit voor deed komen was ik niet terug gekomen als vrijwilliger.

alle mensen die hier op dit park werken werken met hun hart voor de dieren. ook worden ze door iedereen goed verzorgt en veel aandacht aan gegeven.

dit is in ieder geval mijn ervaring op het n.o.p

en mensen ik wil ook nog zeggen dat je niet alleen aan het uiterlijk van een vogel kan zien of ze zo gezond zijn. dus een vogel met geen goede conditie en of gezondheid heeft kans om dood te gaan. bij mensen is dit presies hetzelfde


ik hoop dat radar bereid is om zijn uitlating over het n.o.p terug te kunnen nemen want ik vond de reportage verder weg van zwak om zo een park met zulke goede bedoelingen en ook handelingen zo slecht naar voren te brengen met in feiten allemaal leugens en knip en plak werk dit kan gewoon niet zo.

ik blijf het n.o.p gewoon steunen want ik ben er van overtuigt dat ze heel goed werk verrichten met liefde voor de vogels en waar ze mee bezig zijn

Patrick en Sevda
Berichten: 124
Lid geworden op: 12 jan 2009 23:20

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Patrick en Sevda »

Ja ja picolientje,

Daar gaan we weer, als de NOP de dieren niet opvangt worden ze op de terugweg in het bos neergezet. En daar zijn de verzorgers en vrijwiliggers toch te veel dierenvriend voor om dit te laten gebeuren.

En als een specialist verteld dat het sterftecijfer een percentage is wat lager is dan bij een dierentuin (waar overigens nooit zieke olifanten of giraffen worden afgeleverd) dan nog heb je een mening van het knip en plakwerk van Radar.

Mensen alsjeblieft, een dierentuin heeft miljoenen per jaar te besteden voor verzorging en toch is een sterftecijfer van ongeveer 15% normaal en acceptabel. Maar een stichting die honderden verwaarloosde, zieke en slecht verzorgde vogels opvangt, en die zich met donaties moet zien te redden, daar mag geen sterftecijfer van ongeveer 12% zijn. Hoe moet het dan?

majel
Berichten: 29
Lid geworden op: 04 okt 2006 19:38

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door majel »

nadat ik gisteren de bewuste aflevering heb gezien heb ik een berichtje achtergelaten op hun gastenboek.
netjes heb ik gezegd dat ik wel vaker op het park was geweest en er altijd van heb genoten. maar dat ik nu ik dit heb gezien erg ben geschrokken en daar liever niet meer kom. geen gescheld dus.
wat schets vanmorgen mijn verbazing toen ik wilde kijken naar andere reacties? ik ben geblockt en dat is mijn eigen schuld staat er. je kunt zelfs niet meer naar een andere pagina zonder je comp opnieuw te moeten opstarten.

en weer een reden om daar weg te blijven, zou je schelden oke maar zelfs op een nette reactie zitten ze schijnbaar niet te wachten.

kelly10
Berichten: 72
Lid geworden op: 13 jan 2009 00:14

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door kelly10 »

@ Patrick en Sevda

Als je de uitzending van Radar onzin vindt, dan moet je niet doen of de uitzending op omroep brabant zo geweldig was.

Er is niets verduidelijkt, of aan getoont met feiten, waar nu dus de kans voor was.
De specialist is verbonden aan het park, dus niet onafhankelijk.
Mooi sfeerbeeld bij een kale papegaai.

De uitzending van brabant was net zo onzinnig

Piekeraar
Berichten: 4
Lid geworden op: 13 jan 2009 18:58

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Piekeraar »

Picolientje,

ik volg nu vanaf het begin dit forum en had mezelf voorgenomen me erbuiten te houden omdat ik niet de kennis heb om toegevoegde waarde te leveren aan dit onderwerp. U zou dat ook eens moeten doen. U zegt alleen maar dingen die niet beargumenteerd worden. ( bijvoorbeeld; er zitten vaak hoger geleerde bij halt dan vrijwilligers diedan wel gewoon alles mogen). U gedraagt zich niets meer dan een relschopper.

Patrick en Sevda
Berichten: 124
Lid geworden op: 12 jan 2009 23:20

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Patrick en Sevda »

kelly10

Oke de specialist is verbonden aan het park, en tevens aan tientallen parken wereldweid, maar hij verteld alleen maar een feit over sterfte onder de vogels. Dit is het enige wat ik duidelijk wil maken. En een man met zo veel ervaring en aanzien gaat echt geen uitspraken doen als er nog een onderzoek moet beginnen.

Wat Radar heeft gedaan kan gewoon niet. Je kunt nooit en te nimmer een uitlating over iets of iemand doen en daar geen wederhoor op toepassen, zeker niet op de TeleVisie. Dit is gewoon laf. En ik weet inmiddels dat er al velen dit met mij eens zijn en ik hoop dat de Raad van Journalistiek en of justitie ook eens bij Radar gaat kijken, en ik vindt na zoveel commentaren, zowel positief als negatief, dat Radar hier volgende week het overige beeldmateriaal en wederhoor door onafhankelijke specialisten en collega dierenopvangcentra en dierentuinen ook wel mag uitzenden.

bourke
Berichten: 21
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:27

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door bourke »

allereerst wil ik even het volgende kwijt, mensen die hun vogel kwijt willen , en eerst bij het nop gaan kijken en vervolgens hun vogel daar brengen hebben weining verstand,

de vliegkooien en de verzorging zal weinig mis mee zijn, maar als je ziet dat de vogels van een enorme vliegkooi met zijn allen een klein nachthok moeten delen met meerdere soorten, dan weet je op voorhand al dat dat problemen geeft, dan zie je ook vogels die met de vorst buiten zitten te trillen en niet naar binnen kunnen omdat een dominante papegaai het hele nachthok leeg ramt,
zitstokken heb ik amper gezien in de nachthokken,

hoezo geschoolde mensen???????

volgens giggles op pagina 11 worden papegaaien in gevangenschap 20 jaar?

haha hoe kom je daar bij, tel je agapornissen mee????????

ga eens in amerika naar een profesionele kwekerij,

de soorten die veelal in het nop zitten worden in princiepe veel ouder,kortom, het idee is prachtig, de uitvoering is beroerd, maar nogmaal, ik snap niet dat er zoveel vogelhouders op bezoek gaan in dat ziekenhol

kelly10
Berichten: 72
Lid geworden op: 13 jan 2009 00:14

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door kelly10 »

maar hij verteld alleen maar een feit

Nee nu niet mooi gaan praten.
U beschuldigt mensen hier op het forum en het programma kassa, dat ze niets onderbouwen.
Met welke onderbouwing kwam de specialist dan, en met welke feiten.

Zo kun je aan alles een posititef beeld draaien

picolientje
Berichten: 84
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:26

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door picolientje »

lekker door piekeren piekeraar die hebben ze in veldhoven ut liefst


mensen die bij halt komen zijn niet alleen debielen hoor

als je dat wel denkt ben je der zelf 1 sorry

en waarom mensaen van halt erbij halen wat hebben die met dit alles te doen

en even over de site van nop

alleen hun eigen mensen vol lof staan er nog op de rest is er af

en idd doodsbedreigingen hoeven idd niet maar kretiek kunnen ze ook niet hebben

dus mensen die denken ga daar eens kijken zorgen ze wel voor dat ze alleen lof lezen anders niks

maar goed ik zal wel weer de boosdoender zijn ik geef niks als kretiek en ja waarheid doet pijn

en alle mensen die er werken en hun ogen dicht houden ( want je maakt mij niet wijs nooit niks gezien te hebben )

zijn in mijn ogen net zon grote criminelen

Vampiera
Berichten: 4
Lid geworden op: 11 jan 2009 11:36

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Vampiera »

De leeftijd van PAPEGAAIEN (perkieten worden veel minder oud) is ook afhankelijk van hun leefomgeving.
In het wild, hun natuurlijke leefomgeving zijn er inderdaad uitschieters naar 80 jaar. In de huiskamer worden ze beslist niet zo oud.

jasper76
Berichten: 45
Lid geworden op: 12 jan 2009 18:57

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door jasper76 »

@Picolientje:

Ga zo door lekker doorstoken en rotzooi trappen. echt volwassen.. Prima dat je vrijwilligers zo in de hoek duwt. Je bent een echte held!!!!

Doe jij eigenlijk iets uit sociaal belang zonder eigen gewin? Gratis en voor niets? Ik ben bang van niet.

Ach ja... De beste stuurlui staan aan wal.

Frank Meijer
Berichten: 14
Lid geworden op: 10 jan 2009 18:02

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Frank Meijer »

Beste mensen.

Kom niet aan met verhalen over het gastenboek van de NOP. Ik ben de beheerder van de website en weet precies wat er gebeurt is.

Na de uitzending hebben onverlaten een hoop virussen in het gastenboek geplakt. Daarnaast werd er een hoop op gescholden met ongepast taalgebruik. Ook hebben we tientallen bedreigingen binnengekregen waar de honden geen brood van lusten.

Ik ben tot vannacht 03.00 uur bezig geweest om het gastenboek 'op te schonen' waarbij de enige mogelijkheid was om alles te verwijderen vanaf een bepaald tijdstip.

Dus kom nu niet aan dat we alleen de nare berichten eraf gehaald hebben. Het gastenboek is nu tijdelijk gesloten om juist de vandalen en idioten geen gelegenheid te geven om weer door te gaan met hun zieke bedoelingen.

Veel succes allemaal. Ik wacht geduldig het onderzoek af. Dat zouden jullie ook maar eens moeten gaan doen!
Laatst gewijzigd door Frank Meijer op 13 jan 2009 19:22, 1 keer totaal gewijzigd.

Piekeraar
Berichten: 4
Lid geworden op: 13 jan 2009 18:58

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Piekeraar »

@ Picolientje

ja daar geef ik u gelijk in dat niet alle halters debielen zijn. Maar zijn alle vrijwilligers wel debielen dan? zitten er geen hoog geleerde bij de vrijwilligers dan?

picolientje
Berichten: 84
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:26

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door picolientje »

BESTE JASPER
voor je iets zegt lees ff goed kee
ik heb over vrijwillers niets dan lof als die mensen er niet waren was het nog erger

ik snap alleen niet waarom er ineens halt mensen worden bijgehaald en neergezet worden alsof het zooi tokkie,s zijn wat heeft dit met het leed van dieren te maken

picolientje
Berichten: 84
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:26

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door picolientje »

piekeraar laat me zien waar ik dat zeg

ik heb nergens met 1 woord gezegt dat dat zou zijn

ik heb alleen gezegt dat mensen van halt worden afgeschildert als dom

ik ken iemand die zat bij hald had havo

en ik weet kinderen van de groenschool lopen daar stage of zijn vrijwilliger en das vmbo
dus vind ik het onzin die mensen van halt erbij te roepen alsof dat zo fout is die werken ook in bejaarden huizen

maar hebben niks te maken met leed van papegaaien hier

rvdwe1
Berichten: 24
Lid geworden op: 13 jan 2009 09:15

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door rvdwe1 »

Beste Patrick en Sevda,

Leer je eens te gedragen en scheld niet: staat in de gedragsregels. Anders ben ik genoodzaakt je account te laten blokkeren.

jasper76
Berichten: 45
Lid geworden op: 12 jan 2009 18:57

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door jasper76 »

@Picolientje:

Ik ben blij te horen dat je de vrijwilligers waardeert om hun inzet.

De reden dat jeugd via Halt wordt ingezet moet je zien vanuit sociaal oogpunt. Deze veelal jonge mensen hebben vaak vandalisme uitgehaald, dus eigendom van de maatschappij vernield. Door de jeugd een aantal uren/dagen te laten meelopen in bijvoorbeeld de NOP hoopt de overheid dat zij een beter verantwoordlijkheidsgevoel krijgen en dat ze vandalisme voortaan niet meer plegen. We gaan hierbij uit van het feit dat er altijd positieve kanten aan mensen zitten. Door je in te zetten voor een sociaal doel leer je hopelijk je te gedragen. Naast NOP wordt Halt jeugd ook wel ingezet in verzorgingshuizen e.d. Ik ben blij dat het NOP ook met Halt jeugd werkt, dan leren deze kinderen ook eens hoe het is om iets voor een ander te doen. Of het werkt hangt natuurlijk van geval tot geval af, maar ieder gered kind is er 1!!!

Patrick en Sevda
Berichten: 124
Lid geworden op: 12 jan 2009 23:20

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Patrick en Sevda »

@ kelly10

Daar gaat het niet om, de onderbouwing is al 10 tallen keren gegeven, veel dieren die komen zijn onverzorgd, ziek of slecht verzorgd, dat is vaak de oorzaak van de eigenaar zelf omdat ze gewoonweg niet weten hoe de vogel verzorgd moet worden (dit gebeurt ook met honden in een asiel).

Je krijgt dus heel veel zieke vogels binnen en daar koppel je de feiten van de specialist aan. Dan is het sterftecijfer in verhouding lager dan dat van een dierentuin waar geen zieke olifantjes,giraffen e.d. afgegeven worden. Dat is een feit.

Ik ga echt niet alles positief draaien want ook ik weet dat er veel verbeterd kan en moet worden, hier is echter ook geld voor nodig en bij de NOP hebben ze niet de milioenen die een dierentuin of bijvoorbeeld stichting AAP wel hebben. Echter een aanval op de heer van Meegen en de verzorgers en vrijwilligers door Radar en diverse mensen op dit forum die van toeten of blazen weten is onfatsoenlijk.

We wachten de onderzoeken af en ik hoop dat er dan veel mensen die hier op dit forum hun gal hebben lopen spuien ook weer een reactie afgeven.

Dank je.

Gesloten