LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
ambujo
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 jan 2009 16:04

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door ambujo »

Ik ben de moeder van een vreselijk verdrietige dochter die haar blauwgele ara Brutus genaamd in april 2008 heeft afgestaan aan de NOP. Na herhaaldelijk op bezoek te zijn geweest (en hij is zelfs op het jeugd journaal geweest bij de opening van de nieuwe volière)besloot ze naar aanleiding van uw uitzending over de nop maar eens te bellen hoe het met haar vogel was gesteld. Toen ze belde op 15 01 2009 kreeg ze te horen dat haar Brutus was overleden en wel al op 05 11 2008.als ze niet had gebeld had ze nog niets geweten terwijl dat bij afstand wel was toegezegd daar bericht van te krijgen. Volgens de medewerker van de nop lag de papegaai in het lab. van de dierenarts voor het sectie rapport en dat zou dan 2,5 maand moeten duren hoeveel vogels gaan daar dood dat ,dat zolang moet duren en zou het niet netter zijn geweest als daar een telefoontje aan was besteed,of sterven daar zoveel vogels dat ze daar dagwerk aan hebben en dan nog,als iemand met pijn in z,n hart z,n papegaai afstaat in de veronderstelling het beest een beter leven te geven is het een schande een driewerf schande en nog eens een schande dat men met een toevallig telefoontje te horen krijgt dat de vogel al 2,5 maand dood is. En even voor alle duidelijkheid mijn dochter is niet iemand die in een opwelling een papegaai aangeschaft heeft en zich niet verdiept heeft in de verzorging ervan of er genoeg van had . Zij wilde Brutus een bestaan geven meer een vogel waardig , ze wilde dat hij weer zou kunnen vliegen zoals een vogel behoort te doen. Toen mijn dochter met haar gezin Brutus weggebracht heeft naar de NOP,werd haar verteld dat ze maar zelden zo gezond exemplaar binnen kregen,hij zat prachtig in z,n veren en was zo gezond als een vis (vogel) en toch heeft hij maar 8maanden was zijn zogenaamde betere leven mogen genieten. hij was 7 jaar en super gezond. Mijn kind heeft hem van kuiken af verzorgd en opgevoed daar doe je dus niet zomaar afstand af. In de periode dat mijn dochter eigenaresse van Brutus was ,is hij nooit ziek geweest. Natuurlijk kun je nergens zeker van zijn ,maar een super gezonde vogel binnen brengen die na 8 maanden sterft zet je wel aan het denken. Ik vraag me sterk af of er wel iemand bij de nop rondloopt die verstand van zaken heeft Als je op het jeugd journaal van 29 10 2008 nog een gezonde en levendige vogel ziet en een week later is hij dood heb ik geen vertrouwen meer in het n op en ik wil dan ook iedereen afraden zij of haar geliefde vogel daar naar toe te brengen. Tot slot nog even dit het is blijkbaar niet mogelijk om iemand op tijd te berichten dat een vogel overleden is maar de donatie brief lag wel dezelfde dag op de mat . gek hè dat weten ze het adres wel te vinden.

dinycroese
Berichten: 9
Lid geworden op: 15 jan 2009 16:49

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door dinycroese »

Met veel verdriet lees ik het bericht van Brutus, de grote lieveling van Anoek, als geen ander weten wij dat de stap om je vogel een beter leven te geven, een van de moeilijkste beslissingen is als je van je huisdier houd, de liefde van Brutus en Anoek is wederzijds, ik kan niemand die zoveel van haar Papagaai houd als zij, ze kon werkelijk alles met hem doen, ze vertrouwde elkaar blindelings, ze gunde hem een vrij leven met soortgenoten, en dan te horen dat hij overleden zou zijn is zo tragisch, maar je krijgt wel een acceptgiro voor een donatie, maar je op de hoogte brengen van zijn overlijden, daar is geen tijd voor,
vreemd, ik heb zo mijn twijfels, Brutus is zo`n prachtige vogel, daar krijg je nog erg veel geld voor als je hem verkoopt, of zeg ik nu iets raars, ik heb zo mijn twijfels.
voor een ieder die zijn dierbare vogel heeft verloren, wens ik sterkte
maar vooral Anoek , lieverd sterkte

Patrick en Sevda
Berichten: 124
Lid geworden op: 12 jan 2009 23:20

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Patrick en Sevda »

@ a.lubbers

Wie is dit dan? en op welk forum?

In elk bedrijf worden mensen ontslagen en/of weggestuurd, wat is meestal de eerste reactie als je dit overkomt? Juist, in de tegenaaval gaan, zou ik ook doen.

Frans en Nanke Verbunt
Berichten: 150
Lid geworden op: 12 jan 2009 16:18

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Frans en Nanke Verbunt »

RvanderV


Geplaatst op 15 Jan 2009 16:56 door RvanderV


Dan wil ik nog even reageren op Frans en Nanke, zij hadden het een paar posts terug over het verhuizen van mensen die hun papegaai naar het NOP hebben gebracht.
Want er zullen vast ook mensen verhuisd zijn en geen verhuisbericht hebben doorgegeven aan het N.O.P. Maar het zal niet 1 op 7 zijn, maar volgens mij wilde jullie die suggestie ook niet wekken? Maar degene die dus verhuisd zijn of een ander nummer hebben die kun je inderdaad niet meer in kennis stellen.

Nee dat klopt of ik heb het onduidelijk neergezet of het wordt verkeerd gelezen.

Maar luister ik bedoel te zeggen dat De Nederlander gemiddeld 1 x per
7 jaar verhuisd . Stelling van de NVM makelaars

RvanderV
Berichten: 58
Lid geworden op: 13 jan 2009 12:44

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door RvanderV »

@ ambujo en dinycroese:
Ik vind het jammer om te horen dat brutus overleden is. Maar wil je wel op de volgende mogelijkheid attenderen:
Geplaatst op 15 Jan 2009 17:04 door RvanderV

Dan nog over het feit dat je wel een formulier voor donatie hebt gekregen. Dat is verder geen specialistisch werk lijkt me, kwestie van envloppen met addressen bestand uitdraaien en er een standaard brief in sturen, of niet? Ofwel niet per definitie vreemd dat u dat bericht al wel heeft gehad en niet het bericht van het overlijden van je oude huisdier.

arduinna
Berichten: 11
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:15

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door arduinna »

Wij mogen niet vergeten dat het hier in dit forum op de eerste plaats gaat over dierenleed. Hoe pijnlijk het ook kan zijn voor de mens blijft het een feit dat als men zijn dier niet had aangeschaft, men ook het verdriet niet zou beleven van het verlies. Het opvangen van dieren blijft een noodzakelijk kwaad, dat uit zijn voegen barst door de onmacht van de mens.

Henri42
Berichten: 2980
Lid geworden op: 09 okt 2006 11:08

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Henri42 »

een papegaai is een vogel, een vogel is een beest-dier cs., geen menskind.

het opvang centrum zal heus wel fouten maken, welke boer met een veestapel maakt geen fouten.

het begint vaak met het begin:een of meerdere papegaaien nemen en na verloop van tijd krijgen veel van de topic inzenders er spijt van en droppen het dier bij een commercieel opvangcentrum,welke mogelijk er winst mee maakt, who cares.

bezint eer ge begint en koop geen tropische vogels,apen,slangen schildpadden,luipaarden etc etc. achteraf snotteren helpt niet (*_*)

picolientje
Berichten: 84
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:26

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door picolientje »

PARROT LOVER JE KAKELT ALS KIP ZONDER KOP OVER PLAKWERK GESPROKEN
heb je de uitzending wel gezien
die is een uitspraak die door personeel zelf werd gezegt

Parrotlover


Geplaatst op 15 Jan 2009 10:32 door Parrotlover


--------------------------------------------------------------------------------

Bjornson schreef:
Quote:
Als je denkt dat de papegaaien elke dag eten krijgen kun je het programma beter eens nakijken (12.13) ik citeer: Als ze niet komen in het weekend dan wordt er dus gewoon niks gevoerd. ''En dat is allemaal vrijwillig en soms moet je dan gewoon je bakkes dichthouden''


Ik heb deze opmerking vaker gelezen op dit forum en wordt iedere keer door dezelfde mensen herhaald.
Wel eens gehoord van knip en plakwerk door Radar?

Het verhaal gaat er niet over dat er niet gevoerd wordt. Dat wordt namelijk iedere dag wel gedaan. Ook in het weekend!
En dat hij zegt dat je "gewoon je bakkes moet dichthouden" slaat erop dat het ook wel eens kan voorkomen dat er een vrijwilliger niet komt opdagen in het weekend. Tja, dan mag je er niets van zeggen want anders komt die vrijwilliger de volgene keer misschien niet meer opdagen... Mag die Erico dan ook eens kwaad worden? Het is een emotionele man die verantwoordelijk is voor de verzorging en het aansturen van de verzorgers. Hij gaat ook niet eerder naar huis voordat hij zeker weet dat alles goed erzorgd wordt.

Dus Bjornson en al die personen die het knip en plakwerk van Radar wel geloven: kom dan zelf eens meehelpen. Geen woorden maar daden.

Toch ook nog vreemd dat die Bjornson quotes maakt met precies de tijdstippen erbij. Werk je soms voor Radar of heb je acht niets anders tot doel gesteld om het NOP onderuit te halen?

picolientje
Berichten: 84
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:26

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door picolientje »

quote links en rechts jullie zitten toch ook te plakken
en voor de rest alleen maar hier om te zien of je mensen kunt afzeiken maar waar ut over gaat snap je geen drol van
zeg dan niks
iedereen mag zeggen wat hij wil maar er zijn der hier een paar die alleem maar lezen wat ze willen lezen en anders niks

RvanderV
Berichten: 58
Lid geworden op: 13 jan 2009 12:44

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door RvanderV »

Picolientje

Ik zou je er graag even op willen wijze dat jij momenteel de enige bent die provocerende uitspraken doet in de trent van Kakelen als een kip zonder kop...

Iedereen heeft recht op zijn of haar mening, zo ook jij, maar het is toch niet nodig om mensen te kwetsen?
(Misschien is ParrotLover wel helemaal niet gekwetst door je uitspraak, maar in mijn ogen doe je er wel een poging toe.)

ricksam
Berichten: 7
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:42

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door ricksam »

heb net met de NOp gebeld over mij witkuif kakatoe jacky had al vele malen eerder gebeld hoe het met hem ging en kreeg iedere keer te horen dat hij het goed deed let op het ging hier over een kerngezonde vogel van 5 jaar oud heb hem daar gebracht als hoopgevende oplossing dat hij daar een beter leven zou krijgen de reden dat ik hem afstond had met mijn dochtertje te maken daar was hij niet mee te vertrouwen toen ik hem kocht als 1 jarige was hij wild en hij viel me aan met veel liefde en geduld en de juiste opvoeding was het een schat geworden kon alles met hem doen maar naar mijn man en dochterje was hij heel jaloers kon geen risico lopen dat hij haar een vinger af zou bijten maar om een lang verhaal kort te maken ik bracht de vogel begin 2005 naar de NOP met veel verdriet want is toch een soort kindje van je en wilde hem niet in de handel hebben hij zou eerts 6 weken in quarantaine gaan en daarna naar de winteropvang heb continu gebeld en het ging goed met hem we zijn hem in de zomer op wezen zoeken daar vooraf had 9k telefonisch contact waar de vogel zat in volierre 5 we hebben echt heel de middag rondjes gelopen en zijn naam geroepen maar geen jacky en de volgende zomer ook niet na het zien van het programma heb ik gelijk gebeld en toen kreeg ik ineens te horen dat jacky al in 2005 was overleden wat een verdriet de vogel heeft daar nog geen 3 maanden geleeft terwijl hij kerngezond was door een dierenarts bevestigd en hij er prachtig uitzag bah wat ben ik aan een lijntje gehouden zeg als je het mij vraagt krijg ik vermoedens dat deze vogels gewoon weer verhandelt worden maar hoe kom je daar achter ik zit nu op een sectierapport te wachten vand e nop ben benieuwd waar hij zogenaamd is aan overleden ik heb hier veel verdriet van en laat het hier ook niet bij zitten ik wil precies weten wat er gebeurt is als er mensen zijn met soortgelijke verhalen hoor ik het graag mijn email adres is [email protected]
Laatst gewijzigd door ricksam op 15 jan 2009 18:20, 1 keer totaal gewijzigd.

Tinkerbell1988
Berichten: 10
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:30

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Tinkerbell1988 »

@ ambujo

Er staat duidelijk in het 'contract' wat je tekent als je je vogel afstaat aan het NOP, dat je GEEN bericht krijgt wanneer de vogel overlijdt. Als je dit wel wilt weten, dan moet je dat aangeven want als je dat niet doet wordt er dus geen bericht gedaan van het overlijden.
Laatst gewijzigd door Tinkerbell1988 op 15 jan 2009 18:25, 1 keer totaal gewijzigd.

picolientje
Berichten: 84
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:26

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door picolientje »

rvandev
ook verkeerde bril op

dus hun mogen mensen afzeiken maar die mensen mogen niks terug zegen kom nou toch je ziet ze alleen als ze denken iets te kunnen plakken wat niet klopt

dus lees zelf ook eerst eens goed wat er staat parrotlover zegt dat terwijl iedereen die de uitzendfing heeft gezien dat personeel van nop dit zelf zeiden ander kijk ff terug op programma gemist

daar zegt er 1 als de weekend hulpen niet komen word er dus niet gevoerd dus bakkes houden


uitspraak van personeel

Ron van der Roest
Berichten: 4
Lid geworden op: 13 jan 2009 09:42

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Ron van der Roest »

AanTinkerbell1988
Je hebt gelijk, maar gaat liegen niet wat ver, ook voor jou als medewerker van het NOP.

picolientje
Berichten: 84
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:26

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door picolientje »

en nee papegaai gaat niet dood van dagje niet eten

maar veel mensen trekken nu alles aan als ze hun vogel daar hebben zitten dus waarom steeds weer kachel aan stoken en die dingen die pijndoen voor de mensen terug laten komen na 3 pagina,s steeds zijn ze bang dat de discussie stopt

want daar lijkt het wel op

picolientje
Berichten: 84
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:26

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door picolientje »

zijn ook mensen zat die aangegeven hadden op de hoogte te worden gesteld als vogel sterft
is ook niet gebeurt waar ligt dat dan aan tinkerbell

ik kan me goed voorstellen dat mensen bezorgt zijn

maar door ze hier tegen de schenen te trappen keer op keer als ze vertellen wat er is geweest
dat helpt ook niet

je jaagt er donateurs me weg meer niet

ricksam
Berichten: 7
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:42

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door ricksam »

ik heb duidelijk aangegeven dat ik perse wil weten als de vogel ziek word of overlijd maar vind je het niet vreemd dat een vogel van 5jaar oud in kerngezonde toestand had geen ziektes at goed en zag er prachtig uit en bovenal was het een zeer vrolijk beestje wat altijd zat te zingen de tranen rollen over mijn wangen en voel me vreselijk schuldig over wat ik het beestje heb aangedaan in de veronderstelling dat hij een superleven zou krijgen en dan ook nog die leugens dat het goed met hem ging en dat hij misschien wel een vriendinnetje had en de keren dat we er heengegaan waren en continu naar voren liepen van we zeiden we kunnen hem echt niet vinden toen ging er een medewerkster weer naar binnen om in de computer te kijken waarna ze terug kwam en zei hij zit toch echt in volierre 5 dat verhaal heb ik vandaag ook aan de telefoon met hun besproken toen kreeg ik als reactie dat dat standaard werd gezegd tegen mensen waarvan de vogel dood was

RvanderV
Berichten: 58
Lid geworden op: 13 jan 2009 12:44

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door RvanderV »

@ Picolientje: Ik probeer alleen duidelijk te maken. Dat het op een andere manier kan als jij in die post deed.
Ik had het niet over de inhoud van je post. Want het wordt inderdaad in het fragment gezegd. Maar het gesprek wat er gevoerd is in die kantine zal vast langer geduurd hebben dan die ene zin. Ofwel de context is niet duidelijk. Dus het kan best dat er alleen bedoeld werd om je bakkes te houden tegen de vrijwilligers die niet zijn komen opdagen opdat ze nog een andere keer terug komen. Ik vond de gemaakte opmerking in de uitzending niet per definitie een bewijs van niet voeren als er één of meerdere vrijwilligers niet opdagen.

oostrumw
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 jan 2009 12:49

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door oostrumw »

Ik heb gisteren gebeld, ik kon vandaag mijn papegaai al ophalen. De mensen bij het NOP deden zeer vriendelijk. Er heerst bij het NOP een verslagen (rouw)stemming deze mensen hebben het echt goed voor met de vogels.
Ik ben blij dat ik men papegaai weer thuis is! Hij is 8 maanden bij het NOP geweesd, hij ziet er goed uit en hij is prima verzorgd.

Ik denk dat deze stichting na een onafhankelijk onderzoek gewoon verder moet! Met de juiste hulp en subsidie moet deze stichting zeker verder kunnen! Aan de vrijwilligers en de medewerkers ligt het niet deze mensen zijn zeer geraakt door alle reaties. Hou hier aub rekeing mee. Ik snap dat mensen boos zijn maar reageer het niet op deze mensen af.

Hou er rekeining mee Radar laat maar een kant van het verhaal zien.

picolientje
Berichten: 84
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:26

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door picolientje »

beste rvander v
dat bedoel ik dus ook
je ziet ze niet maar als ze denken wat te vinden om als quot therug te laten komen doen ze het

en ik bedoel ze blijven er de mensen die er treurig om zijn tegen hun schene trappen

ik snap ook wel dat het verhaal wat daar verteld is langer zal zijn geweest
maar dat willen mensen die hun vogel daar hadden zitten niet horen
die hebben pijn en zitten vol ongeloof
wat normaal is

dus waarom steeds weer ff wat terug laten komen om na te trappen


ik ben ook donateur ik drtaag de vogels een warm hart toe die kunnen er geen jota aan doen net zo min vrijwilligers of stagelopers
zelfs niet al zou der wat mis gaan
dan had directie maar moeten zorgen dat ze goed voorgelicht werden

Gesloten