Pagina 1 van 1

Niet goed geld weg bij CNCWorld.nl

Geplaatst: 07 aug 2020 23:05
door MMKB
Wij waren opzoek naar een groot formaat snijplotter en kwamen op onze zoektocht CNCWorld tegen.
Dit bedrijf dat zich richt op industriële oplossingen bood een aantal types aan.
Specifiek bij het door ons uitgekozen model staat letterlijk: '' Als u niet tevreden bent, kunt u de plotter retourneren''

Nou je kunt dus eigenlijk niets verkeerd doen dachten wij.

Machine na 1 week geleverd, machine opgebouwd echter waren de schroefgaten scheef en te groot gefreesd.
Contact opgenomen en de oplossing was '' kun je geen grotere schroeven gebruiken?''

Daar wij met spoed de modellen nodig hadden hebben wij het maar zo geaccepteerd en de machine opgezet.
Kwaliteit Made in China!
De bijgeleverde software en de gebruiksaanwijzing waren in het Chinees en niet voor deze machine geschikt dus weer contact gezocht per mail want telefonisch zeer slecht bereikbaar.

Per email een zeer slecht vertaalde Nederlandse gebruiksaanwijzing ontvangen die absoluut niet klopte met de functies op de machine. Weer contact we moesten van een andere typenummer de software downloaden.
Ook dat werkte voor geen meter, 3 dagen lang geprobeerd, telefonisch contact gehad en uiteindelijk zegt de verkoper na ruim 45 min ''telefonische support'' dat hij er zelf ook niets van snapt en dat de machine weer wordt afgehaald.

Na ruim 2 weken toch maar weer eens contact gezocht, blijkt dat de machine naar Polen gaat.
Machine was nog geen uur in ontvangst krijgen we bericht ''machine is goed ligt aan jullie wij sturen hem terug''

Het vertrouwen was dus geheel weg en ik heb duidelijk aangegeven dat dat niet hoeft en dat wij het geld terug wilden hebben daar wij niet tevreden waren. Het antwoordt van CNCWorld.nl was '' Dit geldt alleen voor particuliere klanten en dat moet binnen 14 dagen'' Zakelijk gekochten artikelen nemen wij niet retour en beroept zich dan op het Europese recht.

Wie koopt nu particulier een groot formaat snijplotter :shock:

Achteraf gezien zo dom natuurlijk want deze ondernemer die zich voordoet als Nederlands bedrijf is een Pools bedrijf dat niet is ingeschreven bij KvK in Nederland, niet is aangesloten bij een branchevereniging dus geen geschillencommissie mogelijkheid, geen webshop keurmerk heeft en als je dan ook nog de reviews op trustpilot leest dan ben je boos op je zelf en woedend op deze onderneming met dubieuze verkoopmethoden.

Heeft iemand dezelfde ervaring als ons gemaakt, iemand tips hoe wij bij deze onderneming gevestigd in Polen ons recht kunnen halen?

Re: Niet goed geld weg bij CNCWorld.nl

Geplaatst: 08 aug 2020 11:23
door D34M0N
MMKB schreef:
07 aug 2020 23:05
Achteraf gezien zo dom natuurlijk want deze ondernemer die zich voordoet als Nederlands bedrijf is een Pools bedrijf dat niet is ingeschreven bij KvK in Nederland, niet is aangesloten bij een branchevereniging dus geen geschillencommissie mogelijkheid, geen webshop keurmerk heeft en als je dan ook nog de reviews op trustpilot leest dan ben je boos op je zelf en woedend op deze onderneming met dubieuze verkoopmethoden.
Dus moraal van het verhaal: vooraf de betrouwbaarheid van een aanbieder controleren en niet achteraf, zeker als zelfstandige.

Een tip: https://www.higherlevel.nl/, dat forum is gericht op ondernemers, waarschijnlijk kan je daar betere adviezen krijgen dan hier.

Re: Niet goed geld weg bij CNCWorld.nl

Geplaatst: 08 aug 2020 12:08
door NeoDutchio
MMKB schreef:
07 aug 2020 23:05
...want deze ondernemer die zich voordoet als Nederlands bedrijf is een Pools bedrijf dat niet is ingeschreven bij KvK in Nederland, niet is aangesloten bij een branchevereniging dus geen geschillencommissie mogelijkheid, geen webshop keurmerk heeft en als je dan ook nog de reviews op trustpilot leest dan ben je boos op je zelf en woedend op deze onderneming met dubieuze verkoopmethoden.
De ondernemer doet zich voor als Nederlands bedrijf? Met een Nederlands mobiel nummer en een mailadres maakt het nog geen Nederlands bedrijf. Er zijn nergens adres gegevens te vinden. Al een grote rode lamp om vooral niet te bestellen daar. Als een ondernemer niet wil zeggen wie of wat hij is, is het bij voorbaat al onbetrouwbaar.

Verder heeft een consument altijd meer rechten dan een ondernemer. De wet gaat er immers van uit dat een ondernemer nadenkt voordat er een aankoop gedaan wordt. Een consument wordt beter beschermd en mag in veel gevallen gebruik maken van het herroepingsrecht.

Re: Niet goed geld weg bij CNCWorld.nl

Geplaatst: 08 aug 2020 12:33
door MMKB
NeoDutchio bedankt voor je bericht.

Ja, achteraf, ben zelf al ruim 15 jaar online actief wereldwijd en nog nooit zo'n brutaalheid van een bedrijf meegemaakt.

Nederlandse BTW nummer, Nederlandse bankrekening, staat ook een Nederlandse vastnet nummer op de website ( waarschijnlijk een koopnummer doorgeschakeld naar Polen). Ben inmiddels in contact met andere gedupeerden en hoop dat middels dit en andere forums potentiële koper kunnen waarschuwen voor dit bedrijf. Misschien komen er nog ideeën voor een groepsreis naar Polen omhoog.

Re: Niet goed geld weg bij CNCWorld.nl

Geplaatst: 08 aug 2020 14:30
door fonsflons
Even snel gekeken, maar dit zijn ook geen prijzen waar je een beetje normale plotter voor krijgt. Dit zijn helaas echte hobby prijzen. Wil je zakelijk een plotter waar je wat mee kunt kijk dan voor Summa, Roland, Mimaki etc.

Re: Niet goed geld weg bij CNCWorld.nl

Geplaatst: 08 aug 2020 14:58
door Komkommertijd
Ik weet dat de Mimaki na stoppen bedrijf nog veel geld op bracht, gekocht bij failliet bedrijf voor 't pand...

Maar zomaar kopen zonder te kijken of ze ook onderdelen en service hebben?
Ik kreeg pand + achtergelaten zooi en was daar zeer blij mee.

De made in China, rij nu perfecte MG maar ook veel bagger langs zien komen.....
en gelijk nodig voor dagelijks werk, dan had ik voor meer zekerheid gekozen.

Mijn MG mag stuk gaan, heb nog andere maar als je afhankelijk bent nooit een risico nemen met ondernemers of merken....
En zou liefste eerst langs gaan en testen ter plaatse, dan wist je geen NL firma en de rommelige bekend bij oud ijzerhandel...

Prijzen en Kwaliteit horen wel bij elkaar, nu ik de Mimaki prijzen weet!

Re: Niet goed geld weg bij CNCWorld.nl

Geplaatst: 16 aug 2020 14:45
door Sira
Vraag eens advies op het Grafisch Forum https://www.grafisch-forum.com/.
Daar zit vast wel iemand die u verder kan helpen, want ik vrees dat ze in Polen u niet tegemoet zullen komen.

Ik moest even zoeken naar de juiste link, want ze hebben de site veranderd. Het is niet alleen een Engelse site, maar ook Nederlands.

Re: Niet goed geld weg bij CNCWorld.nl

Geplaatst: 17 aug 2020 10:54
door Aygulf
"Pools bedrijf dat niet is ingeschreven bij KvK in Nederland, niet is aangesloten bij een branchevereniging dus geen geschillencommissie mogelijkheid, geen webshop keurmerk heeft en als je dan ook nog de reviews op trustpilot leest dan ben je boos op je zelf".

Tja, u begrijpt zelf al dat het dus beter is vooraf e.e.a. te checken. In ieder geval weer een waarschuwing voor iedereen die online een (dure) aankoop wil doen!