LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] DSB

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
gaal1944
Berichten: 186
Lid geworden op: 10 apr 2009 20:56

Re: DSB

Ongelezen bericht door gaal1944 »

Beste Cartagena,
Volgens mij snap jij er niet echt veel van? Fam. Brammer zit zo diep in de problemen door DSB, dat ze over 27 jaar nog steeds niet van DSB af zijn! Deze familie heeft jonge kinderen en kiest voor een gezinsleven hoe moeilijk dat ook voor ze zal zijn! Je respect voor dit gezin is terecht want dat verdienen ze ook!
Maar Scheringa en consorten moeten zich dood schamen!!
Ja er komen klanten tot een akkoord met DSB, maar dan staat het water tot aan de lippen! daarmee zijn de problemen niet opgelost hoor, dat roepen fokke en sukke van DSB wel, maar daar klopt helemaal niets van. Een rente verlagen voor een aantal jaren verschuift het probleem allen maar, dat lost niets op! Tros Radar is geen heiliger als het gaat om extra geld te verdienen, ze zij al eerder beboet, omdat ze zich niet aan de "sponsorregels" hielden! DSB krijgt hier gratis reclame. ik heb nog even goed gekeken, maar het mooie gebouw komt goed in beeld! dat heet in financiële termen "kassa". Nog even een ander gegeven Ed Nijpels is voorzitter van de "Raad van Bestuur" van de Tros! Zoals je wellicht weet is hij ook voorzitter van de "Raad van Bestuur van DSB"
gaat er een lichtje bij je branden? DSB maakte maandag de dienst uit bij de uitzending, bepaalde welke fillm er werd getoond enz... en dan moeten de gedupeerden blij zijn? Wordt eens wakker, hoe zou jij je voelen?

Porto
Berichten: 14
Lid geworden op: 08 feb 2007 03:51

Re: DSB

Ongelezen bericht door Porto »

Hallo,

Ik heb alle berichten doorgelezen van dit en deze topic:

http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic ... 03&t=71494

Ik heb zelf geen hypotheek lopen, wel heb ik in 2003 een lening van 16.000 euro laten oversluiten (van de ABN/AMRO) naar de DSB bank tegen een rentetarief van 7,5%. Dit ging een half jaar goed, toen was de rente 'ineens' 9,5%, nog een paar maanden verder ging het naar 10.9%, toen naar 12.4%... affijn, zo'n 3.5 jaar rond de 14.9% gezeten waarna het nu alweer een paar maanden 12.9% bedraagt. Ik heb een tijd de overzichten niet goed bekeken wat tot gevolg had dat ik medio 2008 erachter kwam dat de maandelijkse incasso 165-175 euro bedroeg MAAR dat hier geen aflossing in zat, nog sterker, ik zat al een hele tijd met minstens een tientje m'n schuld op te bouwen!

Ik heb zelf geen gezin, ben alleenstaand en nog thuiswonend maar heb vanaf 2000 wel een geleidelijk een schuld opgebouwd tot zo'n 30.000 euro, hoofdzakelijk in de aankoop van een stel grijs kenteken auto's die een appel en een ei waard werden toen er ineens geruchten de kop opstaken dat het grijskenteken voor particulieren zou worden afgeschaft. Schulden zijn dus geheel voor mijn rekening en die accepteer ik ook. Wat ik dus niet accepteer is dat de DSB zomaar de rentes kan verhogen, ze kondigen het wel aan in je maandelijkse overzichten maar dan nog vind ik dit een laag-bij-de-grondse rotstreek wat alleen erop duidt dat ze (natuurlijk) hun zakken zitten te vullen ipv jou zsm van je schuld te willen afhelpen. Zo te lezen zitten heel veel mensen nu met torenhoge schulden die ze met een modaal loon en een gezin die moet worden gevoed niet goed meer kunnen aflossen.

Mijn schuld valt in het niet bij de bedragen die bij een hypotheek worden afgesloten maar ik houd wel dezelfde smerige smaak in m'n mond over aan mijn relatie tot de DSB bank. Ik zit nu al zo'n 1.5 jaar 500 euro aan aflossing boven op de rente te betalen maar ben de komende 4 jaar nog niet van deze treurige 'bank' af.

Een evt volgende keer, wat ik niet hoop te hoeven doen, ga ik wel naar een echte bank die iig z'n rentes normaal hanteert doch ik heb m'n lesje wel geleerd.

DSB krijgt z'n geld uiteraard nog betaald maar daarna mogen alle werknemers, want ik geloof er geen barst van dat werknemers niet op de hoogte zijn van de gang van zaken en de werkwijze binnen het bedrijf, wat mij betreft aan de Zyklon B. Ik draai de kraan wel open.

Heel veel sterkte gewenst met de rechtsprocedure en nog meer sterkte gewenst aan de mensen die nu op water en brood moeten leven door deze 'mensen'.

gaal1944
Berichten: 186
Lid geworden op: 10 apr 2009 20:56

Re: DSB

Ongelezen bericht door gaal1944 »

Beste Porto, http://www.dsbramp.nl/ vind je heel veel lotgenoten,
en daar zitten niet alleen mensen met hyptheken van DSB!

cartagena
Berichten: 9
Lid geworden op: 06 sep 2009 22:20

Re: DSB

Ongelezen bericht door cartagena »

Ja Porto, lenen kost geld. Dat wist je nog niet. Waarom ben je bij de ABNAMRO trouwnes weggegaan. Waarschijnlijk omdat die bank een hoger rentepercentage berekende. Of niet? Ik heb nieuws voor je. Je kraakt DSB nu wel af, maar je weet niet waar je het over hebt. Waarschijnlijk heb je een Doorloop krediet of een Persoonlijke lening en of je die nu bij DSB, Fortis, ABN, SNS of ING had afgesloten: je was tegen hetzelfde rentepercentage aangelopen. Je las de maandoverzichten niet, waarschijnlijk ook de krant niet. Maar als je dat wek had gedaan, dan had je kunnen weten dat de rente tussen 2005 en 2008 door de kredietcrisis van 3% naar 6% is gegaan. Voor een doorloop krediet of een Persoonlijke lening liggen die percentage nog veel hoger: richting de 15-18 procent. Een beetje goedkoop om DSB met een ongenuanceerd vehaal hier zo weg te zetten. Je moet je eigenlijk kapot schamen.

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: DSB

Ongelezen bericht door Piet »

Je moet je eigenlijk kapot schamen
Inderdaad cartagena, je zou je eigenlijk kapot moeten schamen om zo onterecht DSB gedupeerden neer te zetten.
Dan weet Guido Wijers beter hoe het in elkaar steekt met DSB en Frisia:

http://www.youtube.com/watch?v=cL11wHRj8FA
op 1 minuut 40 begint het.

Groeten,
Piet

cartagena
Berichten: 9
Lid geworden op: 06 sep 2009 22:20

Re: DSB

Ongelezen bericht door cartagena »

Ach Piet. Steek je energie liever in het Platform Aandelen Lease van je. Die gekleurde verhaaltjes kennen we zo langzamerhand wel van je. Enige nuance ontbreekt volkomen. Is niet erg. Slaap rustig door. Porto gedupeerde? Lees het nog eens rustig door zou ik zeggen. Maar eigenlijk zegt dit antwoord alles over jou.

gaal1944
Berichten: 186
Lid geworden op: 10 apr 2009 20:56

Re: DSB

Ongelezen bericht door gaal1944 »

@cartagena, ik snap niet goed wat jou inbreng hier voor nut heeft! Dit forum is bedoeld voor mensen die hun verhalen kwijt willen over hun ervaringen met DSB.
Waarschijnlijk ben jij iemand die eerst spaart voordat er iets gekocht wordt!
Waarschijnlijk geen hypotheek voor het kopen van een huis! Geen auto met een derde bank? Nu dat geloof ik namelijk niet, je lijkt me meer een gefrustreerd persoon die waarschijnlijk ook een keer is opgelicht misschien dan niet door DSB, maar geen enkele bank is te vertrouwen en dan heb ik het maar even niet over de verzekeringsbanken en gezondheidinstellingen!
Ieder zijn mening hoor, maar de gedupeerden hier zitten niet te wachten op "oorvegen" van één of ander gefrustreerd persoon! ga eens wat nuttigst doen voor de mensheid en neem een voorbeeld aan Piet!
Is een baantje als "budgetcoach" bij DSB niet iets voor je! Word je ook nog betaald voor je kritiek!

cartagena
Berichten: 9
Lid geworden op: 06 sep 2009 22:20

Re: DSB

Ongelezen bericht door cartagena »

Gaal1944, Ben ik aan jou verantwoordig verschuldigd? Ga inderdaad wat nuttig's doen man met je slappe gepraat. Geeuw!

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: DSB

Ongelezen bericht door Piet »

Geeuw!
Cartagena,
Om wakker te worden:

http://player.omroep.nl/?aflID=10109038
Dit is een link naar de uitzending van Koefnoen van afgelopen zaterdag
Op 13.45 minuten begint het stukje over Zalm en DSB.

Groeten,
Piet

gaal1944
Berichten: 186
Lid geworden op: 10 apr 2009 20:56

Re: DSB

Ongelezen bericht door gaal1944 »

cartagena, ik doe al hele nuttige dingen door hoor, en nee je bent aan mij geen verantwoording verschuldigd, maar de mensen hier op dit forum ook niet aan jou! Ik begrijp uit je reactie dat ik een gevoelige snaar heb geraakt! Dat was dan ook de bedoeling, voel je eens hoe vervelend het is om niets zeggende kritiek te moeten ontvangen!

Dit forum en dat heb ik al aangegeven is bedoeld voor mensen die hun verhaal kwijt willen over hun ervaringen met DSB, dat mogen ook positieve verhalen zijn hoor! Maar die kom ik hier niet tegen, zo af en toe komt een spaarder vertellen dat hij/zij goed zit bij de DSB! Spoor is wat mensen op die buiten het sparen ook heel positief over de DSB denken!

DSBRamp
Berichten: 16
Lid geworden op: 07 mei 2009 19:34

Re: DSB

Ongelezen bericht door DSBRamp »

Op vier oktober organiseert SSP / DSBramp haar tweede bijeenkomt voor DSB gedupeerden. Deze dag is van onmisbare waarde voor een ieder die getroffen is door de producten van DSB. Er zal gesproken worden door politici, de mensen achter SSP en Jelle Hendrickx. En natuurlijk is de bijeenkomst de uitgelezen mogelijkheid om ervaringen te delen en elkaar te ontmoeten.

Graag willen wij benadrukken dat de strijd tegen de uiterst dubieuze praktijken van DSB een gezamelijke strijd is. Met andere woorden: het probleem lost zichzelf zeker niet op. Daarom doen wij een dringende oproep aan u om, als het maar even kan, naar deze bijeenkomst te komen! Samen kunnen we er echt voor zorgen dat DSB haar rommel opruimt en haar leven als nog jonge bank betert. In deze strijd is iedereen keihard nodig!!!

De bijeenkomst zal worden gehouden in:

Partycentrum Concordia
Koemarkt 45
1441 DB
Purmerend
Telefoon: 0299-421231

Informatie over de bereikbaarheid en parkeren is te vinden op hun website www.concordiapurmerend.nl

Wij verwachten de bijeenkomst te openen om 13.00 uur.

WIJ VERWELKOMEN U GRAAG OP VIER OKTOBER IN PURMEREND!Inode
Berichten: 35
Lid geworden op: 14 jun 2009 19:58

Re: DSB

Ongelezen bericht door Inode »

Ook leuk dat jezelf getekend hebt en geen verantwoording neemt voor je eigen daden. Koot en De Bie hadden een mooie spreuk. "Pleeg nooit eigen moord, want anders kun je een ander niet beschuldigen"

Jongensmoeder
Berichten: 5
Lid geworden op: 03 aug 2009 21:51

Re: DSB

Ongelezen bericht door Jongensmoeder »

Inode schreef:Ook leuk dat jezelf getekend hebt en geen verantwoording neemt voor je eigen daden. Koot en De Bie hadden een mooie spreuk. "Pleeg nooit eigen moord, want anders kun je een ander niet beschuldigen"
???

Weet jij wel waarover dit onderwerp gaat?
Verantwoording nemen over je eigen daden?? Jij praat over daden, kun je je nader verklaren?

Je weet totaal niet waar dit hele verhaal over gaat.

Ik wacht op een onderbouwde reactie van jou. Komt die niet, dan adviseer ik je om je VRIJE tijd te investeren in bijvoorbeeld een "kook"forum of iets dergelijks.

DSB heeft vele mensen kapot gemaakt (cijfers liegen er niet om)!

Wachtende op een onderbouwende en met een enige intelligentie gedreven reactie.

Gr, Jongensmoeder

Porto
Berichten: 14
Lid geworden op: 08 feb 2007 03:51

Re: DSB

Ongelezen bericht door Porto »

cartagena

Geregistreerd op: 06 sep 2009 21:20
Berichten: 9

waarvan 7 al in deze thread...

iemand voelde zich kennelijk geroepen om de DSB bank te verdedigen.

Inderdaad, we zijn jou totaal geen antwoord verschuldigd en al helemaal niet als je geen berichten kan tikken met normale toonzetting.

Kortom: GAAAAAP!

Tollenburg
Berichten: 5
Lid geworden op: 17 dec 2008 17:05

Re: DSB

Ongelezen bericht door Tollenburg »

Het enige wat ik erover kwijt wil is dat men voorbij gaat aan de verantwoording van de klant in dit geval van DSB.
Het is altijd zo dat een verkoper wil verkopen en de klant aangeeft of hij kopen wil.
Ieder mens heeft zijn eigen verantwoordelijkheid.
Natuurlijk zijn er fouten gemaakt bij de DSB bank maar ga niet voorbij aan de verantwoording van ieder individu.
Het is op dit moment zo dat alle aandacht ligt bij DSB in mijn optiek niet helemaal terecht.

Tollenburg

jonis
Berichten: 1856
Lid geworden op: 23 okt 2007 01:45

Re: DSB

Ongelezen bericht door jonis »

Ja, idd...ik hoorde ook een suppoost bij het AZstadion zeggen..."nee hoor, niets mis met de DSB hoor" ....."het is allemaal een 020 complot"


waarom denk je dat overal excuses vandaan komen en dat Dhr. Scheringa zelfs aangeeft:
"Sommige klanten hebben helemaal gelijk: onze excuses"

http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/nieu ... er_DSB.xml

en dan heb je natuurlijk ook nog een deel wat een "beetje" gelijk heeft....kortom er was genoeg mis.


Dat jij nu de TV/Radio/computer aanzet en de tig media het opeens aktueel allemaal over DSB heeft en 10x herhaald, kun je de "slachtoffers" niet verwijten.

Tollenburg
Berichten: 5
Lid geworden op: 17 dec 2008 17:05

Re: DSB

Ongelezen bericht door Tollenburg »

Nog even het volgende toevallig hebben wij vorig jaar ook onze Hypotheek overgesloten en je raad het al bij DSB.
Wanneer je in gesprek bent met een adviseur is het natuurlijk makkelijk om nee te zeggen tegen dingen die je niet wil, zoals extra verzekeringen en koopsompolissen, nogmaals ieder mens kan ja of nee zeggen tegen een voorstel dat hebben wij ook gedaan.
Natuurlijk zitten aan de andere kant van de tafel mensen die jouw wat willen verkopen maar dit gebeurt in iedere branche.
Ik zeg altijd nee is ook een antwoord.!!

Tollenburg

Niek61
Berichten: 0
Lid geworden op: 12 okt 2009 23:43

Re: DSB

Ongelezen bericht door Niek61 »

heb een gedeelte van het programma radar gezien en hoorde in de discusie de jurist zeggen iets over criminele activiteiten en dat het dat niet is.
Maar als je iemand voor een paar honderd euro bedonders word je wel als zodanig beschouwd,
maar als je half nederland besteeld voor een paar miljoen dan ben je in eens geen dief maar een top-amtenaar.
Ze moeten dat zooitje gewoon alles terug laten geven van hun prive rekening, want als je als eenmanszaak de fles op gaat ben je ook alles kwijt, dus waarom de raad van bestuur niet gewoon alles afpakken inclusief hun dure vila's en auto's

dan1el
Berichten: 4
Lid geworden op: 15 sep 2009 21:32

Re: DSB

Ongelezen bericht door dan1el »

Cartenga is een medewerker van DSB zo te lezen?

gaal1944
Berichten: 186
Lid geworden op: 10 apr 2009 20:56

Re: DSB

Ongelezen bericht door gaal1944 »

Dan heeft ze nu pech en kan ze niet bij haar geld!

Gesloten