LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Anti-kalktherapie

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Bob Schurkjens
Berichten: 7330
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Anti-kalktherapie

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens » 12 nov 2012 21:09

Chelatietherapie werkt in combinatie met homeopathie juist wél. Maar dat wilden die "deskundigen" in de uitzending natuurlijk weer niet toegeven.

tenormin
Berichten: 6831
Lid geworden op: 31 okt 2011 21:29

Re: Anti-kalktherapie

Ongelezen bericht door tenormin » 12 nov 2012 22:06

Wel, heb het vanavond bekeken en goed geluisterd, maar ik zou me toch niet aan deze therapie durven onderwerpen. Het is natuurlijk allemaal niet zo zwart of wit, maar de betreffende meneer met de therapie moest wel heel snel toch die ingrijpende hart operatie ondergaan. Werd vroeger veel gebruikt bij mensen die in de lood- en zinkindustrie gewerkt hadden. Of de therapie veilig is kan ik als leek natuurlijk niet beoordelen, maar doen: nee.

Frans Driesens
Berichten: 3
Lid geworden op: 13 nov 2012 10:32

Re: Anti-kalktherapie

Ongelezen bericht door Frans Driesens » 13 nov 2012 12:39

Gisteravond heb ik met verbazing de uitzending over chelatie gevolgd. Mijn verbazing was vooral door de eenzijdigheid van het verhaal. Daarom lijkt het mij gepast een tegenwoord te geven.
Voordat ik dit zal doen, wil ik de lezer tevens verwijzen naar de commentaren van simonjanswaerts, piet0808 en steven Blom. Hun mening komt excact overeen met de mijne! Ik zal die dan ook niet herhalen!

Ook ik ben inmiddels bijna 8 jaar onder behandeling met "de chelatiemethode" van Dr. Peter van der Schaar in Leende. Ik 'voelde me niet goed' twee jaar na mijn open hartoperatie in het Catharine-ziekenhuis in Eindhoven. De 4-by-pass operatie was perfect verlopen; ik kreeg de bejkende pillenserie voorgeschreven, maar de hartspecialist kon mij geen verdere garantie geven dan 10 jaar. Daarna zouden de (kransslag)-aders wel weer dicht zijn geslibd! Dat zou dan volgend jaar zich moeten openbaren!

Ik ben nu 72 en kreeg mijn eerste (zware) infarct toen ik 48 was. De tweede in 2003, vlak voor een geplande katherisatie. Het ziekenhuis wilde mij ontslaan, maar ik was niet gerust en riep de morgen van ontslag de dienstdoend cardioloog. Gevolg: toch een katherisatie. Er bleek een kransslagader met 8 vernauwingen te zitten!!!

Terug naar chelatie.
Twee jaar later voelde ik mij nog steeds zwak. De huisarts wist ook niets te vertellen. Ik had duizelingen overdag bij snel opstaan en 'sterretjes'. 's Nachts flitsen in de ogen bij bewegen, oorsuisen, ruisende halsslagaders (is vernauwing aldaar), hartkloppingen of bonsen hart, piep in oren. Verder last van aambeien, bloedend tandvlees, adersprong in de ogen, krampen in kuit of voet,wazigheid en slechte concentratie.

Maar boven al OOK de bekende aderverkalkings verschijnselen: pijnen op borst en tussen schouderbladen bij inspanning, trekkende pijnen in linkerkaak en onderarm en kortademigheid!

Tot ik een pagina in het Eindhovens Dagblad las over Dr. van der Schaar.
Deze vertelde dat veel mensen in de Kempen mogelijk lasten zouden ondervinden van het cadmium (Cd) dat hier in de laatste 100 jaar is rondgestrooid (via de wind) over de boerenakkers door de zinkfabrieken in Budel en Overpelt (B). Deze Cd gaat nooit meer weg en komt in de groenten, het gras en granen die hier groeien en weer worden gegeten door de mens. Ik besloot tot een consult.

Dat betekende in eerste instantie een bloedonderzoek naar de metalen daarin (15 mei 2006). Zoals verwacht "barste" het daarin, bij mij, van het kwik (Hg), lood (Pb) en cadmium (Cd). Alleen calcium (Ca) was bijzonder laag!

Ook andere metalen waren boven de grens, mogelijk heeft dat te maken gehad met mijn verleden als scheikundige en met mijn hobbies (solderen, werken met metalen).

Om het verhaal simpel te houden, vervolg ik nu met de behaaldeesultaten bij Dr. van der Schaar en zijn kundige assistent Drs. Pahlplatz:

Momenteel voel ik mij, na 95 behandelingen in de afgelopen 8 jaar 300% beter, fitter, energieker als voordien. ALLE bovengenoemde klachten zijn VERDWENEN....

Ik voel me zelfs veel en veel krachtiger en fitter als voor mijn eerste infarct in 1988.

Op de sportschool hebben ze mij getest opmijn zogeheten "sportleeftijd" en die bleek 38 te zijn, na 6 weken oefeningen zelfs 23. Een lachwekkend resultaat, denkt u? Mijn leeftijdgenoten haalden de 65 amper!

WAAR ZIT HEM NU DE CLOU?!

Ik moet vooraf stellen, dat ik als chemicus de honderden (zo niet meer!) scheikundige reacties welke in ons lichaam doorlopend plaatshebben, iets beter zal kunnen duiden als de gewone burger.
Ik heb me daarnaast inmiddels ook verdiept in deze materie. Zo bestaat er een hele serie boeken over de chemie en ook over de chelatie van de hand van Prof. Dr. J.G. Defares, verbonden aan de Univrsiteit van Leiden en met een eigen chelatie-praktijk. Het boek Chelatie Therapie (1985); Strengholt, beveel ik van harte aan. Op Marktplaats vindt u onder de zoeknaam Defares/boeken een tiental werken van hem.

Na bestudering van deze werken, begreep ik de funktionering van ons lichaam beter.
Nu begrijp ik ook de behandelingswijze van van der Schaar. Zijn methodiek is niet uitsluitend gebaseerd op de chelatie. Daarboven dient de "patient" namelijk een op hem persoonlijk uitgebanceerde hoeveelheid (voedings)suplementen tot zich nemen! Dit bepaald hij aan diverse bloedanalyses.
Vooral dit laatste is "het geheim van de smit". Ik zal hier niet dieper op ingaan, want deze "mix"is voor iedereen anders! Alle lichamen werken weer iets anders en het is de kunst te vinden waar onze klachten mogelijk vandaan komen...

Op dit moment zit mijn zoon (39) tegenover me. Morgen gaat hij voor het eerst naar Leende: hij kent dezelfde klachten als mijzelf 40 jaar geleden... en wil debacles VOOR zijn.

Daarom:

de uitzending op RADAR was ZEER EENZIJDIG en belichtte alleen de mening van de gevestigde orde in de medische wereld. Deze gaat natuurlijk uit van statisch en wetenschappelijk onderzoek aan grote groepen (met dezelfde klacht). Bovendien is de Orthomoleculaire Wetenschap daar een ondergeschoven kindje Vraag uw huisarts maar eens naar de invloed van seleniumgebrek in onze voeding! Zijn antwoord is: dat wordt niet vergoed door de verzekeringen. Terwijl bewezen is dat dit metaal voorkomt in bepaalde chemische reactie-processen in ons lichaam! EN dat deze stof NIET in onze zandbodem aanwezig is, terwijl het overgrote deel van onze voeding daar verbouwd wordt.

Hartelijk dank dat u dit heeft willen lezen.
Ik hoop u gerust te hebben gesteld: het totaal-concept werkt!

Ir. F.J.J. Driesens

kuklos
Berichten: 5456
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: Anti-kalktherapie

Ongelezen bericht door kuklos » 13 nov 2012 14:09

Frans Driesens schreef:Voordat ik dit zal doen, wil ik de lezer tevens verwijzen naar de commentaren van simonjanswaerts, piet0808 en steven Blom.
Frappant toch dat we moeten vertrouwen op testimonials, van anonieme mensen.
Frans Driesens schreef:Vraag uw huisarts maar eens naar de invloed van seleniumgebrek in onze voeding! Zijn antwoord is: dat wordt niet vergoed door de verzekeringen.
Ik betwijfel of mijn huisarts dat zal zeggen. Sterker nog, hij zei het niet.

Frans Driesens schreef:Ik hoop u gerust te hebben gesteld: het totaal-concept werkt!

Ir. F.J.J. Driesens
Nou, laat de bewijzen maar zien dan. De wetenschappelijke onderzoeken die dit aantonen dus. Als ingenieur en dus wetenschappelijk opgeleide weet jij vast wel dat alles staat met het bewijzen ervan en het tonen van deze bewijzen en het kunnen reproduceren van deze bewijzen.

tenormin
Berichten: 6831
Lid geworden op: 31 okt 2011 21:29

Re: Anti-kalktherapie

Ongelezen bericht door tenormin » 13 nov 2012 15:03

Frans Driesens, zal uw betoog absoluut doorgeven aan iemand die zich daarin heeft gespecialiseert: Orthomoleculaire Wetenschap. Naar haar mening is dit absoluut een ondergeschoven kindje. Haar zoektocht begon omdat haar zoon, Olympisch Goud winnaar op de 10 km, ondanks zijn doorzettingsvermogen, problemen bleef houden met één en ander. Zal uiteraard geen naam noemen, maar hij heeft enorme baat bij de diverse methodes. Ik heb dat zelf kunnen constateren, maar zou het toch niet zomaar iedereen aanraden.

simonjanswaerts
Berichten: 3
Lid geworden op: 12 nov 2012 08:42

Re: Anti-kalktherapie

Ongelezen bericht door simonjanswaerts » 13 nov 2012 15:13

Gisteravond de uitzending van Radar inzake Chelatie gezien. Tenenkrommend. Ik had niet gedacht dat Antoinette Hertzenberg zich zou verlagen tot het niveau jargon op een 27 MC bakkie. Simon Jan Swaerts

kuklos
Berichten: 5456
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: Anti-kalktherapie

Ongelezen bericht door kuklos » 13 nov 2012 15:40

Veel vertrouwen wekken de nieuwelingen nog niet op. @al die nieuwelingen die zich storen aan de uitzending, testimonials zeggen niets.

tenormin
Berichten: 6831
Lid geworden op: 31 okt 2011 21:29

Re: Anti-kalktherapie

Ongelezen bericht door tenormin » 13 nov 2012 16:17

simonjanswaerts schreef:Gisteravond de uitzending van Radar inzake Chelatie gezien. Tenenkrommend. Ik had niet gedacht dat Antoinette Hertzenberg zich zou verlagen tot het niveau jargon op een 27 MC bakkie. Simon Jan Swaerts
Vreemde conclusie die u trekt: Antoinette Hertzenberg is in dienst van de Tros, dientengevolge verricht zij haar werkzaamheden in opdracht van. Uw inziens had zij deze uitzending moeten weigeren te doen? Denk dat er dan wel sancties waren gekomen: gevolgen die niet plezierig waren geweest.

jofo andalusia
Berichten: 5
Lid geworden op: 13 nov 2012 12:18

Re: Anti-kalktherapie

Ongelezen bericht door jofo andalusia » 13 nov 2012 16:48

Ik heb mij verbaasd en geërgerd over radar's uitzending van gisterenavond. Wat ik verwacht van een goede voorlichting over een onderwerp, is dat het genuanceerd is, dat hoor en wederhoor wordt toegepast, en dat er open kaart wordt gespeeld. Dat was allemaal niet het geval. De berichtgeving was tendentieus en eenzijdig. Aan het woord kwam nu één slachtoffer. Deze man is niet bekend bij de kliniek in Bilthoven, waar jullie notabene met een verborgen camera naar binnen zijn gegaan, waar een open gesprek op zijn plaats zou zijn geweest. Ikzelf heb inmiddels zo'n 40 chelatie/plax infusen gehad met als gevolg, dat ik als FH-patiënt(erfelijk hoog cholesterol) niet langer afhankelijk ben van het gebruik van statines , die mij invalide(heftige spierzwakte) dreigde te maken. Bovendien weet ik, dat er nog vele andere mensen baat hebben gehad bij de chelatie-therapie. Nu wordt geheel ten onrechte een team van mensen, die ik ervaar als integer en bevlogen, in het verdachtenbankje geplaatst en afgeschilderd als oplichters en geldwolven. John Fokke te Alkmaar

kuklos
Berichten: 5456
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: Anti-kalktherapie

Ongelezen bericht door kuklos » 13 nov 2012 17:14

De testimonials blijven komen. Maar de wetenschappelijke bewijzen blijven zoals gewoonlijk uit.

ciske
Berichten: 10822
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: Anti-kalktherapie

Ongelezen bericht door ciske » 13 nov 2012 19:43

Ik had duizelingen overdag bij snel opstaan en 'sterretjes'.
Gezien je leeftijd die je hier neerzet, is dat heel normaal ook wat betreft de medicatie voor hartpatiënten.
Dat die anti kalktherapie werkt bij jou ,zit tussen je oren, zonde van je geld.

tenormin
Berichten: 6831
Lid geworden op: 31 okt 2011 21:29

Re: Anti-kalktherapie

Ongelezen bericht door tenormin » 13 nov 2012 20:01

ciske schreef:
Ik had duizelingen overdag bij snel opstaan en 'sterretjes'.
Gezien je leeftijd die je hier neerzet, is dat heel normaal ook wat betreft de medicatie voor hartpatiënten.
Dat die anti kalktherapie werkt bij jou ,zit tussen je oren, zonde van je geld.
Meneer was toen wel pas 48 jaar!

ciske
Berichten: 10822
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: Anti-kalktherapie

Ongelezen bericht door ciske » 13 nov 2012 20:33

tenormin schreef: Meneer was toen wel pas 48 jaar!
Ja en?? nu is die 72 en de medicatie voor hartpatiënten hebben die bijwerkingen.

tenormin
Berichten: 6831
Lid geworden op: 31 okt 2011 21:29

Re: Anti-kalktherapie

Ongelezen bericht door tenormin » 13 nov 2012 20:50

ciske schreef:
tenormin schreef: Meneer was toen wel pas 48 jaar!
Ja en?? nu is die 72 en de medicatie voor hartpatiënten hebben die bijwerkingen.
Ja en?? Even lezen misschien?
TOEN zag meneer sterretjes; NU , met 72 jaar, voelt hij zich heel goed.

steven Blom
Berichten: 3
Lid geworden op: 12 nov 2012 15:43

Re: Anti-kalktherapie

Ongelezen bericht door steven Blom » 13 nov 2012 22:18

Triest is het enige woord dat bij mij boven komt als ik aan de uitzending van gisteren terug denk. Ik vind deze berichtgeving beneden alle kritiek en ik denk dat een berisping aan Radar op zijn plaats is. Wat is dat voor berichtgeving? In naam van de waarheid moet altijd hoor en wederhoor worden toegepast. Waar is de stem van mensen die hun leven gewijd hebben aan het verbeteren van de praktijk van Chelatie therapie. Waarom niet een erkend Thorax Chirurg met 25 jaar ervaring Dr. Van der Schaar aan het woord gelaten en hem naar zijn mening gevraagd. Hij is notabene de grondlegger van de open hart operatie praktijk in Nederland en moest vroeger met zijn patienten naar Amerika (Housten) vliegen omdat de Nederlandse Chirurgen dergelijke operaties niet aandurfden. Radar heeft mensen aan het woord gelaten die geen idee hebben waarover het gaat. Die zogenaamde specialisten die wisten te vertellen dat een liter vloeisof injecteren in een half uur gevaarlijk is. Ja natuurlijk! Chelatie duurt op zijn minst twee en een half uur en daar gaat het om een halve liter vloeistof. De zogenaamde specialist die het had over het schoonmaken van de aderen van calcium moet zijn vakliteratuur nog eens doornemen. Er zijn voldoende boeken geschreven over dit onderwerp om te weten dat de werking van Chelatie te maken heeft met het voorkomen van het kleven van de bloedplaatjes. En dan die Charlatan die door de redaktie van Radar ten tonele is gevoerd als gedupeerde. Deze man ligt met iedereen overhoop. De redaktie van Radar had er beter aan gedaan eens na te gaan wat dit voor een persoon is. In alle landen is Chelatie therapie een zeer gewaardeerde en effectieve methode gebleken. Helaas is in ons land een stammenstrijd tussen chirurgen belangrijker dan het succesvol helpen van een patient. U heeft ons patienten een slechte dienst bewezen en een onjuiste en tendentieuze berichtgeving verzorgd. Ik had van Radar een zuiverder berichtgeving verwacht. Steven Blom

piet0808
Berichten: 3
Lid geworden op: 12 nov 2012 12:40

Re: Anti-kalktherapie

Ongelezen bericht door piet0808 » 13 nov 2012 22:32

Ik ben het volledig eens met hetgeen Steven Blom schreef.
Piet Wierenga

Welwaar
Berichten: 132
Lid geworden op: 04 okt 2010 13:14

Re: Anti-kalktherapie

Ongelezen bericht door Welwaar » 14 nov 2012 10:19

Steven Blom; John ; nog veel meer van deze berichten graag , dankjewel !

Dit is de zoveelste uitzending van RADAR die eenzijdig belicht is.

Hoeveel geld krijgt de tros daarvoor ,om een dergelijke onsmakelijke uitzending te maken?
Het lijkt erop dat iedere negatief ingestelde persoon die niets moet hebben van alternatieve therapie gewoon een briefje stuurt naar de TROS en die vliegen er - desnoods met de verborgen camera - op af. BAH BAH!
Ook de uitzending over ziekte van lyme destijds was er zo eentje. Daar kwam een lymepatient aan het woord die intussen een natuurgeneeskundige behandeling onderging maar DAT mocht diegene in de uitzending NIET zeggen.

ciske
Berichten: 10822
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: Anti-kalktherapie

Ongelezen bericht door ciske » 14 nov 2012 10:53

tenormin schreef: Ja en?? Even lezen misschien?
TOEN zag meneer sterretjes; NU , met 72 jaar, voelt hij zich heel goed.

Niet dankzij die zooi.

puma73
Berichten: 5879
Lid geworden op: 28 nov 2003 13:41

Re: Anti-kalktherapie

Ongelezen bericht door puma73 » 14 nov 2012 10:57

Welwaar schreef:Steven Blom; John ; nog veel meer van deze berichten graag , dankjewel !

Dit is de zoveelste uitzending van RADAR die eenzijdig belicht is.

Hoeveel geld krijgt de tros daarvoor ,om een dergelijke onsmakelijke uitzending te maken?
Het lijkt erop dat iedere negatief ingestelde persoon die niets moet hebben van alternatieve therapie gewoon een briefje stuurt naar de TROS en die vliegen er - desnoods met de verborgen camera - op af. BAH BAH!
Ook de uitzending over ziekte van lyme destijds was er zo eentje. Daar kwam een lymepatient aan het woord die intussen een natuurgeneeskundige behandeling onderging maar DAT mocht diegene in de uitzending NIET zeggen.
Vertelt u, meneer welwaar, ons dan eens precies hoe het wel zit, compleet met links naar wetenschappelijk onderbouwde bewijzen over de werking van dit onzinmiddel.

tenormin
Berichten: 6831
Lid geworden op: 31 okt 2011 21:29

Re: Anti-kalktherapie

Ongelezen bericht door tenormin » 14 nov 2012 11:04

ciske schreef:
tenormin schreef: Ja en?? Even lezen misschien?
TOEN zag meneer sterretjes; NU , met 72 jaar, voelt hij zich heel goed.

Niet dankzij die zooi.
Ineens cardioloog geworden? :roll:

Gesloten