Pagina 1 van 1

Iemand bekend met Stichting Doet! ?

Geplaatst: 15 nov 2017 15:18
door Pijkje
Zojuist stond er bij mij een meneer aan de deur van Stichting Doet! die wenskaarten verkocht voor het goede doel. Na afloop ben ik gaan zoeken, maar op de website (www.stichting-doet.nl) staat alleen een heel vaag verhaal over wat ze precies doen en toen ik een mailtje stuurde naar het e-mailadres op de site kwam dat terug als onbezorgbaar. Weet iemand meer van deze stichting? Zijn zij te vertrouwen of zijn het gewoon een stelletje oplichters?

Re: Iemand bekend met Stichting Doet! ?

Geplaatst: 16 nov 2017 12:07
door mahadma
Één gratis advies: Koop NIETS aan de deur, zet geen handtekening en geef geen gegevens als het niet nodig. is. Zeer waarschijnlijk heeft u een slimme kaartverkoper onbewust als goed doel gezien, hij is u dankbaar.

Re: Iemand bekend met Stichting Doet! ?

Geplaatst: 16 nov 2017 12:25
door Mucha
[Bericht verwijderd door de Moderator in overleg met de gebruiker.]

Re: Iemand bekend met Stichting Doet! ?

Geplaatst: 16 nov 2017 12:32
door breien
Het zullen geen oplichters zijn. De BTW die over de wenskaarten heeft betaald kan wel eens goed gebruikt worden met een beetje geluk. De stichting zelf zal wel op het randje werken. Ze doen zich alleen voor als een goed doel, terwijl er waarschijnlijk een puur commercieel bedrijf achter zit.
Een tip zou zijn. Niet kopen aan de deur als u het niet vertrouwt.

Re: Iemand bekend met Stichting Doet! ?

Geplaatst: 16 nov 2017 13:53
door Klaas Jan
Een website zonder noemenswaardige informatie. Met hier en daar nogal krom Nederlands. De stichting staat niet in het register van het CBF (toezichthouder goede doelen) en heeft geen ANBI-status. Op hetzelfde adres is een sales- en marketingbedrijf gevestigd.

Re: Iemand bekend met Stichting Doet! ?

Geplaatst: 17 nov 2017 10:22
door Pijkje
mahadma schreef:Één gratis advies: Koop NIETS aan de deur, zet geen handtekening en geef geen gegevens als het niet nodig. is. Zeer waarschijnlijk heeft u een slimme kaartverkoper onbewust als goed doel gezien, hij is u dankbaar.
Nou, niet onbewust, hij zei expliciet dat ze een stichting zijn die arme mensen helpt.