LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] NASA matras

Goede of slechte ervaringen met meubels? Geef hier jouw mening.
caroline1
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 okt 2006 13:42

NASA matras

Ongelezen bericht door caroline1 » 22 okt 2006 13:47

Ik heb 3 weken geleden een nasa matras gekocht, maar ik krijg ontzettend last van mijn nek en schouders. Mijn gewone kussen kan ik al niet meer gebruiken, heb het idee dat mijn hoofd dan veel te hoog ligt, in een eigenaardige knik. Vannacht werd ik wakker met een enorme pijn in mijn schouder, waar ik op lag. Had ik vroeger nooit! Zou het kunnen dat je op zo'n nasamatras feitelijk lager komt te liggen? Is die matras gewoon te zacht?
Wie heeft dezelfde ervaring, en ook: welke matras zou beter voor mij zijn?

Wheeler
Berichten: 148
Lid geworden op: 25 aug 2005 01:20

Re: NASA matras

Ongelezen bericht door Wheeler » 22 okt 2006 21:40

Beste Caroline1,

Een Nasamatras moet goed zijn gemaakt, op jouw lichaamsgewicht, anders krijg je er inderdaad last van, zeker als het te zacht is.

Ook ik heb een Nasamatras, speciaal op mijn gewicht samengesteld, en ondervind totaal geen problemen meer, was heel even wennen maar daarna ging het prima.

Je zou even kunnen navragen hoeveel veren er in je matras zijn verwerkt, dit is nodig om vast te kunnen stellen of je matras te zacht zou kunnen zijn.

Als je bijvoorbeeld zo rond de 60 kilo weegt heb je voldoende aan een matras waar 300 veren per m2 zijn verwerkt, weeg je zwaarder dan moet je al naar een matras met 500 veren per m2.

Vraag het even na bij het bedrijf waar je het matras hebt aangeschaft, zij kunnen je het zo vertellen.

Succes.

Cynthiav
Berichten: 9
Lid geworden op: 15 aug 2006 12:47

Re: NASA matras

Ongelezen bericht door Cynthiav » 23 okt 2006 14:54

Een speciaal op uw gewicht samengesteld nasamatras lijkt me niet het geval. Deze matrassen zijn in massa geproduceert, verkrijgbaar in soft, medium en firm! Slechts hieruit is een alleen keuze te maken.

Er is maar een ambachtelijke beddenfabrikant in Nederland die specifiek naar ieders unieke persoonlijke kenmerken matrassen en boxsprings maakt. Afgestemd op gewicht, lengte, proporties en slaaphouding. Dit houdt in dat hier sprake is van vakmanschap, wat aan de productieband van schuimmatrassen met slechts drie soorten veersterkten niet het geval kan zijn.

Zeer waarschijnlijk heeft deze mevrouw een ondeugdelijk advies gekregen wat betreft veersterkte in haar matras. Alvorens naar een nieuw matras te kijken zou ik u adviseren eerst contact op te nemen met degene die u deze matras heeft geadviseerd. Het is de verantwoordelijkheid van een beddenzaak uw van een goede nachtrust te voorzien.

jant auk
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 okt 2006 21:51

Re: NASA matras

Ongelezen bericht door jant auk » 31 okt 2006 22:04

Ik heb de zelfde klachten over dit matras en ken nog iemand met de zelfde klachten
ook nek en schouder klachten
ben vorige week op vakantie geweest de pijn is weg
lig weer op mijn nasa matras en het begint weer .
ra ra hoe kan dat.
het is een goed getest matras.

angolo
Berichten: 5
Lid geworden op: 30 sep 2006 14:19

Re: NASA matras

Ongelezen bericht door angolo » 01 nov 2006 20:57

Allereerst wil ik van de mensen weten, die reageerden hoe ze wten dat het om een pocktet veren matras gaat, volgens mij gaat het om een koudschuimmatras met een Nasa toplaag, ik zou moeten weten waar Caroline hem gekocht heeft er is veel rommel op de markt, ik vermoed dat je gewoon een toplaag van ongeveer 3a4cm nasa hebt en als dit een s.g van 50kg/m3 heeft dan bestaat de mogelijkheid dat het "nasa"schuim niet goed terug reageerd en je dus eigenlijk in een kuil blijft liggen.
Eigenlijk moet je de tijk even open ritsen en kijken hoe het matras is opgebouwd, laat het me maar weten.
Mvrgr, Angolo

fromdad
Berichten: 4
Lid geworden op: 16 mar 2009 17:15

Re: NASA matras

Ongelezen bericht door fromdad » 22 mar 2009 16:22

In een Nasa of traagschuimmatras zijn bij mijn weten geen veren in verwerkt. Ik heb eveneens een traagschuimmatras van de bekende NL fabrikant, evenwaardig in kwaliteit in vergelijking met Tempur maar een heel stuk goedkoper.
Echter, volgens opgedane ervaringen is de beste matras inderdaad nog steeds een pocketveer matras met het aantal veren per vierkante meter aangepast aan je persoonlijk lichaamsgewicht.
Traagschuim- of Nasamatras is volledig chemische rommel en dé miskoop van het jaar voor mij!
Na 1 jaar is de stank, die volgens de fabrikant na een weekje zou verdwenen zijn, soms nog niet te harden

feigje
Berichten: 49
Lid geworden op: 01 jun 2008 13:52

Re: NASA matras

Ongelezen bericht door feigje » 23 mar 2009 10:43

fromdad :arrow: Ik ben benieuwd naar wat voor stank dat dan is waar je het over hebt. Nieuwigheid van de matras of een zweet lucht.

Wij ( mijn vriend en ik) heb al 3 jaar Tempur matrassen met kussens en mijn vriend is iemand die heel erg veel zweet maar wij hebben echt geen last van stank dat we zijn zweetgeur ruiken.
Ik lucht zijn kussen elke dag voor het open raam en laat ook elke dag het matras luchten door het laken open te slaan en het raam wijd open.

fromdad
Berichten: 4
Lid geworden op: 16 mar 2009 17:15

Re: NASA matras

Ongelezen bericht door fromdad » 23 mar 2009 10:48

Hallo, het is helemaal geen zweetlucht.
Zoals ik refereer in mijn posting gaat het om de zogezegde chemische geur, die volgens de fabrikant na een weekje zou verdwijnen.
De matras wordt eveneens elke dag gelucht en met zweetgeur heeft het dus niets te maken.
Ik vermoed dat ik dan in het bezit ben van een unieke uitvoering want de stank blijft!

feigje
Berichten: 49
Lid geworden op: 01 jun 2008 13:52

Re: NASA matras

Ongelezen bericht door feigje » 23 mar 2009 10:57

Dan heb je denk ik inderdaad een uniek matras gekocht waar je last blijft houden van de chemische lucht in de matras.

Ik had niet goed gelezen zie ik nu. Kan gebeuren.

Zou terug gaan naar de winkel en klagen ( misschien heb je dat al gedaan) en een nieuw matras eisen. ( zeg maar iets hoor).

meubelklaas
Berichten: 14
Lid geworden op: 01 jan 2009 19:01

Re: NASA matras

Ongelezen bericht door meubelklaas » 23 mar 2009 11:27

Het soortelijk gewicht van 50 is voor NASA prima (uitstekende ondersteuning, maar niet de zweterigheid), maar je moet wel een fatsoenlijk schuim hebben, bijvoorbeeld geproduceerd door Draka of Celcius. Helaas is er veel rotzooi uit het nabije en verre oosten op de markt.
Het is niet zo dat het aantal veren heilig is in een pocketveermatras. De kwaliteit van de veren is doorslaggevend. Meer veren gaat iets langer mee normaal gesproken.
Ik werk inmiddels al 20 jaar in de matrassenindustrie en heb een geweldige positieve ontwikkeling in de kwaliteit gezien. Alleen die aziatische schuimen en ook die van die geel-blauwe bouwpakkettenreus.... wat een nepbagger is dat! Ook een consumentenbondtest zegt niet alles. Wanneer de Kwantum-Voyager zo'n test wint, dan zakt spontaan mijn broek af.... goedkoop polyetherschuim met een kwalitatief bedenkelijk iets trager schuimlaagje, prima voor zeer lichte personene en kinderen, verder niet.

tomtomtom
Berichten: 4
Lid geworden op: 30 dec 2008 13:39

Re: NASA matras

Ongelezen bericht door tomtomtom » 23 mar 2009 14:22

hoi
meubelklaas

hoe zit dat met ikea matras, zitten wel goeie tussen??

meubelklaas
Berichten: 14
Lid geworden op: 01 jan 2009 19:01

Re: NASA matras

Ongelezen bericht door meubelklaas » 02 apr 2009 23:05

IKEA valt bepaald niet in de hoogste klasse, zacht uitgedrukt..... Je kunt het zelf gemakkelijk testen: druk even bij IKEA op het traagschuim en doe dat zelfde bij een echte slaapspecialist.... ongeveer het verschil tussen AudioSonic en Bang&Olufsen.

wouter1977
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 apr 2009 20:38

Re: NASA matras

Ongelezen bericht door wouter1977 » 08 apr 2009 20:51

Mijn vriendin en ik hebben sinds 4 weken ook van die NASA matrassen. Van Medisch....
We hadden 4 jaar geleden een compleet nieuw bed gekocht met pocket vering matrassen. Ik heb hier altijd prima op gelegen. Alleen laatste jaar werd dit minder. Afgelopen zomer ben ik aan mijn rug geopereerd (hernia). Laatste maanden sliep ik heel slecht. Onrustige rug.
Heb een paar keer proefgelegen op M-line matrassen. Maar dat is telkens maar een minuut of 10.
Toen zagen we dat je 2 weken proef kon liggen via diverse adverteerders op het internet. Dus zo gezegd zo gedaan.
Matrassen hebben we inmiddels 4 weken en ik moet zeggen dat ik de 1e 2 weken erg belabbert sliep. Ik wilde mijn matras eigenlijk terug sturen. Ik sliep echt beroerd maar 1 ding viel me op. Mij lichaam ruste wel. Ik had minder last van mn rug. Aangezien mijn vriendin super sliep hebben we toch maar besloten de matrassen te houden.
Ik heb sinds deze week echt weer heerlijke nachten. Slaap als een roos. Vandaag zijn onze kussens-op-maat binnen gekomen. Ben benieuwd.

Ik ben tot nu toe erg blij met onze nasa-matrassen. Ik hoop dat dit blijft. De pocketline matrassen staan nog wel als backup op zolder maar ik denk dat die snel worden omgedoopt tot Logeer-matrassen.

Gesloten