LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] CarpeDiem bedden

Goede of slechte ervaringen met meubels? Geef hier jouw mening.
biba168
Berichten: 5
Lid geworden op: 20 jan 2008 16:44

CarpeDiem bedden

Ongelezen bericht door biba168 »

Wie heeft er ervaring met CarpeDiem bedden?
Wij overwegen zo'n Zweeds bedsysteem aan te schaffen maar willen graag even horen wat andere mensen ervan vinden.

We slapen nu op een waterbed en zoeken een bed dat net zo lekker zacht ligt maar meer ondersteuning biedt. Dit ivm rugproblemen.

Inmiddels hebben wij vele beddenwinkels bezocht en krijgen steeds weer andere verhalen te horen. Het CarpeDiem verhaal klinkt goed, maar we hikken nogal tegen de hoge prijs aan.
Dat geldt trouwens ook voor alle andere slaapsystemen die we hebben bekeken.

Hästens en Vi-Spring liggen ook lekker maar vallen voor ons af omdat ze paardenharen toppers hebben, en wij bang zijn voor kuilvorming.

Het wordt heel normaal gevonden dat zo'n Zweeds slaapsysteem rond de 10.000 euro moet kosten. Het lijkt zelfs alsof een goedkoper bed niet goed kán zijn!
Moet zo'n bed nou echt zoveel kosten? Of maken we elkaar gek eb spelen de bedden-dealers er handig op in.

henriette 55
Berichten: 7
Lid geworden op: 12 jan 2008 14:46

Re: CarpeDiem bedden

Ongelezen bericht door henriette 55 »

Hallo aanstaande zweeds slaapsysteem koper,Ga op zoek naar Kinna Badden als Carpe-Diem boven budget is voor 3500 euro een vlakke en 5900 een verstelbare.Dan doe je een goede koop.Een echt zweeds slaapsysteem.Henriette

Woma
Berichten: 10
Lid geworden op: 23 jan 2008 12:09

Re: CarpeDiem bedden

Ongelezen bericht door Woma »

Een goede boxspringcombinatie hoeft vlak idd niet meer te kosten dan ca. €3000,- to € 5.000,- . Die Zweedse merken, is allemaal maar een groot (duur) marketing verhaal en een hoop gebakken lucht.

En er komen steeds meer zweedse merken bij, terwijl het bijna allemaal nederlandse fabrikanten zijn die het product gewoon hier maken.

Je geeft zelf al aan dat je bang bent voor kuilen in een topper van paardenhaar. Waarom zou je zoveel geld uitgeven voor paardenhaar als koudschuim of latex het zelfde effect heeft.

robinek
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 jan 2008 17:14

Re: CarpeDiem bedden

Ongelezen bericht door robinek »

Natuurlijk is het veel geld, maar een carpe diem bed ligt als geen ander. Er zijn niet zo veel zweedse bedden leverbaar in Nederland. Alleen hastens, kinnabadden en carpediem. Jenssen is Noors, de meeste (swenssen,karlson,Nordic,Polar,) komen dus niet uit Scandinavie, laat staan zweden. Een twee persoons Carpe Diem boxspring is leverbaar vanaf 4000 Euro. 20 jaar garantie bjizonder goed voor je rug, elke dag een genot om in te slapen, dus mischien toch de moeite waard. En inderdaad kinna badden is iets goedkoper, een alternatief maar ook iets minder comfort.

henriette 55
Berichten: 7
Lid geworden op: 12 jan 2008 14:46

Re: CarpeDiem bedden

Ongelezen bericht door henriette 55 »

Helemaal mee eens.Henriette

biba168
Berichten: 5
Lid geworden op: 20 jan 2008 16:44

Re: CarpeDiem bedden

Ongelezen bericht door biba168 »

Bedankt voor het meedenken.
We hebben besloten toch maar voor de Carpe Diem te gaan. Het ligt echt heel fijn, in de topper zit geen paardenhaar maar natuurlatex en wol en het ziet er ook nog eens erg mooi uit.
We vinden het nog steeds erg veel geld. Maar alles is nu eenmaal duurder geworden en dit soort bedden gaat - naar men zegt - twee keer zo lang mee als
'gewone' bedden. Dus is de afschrijving ook minder groot.
En - om nog even een dooddoener te gebruiken - alle waar is naar z'n geld. As ik de komende jaren fit en zonder pijn in rug, nek en leden uit bed kom, is me dat heel wat waard.
Als het tegenvalt, zal ik dat wel melden op dit forum!

henriette 55
Berichten: 7
Lid geworden op: 12 jan 2008 14:46

Re: CarpeDiem bedden

Ongelezen bericht door henriette 55 »

Jullie zien wij de eerste 25 jaar miet meer in een beddenzaak.Veel plezierige nachten.Hooguit voor een topmatras.

remo
Berichten: 3
Lid geworden op: 28 jan 2008 19:29

Re: CarpeDiem bedden

Ongelezen bericht door remo »

Dit heb geplaats in een ander forum. Lees hier waar staat hastens carpe diem. de rest is misschien ook wel interessant.
Belangrijk om te weten is dat swiss sense, prevemtum en m-line puur marktingproducten zijn. Dmv veel reclame probeert men een legitieme
uitstraling te verkrijgen. ( veel harde leugens trouwens in die campagnes)
Het betreft niet eens echte merken maar vrije labels die zijn opgezet door dezelfde cowboys uit de regio veghel/uden die ooit beter bed zijn begonnen. Het betreft hier echt inferieure producten.
Ga maar eens na:
Een volledig electrisch bed van € 3000,00. 180x200. BTW eruit houd je over € 2510,00 kosten en winsten reclame winkel en fabrikant toch gauw 1500 tot 1800,00 houd je over 800 tot 1000 om een bed van te produceren waar mensen 15 jaar lang in totaal 5 jaar aaneengesloten op slapen, zweten, verstellen enz enz. Lijkt me niet.
Leuk om eens na te kijken trouwens , het aantal klachten en zelfs rechtzaken tegen beterbed door cons. Leuke naam maar een beter bed hebben ze niet.
Bij iedere aanschaf is te verstandig om te kijken en te onderzoeken
of een merk bonafide is. Ik ga zelf dan vooral af op het aantal jaren dat een bedrijf bestaat. en dan bedoel ik echt bestaat. Niet zoals hastens of iets dergelijks dat ineens in de markt is gepusht met de claim dat ze 125j ofzo bestaan. Een hastens die nu rond de € 20.000,00 kost kostte in 2001 FL 10.000,00. Dat vindt ik intereressante gegevens.
Koop gewoon een echt nederlands kwaliteitsbed, die zijn er genoeg en iedereen kan daar mee slagen. vb. Norma, Pullman, Auping, Avek Kuperus enz enz. Het juiste advies moet je halen bij een specialist net zoals bij iedere aankoop. Trouwen sal sje echt het neusje van de zalm wilt koop dan een treca de paris supercad met slik of silver prestige matrassen. Heb ik ook. gr. Remo
Laatst gewijzigd door remo op 28 jan 2008 20:56, 1 keer totaal gewijzigd.

sjoegel
Berichten: 3081
Lid geworden op: 09 okt 2007 19:19

Re: CarpeDiem bedden

Ongelezen bericht door sjoegel »

Wat Remo zegt zou elke aspirant beddenkoper ingelijst boven zijn bed moeten hangen. Hele ware woorden.

robinek
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 jan 2008 17:14

Re: CarpeDiem bedden

Ongelezen bericht door robinek »

een aantal websites met informatie over Carpediem bedsofsweden. www.carpediemboxspring.nl www.carpediembeds.com www.bedsofsweden.nl www.svenskabeds.com

Mickey van Gendt
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 jan 2009 14:55

Re: CarpeDiem bedden

Ongelezen bericht door Mickey van Gendt »

Gister was ik in de winkel op het Gelderlandplein in Amsterdam, wat een geweldig bedden. Ik heb nog nooit zo goed gelegen op een bed zoals Carpe Dium (soepel). Toch liep ik balend rond, ze hadden uitverkoop maar er was geen bed onder de 4.000,-. Waarom ik baalde is omdat ik na jaren zoeken, eindelijk het bed heb gevonden waar ik lekker op lig en die ik dus graag wil hebben, maar is het me te duur!!!!!
Ik dacht als ik een kleine 2.000,- meeneem, dan moet daar toch een mooi lekker bed voor te kopen zijn? Ja, dat is zo maar wel van een ander merk en dus niet wat ik wil.

Als iemand toevallig een buitenkansje of een tweedehands bed weet van dit merk, hou ik me zeer aanbevolen. De maat maakt niet uit. Dag, groet, Mickey (Koog aan de Zaan).

Macama
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 feb 2009 14:27

Re: CarpeDiem bedden

Ongelezen bericht door Macama »

Sinds 3 weken zijn wij de eigenaars van 2 Carpe Diem Marstrand bedden. En ik kan niet anders zeggen dat het fantastisch ligt en prins heerlijk slaapt. Hiervoor hadden wij opzich goede matrassen (met NASA Traagschuim) alleen sliep mijn man hier erg slecht op en zat hij de halve nacht beneden op de bank te knikkebollen. Hierdoor hebben we besloten een ander bed te kopen en de verkoopster wees ons hierop. We gingen liggen en waren direct verkocht. Nu wij de bedden hebben, kom ik er achter dat ik eigenlijk ook niet goed sliep. Ik word nu vroeger wakker, maar ben goed uigeslapen en fit. Voorheen lag ik langer op bed en was ik eigenlijk nog niet uitgerust! En het allerbelangrijkste, mijn man slaapt nu ook goed!

Het is een enorme uitgave (je kunt er een nieuwe auto van kopen), maar ik heb het maar zo gerelativeerd: een auto gebruik je gemiddeld 1 uur per dag en gaat 10 jaar mee, een bed gebruik je ca. 8 uur per dag en je krijgt op de C.D. bedden 25 jaar garantie! En ook belangrijk, je nachtrust bepaald hoe he he overdag voelt, dus geen slechte investering!

Hans Jansen
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 mar 2009 17:33

Re: CarpeDiem bedden

Ongelezen bericht door Hans Jansen »

Ook wij hebben kostbare Jensen bedden, maar geen centje spijt van!
De bedden liggen zacht, en zijn toch stevig.
Vanwege de verwachte broeierigheid van latex en de betere vochtopname van paardenhaar, heb ik voor de topper destijds voor de laatste gekozen.
Daar heb ik spijt van; de eerste jaren ligt hij lekker, maar het paardenhaar is nu na 5 jaar zo hard als een plank. De latex topper is nog prima. Die ga ik nu dus alsnog bestellen.

Hans

Florissant
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 sep 2009 19:30

Re: CarpeDiem bedden

Ongelezen bericht door Florissant »

Soms verkopen winkels hun showroom bedden uit. Dan kan je wel eens een goede deal doen. Kijk bijvoorbeeld af en toe eens op http://www.sleepwise.be of bel een Carpe Diem dealer op en vraag of ze een showroom bed te koop hebben. Zo hebben wij destijds ook ons Carpe Diem bed gekocht aan min 15%! Het had dan wel een jaar in de showroom gestaan. maar ja, daar wordt toch niet echt opgeslapen. En met behoud van garantie!!! Succes Ruud
Mickey van Gendt schreef:Gister was ik in de winkel op het Gelderlandplein in Amsterdam, wat een geweldig bedden. Ik heb nog nooit zo goed gelegen op een bed zoals Carpe Dium (soepel). Toch liep ik balend rond, ze hadden uitverkoop maar er was geen bed onder de 4.000,-. Waarom ik baalde is omdat ik na jaren zoeken, eindelijk het bed heb gevonden waar ik lekker op lig en die ik dus graag wil hebben, maar is het me te duur!!!!!
Ik dacht als ik een kleine 2.000,- meeneem, dan moet daar toch een mooi lekker bed voor te kopen zijn? Ja, dat is zo maar wel van een ander merk en dus niet wat ik wil.

Als iemand toevallig een buitenkansje of een tweedehands bed weet van dit merk, hou ik me zeer aanbevolen. De maat maakt niet uit. Dag, groet, Mickey (Koog aan de Zaan).

Ringe
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 okt 2011 21:52

Re: CarpeDiem bedden

Ongelezen bericht door Ringe »

Wij willen wel onze ervaring met boxsprings delen. Na eerst een Ubica Romance aangeschaft te hebben werden we gek van de (enorme warme) topper, die latex was echt onze grootste nachtmerrie. Ook kreeg mijn man verergering van zijn rugklachten. Het advies van de beddenzaak doorzetten, na 4 maanden geen verbetering.
Gelukkig wilde de beddenzaak wel overleggen en zou een Carpe Diem bed de problemen laten verminderen, want dit bed is echt het beste van het beste en compenseert de druk zodat je op alle (druk)punten ideale ligging hebt. Inderdaad in prijs zeker nummer 1. Onze ervaring is wel dat de topper nog steeds erg warm en zelfs soms zweterig is, ook nog steeds niet ideaal. De topper bestaat uit een katoenen (zomer) kant en een schapenwollen (winter) kant. De schapenwollen kant blijkt nog erg sterk te ruiken naar schapenwol. Heeft iemand daar ervaring mee? En zo ja, wordt dit minder na verloop van tijd? Rugklachten zijn onveranderd. Dus eigenlijk hebben wij het gevoel dat Carpe Diem vooral een marketing praatje is en je beter goed kunt uitzoeken of een box spring wel iets voor je is, Mn de toppers bestaan allemaal uit (natuur)latex wat betekend dat het erg warm is en erg isolerend, niet altijd fijn slapen.

Martijn123456789
Berichten: 2
Lid geworden op: 23 feb 2012 21:12

Re: CarpeDiem bedden

Ongelezen bericht door Martijn123456789 »

We zijn de hele dag op zoek geweest naar een nieuw bed.
Er is volgens mij geen merk waar ik niet op gelegen heb?

Ik moet zeggen dat Carpe Diem tot nu toe wel ver boven alles uitsprong.
Wauw wat ligt dat lekker.
Helaas was de prijs (met electrisch verstelbare bodem) van €12000,- niet zo zacht als het bed was.

Weet iemand misschien nog een vergelijkbaar (betaalbaar) alternatief merk?
Zo iets moet toch na gemaakt worden?

Jeromecheveuxmaison
Berichten: 4
Lid geworden op: 05 mar 2012 20:47

Re: CarpeDiem bedden

Ongelezen bericht door Jeromecheveuxmaison »

Ook ik slaap al jaren heerlijk op mijn Carpe Diem bed en kan het iedereen aanraden.
De aanschafprijs is hoog, maar ik ben ervan overtuigd dat een goede nachtrust belangrijker is dan een voordelig bed. Bovendien valt mij op dat op veel andere beddenmerken belachelijke kortingen gegeven worden...
Wie gelooft er nog werkelijk dat een je op Auping of welk ander Nederlands merk dan ook echt 50% korting krijgt? Het tweede matras gratis? laat me niet lachen...volgens mij is dat pas ingecalculeerde marketing!
Nogmaals: Ik kan het iedereen aanraden om te investeren in een goed bed: Voor mij is dat een Carpe Diem.

Jeromecheveuxmaison
Berichten: 4
Lid geworden op: 05 mar 2012 20:47

Re: CarpeDiem bedden

Ongelezen bericht door Jeromecheveuxmaison »

Jeromecheveuxmaison schreef:Ook ik slaap al jaren heerlijk op mijn Carpe Diem bed en kan het iedereen aanraden.
De aanschafprijs is hoog, maar ik ben ervan overtuigd dat een goede nachtrust belangrijker is dan een voordelig bed. Bovendien valt mij op dat op veel andere beddenmerken belachelijke kortingen gegeven worden...
Wie gelooft er nog werkelijk dat een je op Auping of welk ander Nederlands merk dan ook echt 50% korting krijgt? Het tweede matras gratis? laat me niet lachen...volgens mij is dat pas ingecalculeerde marketing!
Nogmaals: Ik kan het iedereen aanraden om te investeren in een goed bed: Voor mij is dat een Carpe Diem.

Fripi
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 mar 2012 13:05

Re: CarpeDiem bedden

Ongelezen bericht door Fripi »

Hallo,

Een reactie op de vraag voor en alternatief merk. Ik had al gereageerd, maar blijkbaar ergens op een verkeerd knopje gedrukt waardoor die niet geplaatst is. In ieder geval, wij hebben enkele maanden een electrisch verstelbare 7000 serie (200x210) met een topper met inkepingen aan de boven- en onderkant gekocht van het merk Softline Bedden en Matrassen. Je kunt info vinden op het web op www.softlinebedden.nl . Wij liggen er heerlijk op en hebben getwijfeld tussen dit bed en de Marstrand van Carpe Diem. Wij vonden de mogelijkheid van de topper met de inkepingen, de prijs en de slaapgarantie doorslaggevend. En minder belangrijk (maar wel fijn), de wetenschap dat het in Nederland wordt gemaakt.

Veel succes en wijsheid!

Texpert
Berichten: 49
Lid geworden op: 16 jun 2007 21:16

Re: CarpeDiem bedden

Ongelezen bericht door Texpert »

Zo'n Carpe Diem lijkt mij wel aantrekkelijk, maar wat een geld. Echter, met de meubelbranche uit Brabant zijn we wel klaar... :roll:

Gesloten