[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Latex matras of boxspring?
Pagina 1 van 1

Latex matras of boxspring?

Geplaatst: 22 jan 2009 15:56
door zonnetje777
Is er ook iemand die net als ik op zijn buik slaapt? Is dat comfortable op een traagschuimmatras? Of gaat dat beter op een latex matras of boxspring?

Als ik op mn buik lig en het matras is te zacht, dan wordt mn rug te hol en doet het pijn. Als de matras te hard is doet het ook pijn.

Re: Latex matras of boxspring?

Geplaatst: 25 apr 2009 04:40
door cid
Op de buik slapen is de ongezondste houding, vooral als je wat ouder wordt kun je daar last van gaan krijgen. Je moet dan vooral denken aan nekklachten door een te hoog kussen. Het beste zou zijn om zonder kussen te slapen. Daarnaast geniet voor buikslapers een wat steviger matras de voorkeur.

Het type bed hoeft niet zoveel uit te maken, de stevigheid ervan des te meer. Je hebt verschillende dichtheden (schuimen) en stijfheden (pocketveren in boxsprings). Voordeel van pocketveren is dat je meer een drukpuntbelasting hebt. Zwaardere lichaamsdelen beïnvloeden dan nauwelijks de ondersteuning van lichtere delen.

De mate van stevigheid is afhankelijk van o.m. gewicht, -verdeling en lichaamsbouw. Kwestie van uitproberen. En een deskundig persoonlijk advies of begeleiding is hierbij eigenlijk onmisbaar.