LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Keukenzaken in Zuid Holland met netto prijzen

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
Bastiaan74
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 aug 2011 11:08

Keukenzaken in Zuid Holland met netto prijzen

Ongelezen bericht door Bastiaan74 »

Ik ben nu een aantal keukenzaken ingeweest maar ben een beetje bang van alle verhalen over 30%-60% procent van de eerste offerte af kunnen praten. Dat zie ik mijzelf niet zo snel doen. Helaas werken de meeste ketens op een keukenboulevard zo...

Wie weet voor mij keukenzaken in Zuid-Holland waar je een (bijna) netto prijs in je offerte krijgt?

MAXIEM

Re: Keukenzaken in Zuid Holland met netto prijzen

Ongelezen bericht door MAXIEM »

Bastiaan74

Informeer eens bij Leo van den Berg in de Kickersbloem in Hellevoetsluis.

Maxiem.

Aanvullende tips:

Keuken kopen:

De beste manier om erachter te komen wie in deze branche te vertrouwen is, is informeren bij buren, kennissen, vrienden en familie. Mond tot mond reklame is nu eenmaal de beste reklame die er is. En als je mensen met een nieuwe keuken gevonden hebt kun je daar ook meteen kijken hoe die er uit ziet en ook praten over de kwaliteit en over de installatie van de keuken.

De meest grove fout die je kunt maken is, na een fraai en glad verkoopgesprek de offerte meteen op dezelfde dag tekenen. In negen van de tien gevallen teken je dan in feite een koopovereenkomst die uitsluitend tegen hoge annuleringskosten (vaak meer dan 30%) kan teniet worden gedaan. Dus: absoluut niets tekenen maar altijd mondeling een bedenktijd van minimaal 7 dagen aanhouden. Als de verkoper zegt dat hij een handtekening nodig heeft om zijn of haar werktijd te verantwoorden voor zijn baas, dan moet je zo snel als mogelijk het pand verlaten, want zo iemand moet je nooit vertrouwen.
De volgende valkuil is dat je tegen het kopen van een keuken opziet en maar één zaak bezoekt. Het is heel belangrijk dat je er veel tijd voor uittrekt en gaat shoppen, dus meerdere zaken langs gaat. Daarbij is het belangrijk dat je niet je naam en adres en telefoonnummer geeft. Die heeft de verkoper helemaal nog niet nodig om een offerte te maken en je voorkomt ermee dat hij of zij in de computer gaat kijken of je al ergens anders een offerte gevraagd hebt.
De derde fout die je kunt maken is, dat je verblind wordt door de hoge kortingen. Elke zaak die openlijk adverteert met kortingen van 30 tot 50% moet je mijden als de pest. Bovendien zegt de verkoper in zo'n zaak meestal dat die korting heel speciaal is en alleen die dag geldt. Als je dat hoort moet er onmiddellijk een lampje bij je gaan branden en heeft onderhandelen verder geen zin meer omdat je bij zo'n zaak met zo'n uitpraak zeker niet moet kopen.
De volgende valkuil die ik noem is, uiteindelijk accoord gaan met een offerte die onduidelijkheden bevat. Na het zetten van je handtekening kunnen juist die onduidelijkheden grote problemen geven.

Maak vóór het ondertekenen van de overeenkomst een schriftelijke afspraak over de betaling. Bij een goede keukenzaak kun je meestal afspreken dat 30% van de koopsom vooraf betaald wordt (het wettelijk maximum is 50%), gevolgd door 60% van de koopsom bij oplevering en 10% na de levering en installatie. Zo hou je wat geld achter de hand als alles nog niet goed afgewerkt is bij de eerste oplevering. Het allermooiste is dat je niets vooruit betaald. Van zo’n zaak weet je zeker dat die niet op korte termijn failliet gaat.
Spreek ook af dat de maten die jij als klant hebt meegenomen indicatief zijn. Sta er op dat iemand van de keukenzaak zelf persoonlijk de zaak bij je thuis komt opmeten. Zo voorkom je dat later gezegd kan worden dat jij een meetfout hebt gemaakt.

Bovenstaande wil niet zeggen dat, als je een goed gevoel hebt bij de gang van zaken in de showroom, je niet kunt onderhandelen over de prijs. Ook in een goede keukenzaak is daar altijd ruimte voor. Maar denk dan niet in termen van 40 tot 50%, maar meer aan 5 tot hooguit 10%.

Deze tekst is tot stand gekomen in samenwerking met de KASSA-expert Hutch.

Zie ook: http://www.consuwijzer.nl/content.jsp?objectid=7066

Sinds 15 oktober 2008 is er nieuwe wetgeving voor het bedrijfsleven van kracht. Die wetgeving heet de Wet op Oneerlijke HandelsPraktijken (de WOHP). Daarin staat bijvoorbeeld heel duidelijk dat een verkoper (ook als het colportage betreft) geen misleidende informatie mag geven en ook het niet vermelden van relevante informatie over het produkt of de dienst en het toepassen van agressieve verkooptechnieken zijn strafbaar.

Wet 1.1. Oneerlijke Handelspraktijken (de wet OHP)

http://www.consuwijzer.nl/Uitgelicht/We ... praktijken

http://www.jurofoon.nl/nieuws/weblog.asp?id=3613

http://www.jurofoon.nl/zoeken.asp?q=one ... praktijken

http://www.consumentenautoriteit.nl/dsr ... 1&type=pdf

GJvdZ
Berichten: 7405
Lid geworden op: 03 nov 2010 13:49

Re: Keukenzaken in Zuid Holland met netto prijzen

Ongelezen bericht door GJvdZ »

Bastiaan74 schreef:Ik ben nu een aantal keukenzaken ingeweest maar ben een beetje bang van alle verhalen over 30%-60% procent van de eerste offerte af kunnen praten. Dat zie ik mijzelf niet zo snel doen. Helaas werken de meeste ketens op een keukenboulevard zo...

Wie weet voor mij keukenzaken in Zuid-Holland waar je een (bijna) netto prijs in je offerte krijgt?
Ik denk niet dat die er zijn. Een leverancier die meteen de laagste prijs geeft moet je ook met enige argwaan bekijken. Waarom zou hij dat doen? Het zou kunnen dat het slecht gaat met dat bedrijf en dat ze van alles doen om nog iets te verkopen.

Maar het beste is om bij zo veel mogelijk leveranciers offertes te laten maken en vergelijken met wat anderen hebben betaald. Bij dat laatste moet je niet vergeten dat veel mensen over behaalde kortingen opscheppen en moet je het soms ook wel met een korrel zout nemen.

MAXIEM

Re: Keukenzaken in Zuid Holland met netto prijzen

Ongelezen bericht door MAXIEM »

GJvdZ

Ja hoor, Leo van den Berg in Hellevoetsluis hanteert gewoon netto prijzen en bestaat al meer dan 25 jaar.

Maxiem.

nene
Berichten: 9
Lid geworden op: 05 dec 2008 14:24

Re: Keukenzaken in Zuid Holland met netto prijzen

Ongelezen bericht door nene »

Beste "Bastiaan 74"

Ga eerst eens na wat je wilt en welke apparatuur je echt wilt.
Je kan dan heel goed op de ikea site berekenen wat je bij hen kwijt
bent (zelfs met inbouw kosten)
Je kan dan een beetje zien of je eigen budget wel reëel is.

Verder: teken niet meteen, zeg dat je bedenktijd nodig hebt. Laat de "keukenman" jou nog maar terug bellen... (geef zelf aan over hoeveel
dagen)
hieraan kan je ook al merken of iemand zijn afspraken na komt.
Veel succes!

verkoopgraag
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 aug 2011 16:40

Re: Keukenzaken in Zuid Holland met netto prijzen

Ongelezen bericht door verkoopgraag »

Ga naar keuken-site.nl ze zitten in de zuiderster hoofdweg capelle a/d ijssel
elke kast en of appr. word zichtbaar geprijst en is zonder poespas, alleen hebben ze maar 1 ,merk keukens, dat is jammer.

gast286
Berichten: 94
Lid geworden op: 23 jun 2005 14:40

Re: Keukenzaken in Zuid Holland met netto prijzen

Ongelezen bericht door gast286 »

Reddy Keukens in Katwijk, een netto prijs aanbieder. Bestaat in Duitsland al vrij lang en zijn nu ook in Nederland begonnen.

ongeloveloos
Berichten: 10
Lid geworden op: 26 mei 2012 15:45

Re: Keukenzaken in Zuid Holland met netto prijzen

Ongelezen bericht door ongeloveloos »

Het is toch tragisch dat je eerst een reeks instructies moet krijgen voordat je een keukenzaak binnenloopt. Ik bedoel, stel je wil je kind bij een kinderopvang kwijt, maar dat kun je niet zomaar doen, anders wordt het kind misbruikt. Je moet je kind van tevoren goed voorlichten, een microfoon in z'n zak stoppen, en elk uur even langsgaan om te controleren of er niets gebeurd is. Dan zeg je toch flikker op met die kinderopvang?
Er zou wettelijk iets ondernomen moeten worden tegen de oplichtingspraktijken van keukenboeren. Het zou verplicht moeten worden voor een zaak haar keukenkastjes met recente prijslijst te publiceren. Hoe moeilijk is het zo'n wet te lanceren?
Verder zou het voor hen verplicht moeten zijn eigen keukenmonteurs aan te bieden, zodat klachten niet via meerdere schijven verwerkt moeten worden (van het keukenkastje naar de keukenmuur gestuurd worden).

IloveIT
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 mei 2012 10:13

Re: Keukenzaken in Zuid Holland met netto prijzen

Ongelezen bericht door IloveIT »

Joh, waar heb je het over?

Misbruik in een kinderopvang op een lijn stellen met het kopen van een keuken? Ben je wel goed bij je hoofd? reageer dan niet.

Dirkie
Berichten: 2340
Lid geworden op: 29 jun 2006 12:15

Re: Keukenzaken in Zuid Holland met netto prijzen

Ongelezen bericht door Dirkie »

Bastiaan74 schreef:Wie weet voor mij keukenzaken in Zuid-Holland waar je een (bijna) netto prijs in je offerte krijgt?
IKEA :mrgreen:

GJvdZ
Berichten: 7405
Lid geworden op: 03 nov 2010 13:49

Re: Keukenzaken in Zuid Holland met netto prijzen

Ongelezen bericht door GJvdZ »

ongeloveloos schreef:Het is toch tragisch dat je eerst een reeks instructies moet krijgen voordat je een keukenzaak binnenloopt. Ik bedoel, stel je wil je kind bij een kinderopvang kwijt, maar dat kun je niet zomaar doen, anders wordt het kind misbruikt. Je moet je kind van tevoren goed voorlichten, een microfoon in z'n zak stoppen, en elk uur even langsgaan om te controleren of er niets gebeurd is. Dan zeg je toch flikker op met die kinderopvang?
Er zou wettelijk iets ondernomen moeten worden tegen de oplichtingspraktijken van keukenboeren. Het zou verplicht moeten worden voor een zaak haar keukenkastjes met recente prijslijst te publiceren. Hoe moeilijk is het zo'n wet te lanceren?
Verder zou het voor hen verplicht moeten zijn eigen keukenmonteurs aan te bieden, zodat klachten niet via meerdere schijven verwerkt moeten worden (van het keukenkastje naar de keukenmuur gestuurd worden).
Over welke oplichtingspraktijken heb je het? Een hoge prijs vragen om vervolgens naar beneden te onderhandelen heeft niks met oplichten te maken. Jouw ideale maatschappij is er zeker 1 waarbij de overheid alles van bovenaf vastlegd en dat iedere afwijking daarvan strafbaar is? Ik denk niet dat je dat echt wilt.

Oh ja, die vergelijking met kinderopvang slaat helemaal nergens op. Sterker nog, je probeert nu keukenwinkels in het Robert M. hoekje te plaatsen. Jammer dat je niet een concrete naam van een keukenwinkel plaatst, die je had je dan nl. direct kunnen aanklagen wegens smaad.

16again
Berichten: 11721
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: Keukenzaken in Zuid Holland met netto prijzen

Ongelezen bericht door 16again »

Over welke oplichtingspraktijken heb je het?
Weliswaar geen oplichting, wel overtreding wet oneerlijke handelspraktijken:
-Klant onredelijk korte termijn geven om aankoop beslissing te nemen. Waar de CBW voorwaarden reppen over vrijblijvende offerte met geldigheid van 18 dagen, steevast moet je echter direct beslissen.
-gebrek aan transparantie bij prijsopbouw.
-Eigen CBW voorwaarden en nederlands recht niet na te leven door volledige vooruitbetaling te eisen. De consumenten autoriteit heeft al boetes van meer dan to opgelegd aan 2 keuken ketens. Echter, deze praktijk blijft hardnekkig.

In een Tros opgelicht! uitzending is de keukenhandel wel eens onderwerp geweest, dat was heus niet zomaar.
...Verder zou het voor hen verplicht moeten zijn eigen keukenmonteurs aan te bieden
Als een keukenwinkel niet alles-in-een oplossing kan of wil bieden, dan kun je ook verder shoppen

Gesloten