LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] installatie inductiekookplaat

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
marole45
Berichten: 47
Lid geworden op: 10 mei 2009 11:16

installatie inductiekookplaat

Ongelezen bericht door marole45 »

In mijn keuken zat voorheen een gaskookplaat. Deze wordt samen met het blad vervangen (nw blad 6 cm dik graniet) door een Miele KM 5997 inductiekookplaat (voorganger van de KM 6383). Elektra voor de kookplaat is al door de installateur aangesloten. Aan de onderzijde van de kookplaat zitten koelventilatoren ingebouwd. Nu heb ik de installatiehandleiding/tekening van Miele doorgelezen maar kan hier niets vinden over de manier waarop ik voor voldoende ventilatie kan zorgdragen zodat de elektronica van de kookplaat voldoende koel blijft. Hoeft dit soms niet voor deze kookplaat? Kan iemand mij hierin adviseren icm met een Siematic SL909 korpus? (greeploos) Er staat een korpus van 100cm breed onder de kookplaat met daarin 2 lades en de bovenste lade heeft een meeneemlade voor het bestek.

zelfstandigste
Berichten: 1974
Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
Locatie: Belgie

Re: installatie inductiekookplaat

Ongelezen bericht door zelfstandigste »

Een SieMatic SL heeft een greeplijst van 6cm hoog, als de kookplaat niet al te ver door het blad steekt (5mm rvs of 13mm composiet blad bijvoorbeeld) is deze ruimte voldoende. Al boor ik zelf altijd voor de zekerheid nog enkele ventilatiegaten in de achterwand van de kast...

marole45
Berichten: 47
Lid geworden op: 10 mei 2009 11:16

Re: installatie inductiekookplaat

Ongelezen bericht door marole45 »

@zelfstandigste. bedankt voor je reactie. Het blad wordt 6 cm dik en de kookplaat is max 6,1 cm dik, dus die steekt niet echt onder het keukenblad uit. Moet ik ook een sleuf aan de bovenzijde van de keukenplint maken om vanuit daar voldoende aanvoerlucht achter de korpus richting de kookplaat te krijgen, net zoals bij een koelkast?

Ik blijf het toch wel bijzonder vinden dat in de Miele handleiding over ventilatie niets te vinden is en de Siemenshandleiding er zelfs meerdere schema's in heeft staan. Heeft Miele zoveel meer vertrouwen in zichzelf dan Siemens?

stofzuigertje

Re: installatie inductiekookplaat

Ongelezen bericht door stofzuigertje »

Word vervangen en omdat je het niet zelf doet is de garantie bij onvoldoende ventilatie niet voor Miele maar de verkoper die het liet plaatsen.

Dus geen risico en vraag eventueel de verkoper.

bprosman
Berichten: 9936
Lid geworden op: 04 sep 2011 18:39

Re: installatie inductiekookplaat

Ongelezen bericht door bprosman »

Ik blijf het toch wel bijzonder vinden dat in de Miele handleiding over ventilatie niets te vinden is
Is er geen speciale "Installatiehandleiding" ?
Bij Bosch apparatuur is die er namelijk vaak wel. Die zit niet bij het apparaat.

boef530
Berichten: 455
Lid geworden op: 25 feb 2012 13:50

Re: installatie inductiekookplaat

Ongelezen bericht door boef530 »

Als je even googled op Miele inbouw apparatuur, kom je al een stuk verder, hoeft niet eens op typenummer maar globaal zijn de inbouw instructies gelijk. De kookplaat hoeft niet extra geventileerd te worden je moet enkel rekening houden met de onder geplaatste oven als die van toepassing is.

smulspecialist
Berichten: 11
Lid geworden op: 05 jan 2009 19:20

Re: installatie inductiekookplaat

Ongelezen bericht door smulspecialist »

Deze kookplaat is niet goed geventileerd!!
- in de plint rooster 5x20 cm. (minimaal 200 vierkante cm.)
- in de achterwand van de kast idem.
Aan de voorzijde minimaal 0,5x60 cm. om uit te blazen, de naad tussen de laden is reeds voldoende dus. Staat allemaal ook duidelijk op www.inductie-koken.nl !!! Let goed op dus !! (ik kan het weten :-(

boef530
Berichten: 455
Lid geworden op: 25 feb 2012 13:50

Re: installatie inductiekookplaat

Ongelezen bericht door boef530 »

@smulspecialist, beetje reclame voor eigen toko of zomaar wat opgezocht?. De inductiekookplaat heeft naast de benodigde inbouw speling geen ventilatie nodig. Je moet enkel zorgen dat ruimte rondom de plaat 17 millimeter is, die haal je met dit keukenblad met gemak.

Gesloten