LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Siematic keuken

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
mevkn
Berichten: 4
Lid geworden op: 23 jun 2012 09:12

Siematic keuken

Ongelezen bericht door mevkn »

Bij aankoop van ons nieuwe huis in 2010 hebben wij een Siematickeuken uitgezocht en laten installeren. Wij wilden naar een Siematic dealer omdat er veel problemen zijn met levering van keukens.
Nu blijkt dat de naam Siematic-Utrecht Keukenontwerpers totaal niets te maken heeft met Siematic Nederland.
De garantie waarop wij diverse keren aanspraak hebben gemaakt wordt niet geleverd.

1. rechtsbijstandsverzekering heeft een bemiddelaar voorgesteld. Wij hebben met de leverancier en bemiddelaar een contract opgemaakt en getekend. De uitvoering is niet in overstemming met het contract gedaan.

2. Aanschaf keuken hebben wij ons voor laten lichten door de leverancier. Zijn advies en ontwerp overgenomen. (wij zijn leek) De volgende fouten zijn o.a. geconstateerd. De fouten in het opmeten van de keuken (kastjes,bladen, plaatsing afzuigkap in keukenblad op verkeerde plek, afvoer wasbak, groepenkast geen aardlek per groep geplaatst (moet volgens de elektriciën gebeuren, plaatsen van zijwangen (lades liepen tegen de muur aan), afvoer gootsteen, niet functioneren van de afzuigkap. Met de leverancier is totaal niet tot een oplossing te komen.

Wij vinden dat wij leek zijn op het gebied van keukens. Daarom mogen wij erop vertrouwen dat een verkoper, zeker als hij ook metingen komt doen in de nieuwbouwwoning, ons de goede spullen levert. Het gaat hierbij over een totaal bedrag met apparatuur van €30.000

Wij gingen ervan uit dat wij te maken hadden met een Siematic dealer en dat er een kwaliteitszorg is vanuit Siematic NL. Dit is dus niet het geval.

Onze garantie lijkt tot de voordeur te gaan. Wij willen dan ook iedereen waarschuwen dat blijkbaar de naam Siematic niet staat voor een degelijk bedrijf. Siematic NL
Rene Oerlemans. Dhr. Oerlemans is bereid te bemiddelen, maar verwacht geen resultaat, omdat zij alleen de kastjes leveren.

marole45
Berichten: 47
Lid geworden op: 10 mei 2009 11:16

Re: Siematic keuken

Ongelezen bericht door marole45 »

Je hebt een contract gesloten met een lokale keukenboer "Siematic-Utrecht Keukenontwerpers" welke toevallig de term "Siematic" in de naam van haar zelfstandige zaak heeft opgenomen.
Zij hebben zoals je zelf zegt dus de keuken foutief ontworpen/ingemeten en een onderaannemer ingeschakeld om de elektra en loodgieterswerk te doen wat niet conform tekening is uitgevoerd. Daarmee is deze lokale keukenboer aansprakelijk richting jullie.

Siematic Nederland (Rene Oerlemans is de NL contactpersoon voor Siematic dealers) kan inderdaad alleen bemiddelen en levert puur en alleen wat de lokale dealer bij hem heeft besteld. Dit heeft dus niets met een slechte garantie vanuit Siematic (die is naar mijn mening prima) te maken maar met een lokale keukenboer die zijn ontwerpvak niet verstaat.

Overigens is het complete onzin dat in de keuken elke groep achter een aparte aardlek moet. alle aparaten van meer dan 2300W moeten op een aparte groep (inductie tot 7600W achter een gekoppelde groep) en maximaal 3 a 4 groepen mogen gezamenlijk achter 1 aardlekschakelaar worden geplaatst.

mevkn
Berichten: 4
Lid geworden op: 23 jun 2012 09:12

Re: Siematic keuken

Ongelezen bericht door mevkn »

De locale keukenboer heeft een installateur die alles doet. Van het plaatsen van kastjes tot het aansluiten van de apparatuur. Volgens de installateur heeft de verkoper geen verstand van zaken. Volgens de verkoper kan de installateur alles. De vraag is natuurlijk wat we hiermee moeten.
Wij hebben gemerkt dat bij de koop van een nieuwbouwhuis de gebreken, bijzonder slecht worden opgelost. Of het nu een keuken is of een verstopping; aanwezig vanaf de oplevering (busjes en pur in de afvoer)
Ons werd aangeraden lid te worden van eigenhuis. Degene die bij de oplevering de keuring deed, leek eerder in dienst van de bouwer dan een onafhankelijk deskundige.
Deze wonderlijke wereld waren wij nog niet gewend.

16again
Berichten: 12292
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: Siematic keuken

Ongelezen bericht door 16again »

De winkel is je aanspreekpunt, kom je er met hen niet uit, dan kun je ook naar geschillencommissie stappen.

MAXIEM

Re: Siematic keuken

Ongelezen bericht door MAXIEM »

mevkn

Mijn advies is: zoek lotgenoten als bondgenoten om samen een vuist te maken, want jij zult echt niet de enige zijn, waarbij "van alles" fout is gegaan.

Op zoek naar bondgenoten/lotgenoten?

Zie:
http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic ... 0#p1586270

Sukses, Maxiem.

16again
Berichten: 12292
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: Siematic keuken

Ongelezen bericht door 16again »

zoek lotgenoten als bondgenoten om samen een vuist te maken
Ik vrees dat dit niet verder gaat dan ervaringen uitwisselen.
Ieder geval staat op zich, ieder dient zelf zijn recht te halen bij rechter/geschillencommissie

werkbladenspecialist
Berichten: 434
Lid geworden op: 12 apr 2011 11:53

Re: Siematic keuken

Ongelezen bericht door werkbladenspecialist »

Dat Siematic Nederland hier niets tegen kan doen is natuurlijk flauwekul. De dealer heeft "Siematic" op de gevel staan en in het contract met Siematic Nederland zullen ook kwaliteitscriteria zijn opgenomen waaraan de dealer heeft te voldoen, als dit een individueel geval is zal Siematic Nederland alleen maar druk uitoefenen maar als het bedrijf structureel problemen maakt kunnen ze de dealer verplichten de naamSiematic van de gevel te halen.

mevkn
Berichten: 4
Lid geworden op: 23 jun 2012 09:12

Re: Siematic keuken

Ongelezen bericht door mevkn »

Wij vonden het ook een vreemd verhaal dat Siematic wel wil bemiddelen, maar dat ieder vrij is de naam Siematic te gebruiken. Dit is een aardig punt van onderzoek. Enige borging/kwaliteitseis lijkt ons normaal bij het voeren dergelijke naam.

Onze rechtsbijstand is hier ook mee bezig. Het lijkt er toch te van gaan komen dat dit eens aan een rechter voorgelegd moet gaan worden. Mede doordat in eerste instantie de geïnitieerde bemiddelingspoging via de rechtsbijstand niet heeft gewerkt.

killeke
Berichten: 24
Lid geworden op: 24 sep 2012 20:24

Re: Siematic keuken

Ongelezen bericht door killeke »

Je moet het vergelijken met het kopen van een nieuwe auto. Je koopt bijv. een Volvo bij een dealer. als er iets mis is met die auto moet de dealer het oplossen en niet Volvo Nederland.

mevkn
Berichten: 4
Lid geworden op: 23 jun 2012 09:12

Re: Siematic keuken

Ongelezen bericht door mevkn »

Geschillencommissie is geweest. Afspraken met de dealer zijn gemaakt. Echter niet geheel volgens afspraak uitgevoerd. Sommige zaken zijn niet uitgevoerd. Waar hersteld is, zoals het plaatsen van zijwangen, zodat de lades niet tegen de muur schuren, zijn schots en scheef geplaatst.
-inbouw afzuigkap zit niet op de goede plek. Tevens is de afvoer niet goed uitgevoerd.
-afvoer wasbak loopt omhoog. Afschot in de bak is niet goed. Bak is haast niet schoon te krijgen. De overloop loopt vol waardoor er vuilophoping ontstaat.

Dit zijn nu twee speerpunten.

Gesloten