LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Hulp gevraagd bij uitzoeken keuken

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
onbekende
Berichten: 4
Lid geworden op: 10 sep 2014 17:17

Hulp gevraagd bij uitzoeken keuken

Ongelezen bericht door onbekende »

Bete forumbezoekers. Ik ben momenteel bezig met het uitzoeken van een nieuwe keuken voor een nieuwbouwhuis (dat nog gebouwd moet worden, dus ik heb nog wat tijd).

Ik heb heel wat gelezen op dit forum en ook verder op het internet over keukens en keukenleveranciers, maar door de hoeveelheid aan, soms tegenstrijdige, informatie blijft het toch een beetje een geval van door de bomen het bos niet meer zo goed kunnen zien.

Wij hebben bij drie leveranciers een offerte op laten stellen. Twee keer een Ballerina (Eigen Huis Keukens en Voortman Keukens) en één keer een Schüller (C1/C2/C3) keuken (Super Keukens).
Om e.e.a goed met elkaar te vergelijken zitten wij met de volgende vragen:
- Alle keukens hebben een melamine front. Betekent dit dat de fronten ook 'automatisch' van dezelfde kwaliteit zijn, of moeten we ook rekening houden met andere factoren (kwaliteit melamine, kwaliteit ondergrond)?
- Bij voortman keukens is ons verteld dat ze het door ons gewenste keramieken aanrechtblad niet meer leveren omdat deze te breuk- en stootgevoelig zou zijn. Wij dachten juist met keramiek te kiezen voor een blad dat ontzettend veel kan hebben. De andere leveranciers onderschrijven de mening van Voortman keukens ook niet. Is er misschien iemand die hier iets over kan zeggen?
- Wat zijn andere dingen waar wij op zouden moeten letten? Scharnieren en hangwerk zijn bij alle keukens van Bloom, wat (als ik het goed heb begrepen) prima kwaliteit is. De Ballerina's hebben dikkere , geschroefde achterwanden, maar wij hebben maar twee kastjes met deuren (de rest zijn laden) dus dit lijkt me van ondergeschikt belang?
- Naast het merk van de keuken, lijkt de installatie van de keuken mij ook heel bepalend voor de uiteindelijke kwaliteit van de (staande) keuken. Iedere leverancier biedt de mogelijkheid om ook te plaatsen, maar hoe komen we er achter waar dit het beste gebeurt? Ik ken qasa.nl en we zouden bij deze ervaringen een beetje kunnen filteren op opmerkingen over de plaatsing, maar misschien zijn er betere methodes. Of mensen met goede ervaringen (het gaat om omgeving Utrecht)

Alvast bedank voor de hulp.

czarczar
Berichten: 697
Lid geworden op: 25 sep 2011 19:05

Re: Hulp gevraagd bij uitzoeken keuken

Ongelezen bericht door czarczar »

Nog een onderwerp over Ballerina keukens op dit forum: https://forum.www.trosradar.nl/viewtopi ... 5&t=139887

werkbladenspecialist
Berichten: 434
Lid geworden op: 12 apr 2011 11:53

Re: Hulp gevraagd bij uitzoeken keuken

Ongelezen bericht door werkbladenspecialist »

Onbekende, dat een leverancier geen keramiek meer levert kan met slechte ervaringen in het begin te maken hebben, ook wij waren in het begin wat huiverig met keramiek, zeker omdat onze fabriek enkellaags keramiek gebruikt. We zijn nu een paar jaar verder en een enkel probleem geval in het begin hebben we nog geen enkele breuk of beschadiging gehad. De eerste bladen die geleverd zijn waren ook bij onderbouw spoelbakken enkellaags en daar zijn twee of drie keer beschadigingen aan gekomen maar nu worden onderbouw uitsparingen gemaakt van dubbellaags keramiek en het probleem is opgelost.

Het ligt dus wel aan de fabrikant van het blad (en dus niet de fabrikant van de keramische plaat) of er problemen kunnen optreden. Bij ons worden keramische bladen aan de onderzijde volledig dicht geschuimd waardoor je een nagenoeg onverwoestbaar produkt krijgt.

Of je nu keramisch, composiet of graniet neemt, als je een goede werkbladen fabrikant hebt maakt het niet uit en moet je nemen wat je het mooist vindt. Als de keukenleverancier je keramisch afraadt en andere bladen komen van dezelfde fabrikant, zou ik ook daar mijn vraagtekens bij zetten.

*.*
Berichten: 169
Lid geworden op: 11 sep 2007 14:18

Re: Hulp gevraagd bij uitzoeken keuken

Ongelezen bericht door *.* »

Er zitten tussen Ballerina en Schuller nog meer verschillen dan alleen maar die achterwand. Bij Schuller is die achterwand van gelakt materiaal en dat is wel bij in een nieuwbouwhuis dat nog een jaar of drie vocht optrekt. Kastbodems en legplanken (die laatste heb je nauwelijks begrijp ik) zijn bij Schuller 19mm en ik meen bij ballerina 16mm. Die dikkere maakt de kast toch 'stijver'. Onze monteurs plaatsen beide merken en hebben liefst Scheller.

Eiegnhuis keukens staat bekend om hoge kortingen en daar is de prijs niet echt meteen de prijs. Voortman is een kleinere speler in de markt en heeft over het algemeen weinig klachten. Superkeukens geeft meteen direct een scherpe prijs waar meestal niet meer over te praten valt.

Wat betreft keramiek. Elke stenen blad is aan de rand kwetsbaarder dan kunststof. Bij elk stenen blad kan door stoten met een zware pan een stukje/schilfertje van het blad af gaan. Bij kunststof zit er dan een deukje in. Wat anderen al schrijven. De kwaliteit van het gebruikte keramiek en de onderlijming is belangrijk. Moest ik een keuze maken, ging ik toch voor keramiek.

Succes.

onbekende
Berichten: 4
Lid geworden op: 10 sep 2014 17:17

Re: Hulp gevraagd bij uitzoeken keuken

Ongelezen bericht door onbekende »

Bedankt voor de reacties allemaal!

Ik hoef me dus niet op voorhand al ernstig zorgen te maken over het blad. Ik begrijp dat de bladen in verhouding wetsbaar zijn voor puntbelastingen en een schilfertje eraf is erg jammer, maar geen drama. Volgens de verkoper bij Voortman keukens hadden we het eerder over enorme barsten.
Het is dus belangrijk om in ieder geval de kwaliteit van het blad te achterhalen. Zijn hierin nog dingen die met het blote oog te zien zijn? Ik kan uiteraard vragen hoe het zit in de keukenzaak, maar mijn ervaring is dat kennis van verkopers snel tekort schiet als je naar de technische details gaat vragen. Afhankelijk van de verkoper geven ze dat of eerlijk toe, of praten ze je naar de mond. De leverancier van het blad is Dekker, misschien dat iemand aan de hand daarvan iets over de kwaliteit kan zeggen?

*.*, wat jij zegt over schuller, gaat dat ook op voor de C1/2/3 serie? Als ik het goed begrepen heb is dat een speciale 'budget' serie. Ik zal er in ieder geval navraag naar doen bij SuperKeukens.

Wat betreft de leverancier, ging in eerste instantie onze voorkeur uit naar Voortman. Juist omdat het een betrekkelijk kleine speler is en we goede verhalen over ze gehoord/gelezen hebben. In het offerte-traject vallen ze echter dermate tegen (Offerte kwam veel later dan afgesproken, keramisch werkblad kan ineens niet meer, terwijl het tijdens het gesprek nog wel mogelijk was, geen reactie op vragen n.a.v offerte) dat we hier een beetje van teruggekomen zijn. We denken er over om nog een keer een ander filliaal te probeen.

*.*
Berichten: 169
Lid geworden op: 11 sep 2007 14:18

Re: Hulp gevraagd bij uitzoeken keuken

Ongelezen bericht door *.* »

wat jij zegt over schuller, gaat dat ook op voor de C1/2/3 serie? Als ik het goed begrepen heb is dat een speciale 'budget' serie.
Schuller maakt ook de luxere Next keukens, die zijn uitgevoerd met fluisterprofiel en luxere kasten.
De c1/2/ en 3 serie zijn in mijn ogen mooier dan menig concurrent in die prijsklasse. Ballerina, Nobilia, Nolte, Rotpunkt zijn toch een stapje minder fraai que afwerking.

werkbladenspecialist
Berichten: 434
Lid geworden op: 12 apr 2011 11:53

Re: Hulp gevraagd bij uitzoeken keuken

Ongelezen bericht door werkbladenspecialist »

De keramische bladen van Dekker komen uit dezelfde fabriek als onze bladen, daar is niets mis mee (behalve de prijs).

onbekende
Berichten: 4
Lid geworden op: 10 sep 2014 17:17

Re: Hulp gevraagd bij uitzoeken keuken

Ongelezen bericht door onbekende »

Bedankt voor de info werkbladenspecialist en *.*.
Er zou dan dus geen reden moeten zijn voor de leveranciers van de Ballerina keuken om boven de prijs van de Schuller keuken te zitten. Dan hebben we aan de offerte van SuperKeukens een mooi richtbedrag bij komende onderhandelingen.

Marloesb235
Berichten: 2
Lid geworden op: 25 sep 2014 10:46

Re: Hulp gevraagd bij uitzoeken keuken

Ongelezen bericht door Marloesb235 »

Ik zou eens in Duitsland gaan kijken dat hebben wij ook gedaan
2 offerte's uit Nederland en 2 in Duitsland laten uitrekenen

Uit eindelijk met bijna 1500 euro verschil in Duitsland gekocht

Daar kun je denk ik wel een keer voor heen en weer rijden

Groetjes marloes

stofzuigertje

Re: Hulp gevraagd bij uitzoeken keuken

Ongelezen bericht door stofzuigertje »

Ja, Duitse keuken is goedkoper maar met garantie....
Spreek je voldoende Duits en hoeveel KM is het.....

Er zijn ook slechte Duitsers en je hebt dan Duitse rechten en hier niets meer te zoeken op dit NL forum met Nederlandse voorwaarden.

Dus goedkoper ja, maar bij een garantie claim is het wel ver weg en dus lastig.... vooral met mijn beperkte taal beheersing...

Marloesb235
Berichten: 2
Lid geworden op: 25 sep 2014 10:46

Re: Hulp gevraagd bij uitzoeken keuken

Ongelezen bericht door Marloesb235 »

Wij zijn net over de grens bij Enschede geweest in Gronau
Ze hebben daar gewoon Nederlandse verkopers hoor.

En de garantie is hetzelfde naar mijn weten hetzelfde
5 jaar op de keuken en de apparaten.

Groetjes marloes

werkbladenspecialist
Berichten: 434
Lid geworden op: 12 apr 2011 11:53

Re: Hulp gevraagd bij uitzoeken keuken

Ongelezen bericht door werkbladenspecialist »

Marlous, zelfde garantie wil nog niet zeggen dat je die garantie krijgt! Bijvoorbeeld bij Duitse apparatuur komt de Duitse vertegenwoordiging van je apparatuur wel in NL repareren? Als de handelaar stopt of failliet gaat kun je met de apparatuur in NL nog terugvallen op de importeur voor service aan huis, als die Duitse vertegenwoordiging zegt "breng het spul maar tot aan de grens" voldoet hij nog steeds aan zijn verplichtingen. Als laatste heb je een geschil met de handelaar dan moet je procederen in Duitsland, Duitse advocaat, Duits rechtssysteem, tolk etc.

onbekende
Berichten: 4
Lid geworden op: 10 sep 2014 17:17

Re: Hulp gevraagd bij uitzoeken keuken

Ongelezen bericht door onbekende »

Hoi Marloes, bedankt voor de tip. Misschien dat ik nog eens langsga bij een keukenzaak in Duitsland als ik een beetje in de buurt ben. Het zou dan wel alleen als prijsreferentie zijn, want ik heb toch graag een aanspreekpunt in de buurt als er iets aan de hand is.

gast286
Berichten: 94
Lid geworden op: 23 jun 2005 14:40

Re: Hulp gevraagd bij uitzoeken keuken

Ongelezen bericht door gast286 »

pfff, die tijd is wel voorbij hoor, het restant van Nederlandse keukenzaken hanteert dezelfde prijzen als men in Duitsland doet (wel zuiver vergelijken). Gewoon goed voorbereiden en je slaagt absoluut in je eigen omgeving voor een goede prijs.

Gesloten