LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Siematic? Nooit Meer!!!!!!!!!!!

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
HermanNgein
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 jun 2015 14:08

Siematic? Nooit Meer!!!!!!!!!!!

Ongelezen bericht door HermanNgein »

Hierbij wil ik u toch mijn ervaringen delen inzake Siematic Keukens. Nadat na ruim 5 jaar lakschade optrad bij onze Siematic SC 66 LG keuken, met geïntegreerde handgrepen handgrepen over de gehele breedte van de deurtjes. Gekocht bij projectleverancier Goedhart Keukens te Alphen aan den Rijn op advies van de Aannemer van onze nieuwbouwwoning. Dat vertrouwen is me helaas duur komen te staan. Ten eerste is Goedhart Keukens niet aangesloten bij de geschillencommissie en inmiddels overgenomen, dus vanuit de leverancier krijg je weinig tot geen ondersteuning. Ze treden enkel op als tussenpersoon naar Siematic. Zoek dus een meer vertrouwde leverancier aangesloten bij de Geschillencommissie of een bedrijf dat een Waarborgkeur heeft.

Via Goedhart enkel te horen gekregen dat Siematic het afdeed als vochtproblemen, met een aanbod om alle fronten (ander type) te vervangen voor circa 6000€ (excl. montagekosten), na wat correspondentie iets verlaagd tot 4000€ (excl. montagekosten). Eigen schuld dus!
Siematic stelt ook dat alle fronten vervangen moeten worden omdat het model SC 66 LG uit productie is en derhalve geen onderdelen meer geleverd kunnen worden. Dat is vreemd omdat 2015 nog showroommodellen verkocht werden en dus t/m 2014 ook het model nog normaal geleverd werd.

De keuken is onderhouden zoals in onderhoudsinstructie beschreven staat. Verder heeft zowel de verkoper als de Onderhoudsinstructie van Siematic niets gezegd over eventuele extreme vochtgevoeligheid. Op zoek naar alternatieven kreeg ik al gauw de bevestiging uit de branche van de kwetsbaarheid van Siematic, het hier ook meermalen genoemde spaanplaat! Hierbij heeft Siematic ook de handgrepen nog rechtstreeks op de schuin gefreesde spaanplaat gelijmd( extreem kwetsbaar weet ik nu!)

Nog erger is het gesteld met hun Klantenservice! De benadering is op zich al moeilijk maar tot meermaals toe is op het indienen van een contactformulier op hun site niet gereageerd. Een leverancier die zijn klanten dus niet serieus neemt!

Helaas komt deze informatie voor mij te laat. Zoals vaker gesteld door deskundigen heeft Siematic een naam, die door haar kwaliteit absoluut niet gehaald wordt.
Ten eerste een te kwetsbaar ontwerp en ten tweede dat er geen losse deuren meer te bestellen zijn zo kort na het uit de verkoop gaan van het model (2014).

Dit gekoppeld aan hun slechte Klantenservice adviseer ik potentiële kopers GEEN Siematic te kopen.
Voor mij in ieder geval NOOIT MEER SIEMATIC.
Herman

Edwin44
Berichten: 38
Lid geworden op: 25 aug 2014 18:17

Re: Siematic? Nooit Meer!!!!!!!!!!!

Ongelezen bericht door Edwin44 »

Herman,

Ik ben bang dat het met veel keuken leveranciers ellende is.
Ondanks dat het buiten de garantie is, rechts bijstand inschakelen en kijken of zei er heil in zien.
Je hebt zo iets als reële levensduur.
Maar veel mensen laten het erbij zitten daar gokken die leveranciers op.
Let op, als er een brief van een advocaat op de deurmat valt kan het wel eens zo zijn dat de oplossing dichter bij is als je denkt.(of niet ha ha) das afwachten.

*.*
Berichten: 169
Lid geworden op: 11 sep 2007 14:18

Re: Siematic? Nooit Meer!!!!!!!!!!!

Ongelezen bericht door *.* »

je rechtsbijstandverzekering inschakelen. Op basis van de comformiteitseis mag je verwachten dat dit langer meegaat dan 5 jaar. Als je Siematic voorstelt dat je op die basis naar de rechter stapt kon het wel eens zijn dat je er snel uit bent.

werkbladenspecialist
Berichten: 434
Lid geworden op: 12 apr 2011 11:53

Re: Siematic? Nooit Meer!!!!!!!!!!!

Ongelezen bericht door werkbladenspecialist »

Rechtsbijstand inschakelen, maar het kan wel eens "helaas" worden, je moet procederen met jouw contractpartner en als die BV niet meer bestaat wordt het moeilijk. Mijn ervaring met Siematic: Siematic besteld werkblad voor keukenstudio, na levering gaat keukenstudio failliet. Helaas voor ons Siematic is alleen bemiddelaar, wij konden fluiten naar onze centen. Dus ook voor ons nooit meer Siematic.

Gesloten