LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Wat voor materiaal is dit?

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
bert.pit
Berichten: 4
Lid geworden op: 14 jul 2015 12:35

Wat voor materiaal is dit?

Ongelezen bericht door bert.pit »

Wij hebben een offerte opgevraagd bij Superkeukens. We zijn goed geholpen maar hebben wat twijfel bij de materiaalkeuze van het front.

Aangeboden is dit:

Uitvoering korpus : K1 Kunststof
Kleur korpus buiten : K100S Wit
Uitvoering zichtzijde : K2 Kunststof hoogglans
Kleur zichtzijde : K111G Briljant wit hoogglans

Het ziet er duurzaam uit, maar is het dat ook? Ik hoor slechte verhalen van folie fronten, maar dit zou beter zijn. Wie kan me hier iets over vertellen? Alvast dank.

*.*
Berichten: 169
Lid geworden op: 11 sep 2007 14:18

Re: Wat voor materiaal is dit?

Ongelezen bericht door *.* »

Wat je daar vermeld zijn kleuren/materialen van rompmateriaal, dus waar de kasten van gemaakt zijn.
Dat is laminaat of laminaatfolie vlak verlijmd, daar gebeurt niets mee.
Als front kun je dan een paar opties hebben:
- deur zijdelings afgerond en boven en onder voorzien van hardkunststof stootranden. Dit is een kunststof die officieel wel in de foliegroep thuishoort alleen dermate dik is dat dit niet naar 4 zijden af te ronden is. met dit soort fronten heb je ook geen 'laat los probleem' zoals bij flinterdunne folie die de vorm van een profiel aan moet nemen. Dit type deur wordt door veel fabrikanten gebruikt.
- het andere front is een nieuwe generatie fronten die vierkant zijn afgewerkt en waar de voorzijde is voorzien van een PET materiaal, kunststof, waarover een laklaag is gespoten. De zijkanten zijn 4-zijdig uitgevoerd met een hardkunststof stootrand. Ook deze deurtypen hebben inmiddels alle fabrikanten in collectie.
Met beide deuren heb je niet de problemen die er voorheen met folie waren. Ik zeg voorheen want de verlijming is dermate verbeterd dat loslaten van foliedeuren veel minder voorkomt. Net als men zeg dat een Alfa roest in de folder (en dat doet ie allang niet meer) zal folie ook nog jaren achtervolgt worden door een 'oud' probleem.

bert.pit
Berichten: 4
Lid geworden op: 14 jul 2015 12:35

Re: Wat voor materiaal is dit?

Ongelezen bericht door bert.pit »

Bedankt voor de info, ik heb nog eens goed gekeken en het betreft P4 Lacklaminaat. Zegt iemand dat iets over duurzaamheid?

sjohie
Berichten: 9942
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: Wat voor materiaal is dit?

Ongelezen bericht door sjohie »

bert.pit schreef:Bedankt voor de info, ik heb nog eens goed gekeken en het betreft P4 Lacklaminaat. Zegt iemand dat iets over duurzaamheid?
Dat hangt van veel factoren af natuurlijk. Elke keuken is te beschadigen, en gelamineerde frontjes zijn niet het meest sterke materiaal. Daarom zie je zelden professionele keukens van dat materiaal, daar kiezen ze voor RVS. Maar goed, ze geven zo te lezen 10 jaar garantie op de keuken, dat zou afhankelijk van de voorwaarden, toch een aardige stok achter de deur moeten zijn wat betreft duurzaamheid?

En zoals al gezegd, op het gebied van folie, en vooral het lijmen ervan, is er de laatste tijd veel vooruitgang geboekt.

Corsarob
Berichten: 48
Lid geworden op: 23 mei 2012 23:08

Re: Wat voor materiaal is dit?

Ongelezen bericht door Corsarob »

Dit betreft een front van het merk Schuller, wat daar wordt verkocht. Dit kan een laklaminaat zijn, wat eigenlijk een PVC toplaag is met een hoogglans vernis. Hou er rekening mee dat de zichtbare zijdes van kasten niet in die afwerking kunnen worden gemaakt; hiervan is de glansgraad minder. Ga je voor een hoogglans laminaat (dus geen laklaminaat), dan kan dat wel in dezelfde kleur worden afgewerkt.

Aangezien het een geperst front met afgewerkte kanten betreft, is hierbij geen risico op loslaten o.i.d. Kwalitatief erg sterke deur, maar een mooie afgewerkte rand.

fvant
Berichten: 3
Lid geworden op: 22 jun 2015 17:00

Re: Wat voor materiaal is dit?

Ongelezen bericht door fvant »

Hier kun je iets meer over materialen van keukenfronten lezen:
https://www.keukenatlas.nl/keuken-ontwe ... kwaliteit/

Of ook een goede en informatieve website:
http://degrotekeukengids.be/home/keuken ... eukenkast/
Hier worden ook de pro's en contra's van verschillende materialen besproken.

Gesloten