[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Composiet aanrechtblad Arte Stone of Jetstone
Pagina 1 van 1

Composiet aanrechtblad Arte Stone of Jetstone

Geplaatst: 16 jun 2016 22:39
door Mariska83
Voor ons nieuwe huis hebben we een nieuwe keuken aangeschaft. We hebben een composietblad uitgekozen, te weten Arte Stone Concreto Dark. We hebben de keuken inmiddels gekocht en nu moeten we een composietblad Basalto uitzoeken bij Jetstone. Dit lijkt een andere producent. Ik vroeg mij af of iemand ervaring heeft met Jetstone en Arte Stone, dan wel mij misschien kan vertellen of er sprake is van een kwaliteit verschil.

Alvast bedankt!

Re: Composiet aanrechtblad Arte Stone of Jetstone

Geplaatst: 20 jun 2016 09:08
door Corsarob
De kleur Concreto Dark en Basalto zijn qua kleur en afwerking identiek, maar Arte en Jetstone hebben daar hun eigen naam aan gegeven. Alleen ben ik meer fan van Arte dan van Jetstone vanwege de kwaliteit in afwerking (beiden goed, Arte beter). Bovendien geeft Arte standaard 10 jaar garantie t.o.v. 5 jaar bij Jetstone. Als je een Arte Stone kleur hebt gekocht en daarvoor hebt getekend, sta je in je recht om het blad via Arte geleverd te krijgen.

Re: Composiet aanrechtblad Arte Stone of Jetstone

Geplaatst: 29 jun 2016 17:27
door KGG
Inderdaad, beide bedrijven leveren goede producten.
Over de garantie zou ik geen punt maken. Als een werkblad éénmaal op de keuken ligt kan er niets meer mee gebeuren wat binnen de garantie valt.
Spontaan barsten of breken kan niet.

Re: Composiet aanrechtblad Arte Stone of Jetstone

Geplaatst: 04 nov 2016 08:12
door Meriamvo
Wij hebben slechte ervaringen met Arte Helmond. Het composiet keukenblad ging na 3 jaar scheuren zonder dat er iets bijzonders was gebeurd. Er zijn twee experts bijgewerkt en deze hebben geconstateerd dat de scheur is ontstaan doordat het blad verkeerd uitgezaagd is bij de uitsparing voor de kookplaat. Volgens Arte en de leverancier Stein keuken in Nuenen is de scheur ontstaan door eigen schuld. De verzekering dekt de schade niet omdat er sprake is van een constructie fout. Nooit meer een keuken en blad van deze bedrijven voor ons.

Re: Composiet aanrechtblad Arte Stone of Jetstone

Geplaatst: 04 nov 2016 17:08
door werkbladenspecialist
Helaas zijn de "experts" in de werkbladenbranche heel vaak medewerkers van andere werkbladen fabrikanten, en die zullen altijd zeggen dat de conculega een slechte afwerking heeft of fabricage fouten. Ik zou niet weten welke fouten ik zou kunnen maken aan een uitzaging voor een kookplaat die pas na drie jaar een scheur veroorzaakt. Enige fout zou kunnen zijn het niet vooraf boren van gaten in de hoeken van de uitsparing maar bij Arte is het meeste geautomatiseerd zodat ik me dat niet kan indenken.

Ben je er van overtuigd dat er niemand op het blad is gaan staan of een hete pan op het blad heeft gezet? dan moet je de keukenleverancier aanspreken hierop (bij voorkeur via een rechtsbijstand verzekering) De leverancier zal ook met meer dan alleen "het was uw eigen schuld"moeten komen maar moeten benoemen waardoor de scheur ontstaan is (zou b.v. ook een montage fout van de keukenzaak kunnen zijn) Als de genoemde experts echte experts zijn heb je met de dreiging van een rechtszaak mogelijk al de winst te pakken, het risico van verliezen van die rechtszaak kan er voor zorgen dat men dan schikt.

Re: Composiet aanrechtblad Arte Stone of Jetstone

Geplaatst: 04 nov 2016 22:38
door Meriamvo
inderdaad is er in de hoek van de scheur als het ware te ver door gezaagd waardoor een zwakke plek is ontstaan. Er is niemand op gaan staan. Wanneer dat zo geweest was zou de verzekering het betaald hebben. Helaas heeft de leverancier direct de insteek gekozen dat het wel aan ons zou liggen.

Re: Composiet aanrechtblad Arte Stone of Jetstone

Geplaatst: 05 nov 2016 11:11
door bprosman
Enige fout zou kunnen zijn het niet vooraf boren van gaten in de hoeken van de uitsparing maar bij Arte is het meeste geautomatiseerd zodat ik me dat niet kan indenken.
inderdaad is er in de hoek van de scheur als het ware te ver door gezaagd waardoor een zwakke plek is ontstaan.
Dat zou met gaten in de hoeken niet moeten kunnen / mogen.

Re: Composiet aanrechtblad Arte Stone of Jetstone

Geplaatst: 05 nov 2016 14:35
door werkbladenspecialist
Meriamvo als ik het goed begrijp is de zaagsnede in de hoek niet met een ronding? Ik kan me dat niet voorstellen. Als je een kookplaat uitsparing gewoon alleen met een zaag snijdt dan krijg je aan boven of onderzijde te ver moet doorzagen om aan de andere kant de zaagsnede te completeren. Ik kan me niet voorstellen dat Arte dit doet. Maar hiermee kun je wel een heel zwak blad maken. Maar nog steeds, het blad is gebroken nadat het drie jaar heeft gelegen... Als je een expert verslag hebt stuur het dan even per pb dan kan ik zien of een rechtszaak zin heeft.

Re: Composiet aanrechtblad Arte Stone of Jetstone

Geplaatst: 05 nov 2016 14:58
door crazyme
Meriamvo schreef:Helaas heeft de leverancier direct de insteek gekozen dat het wel aan ons zou liggen.
Niet zo gek als het blad 3 jaar oud is geworden zonder problemen.

Re: Composiet aanrechtblad Arte Stone of Jetstone

Geplaatst: 06 nov 2016 20:56
door Meriamvo
Beste Crazyme dat is wel degelijk mogelijk. Het is een zwakke plek die niet meteen hoeft te scheuren.

Beste werkbladenspecialist. Inderdaad heeft Arte 1 hoek niet afgerond uitgezaagd, terwijl dit volgens de installatiehandleiding van Siemens wel moet. Ik heb een foto die kan ik hier niet uploaden.

Re: Composiet aanrechtblad Arte Stone of Jetstone

Geplaatst: 11 nov 2016 16:03
door Corsarob
Bij mijn weten maakt Arte bij binnenkomst van de leveringen altijd foto's van de grove/onbewerkte platen. Hiermee kunnen ze de werkbladen zo verwerken dat zwakke plekken bij de uitsparingen uitkomen. Arte is hierin bij mijn weten de enige, niemand anders doet dit.

Omdat "Meriamvo een werkblad via een keukenzaak heeft afgenomen, is de keukenzaak in dit geval volledig verantwoordelijk. Arte doet geen zaken met particulieren op het gebied van werkbladen. Arte geeft bovendien 10 jaar garantie op hun werkbladen, mits geregistreerd door klant zelf.

Arte is één van de beste verwerkers (beter dan Kemie/Dekker/Jetstone) en ze hebben mijn werkgever altijd goed bijgestaan tijdens service-gerelateerde zaken. Ik zou in dit geval reclameren bij de keukenzaak, want klagen over Arte heeft geen enkele zin (op dit forum) om je probleem opgelost te krijgen.

Re: Composiet aanrechtblad Arte Stone of Jetstone

Geplaatst: 14 nov 2016 20:53
door Meriamvo
Ik heb er na anderhalf jaar ook geen vertrouwen meer in dat het probleem opgelost wordt. De leverancier Stein Keuken uit Nuenen probeert steeds de schuld bij ons te leggen en verwijst naar Arte. We hebben geen 10 jaar garantie gekregen en dat aanbod is ons ook niet gedaan bij de koop of de levering. Fijn dat u goede ervaringen heeft met Arte maar ik heb dat zeker niet. Er is door twee experts aangegeven dat het werkblad fout is uitgezaagd. De eigenaar van Arte is erbij geweest en volgens hem maakt Arte geen fouten en ligt het niet aan hun. Allesbehalve tevreden dus en hopelijk kan ik op deze wijze andere mensen waarschuwen.

Re: Composiet aanrechtblad Arte Stone of Jetstone

Geplaatst: 20 nov 2016 10:46
door William vd Broek
dit geeft meer duidelijkheid aan wat valt er onder garantie en wat zijn de plichten van de verkoper en koper
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... en-product

Re: Composiet aanrechtblad Arte Stone of Jetstone

Geplaatst: 24 nov 2016 19:07
door Meriamvo
Dank je wel William.
Het is inderdaad blijkbaar zo dat je het als klant aan moet tonen dat het product ondeugdelijk is. Zowel de expert van Interpolis als een onafhankelijk adviseur hebben aangegeven dat de zaaguitsnede niet volgens de instructie van Siemens is uitgezaagd waardoor een zwakke plek is ontstaan. Zowel Stein Keukens als Arte Helmond blijven bij hun standpunt dat er druk van bovenaf is geweest. Terwijl dit ook niet aangetoond is.
Dan sta je als klant met je rug tegen de muur want de verzekering betaalt ook niets. Je kunt dan niet meer doen dan andere mensen waarschuwen voor deze bedrijven .