Pagina 1 van 1

Een goede prijs voor een nieuwe keuken?

Geplaatst: 16 okt 2016 20:03
door Keukenfanaat
Hallo,

Vanmiddag een keukenofferte opgemaakt (niet mee gekregen).

Het gaat om de Next125 (5 meterlang rechte opstelling)

Daarin een kastenwand 3x60cm met daar in verwerkt: koelvries/ oven/ magnetron/ vol auto koffiemachine. Ladens etc.

Keramies blad 3,20 cm onderbouw wasbak en inductiekookplaat.
90 cm bovenkast
2x 90cm ladekasten en een vaatwaser en een apothekerkast 20 cm
Apparatuur siemens studioline

Prijs 15.000

Re: Een goede prijs voor een nieuwe keuken?

Geplaatst: 17 okt 2016 08:17
door werkbladenspecialist
Geen offerte mee? Dan kun je niet vergelijken en zal de prijs vermoedelijk te hoog zijn. Als je als keukenzaak overtuigd bent van je eigen product geef je een offerte mee omdat je weet dat een collega daar niet tientallen procenten onder door kan gaan.

Re: Een goede prijs voor een nieuwe keuken?

Geplaatst: 18 okt 2016 00:44
door Keukenfanaat
Thx niet aan gedacht

Re: Een goede prijs voor een nieuwe keuken?

Geplaatst: 18 okt 2016 08:59
door kweenie
In samenhang daarmee, heb je wel duidelijk welke apparatuur het precies is? Daar kan nl. nog een flink prijsverschil in zitten. (voor jouw specifieke apparaten kun je natuurlijk wel redelijk eenvoudig nagaan wat een normale prijs is en wat er dan nog voor de rest 'over blijft'.)

Re: Een goede prijs voor een nieuwe keuken?

Geplaatst: 19 okt 2016 00:50
door Keukenfanaat
Dank u

Re: Een goede prijs voor een nieuwe keuken?

Geplaatst: 28 okt 2016 13:45
door NioMio
Voor een keuken is zoveel belangrijk dat het niet alleen om de prijs gaat.
Check ook eens reviews zoals hier:

http://www.qasa.nl/ervaringen/keukens-06

Re: Een goede prijs voor een nieuwe keuken?

Geplaatst: 28 okt 2016 13:53
door pedro714
Wat mij telkens weer opvalt is dat veel mensen afgaan op de z.g. korting die je krijgt. Als 1 van de eerste keukenimporteurs in Nederland kan ik alleen maar zeggen: wat vindt U het belangrijkste? De uiteindelijke nettoprijs of de korting die U krijgt. Mijn advies: tippel er niet in, ga naar een zaak die uitsluitend werkt met nettoprijzen. U zult zien dat U vaak goedkoper uit bent dan bij al die kortingschreeuwers.

Re: Een goede prijs voor een nieuwe keuken?

Geplaatst: 28 okt 2016 14:40
door Hawk-Eye
ga voor de grap voor deze zelfde keuken eens in duitsland kijken, wedden dat u hem daar koopt???

deze leveren overigens gewoon in nederland, er gingen u al velen voor, als ik deze prijs zie dan bent u voor de helft of iets meer klaar bij de buren met betere specs.

de keukenboer hier in Nederland rekent u voor, inbouwapparatuur adviesprijs is 600 euro, u krijgt van ons 10% korting hierop dus word 540, als je dna even zoekt op het net komt je ze tegen voor 400Euro, even als voorbeeldje dus...

Re: Een goede prijs voor een nieuwe keuken?

Geplaatst: 28 okt 2016 15:30
door GJvdZ
En dan lekker zeuren dat die buitenlanders hier al het werk komen inpikken... Maar zonder gekheid: stem vooral niet op de PVV als je lekker goedkoop keukens in Duitsland wilt blijven kopen.

Re: Een goede prijs voor een nieuwe keuken?

Geplaatst: 29 okt 2016 08:09
door kweenie
Een normale keukenwinkel zal niet aankomen met 10% korting op die apparatuur, maar zal wel normale prijzen rekenen. Afhankelijk van het merk is die korting dus meer of minder. Natuurlijk zal het nog wel iets duurder zijn dan een online dozenschuiver die alleen aflevert en niets installeert, en ook geen winkel heeft, maar dit zullen geen extreme verschillen hoeven te zijn.

Maar die 'korting' is natuurlijk wel afhankelijk van hoe 'opgeblazen' de prijzen in de boekjes zijn. Dat varieert van merk tot merk.

Re: Een goede prijs voor een nieuwe keuken?

Geplaatst: 29 okt 2016 09:08
door olaf79
GJvdZ schreef:En dan lekker zeuren dat die buitenlanders hier al het werk komen inpikken... Maar zonder gekheid: stem vooral niet op de PVV als je lekker goedkoop keukens in Duitsland wilt blijven kopen.
Wat een onzin weer...

Re: Een goede prijs voor een nieuwe keuken?

Geplaatst: 29 okt 2016 09:09
door Hawk-Eye
als je de keuken geinstalleerd wilt hebben zul je hiervoor in verreweg de meeste gevallen ook moeten betalen, in die zin zijn het ook maar "dozenschuivers"!!!

Re: Een goede prijs voor een nieuwe keuken?

Geplaatst: 29 okt 2016 09:45
door werkbladenspecialist
Waarom blijft iedereen maar zeuren over korting? Ik biedt klanten 90% korting (die ik er daarvoor natuurlijk bij op tel) Voor wat betreft de prijzen, in Duitsland krijg je over het algemeen minder korting, je kan ook zeggen "in Duitsland geeft men direct een goede prijs af" als je in Nederland naar een niet keten bedrijf gaat zul je echter ook vaak direct een goede prijs krijgen (wel appels met appels vergelijken dus zelfde merk, zelfde uitvoering en zelfde front)

Natuurlijk is apparatuur via internet goedkoper maar krijg je echt geleverd wat je besteld hebt? Ik heb er al een paar keer bij gestaan dat apparatuur de dag voor de levering niet op voorraad blijkt en men met een (duurder) alternatief komt (vooral bij set bestellingen) de internet leverancier weet dat op de dag van levering de apparatuur ingebouwd moet worden, de klant gaat dus heel vaak mee met de wijziging om geen vertraging op te lopen. Verder zal een internet leverancier in 90% van de gevallen bij garantie je doorverwijzen naar de fabrikant en daar zelf geen hand voor uitsteken terwijl een lokale leverancier zelf kan komen kijken of een klacht snel zelf te verhelpen is (je zal maar een week zonder kookplaat zitten)

Montage moet je overal betalen, maar consumenten vinden het vreemd als een monteur (of de keukenzaak) extra montage geld vraag als de apparatuur van een ander ingebouwd moet worden maar het is toch logisch dat de tijd die daaraan besteed wordt ook betaald moet worden (met koelkasten, vaatwassers e.d ben je toch wel even bezig met monteren en het daarna afstellen.

Als laatst over de keukens uit Duitsland, als je die in Duitsland koopt koop je onder Duits recht, wil je een juridische procedure aanspannen dan zal dat doorgaans onder Duits recht zijn en procederen in het buitenland is per definitie duurder dan procederen in Nederland. Als je de apparatuur mee laat leveren heb je een probleem met service als er geen NL vertegenwoordiging van het merk is of het type in NL niet gevoerd wordt. Er zitten dus wat haken en ogen aan.