[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Ikea keuken nog steeds goede deal?
Pagina 1 van 1

Ikea keuken nog steeds goede deal?

Geplaatst: 14 jun 2018 19:26
door Aronj
Wij zijn nu al enkele maanden serieus aan het zoeken naar een keuken..
Al een aantal keren de opstelling veranderd, en ook de apparatuur wensen aangepast..

Enkele uitstapjes naar verschillende zaken gedaan, en wij stonden er versteld van hoe niet-serieus en soms zelfs zeer klant on-vriendelijk wij tewoord werden gesteld..

Uiteindelijk bij de grote zweed nog eens gekeken, hier is onze keuken van 2 huizen terug gekocht, de vorige serie die ze hadden, en is ons eigenlijk prima bevallen (na 2 jaar huis verkocht) en onze vorige keuken was een salvani?? Die was ook prima zat (2 en half jaar gewoond)

Ik lees vooral een hoop oude topics hier over de vorige ikea keukens met een hoop positief geluid..

De apparatuur staat eigenlijk al vast, alles word siemens, 60cm hoge oven / 45.5cm magnetron,
5 pit inductie, schuine afzuigkap, vaatwasser

De huidige koelkast is defect gegaan vorige week dus heb ik een siemens koel/vries inbouw unit nu in huis die mee zal gaan

Mijn vraag vooral: hoe vinden de experts hier, de huidige lijn ikea keuken?

de opstellig zal een hoek worden, 241cm linker muur, 271 rechter muur, En aan de andere zijde van de keuken dan 3 hoge kasten (220hoog) voor koel/vries en oven/magnetron boven elkaar, met hoogglans witte frontjes en “blanket” grepen (strippen op de deurtjes)

Wij hebben een afspraak bij de keukenplanner proffesional, maar weten eigenlijk wel precies wat we willen, als de ervaringen hier positief is zouden wij zomaar kunnen bestellen.. keuken kopen is voor ons een zeer moeizaam proces geweest

Re: Ikea keuken nog steeds goede deal?

Geplaatst: 15 jun 2018 10:44
door bprosman
Helaas hebben de echte keukenspecialisten dit forum ook al een tijdje geleden verlaten :-(

Re: Ikea keuken nog steeds goede deal?

Geplaatst: 15 jun 2018 11:02
door Lady1234
Persoonlijk hoor ik in mijn omgeving niets anders dan goeds over Ikea keukens.

Re: Ikea keuken nog steeds goede deal?

Geplaatst: 15 jun 2018 21:20
door stofzuigertje
Zelf of laten plaatsen?

En ik zou geen inbouw koelkast nemen, normaal houd je van 60 cm buiten maar 55 netto over en bij inbouw is het vaak 55 buiten dus 50 binnenkant, nog meubel nodig en duurdere apparaten dan vrijstaand.
Dus duurder meubel, duurdere koelkast en nog 10% kleiner ook en lastiger te vervangen, een disign kast is goedkoper dan merkloze witte inbouw....!

En de maten, niet jij of Ikea bepalen dat maar de architect van jou huis.

Re: Ikea keuken nog steeds goede deal?

Geplaatst: 16 jun 2018 07:29
door kweenie
Na een jaar of twee zal nagenoeg iedere keuken er nog goed uitzien. Over de kwaliteit van de keuken zelf zul je waarschijnlijk ook niet echt ontevreden zijn. Voor het deurbeslag wordt gewoon van de bekende merken gebruik gemaakt en als de kasten en deurtjes goed gemonteerd zijn, dan blijven die ook wel mooi staan. Wel zijn sommige werkbladen van wat goedkope kwaliteit, ik zou daar dus wel goed op letten.

Maar dan kom je meteen op de Achilleshiel van keukens. De montage. De uitstraling en houdbaarheid van een keuken is sterk afhankelijk van of de krijgen goed gemonteerd is. (Iets wat overigens ook bij een gewone keuken speelt.) Soms zijn er niet zo handige doe het zelvers die denken dat ze wel even een (IKEA) keuken kunnen plaatsen, maar die dat eigenlijk niet zo goed kunnen. Dan ziet de keuken er na relatief korte tijd vaak ineens een stuk minder mooi uit.

Los van deze aspecten heb je bij IKEA vooral ook te maken met een beperkte keus in frontjes en in maten. Het kan dus zijn dat je net niet uit komt met je wensen of met de maten van je woning.

Re: Ikea keuken nog steeds goede deal?

Geplaatst: 16 jun 2018 09:14
door werkbladenspecialist
Niets slechts van Ikea als je er maar geen vocht in krijgt want dan gaat het heel snel fout. Maar voor ongeveer hetzelfde geld kun je ook een keuken vinden waar de kasten wel van in elkaar zitten en dat scheelt toch een hoop montage tijd/kosten. Voor die keuken moet je wel iets meer zoeken want als je veel moet adverteren wordt de keuken duurder. Ook een voordeel van een ander merk is meer mogelijkheden Ikea kastbreedtes 20, 40, 60, 80 cm bij andere merken heb je er meestal nog bij 30, 45, 90 en 120 cm

Re: Ikea keuken nog steeds goede deal?

Geplaatst: 16 jun 2018 10:57
door hänschen klein
Wanneer Ikea uw eigen smaak en portemonnaie pleased ... blijven nog de topics waarop geklaagd wordt over het losgaan door vocht van de folie.

- Ik ben géén expert, maar zou dan voor de zekerheid nog eens kijken naar deurtjes/kastjes die niet beplakt,maar van volhout zijn
- Zorg verder voor afdoende ventilatie om het vocht in de keuken goed te kunnen beheersen en dan liever géén kastjes bij de kookplek
- Laat de verkoper op de orderbevestiging extra noteren, dat er géén vochtprobleem zal/kan optreden wanneer .... (eisen)
- Blijft tenslotte nog het probleem, dat er later evtl. géén goede oplossing komt, omdat juist die vochtgevoelige delen niet meer op voorraad zijn

NB. Ook bij de grotere A-merken kan men klachten lezen over loslatende folie.

Re: Ikea keuken nog steeds goede deal?

Geplaatst: 16 jun 2018 15:52
door Miepje1
Wij hebben een eenvoudige Keller keuken. Zit er nu 8 jaar in en wordt zeer intensief gebruikt. Nog geen spoortje van slijtage, niet aan blad, kastjes of achterwand.

Re: Ikea keuken nog steeds goede deal?

Geplaatst: 18 jun 2018 08:41
door Jefdus
Ikea heeft ook nog wel wat kwaliteitsverschil in de frontjes. Van massief hout tot goedkoop plaatmateriaal. Dat maakt verschil in hoe een en ander oogt en waarschijnlijk ook in hoe lang het mee gaat.

Zelf hebben wij vorig jaar ook een Ikea keuken geplaatst en zijn er nog steeds erg tevreden over. Zelf plaatsen is inderdaad wel wat anders dan een Ikea kastje in elkaar zetten, maar als je een beetje een klusser bent, is het goed te doen. Wij hebben wel onze apparatuur elders gekocht. Over de apparatuur van Ikea hoorde ik niet zulke goede verhalen.

Re: Ikea keuken nog steeds goede deal?

Geplaatst: 18 jun 2018 08:50
door HADES2001
Ikea levert goed spul maar moet me wel bij hierboven aansluiten afhankelijk van het matriaal.
Je kan niet verwachten dat je voor een keuken van 300 euro nep hout goede kwaliteit krijgt.
Zorg ervoor dat je het goede hout koopt en vraag goed naar de vochtbestendigheid want dat is een drama bij somige keukens.
Voor de rest goed spul en als je niet heel handig bent is de installatieservice ook niet duur van ze

Re: Ikea keuken nog steeds goede deal?

Geplaatst: 07 okt 2018 07:43
door Aronj
Even een update:
- ja ik ben “best handig” en plaatsen van de keuken doen we uiteraard zelf

- het is ringhult hoogglans wit geworden

Kleine update:

Keuken is besteld, een hoek keuken met aan de andere kant 3 hoge kasten..

Wij hebben alle apparatuur bij siemens besteld (5pit studioline inductie/45cm magnetron/60cm oven/ studioline vaatwasser/ headfree afzuiger)

Plaatsen is prima te doen , wel heb ik alle leidingen moeten laten verleggen, en een hoop elektra werk.. verder is het echt prima te doen Zo!!

Paar dingetjes:
De blankett grepen vind ik super mooi maar kwa stevigheid echt af te raden, heel jammer, maar ik zal ooit andere grepen aanschaffen.. voor NU is dit erg mooi

De persing van het front en de kasten is gewoon minder hard/dens dan mijn vorige keuken (een salvani, van eigenhuis keukens)

Het blad wildde ik steen, maar om budgetaire redenen gekozen om eerst heel goede apparatuur te kopen, en gewoon 2 stukken blad gehaald van ikea, zelf de spoelbak en kookplaat gezaagd, koud op elkaar, heel dun randje kit erin gelegd..

Vandaag de keuken afmaken, en dan zal ik een foto posten

Re: Ikea keuken nog steeds goede deal?

Geplaatst: 11 okt 2018 22:13
door crazyme
Bedankt voor de terugkoppeling. Altijd leuk om het resultaat te zien, dus benieuwd naar de foto’s.

De keuze in kastbreedtes is inderdaad beperkt, ook is mijn mening dat er weinig keuze in smaakvolle frontjes is. Andere keukenleveranciers hebben voor de Nederlandse markt toch mooiere fronten.

Maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak.

Re: Ikea keuken nog steeds goede deal?

Geplaatst: 12 okt 2018 13:26
door pedro714
Ik zeg vaak "til eens een normaal onderkastje van 30 cm. op ( 1 lade, 1 deur waarachter 1 legplank) van een bijv. duits merk en van Ikea. U zult dan bemerken dat het Ikea kastje veel lichter is terwijl hij optisch hetzelfde is"
Dat komt door de "dichtheid" van het materiaal als wanden en deuren. Hoe zwaarder hoe beter gaat hier vaak op.
Schroef eens in een Ikea deur. Gaat erin als ontbijtkoek.
Waarom dit verhaal:
Bij normaal gebruik kan een Ikea keuken prima voldoen. Als er echter kinderen in huis zijn die graag ravotten
en ze lopen onverhoeds tegen een openstaand deurtje aan dan is het risico groter dat U een nieuw deurtje zult moeten kopen.
Overigens als een van de eerste keukenimporteurs in Nederland (1968) ben ik van mening dat de z.g. grote prijsverschillen tussen Ikea en de rest vaak zwaar overdreven zijn.

Re: Ikea keuken nog steeds goede deal?

Geplaatst: 12 okt 2018 19:49
door Revoked
We hebben hier al 25 jaar een Ikea-keuken. Werd telkens uitgebreid omdat ik een ernstige vorm van het Biereco-syndroom had. Verherbouwen is heerlijk tijdverdrijf. Inmiddels een keuken met 14 meter aanrecht. Alles van de IKEA, nog nooit een probleem gehad.