LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] handgemaakte keuken

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
peggy-sue
Berichten: 26
Lid geworden op: 28 jul 2005 11:06

handgemaakte keuken

Ongelezen bericht door peggy-sue »

Wij zijn behoorlijk uitgebreid op zoek geweest naar een keuken. Nadat goede vrienden van ons veel problemen hadden met hun keuken van Piet Klerkx besloten we dat we daar zeker niet zouden kopen. Maar al snel kwamen we er achter dat er zoveel keukenzaken onder dezelfde paraplu werken. En de hele werkwijze van de Mandemakers groep stond ons niet aan. We hadden er echt geen zin meer in toen we bij de tweede kamer 'weggestuurd' werden met het verhaal dat de keuken die wij in gedachten hadden toch zeker 30.000,- euro moest kosten. Maar dan had je ook wat. tja...
Uiteindelijk zijn we beland bij een kleine meubel/keuken-maker die fantastisch mooie keukens maakt. Allemaal op maat [zo krijgen wij lades van 97,7 cm breed] en in een kader. Het gebruikte materiaal is Essenhout. We hebben al 2 keer uitgebreid overleg gehad, en gaan het binnenkort definitief rond maken. Ik kan dus nog niet met zekerheid zeggen hoe het afloopt, maar hier heb ik in ieder geval veel vertrouwen in.
En de uiteindelijke prijs? ca. 20.000,- euro, voor een handgemaakte keuken, ca. 7 mtr. belgisch hardsteen werkblad, Boretti fornuis, liebherr koelkast, incl. bargedeelte etc. etc.
Ik ben heel blij! Moraal van dit verhaal; wees niet te snel tevreden met de gladde verkooppraatjes van de geijkte grote keukenwinkels, voor minder geld kun je veel prettiger slagen...

habe
Berichten: 122
Lid geworden op: 24 jul 2005 21:40

Re: handgemaakte keuken

Ongelezen bericht door habe »

Hallo Peggy,

Uiteraard zijn de grote keukenketens niet groot geworden door de goede service en alles wat daarbij hoort. Achter de schermer worden dezer ketens aangestuurt door enkele slimme en rijke baasjes die een concept op de markt zetten wat is gebaseerd op een enkele woord. KORTING. Blijkbaar is de gemiddelde Nederlander daar toch gevoelig voor.
Een keuken welke ergens op maat gemaakt is, heeft vele voordelen maar ook een groot nadeel. Als er in de toekomst iets fout gaat met de keuken, en het bedrijf is er niet meer, ben je slopershoogte. Bij vervanging van bv een deur blijf je afhankelijk van die keukenzaak.
ADVIES: Koop een merkkeuken bij een gerenomeerde keukenzaak in uw omgeving. En let op het CBW lidmaatschap! Belgisch hardsteen is
zachter als graniet en je ziet er meer op!
Succes,
Habe

echtespecialist
Berichten: 175
Lid geworden op: 19 jun 2005 14:54

Re: handgemaakte keuken

Ongelezen bericht door echtespecialist »

Hoe worden je deuren afgewerkt maw let daar erg goed op !!!

16again
Berichten: 11691
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: handgemaakte keuken

Ongelezen bericht door 16again »

habe schreef:
En let op het CBW lidmaatschap!
Dat CBW lidmaatschap biedt de consument vrijwel niets. Alleen bij problemen met de winkel kan de consument naar de geschillencommissie stappen.

Keuken Bart
Berichten: 23
Lid geworden op: 09 jun 2005 10:12

Re: handgemaakte keuken

Ongelezen bericht door Keuken Bart »

16again:
Dat CBW lidmaatschap biedt de consument vrijwel niets. Alleen bij problemen met de winkel kan de consument naar de geschillencommissie stappen.
Als alles goed gaat heb je natuurlijk geen branchevereniging nodig. Maar als het fout gaat wel. Dan kan je tenminste ergens op terug vallen.

Dus niet meteen zo negatief doen als een winkel WEL ergens bij aangesloten is.

16again
Berichten: 11691
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: handgemaakte keuken

Ongelezen bericht door 16again »

Als alles goed gaat heb je natuurlijk geen branchevereniging nodig. Maar als het fout gaat wel. Dan kan je tenminste ergens op terug vallen.
Misvatting! De branchevereniging komt op voor de belangen van haar leden (= de winkels) en niet het consumentenbelang.

Wat denken de leden er zelf over?
Maart 2004 stond daar een aardig verhaal over op de eigen CBW site. (Zodra ik daar naar toe linkte verdween die pagina direct)

Term CBW-erkend blijft

Tijdens de Ledenraadsvergadering van 23 juni in Soestduinen is er uitvoerig gesproken over de term ‘CBW-erkend’. In haar vergadering van maandag 8 september was dit een agendapunt van het CBW Bestuur. Mede door uw inbreng op 23 juni is besloten om de term CBW-erkend te behouden.

Uit het ledentevredenheidsonderzoek bleek dat leden vinden dat de Erkenningregeling weinig voorstelt; iedereen kan lid worden; iedereen is erkend. Leden verwachten dat CBW-leden worden beoordeeld op kwaliteit en vakmanschap. Erkenning suggereert een soort diploma of keurmerk, en suggereert controle. Dit wordt niet bewaarheid, omdat de huidige Erkenningsregeling bestaat uit de drie garanties: product-, aanbetaling- en nakominggarantie.

De vraag is dan ook gerezen of de term ‘Erkend’ wel de juiste voorstelling van zaken geeft richting de consument én richting de leden. Het CBW Bestuur heeft in haar vergadering in mei de term ‘Erkend’ in twijfel getrokken. Hierdoor is dit ook uitvoerig onder de aandacht gebracht in de Ledenraadsvergadering en is er een onderzoek naar de beleving van de term onder consumenten gedaan.

Onderzoek
Uit het onderzoek dat is uitgevoerd door Market Respons blijkt dat de Nederlandse Consument hecht aan de toevoeging ‘Erkend’. Deze term straalt betrouwbaarheid en zekerheid uit. Ze verwachten van de Erkende winkel kwalitatief goede producten, goede service en een goed, gezond bedrijf. Tevens verwacht de consument garantie en onpartijdige klachtafhandeling.

Echter, het maakt de consument niet uit wat de toevoeging is: ‘erkend’ of ‘aangesloten bij’. Ze hebben bij beide begrippen een zelfde associatie. Het is duidelijk dat de consument een toevoeging op prijs stelt; het CBW-logo zonder toevoeging zegt de consument niets; het roept geen betrouwbaarheid, zekerheid, of garantie op.

Voor de consument maakt het niet uit welke toevoeging (‘Erkend’ of bijv. ‘aangesloten bij’) bij het CBW-logo prijkt, als er maar een toevoeging die betrouwbaarheid/zekerheid uitstraalt, wordt gebruikt. Het is evident, dat we hieraan tegemoet moeten komen omdat dit belangrijk is voor onze leden.de genoemde "garanties" voor de consument werken in de praktijk niet (aanbetalingsgarantie), of zijn niets anders dan datgene waar de consument wettelijk al recht op heeft (product & nakomingsgarantie)

Keuken Bart
Berichten: 23
Lid geworden op: 09 jun 2005 10:12

Re: handgemaakte keuken

Ongelezen bericht door Keuken Bart »

Zo 16again wil jij met die lap tekst je gelijk halen?

Vanaf september 2005 wordt de aanbetaling volgens het CBW 15% i.p.v. 25%. Volgens mij is dat toch in het consumentenbelang? Een een geschillencommissie is natuurlijk ook in het belang van de klant. Of vergis ik me? Overigens heeft het CBW regelmatig overleg met de consumentenbond en moeten de wettelijke regels gewoon nagekomen worden m.b.t. de gestelde voorwaarden.

Maar ik geloof dat jij liever géén geschillencommissie hebt?

Pfffff

Re: handgemaakte keuken

Ongelezen bericht door Pfffff »

:lol:
Laatst gewijzigd door Pfffff op 03 sep 2007 17:33, 1 keer totaal gewijzigd.

S.
Berichten: 2164
Lid geworden op: 22 mei 2005 23:52

Re: handgemaakte keuken

Ongelezen bericht door S. »

FF onderbreking,

Zoals IK het lees, geeft 16again opbouwende kritiek en is Pffffff de afbrander van alles en nog wat.

Zo, ga gerust weer verder. :D

de groetjes

Scara

Re: handgemaakte keuken

Ongelezen bericht door Scara »

Tja, het viel mij inderdaad ook wel op dat als het woord CBW viel er
altijd een reactie komt van 16 again, heb me ook wel eens afgevraagd waarom ?
16 again zal toch toe moeten geven dat een eventuele gang naar de geschillencommissie eenvoudiger is dan een gang naar een burgerrechter.
Dat van die aanbetaling weten we nu zo langzamerhand wel.
Ik blijf zeggen, het CBW is voor beide partijen en is opgesteld door
beide partijen.

16again
Berichten: 11691
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: handgemaakte keuken

Ongelezen bericht door 16again »

In mijn eerste reactie kwam m.i. al duidelijk naar voren dat toegang tot de geschillencommissie weldegelijk nuttig kan zijn.

Het CBW is er louter voor de ondernemers (gezamenlijke inkoop acties, rechtsbijstand, advisering etc). Voor de ondernemer zijn dit zeer nuttige dingen. Bedrijfsomvang van de gemiddelde winkel is immers te klein om voor al dit soort zaken eigen specialisten in huis te hebben.
Echter, aan al dit soort zaken heeft de consument niets.


De presentatie van het CBW naar de consument toe lijkt mooi, maar wat men biedt zijn feitelijk sigaren uit eigen doos (al middels BurgerlijkWetboek vastgestelde zaken) of een lege huls (aanbetalingsgarantie).

Als mensen daar niet doorheen (willen) prikken, en op dit forum suggereren dat de CBW deursticker een must voor de consument is bij de keuze van een winkel, dan schreeuwt dat om een reactie.

2 jaar nadat in de praktijk gebleken is dat de aanbetalingsgarantie niet werkt, zijn deze regels nog steeds niet ten gunste van de consument gewijzigd, maar is de slogan van het CBW naar de consument nog steeds: "CBW een geruststellend idee."
Dit kan ik niet rijmen.

Scara

Re: handgemaakte keuken

Ongelezen bericht door Scara »

Ok Duidelijk.

Maar wat ook duidelijk is , is dat het CBW is opgericht door de branche.
Uiteraard bied het CBW hun leden verschillende diensten, het is ook juist hun doelstelling dit te doen.
Want waarom zou een ondernemer dan partciperen?

Het CBW bied de consument een mogelijkheid om ook van deze
diensten gebruik te maken, dit door middel van een geschillencommissie.

De consument heeft de consumentenbond ( Die overigens geen enkele
handreiking doet naar een ondernemer)
Het CBW maakt zelfs met de consumentenbond hun algemene voorwaarden op, dus dat deze in vele ogen niet deugen, moet niet
in 1 kamp gezocht worden.
Als de consumentenbond dan zo pretendeert dat het opkomt voor de consument, hoe komt het dan toch steeds tot een akkoord en blijft
het verhaal van het verdwenen aanbetalingsbedrag bij failliessement
dan toch steeds terug ?

Het CBW zal het eigen nest niet bevuilen, dat dienen anderen te doen en als die het laten afweten, naar wie moet het vingertje dan ??
Toch niet naar het CBW dacht ik ??

Zie het als een BOVAG, zat garages die met de kilometertellers knoeien, maar de BOVAG weigert dit aan te pakken. Logisch , want dit zou de ANWB of anderzijds de overheid moeten doen.

Maar we dwalen af.

Handgemaakte keukens ?? Lades van 97 cm ?
Is de beste vakman er nog als je over zeg maar 8 jaar problemen krijgt met de keuken ?? ( Er moet bv een andere lade in ? )
Maar ze kunnen absoluut mooi werk leveren

pickles
Berichten: 80
Lid geworden op: 07 jun 2005 00:33

Re: handgemaakte keuken

Ongelezen bericht door pickles »


Geplaatst op 29 Jul 2005 16:33 door Scara
Tja, het viel mij inderdaad ook wel op dat als het woord CBW viel er
altijd een reactie komt van 16 again, heb me ook wel eens afgevraagd waarom ?
16 again zal toch toe moeten geven dat een eventuele gang naar de geschillencommissie eenvoudiger is dan een gang naar een burgerrechter.
Dat van die aanbetaling weten we nu zo langzamerhand wel.
Ik blijf zeggen, het CBW is voor beide partijen en is opgesteld door
beide partijen.
m.i. heeft 16again gelijk: het CBW is één grote wassen neus.
En Scara een gang naar de rechtbank is zeer veel eenvoudiger dan naar de geschillencommissie! (eigen ervaring)

habe
Berichten: 122
Lid geworden op: 24 jul 2005 21:40

Re: handgemaakte keuken

Ongelezen bericht door habe »

Hallo allemaal,
Waarom moeten altijd weer door zoveel mensen het CBW worden afgekraakt? Er is op keukengebied maar 1 organisatie die iets doet voor de keukenzaak en voor de consument. Dat is het CBW. Dus zijn dus al die keukenzaken te prijzen die CBW lid zijn, die doen er tenminste iets aan.
Bij al die zaken welke geen lid zijn, ben je overgeleverd aan zelfgemaakte leveringsvoorwaarden. En die meestal alleen maar gericht op het bedrijf zelf.
Dus mijn advies: Koop alleen bij CBW bedrijven, dan sta je altijd sterker.
habe

Scara

Re: handgemaakte keuken

Ongelezen bericht door Scara »

een gang naar de rechtbank is zeer veel eenvoudiger dan naar de geschillencommissie! (eigen ervaring)
Dan zal je wel de beklaagde zijn geweest :lol: ( geintje hoor )

1 brief aan het CBW en de zaak is reeds aanhangig gemaakt.
En ik spreek ook uit ervaring.

mar53
Berichten: 370
Lid geworden op: 16 feb 2005 22:09

Re: handgemaakte keuken

Ongelezen bericht door mar53 »

CBW is echt geen wasse neus.
En in het kader van fallisementen kost het de leden alleen maar geld.
Positief dat het er is.
Overigens IK schreef al maanden geleden dat het aanbetalingspercentage van 25 naar 15% is gegaan.

Dat is toen enorm in twijfel gebracht.

Betaal dus absoluut nooit meer aan dan 15 % van de KEUKENPRIJS.
Handige jongens willen dit ook over de montageprijs.

16again
Berichten: 11691
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: handgemaakte keuken

Ongelezen bericht door 16again »

Overigens IK schreef al maanden geleden dat het aanbetalingspercentage van 25 naar 15% is gegaan.
Dat is toen enorm in twijfel gebracht.
Daar is wel over gesproken, maar die regeling is (voor zover geaccepteerd....) zeker nog niet van kracht. De CBW site maakt nog steeds melding van 25%

Scara

Re: handgemaakte keuken

Ongelezen bericht door Scara »

Nieuwe voorwaarden worden verwacht direct na de zomer.

habe
Berichten: 122
Lid geworden op: 24 jul 2005 21:40

Re: handgemaakte keuken

Ongelezen bericht door habe »

aan 16again,

Op dit moment hanteren de meeste goede aangesloten leden van het CBW een aanbetalingspercentage van 15%.
habe

peggy-sue
Berichten: 26
Lid geworden op: 28 jul 2005 11:06

Re: handgemaakte keuken

Ongelezen bericht door peggy-sue »

Niet alleen kleine zaken kunnen failliet. Over 8 jaar kan er van alles gebeurd zijn. In ieder geval hebben we dan een vakkundig gemaakte keuken en gelukkig bestaan er nog meer vakmensen. Daar maak ik me dus niet druk om. Die afwerking zit ook wel goed, we zijn in de werkplaats geweest daar, en mijn man [= een timmerman] werd er helemaal blij van. Voor ons is dit echt heel prettig een keuken kopen! Hier op het forum lees ik vooral over kortingen en vervelende verkopers...ik richt mijn energie liever op het krijgen van een mooie, praktische keuken.
Je hebt gelijk Habe, belgisch hardsteen heeft een hoop nadelen. Maar het is zooo mooi, ik heb lang getwijfeld, maar het is zoveel levendiger dan graniet en composiet dat ik wel kan leven met een kras en een vlek meer.

Gesloten