LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Keuken verkopers NL!!!

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
keukenspecialist
Berichten: 644
Lid geworden op: 08 jan 2004 20:40

Re: Keuken verkopers NL!!!

Ongelezen bericht door keukenspecialist »

Een vergoeding vragen is natuurlijk uit den boze.
Jammer dat jij geen architect bent. Liet ik mooi bij jou mijn huis uittekenen en ontwerpen, krijg bij jou gratis de tekening mee, want een vergoeding vragen is natuurlijk uit den boze!


KS

keukenspecialist
Berichten: 644
Lid geworden op: 08 jan 2004 20:40

Re: Keuken verkopers NL!!!

Ongelezen bericht door keukenspecialist »

Hoe kijkt u daar tegenaan?
Zou u als verkoper dit doen? Zou u als consument dit betalen
In de huidige keukenmarkt is dit niet te doen. Als alle bedrijven nu af gaan spreken dat ze bijvoorbeeld een rekenvergoeding gaan vragen, adverteert er morgen weer een bedrijf dat het bij hun gratis is. Ik ben voor rekenvergoeding, alleen niet haalbaar in huidige keukenbranche!

KS

nou jaa
Berichten: 28
Lid geworden op: 11 jul 2005 16:48

Re: Keuken verkopers NL!!!

Ongelezen bericht door nou jaa »

Leuk ballonnetje dat je hebt opgelaten mr. P.
De reacties zijn zeer divers.
Ik merk uit de reacties dat ik me al die keren door verkeerde keukenleveranciers (vanaf nu geen boeren meer) heb laten inlichten. Bij mij werd er altijd gewoon een tekening op ruitjespapier gemaakt op basis van mijn wensen (bij DMG zaken en kleine onafhankelijke). Het kunstzinnig gehalte vond ik redelijk beperkt maar van Gogh lag vroeger ook in de goot voordat hij zijn beroemde zonnebloemen schilderde.
Zoals ik al schreef, de klant is er vaak bij als het meesterwerk wordt geschapen. Maar zoals ik geen korting moet kopen moet ik ook geen duizenden euro's neerleggen voor een 3-d ontwerp (ik weet dat het bestaat maar heb het nog nooooit gezien). Ik wil een keuken kopen en die bestaat uit meerdere onderdelen (het kastjes, apparatuur etc-verhaal) Samen maakt dat de prijs. Ik wil dan verschillende opties die verder niets met tekenen of de kunstzinnige kant van de keukenkoop te maken hebben maar wel invloed hebben op de prijs. Zie mijn eerdere posting.
Betalen voor een offerte? ff vertalen; betalen om te mogen weten welk(e) product(onderdelen) ik onder welke condities voor een bepaalde prijs kan kopen? Want het is nu normaal dat je dat NIET weet. Hmmm, bedenkelijk, maar bij grote infrastructurele werken waar vooraf ingewikkelde constructie, hydrologische en technische berekeningen worden gedaan niet geheel ongebruikelijk, hoewel het leidde tot de bouwfraude.
Aan de andere kant betaal ik geen pasgeld als ik schoenen of kleren ga kopen, noch betaal ik voor het kleuradvies bij de verfleverancier (ook geen boer), maar ja, daar staat ook op het product de prijs die de verkoper er voor wil hebben. Een architect wordt wel betaald zegt u? Nogal logisch, het ONTWERP is namelijk het product dat hij verkoopt (architect=ontwerperverkoper). Het huis wordt namelijk door een ander gebouwd, namelijk de aannemer (soort huizenboer).

Maar terug naar de stelling; 50 euro voor een uitgewerkte offerte?
Dat zou misschien kunnen als je per se een keuken van een bepaald merk wilt hebben want op het moment dat je iets veranderd is de offerte niet meer vergelijkbaar. En als onderdelen inwisselbaar kunnen zijn dan is de prijsopbouw niet meer relevant alleen de eindprijs. En hiermee komen we op mijn pijnpunt in de zoektocht naar een keuken. Zie mijn eerdere postings.
Conclusie, ben ik bereid 50 euro neer te leggen voor een offerte? alleen als daarin meerdere opties uitgaande van verschillende merken keukens, apparatuur en accessoires zijn verwerkt. En dan hoef ik geen prijs te hebben van elk schroefje en moertje.
Zoniet? Dan maar geen offerte.

Grt,

NJ

S.
Berichten: 2164
Lid geworden op: 22 mei 2005 23:52

Re: Keuken verkopers NL!!!

Ongelezen bericht door S. »

Eigenlijk draait het om één belangrijk ding : "ik doe werk en die klant gaat met mijn werk shoppen."
Prima, mee eens, maar dan wil ik niet dat deze bemiddeling via een winkel loopt en dat je dan het bedrag terugkrijgt wanneer je bij die winkel koopt. Dat vind ik een beetje belangenverstrengeling.

Dan zou de keuze gaan naar een woninginrichter; neem bijvoorbeeld Jan des Bouvrie. Deze maakt samen met mij een mooie keukenopstelling én een gespecificeerde offerte op basis van de katalogusprijzen van de diverse leveranciers. Daarmee gaat S. shoppen en dan heb ik er geen bezwaar tegen als ik een kleine korting krijg van zo'n 5%, want dat is dan een echte korting. Eigenlijk kunnen dan alle keukenprijzen zowiezo lager omdat er geen adviseurs in de winkels aanwezig hoeven te zijn. (advies is nl al gegeven door J.deB.) Vele voorbeeldopstellingen hoeven dan ook niet meer, want je droomkeuken staat al op 3D tekening. Eigenlijk krijgt het dan een karakter van een groothandel: ik heb een keuze gemaakt, lever mij de materialen en bemiddel voor de evt. monteur.

Oef.....dit is wel heel revolutionair. Gaat ook vast niet zo werken, maar toch leuk om dit eens zo uit te denken.

Groetjes, S.

Keuken Bart
Berichten: 23
Lid geworden op: 09 jun 2005 10:12

Re: Keuken verkopers NL!!!

Ongelezen bericht door Keuken Bart »

Inderdaad S. je voorbeeld gaat niet op. Jan des Bouvrie is een zeer goede ontwerper (Designer) maar van de praktische kant moet je toch echt bij een keukenadviseur/verkoper zijn. Ieder zijn vak!

Design en funktionaliteit staan vaak haaks op elkaar. En natuurlijk moet het ook in een bepaald budget vallen. Dus het zal voor een groot gedeelte standaard maatvoering dienen te zijn.

Binnen het keukenvak gaat het om op een goede manier informatie uit te wisselen en goed te luisteren naar elkaar. Een klant schiet er overigens ook niks mee op als je met een hele rits aan ontwerpen en alternatieven aan komt zetten. Vaak zien ze door de bomen het bos al niet meer.

Maak daarom altijd een vervolgafspraak zodat de informatie een weekje kan bezinken. Begin niet meteen met de materialen en kleuren maar bij de ideale opstelling. Welke stijl willen we (weten partners van elkaar vaak niet eens waarna ze bij je aan tafel de grootste bonje krijgen) en wat voor apparatuur moet er in.

Voor de beste informatie over apparatuur kan je het beste naar de showroom van de fabrikant gaan. Ze proberen je daar zeker enthousiast te maken voor hun producten maar er wordt niet rechtstreeks verkocht. Je ziet wel alle verschillende apparaten op een rij en het nieuwste van het nieuwste. Soms kan je ook demonstraties bijwonen. Maak altijd even een afspraak zodat er voldoende tijd gemaakt kan worden als je van advies gediend bent. Ga niet proberen alles zelf uit te vinden. Details lees je na in de brochure.

Probeer eerst een aantal zaken op een rijtje te krijgen alvorens je een keukenshowroom binnen stapt. En vraag direct als je aan tafel gaat hoe de werkwijze is. Spreekt het niet aan stap dan op. Een bedrijf heeft een filosofie en als die niet aan sluit bij je wensen als klant heeft het geen zin elkaars kostbare tijd te gaan verdoen.

ReVolpe
Berichten: 38
Lid geworden op: 08 okt 2005 08:53

Re: Keuken verkopers NL!!!

Ongelezen bericht door ReVolpe »

Een vergoeding voor het maken van een prijsopgave ?
Het moet niet gekker worden met die keukenbranche.

Je moet m.i. 2 zaken gescheiden houden

1. Het ontwerp van de keuken en tekenen.
2. Het doen van een prijsopgave / offerte

bij 1 is het billijk dat er wat gevraagd wordt.
bij 2 uit den boze. De keukenleverancier verzuimt prijslijsten te maken voor de klanten waardoor, indien zij iets willen gaan aanschaffen / orienteren zij toch om het prijskaartje moeten gaan vragen.
Dit is bij elke branche zo, dus waarom niet bij de keukenzaak ?

Ik wil als consument me zo breed mogelijk orienteren, dat doe ik bij de aanschaf van een Televisie, bij een auto, huis, dus ook bij een keuken.

Ik ben een consument die precies weet wat hij wil. Echter om een prijs te laten berekenen moet ik me vervoegen bij iemand die me na 2 uur en het maken van een tekening want de mijne is niet goed genoeg pas een prijs kan noemen. En dan is die nog niet eens gespecificeerd.

Waarom is het toch zo moeilijk om prijslijsten te maken voor de klanten zodat ze zelf hun keuken kunnen uitzoeken, samenstellen e.d. ?
Het zijn niet echt de kosten want die prijslijsten bestaan al. Er bestaat gewoon onwil om consumenten te voorlichten.

[Cynische Modus]
Ik zie al voor me dat ze bij Scheer en Foppen de prijzen van de TVs afhalen omdat de consument hem anders bij de Harense Smid gaat halen. Of AH de prijzen van al hun produkten zodat de klant niet de koffie bij de C1000 gaat kopen.
Best meneer Heijn wat kost bij u de koffie ? Gaat u even zitten dat zullen we voor u uittekenen we hebben koffie uit Brazilie / Suriname en Zaire. in 250 en 500g en als u nu beslist krijgt u er nog een rol koek bij ook. Ik wil er nog even over nadenken. Kan ik de prijsopgave meekrijgen ? Sorrie, daar moeten wij kosten voor inrekening brengen want de prijs van een product vragen is niet gratis.
[/Cynische Modus]

nou jaa
Berichten: 28
Lid geworden op: 11 jul 2005 16:48

Re: Keuken verkopers NL!!!

Ongelezen bericht door nou jaa »

:lol: :lol: :lol:

Mr.P
Berichten: 195
Lid geworden op: 01 okt 2005 10:24

Re: Keuken verkopers NL!!!

Ongelezen bericht door Mr.P »

Leuke reacties.
Inderdaad is het niet makkelijk om een prijs te vragen voor een offerte. Er zijn bedrijven waar dat wel kan en dat zijn, zoals meerdere hierboven reeds schrijven, zij die een uniek produkt leveren.
Een van mijn relaties vraagt net als bij scara 250,- voor een keukenofferte + tekening. Dit ziet er dan ook wel iets anders uit dan de hierboven genoemde "van gogh's" of de ons bekende simar/windesign/carat/20-20 e.a. offertes.

Transparantie?
Ook dit zien we veel terugkomen. Zowel van de koper als verkoper. Er zijn meerdere partijen die dit geprobeerd hebben in de keukenmarkt maar het al gauw weer losgelaten. De consument vergelijkt helaas nog te veel het kortingspercentage i.p.v. het eindbedrag.
Iemand beldde mij eens af met de mededeling dat "die andere keukenzaak 15% meer korting op de apparatuur gaf" dit was voor hem de doorslag daar te kopen. Op mijn vraag of de eindprijs dan ook dat verschil lager was kwam het antwoord "eh, nee..... maar de keukenopstelling is ook anders geworden"

Try-out.
Er wordt door een partij momenteel gewerkt aan een volledig automatische keukenzaak op internet, compleet met nettoprijzen voor kasten, werkblad, apparatuur en accessoires. Ik volg dit vanaf de zijlijn in de ontwikkelingsfase en ben benieuwd wat de impact is zodra dit online gaat.

Als we dit onderwerp toch aan het uitdiepen zijn ;
- gespecificeerde offerte met alleen een eindprijs?
- of een gespecificeerde offerte met elk artikel een prijs?

Mijn werkwijze is altijd een volledig gespecificeerde offerte met een eindprijs.

Hoe denken kopers en verkopers hierover?

Mr.P

Mickeymouse
Berichten: 13
Lid geworden op: 06 jun 2005 19:56

Re: Keuken verkopers NL!!!

Ongelezen bericht door Mickeymouse »

Revolpe,

Ik kan het helemaal met je eens zijn. In de spaarzame mailtjes die ik tot nu toe geschreven heb, zeg ik ook steeds dat het vreemd is dat de keukenbranche met offertes op een andere manier werkt dan de meeste andere branches. Recentelijk een offerte voor tegels met vloerverwarming gevraagd. Ook hier krijg ik het gewoon per onderdeel gespecificeerd en krijg ik additionele informatie als ik daar op vraag. Hetzelfde geldt voor de offerte voor een aantal binnendeuren. Bij beide zaken is er ook concurentie in de markt.

Mr. P.,

Als ik een gespecificeerde offerte bedoel dan bedoel ik per item opgesplitst en niet een totaal prijs, dan kan ik eventueel zelf besluiten welke onderdelen ik eruit haal.

Voor het maken van een tekening vind ik het nog steeds niet vreemd om te betalen. Voor een architect voor een uitbouw moet je ook betalen. Ik ga er natuurlijk wel vanuit dat er kwaliteit geleverd wordt.

Groeten Michel

bert407
Berichten: 11
Lid geworden op: 10 okt 2005 23:51

Re: Keuken verkopers NL!!!

Ongelezen bericht door bert407 »

Een klant zal zeker gebaat zijn bij een offerte per item.

Hoe kan men anders een vergelijk maken met alleen een totaalprijs??

Als het voor een koper duidelijk is op welk onderdeel van de offerte
de keuken duurder is dan bij een andere keukenzaak, kun je
als koper nog iets weg laten vallen of aanpassen.
En toch nog de keuken kopen bij die zaak die de voorkeur heeft.
( vanwege service , kwaliteit, ontvangst, gevoel etc....)

De verkopers willen toch ook niet dat de klant appels met peren aan
het vergelijken zijn???

mar53
Berichten: 370
Lid geworden op: 16 feb 2005 22:09

Re: Keuken verkopers NL!!!

Ongelezen bericht door mar53 »

ReVolpe, je hebt helemaal gelijk
Jij wil prijslijsten mee naar huis nemen.

Dat kan. Bij IKEA hebben ze prijslijsten dus doe daar je voordeel mee!

Echter, als je een echte keuken wilt moet je je toch iets meer verdiepen.

Laat dit nou over aan je keukenadviseur. De echte weten waarover zij praten en kunnen een keuken echt en goed berekenen zodat je ook thuis krijgt wat je denkt besteld te hebben.

Ik overdrijf echt niet: 18000 verschillende kastmogelijkheden, Korpusafwerkingen, 50? of meer, Korpuskantafwerking? waar heb ik het over ook ongeveer 50, Plinthoogte, 90 kleuren kunststof werkbladen, 48 verschillende randafwekingen,


18 verschillende apparatuur leveranciers.
Die verkopen bijna allemaal:
10 verschillende gaskookplaten
12 verschillende keramische kookplaten
4 verschillende inductiekookplaten
11 verschillende types ovens

ik noem nu even niet de combinatieapparaten

9 verschillende types combimagnetrons
6 verschillende magnetrons

260 verschillende afzuigkappen

30 verschillende koelkasten amerikaanse niet meegeteld

18 verschillende vaatwassers

etc etc etc, heb ik het nog niet over de verschillende : Stoomovens, koffiezetapparatuur, Grils, Friteuses.

ik stop.

Hiermee geef ik aan dat een keukenadviseur eigenlijk word vergelijkt met een bediende bij de GAMMA en de PRAXIS.

De Concument kan het ook zelf uitzoeken.

Ik vergelijk het met een AUTO.

lekker belangrijk wat de scharnieren kosten van de voordeuren, zijn die van de achterdeuren net zo goed?

Ik ga dit argument heel veel vaker gebruiken.

Klant bereken zelf maar even je eigen keuken, in 2 uur.

Graag reactie

Mar 53

Mickeymouse
Berichten: 13
Lid geworden op: 06 jun 2005 19:56

Re: Keuken verkopers NL!!!

Ongelezen bericht door Mickeymouse »

Mar53,

Ik denk dat je 2 dingen van elkaar moet proberen te scheiden:
1. Het maken van het ontwerp
2. Het maken van de offerte

Het maken van het ontwerp kan best betaald worden (als het onafhankelijk gebeurd). Ik denk dat een keukenadvisuer hier best een hoop kennis voor moet hebben.

De offerte moet gratis zijn als het slechts gaat om een prijs. Als dit niet in 2 uur kan dan is een cursus Excel op z'n plaats. Ik ben er bovendien niet van overtuigd dat het maken van de offerte niet op de een of andere manier in de prijs van de keuken wordt doorberekend.

Deze splitsing heeft bovendien ook als voordeel dat als je zelf een ontwerp maakt en zelf naar de showroom van de apparatuurleveranciers gaat je makkelijk een offerte kunt krijgen.

Ik denk echter niet dat de keukenmarkt nog te veranderen is. Ik denk dat je nog steeds het beste naar een redelijk zelfstandige keukenzaak kunt gaan waar mensen soms tientallen jaren ervaring hebben. Zo'n zaak waar ze zeggen " Nee, meneer U betaald pas als alles naar tevredenheid staat.

Groeten Michel

berna
Berichten: 154
Lid geworden op: 29 sep 2005 21:37

Re: Keuken verkopers NL!!!

Ongelezen bericht door berna »

Een " keuken-ontwerp"????? Waar hebben we het in vredesnaam over? Een keukenontwerp is niets meer of minder dan een vooraf aangegeven ruimte opvullen met keukenkastjes. Lekker belangrijk. Dat kan inderdaad elke boer. Wat is er trouwens mis met een boer? Wordt hier nogal negatief overgedaan. Maar dat terzijde, we hadden het over keukens. Je kunt je werk net zo belangrijk maken als je wilt, Maar om nou een keukenverkoper te vergelijken met een architect gaat toch wel even veel te ver. (nee ik ben geen architect) Een klant kan zelf wel uitzoeken wat voor keuken hij / zij wil, dat gaat toch voornamelijk om de kleur en de vorm e.d. Kwaliteit zie je er ook in twee minuten vanaf, troep kun je zo onderscheiden dus waar hebben we het over. En van de werking van de inbouw-toestellen hebben de meeste keukenverkopers echt geen kaas gegeten, vraag maar eens waarom je die inbouw wasmachine moet kopen en niet die andere, dan krijg je toch een ***-verhaal bij de meesten.
Ik heb heel wat "keuken-ontwerpen gezien, en die blinken in het algemeen niet uit in "logisch opstellen" evenals de badkamers die de keuken-verkopers er vaak "even bij doen".
Beste klanten, een keuken samenstellen kun je best zelf, het enige waar je de verkoper voor nodig hebt is de prijs. Voor de rest probeert hij je toch te verkopen waar hij het meest aan verdient. Als hij wat anders zegt dan liegt ie.
Vr Gr Berna

kzin
Berichten: 216
Lid geworden op: 12 aug 2005 19:22

Re: Keuken verkopers NL!!!

Ongelezen bericht door kzin »

Een keuken ontwerp is inderdaad een groot woord. De meeste nederlandse doorzonwoningen bieden weinig variatie mogelijkheden. Ik neem aan dat dat anders wordt als je in een zaak werkt die van 90 tot 120 keukens per jaar kan leven (hoge segment?). Het zegt m.i. wel iets over de marge die dat soort zaken hanteren....

Neemt echter niet weg dat de meeste eigen ontwerpjes van triest nivo zijn (nee een vaatwasser mag niet onder een kookplaat... :lol: :cry: .)
Verder vraag ik mij af of volledige specificatie van de offerte helpt. Het geeft alleen maar meer gezeur, dat er hier en daar wel een tientje af kan en onbegrip over "belachelijk hoge prijzen" van bv een apotheker die de klant wel WIL ,maar niet wil BETALEN. Een grove opsplistsing in hout/app/blad kan ik volgen en meteen een goede prijs bieden ook, maar de verder hier genoemde items over openheid getuigen m.i. ook van een enorm stuk comerciele na-ifheid (sorry kreeg effe de spelling niet goed, maar je snapt het wel :oops: )

pickles
Berichten: 80
Lid geworden op: 07 jun 2005 00:33

Re: Keuken verkopers NL!!!

Ongelezen bericht door pickles »

Een " keuken-ontwerp"????? Waar hebben we het in vredesnaam over? Een keukenontwerp is niets meer of minder dan een vooraf aangegeven ruimte opvullen met keukenkastjes. Lekker belangrijk. Dat kan inderdaad elke boer. Wat is er trouwens mis met een boer? Wordt hier nogal negatief overgedaan. Maar dat terzijde, we hadden het over keukens. Je kunt je werk net zo belangrijk maken als je wilt, Maar om nou een keukenverkoper te vergelijken met een architect gaat toch wel even veel te ver. (nee ik ben geen architect) Een klant kan zelf wel uitzoeken wat voor keuken hij / zij wil, dat gaat toch voornamelijk om de kleur en de vorm e.d. Kwaliteit zie je er ook in twee minuten vanaf, troep kun je zo onderscheiden dus waar hebben we het over. En van de werking van de inbouw-toestellen hebben de meeste keukenverkopers echt geen kaas gegeten, vraag maar eens waarom je die inbouw wasmachine moet kopen en niet die andere, dan krijg je toch een ***-verhaal bij de meesten.
Ik heb heel wat "keuken-ontwerpen gezien, en die blinken in het algemeen niet uit in "logisch opstellen" evenals de badkamers die de keuken-verkopers er vaak "even bij doen".
Beste klanten, een keuken samenstellen kun je best zelf, het enige waar je de verkoper voor nodig hebt is de prijs. Voor de rest probeert hij je toch te verkopen waar hij het meest aan verdient. Als hij wat anders zegt dan liegt ie.
Vr Gr Berna

Typisch voorbeeld van een rund.....
Waarschijnlijk een slecht huwelijk en errug overtuigd van zichzelf (als enige...)

mar53
Berichten: 370
Lid geworden op: 16 feb 2005 22:09

Re: Keuken verkopers NL!!!

Ongelezen bericht door mar53 »

Sorry,

Mijn boodschap is kennelijk niet goed begrepen.

Ik bedoelde met mijn uitleg even wat anders.

Als je even teruggaat lees je een behoorlijke variatie van artikelen en producten waar een ECHTE verkoper verstand van dient te hebben.

De echt keukenverkoper moet ongeveer 3.600.000 verschillende artikelen uit zijn hoofd kennen, gelijk het juiste op kunnen zoeken uit zijn boeken.

Staan er bij IKEA ook 3 miljoen 6 honderdduizend verschillende artikelen in die prijslijst?

Ook nu graag weer reactie.
mar53

nou jaa
Berichten: 28
Lid geworden op: 11 jul 2005 16:48

Re: Keuken verkopers NL!!!

Ongelezen bericht door nou jaa »

De echt keukenverkoper moet ongeveer 3.600.000 verschillende artikelen uit zijn hoofd kennen.

Zoo...3,6 miljoen uit het hoofd :shock: . Een echte verkoper draait er zijn hand niet voor om. De eerste 100.000 dreunt ie op zonder adem te halen :wink:

Wat denk je, zouden ze, als ze bij Ikea alle producten alle schroefjes en moertjes los zouden prijzen ook tot 3,6 miljoen komen of nog meer?

Maar hier gaat het niet om Mar53. De meeste van ons zouden al tevreden zijn met enig inzicht in de prijsopbouw.

Misschien snap je het beter als ik ook over auto's ga praten.
Nee, ik hoef niet te weten hoeveel de moeren van de deur kosten.

Maar als ik bij de "VW groep" een auto wil kopen dan kan ik KIEZEN tussen; audi, vw, seat en skoda.
Tussen deze merken is er een glijdende schaal in kwaliteit, design en exclusiviteit. Aan de hand van wat ik belangrijk vind kan een verkoper mij een bepaald merk adviseren (de 3,6 miljoen, zeg maar). Als ik een vw golf te duur vind, kan hij me bv een seat leon adviseren omdat deze elkaar niet veel ontlopen. Bij keuken zo dit zoiets zijn als een pronorm ipv systemat (jullie weten het zelf beter dan ik).
Deze KEUZE die mij geboden wordt heeft invloed op de prijs (of zijn alle keukens even duur :?: ). Ik, als klant, kan dan zeggen: Oh, als de ladeblokken van systemat duurder zijn dan die van pronorm en ze ontlopen elkaar voor het overige niet veel, doe dan maar pronorm.
Snap je? KEUZE dat is het toverwoord.

Als klant willen we een offerte "of·fer·te (de ~, ~n/~s)
1 aanbieding van goederen of diensten tegen vaste prijs => prijsopgave" zodat we kunnen KIEZEN :!:

En overigens snappen de meeste consumenten wel dat je bij het ene bedrijf betere inkoopafspraken kan maken dan bij het andere maar geef dat maar aan. Je mag er als verkoper echt wel beter van worden hoor. Inderdaad, winst is geen vies woord.

Grt,


NJ

berna
Berichten: 154
Lid geworden op: 29 sep 2005 21:37

Re: Keuken verkopers NL!!!

Ongelezen bericht door berna »

Typisch voorbeeld van een rund.....
Waarschijnlijk een slecht huwelijk en errug overtuigd van zichzelf (als enige...)
pickles is vermoedelijk keukenverkoper en errug snel op het pikkie getrapt? Meestal geeft men bovenstaande reacties als de andere spreken dicht bij de waarheid zit.
Dus pickles maak jezelf even lekker belangrijk..

ReVolpe
Berichten: 38
Lid geworden op: 08 okt 2005 08:53

Re: Keuken verkopers NL!!!

Ongelezen bericht door ReVolpe »

3.600.000 artikelen uit het hoofd ?
Jeetje dat zijn er wel een hoop hoor.. Vind je het erg dat ik dat niet helemaal geloof ?

Maar goed, Ik wil niet met een prijslijst onder de arm weglopen, ik wil gewoon weten wat iets kost. Als ik tussen de werkbladen en de frontjes loop wil ik gewoon weten wat de prijs/meter is van zo'n werkblad. Dat geeft mij een indicatie. Ik wil ook gewoon weten wat een kastje ongeveer kost geef desnoods de standaardbreedte van 60cm op.
Ieder mens zal snappen dat een kastje van 40 breed goedkoper zal zijn dan die van 60cm en het kastje van 100cm een stuk duurder.
De frontjes kunnen toch ook van een prijs worden voorzien ?
Leg ze op prijs neer desnoods met een prijsindicatie erop van
A = Goedkoop tot F = Peperduur of iets dergelijks.
Dan heb je als consument toch meer het idee dat je wat meer grip hebt op je aankoop.

Mijn eerste offerte: De keukenverkoopmeneer had een offerte gemaakt voor een bedrag van 40.000 gulden. Toen ik zei dat ik dat wel erg duur vond ging hij even "overleggen" Toen hij klaar was met overleggen (roken/koffie drinken). kwam hij met het bedrag van 22.000 gulden.

In een keer was die keuken 18.000 gulden goedkoper.. Snappen de verkopers hier dan niet dat mij op dat moment het gevoel bekroop dat ik waarschijnlijk nog steeds 18.000 gulden te veel zou betalen als ik akkoord zou gaan met het aanbod ? Ik wil helemaal geen kortingen van 15-20%, ik wil een eerlijke prijs en ik wil weten hoe je aan die prijs bent gekomen.
Ik denk toch echt dat de keukenbranche zichzelf achter de oren moet krabben welke richting ze in wil.
Het is toch raar dat ik een beter gevoel heb bij een internet winkel dan een keukenzaak ? Nu wil het zo zijn dat die internetwinkel nog goedkoper is en me niet onder druk zet. Nu ken ik nog geen internetwinkels die ook keukens verkopen, maar dat is een kwestie van tijd. De inbouwapparatuur is iig ruim aanwezig op het internet.

Graag jullie visie omtrent de toekomst van de keukenbranche.

bert407
Berichten: 11
Lid geworden op: 10 okt 2005 23:51

Re: Keuken verkopers NL!!!

Ongelezen bericht door bert407 »

Ik heb zowaar een keukenzaak gevonden die meteen een
duidelijke berekening maakt.
De prijsopbouw van de keuken;
kasten werkblad en inbouwapparatuur kwam
gelijk op tafel zonder dat we er om hadden verzocht.

Nu kon ik ook gelijk zien dat deze zaak op de inbouwapp. duurder
is als de internet aanbieders

Ik kan ook alleen de keuken afnemen en de app. elders kopen.
Omdat de offerte zo duidelijk is kon ik zien dat het voornamelijk
in de inbouwapp. zit.
Ik geef deze keukenzaak toch de kans om alles te leveren incl. app.
als ze de prijs benaderen van de prijzen op internet.

En omdat ik dan alles bij een bedrijf kan bestellen heb ik daar ook best
wel iets meer voor over.

Dat bereikt een keukenzaak met een duidelijke offerte en een faire
prijsstelling meer mee dan een totaal prijs die niet te doorgronden is.
zelfs tegen de internet aanbieders!!!

Gesloten