LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Wat vinden jullie nu van Ikea

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
eeliane
Berichten: 1447
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: Wat vinden jullie nu van Ikea

Ongelezen bericht door eeliane »

Je moet erg handig zijn en lef hebben om een Ikea keuken aan te schaffen. Onze buren hebben ooit er 1 gekocht en dachten dat ze dat wel even met ome piet (zogenaamd de handige van de familie) zouden monteren. Weer een ander had de tekening (of was die dan verkeerd) verkeerd gelezen waardoor ook de aansluitingen niet klopten.
Ome piet bleek echter niet zo handig waardoor ze dus een gespecialiseerd bedrijf in de arm moesten nemen om de keuken alsnog te plaatsen. Zij waren niet erg te spreken over de keukenonderdelen, maar ik vond t toch wel mooi toen ie er eindelijk was. 't is wel een beetje Ikea want t rammelt soms al wel.
Ik wil hier mee zeggen dat je je goed moet realiseren dat zelf een keuken plaatsen echt niet makkelijk is en dat die extra kosten bij een echte keukenboer 'm waarschijnlijk ook zit in de service van t monteren.

JH
Berichten: 2919
Lid geworden op: 30 aug 2003 14:37

Re: Wat vinden jullie nu van Ikea

Ongelezen bericht door JH »

Ikea opent steeds meer vestigingen en bestaande vestigingen worden helaas ook uitgebreid. Waarom is het zo druk bij Ikea.

1 men kan er voor betrekkkelijk weinig geld een eenvoudige maaltijd naar binnen werken.
2 de kwaliteit van het houtwerk is zodanig, dat men dit na een jaar kan gebruiken om het op te stoken in de open haard dan wel de allesbrander.
3 de kids kunnen opgeborgen worden in de ballenbak en wellicht opzettelijk worden vergeten mee te nemen nadat de produkten zijn afgerekend bij de kassa
4 tijdens het weekend kan men afkicken van het wekelijkse fileleed wanneer men rondom de parkeervoorzieningen opnieuw in de file staat.

bla_bla_bla
Berichten: 16
Lid geworden op: 06 okt 2005 16:38

Re: Wat vinden jullie nu van Ikea

Ongelezen bericht door bla_bla_bla »

Op mijn kalender komt Woonsdag niet voor!

Adje Viseur
Berichten: 71
Lid geworden op: 06 okt 2005 23:04

Re: Wat vinden jullie nu van Ikea

Ongelezen bericht door Adje Viseur »

ik ben het met Habe eens, probeer het voor een betere kwaliteit en een vergelijkbare prijs eens bij een keten als Keuken Compact of desnoods Superkeukens....scheelt een hoop ellende met monteren!!

pickles
Berichten: 80
Lid geworden op: 07 jun 2005 00:33

Re: Wat vinden jullie nu van Ikea

Ongelezen bericht door pickles »

De deuren zijn van een belabberde kwaliteit, de scharnieren zijn zeer zeker niet van Blum, maar een slechte imitatie, geen dikkanten aan het korpus en legplanken, geen stelruimte achter de kasten, je kunt niet uit de voeten met een werkblad van 60 (dit moet minimaal 62 zijn, lekker voordelig bij bijv. graniet!), ruwe board achterwanden en niet maatvast.
Je bent beter af met bijv. schröder, rotpunkt, nolte o.i.d. en bent dan niet of nauwelijks meer geld kwijt.

maxx
Berichten: 1701
Lid geworden op: 03 sep 2005 12:50

Re: Wat vinden jullie nu van Ikea

Ongelezen bericht door maxx »

Even over die mooie Ikea keukens. Meet vooraf goed de kasten na voordat je aan de opstelling gaat bouwen. Geen enkele kast is wat er op de doos staat. Tolerantie van 8 mm is heel normaal.

Ooit de fout gemaakt mijn zwager te helpen met Ikea-kastjes. Na 5 kasten van 60cm (volgens Ikea) naast elkaar te hebben geplaatst kwam de totaalmaat op 298,2 cm ipv 300 cm. Dit kan heel slecht uitkomen als het werkblad op maat is gemaakt. 1,8 cm lijkt niet veel totdat de kookplaat niet op zijn plaats wil omdat de volgende kast daar al staat.

Daarnaast hanteert Ikea de nare gewoonte om geen ruimte achter de kasten te reserveren voor leidingwerk. Hierdoor in geen normaal leidingplan op te stellen en komt alles vol in het zicht. Niet mooi en buitengewoon onpraktisch.

Werkbladen van spaanplaat zijn door de kwaliteit keukenleveranciers allang verbannen, maar Ikea levert u gewoon zo'n "kwaliteits-product". Lijkt hetzelfde als Duropal-op-multiplex maar wacht maar op waterschade met zwellingen en scheuringen.

Vergelijk geen appels met peren.

Zo, dat scheelt een berg type-werk.

mvg

Gesloten