LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] bruynzeelkorting met rekentruc

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
pet
Berichten: 15
Lid geworden op: 21 sep 2005 11:16

bruynzeelkorting met rekentruc

Ongelezen bericht door pet »

Ik heb een nieuwbouwhuis gekocht en daar zit een Bruynzeel in maar die laten we vervallen. Nou heb ik tijdens zo'n aktieweekend getekend voor een Bruynzeelkeuken met 35% korting. Leek me aardig; hoefde ik niet meer te onderhandelen e.d.

Maar de verkoper heeft pas de korting op het brutobedrag toegepast na aftrek van het bedrag van de vervallen keuken.
Er is geen verplichting om weer een Bruynzeel te nemen dus worden we nu gestraft omdat er al één inzit ! Het zijn toch gewoon 2 verschillende overeenkomsten. We krijgen dat bedrag van de keuken die we niet nemen toch van de aannemer terug en niet van Bruynzeel ?
We hebben nu maar ± 25% ipv 35% korting. Mag dit of heb ik geen poot om op te staan omdat ik al getekend heb ?
Het verweer van Bruynzeel is: "We doen het altijd zo" en " Maar u heeft echt een hele mooie prijs zo "

Het leek me aardig om weer een Bruynzeel te nemen want dan was de keuken bij oplevering klaar en valt hij onder GIW garantie, maar de lol begint er zo een beetje af te raken. :(

Heeft er iemand advies ?

16again
Berichten: 12307
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: bruynzeelkorting met rekentruc

Ongelezen bericht door 16again »

1. Zowel de aannemer als de keukenwinkel verdienen op de standaard geleverde keuken. Dit is de reden waarom je normaal niet zo gemakkelijk onder die standaard keuken uitkomt.
De potloodfabriek weet hier heel leuk te rekenen:
Feitelijk verkoop jij in deze constructie de nog niet geleverde standaard keuken terug, met een korting van 35% !!
Dit is zelfs meer dan de standaard annuleringskosten (=boete die je moet betalen als je een bestelde keuken niet wil afnemen) van 30%.
"We doen het altijd zo" en "Maar u heeft echt een hele mooie prijs zo"
Dat zijn beide loze argumenten. Uit de opdracht moet duidelijk zijn hoe de 35% korting wordt berekend. Staat niet op de opdracht vermeld dat je niet het volledige aanschafbedrag van standaardkeuken terug krijgt, dan moet je simpelweg voet bij stuk houden.

2
Nou heb ik tijdens zo'n aktieweekend getekend voor een Bruynzeelkeuken met 35% korting. Leek me aardig; hoefde ik niet meer te onderhandelen e.d.
NOOIT DOEN! Staat er eenmaal een handtekening, dan doet menig winkel alles om de prijs op te drijven. 35% korting lijkt aantrekkelijk, maar korting waarvan? Vaak zijn er geen eenduidige prijslijsten.

Keuken Bart
Berichten: 23
Lid geworden op: 09 jun 2005 10:12

Re: bruynzeelkorting met rekentruc

Ongelezen bericht door Keuken Bart »

1. Zowel de aannemer als de keukenwinkel verdienen op de standaard geleverde keuken.
Inderdaad! Een bakker verdient ook op het brood dat hij aan de consument verkoopt. Een autobedrijf op de nieuwe of gebruikte auto die verkocht wordt. De schoorsteen moet wel blijven roken!

Het is normaal dat er geen korting berekend wordt over het product dat je in feite terug geeft. Zo wordt altijd eerst de inruil van een gebruikte auto afgetrokken van de nieuwprijs van de aan te schaffen auto.

De standaard keuken neem je niet eens af dus waarom zou daar dan ook nog eens korting op gegeven moeten worden? Je wil korting-op-korting.

In feite is de prijs van de standaard keuken al netto. Vandaar.

pet
Berichten: 15
Lid geworden op: 21 sep 2005 11:16

Re: bruynzeelkorting met rekentruc

Ongelezen bericht door pet »

Beste keuken Bart,

Dit is toch je reinste flauwekul ! Hoezo korting op korting ?

Ik kan je gewoon echt niet volgen. Korting op de vervallen standaardkeuken???
omdat er op een nieuwe 35% korting wordt beloofd?
Leg even uit hoe je gedachtengang is. Hieronder staat de mijne.

Er is geen verplichting om weer een Bruynzeel te nemen dus dat geld krijg ik zo wie zo terug.
Of ik nou een Bruynzeel neem of een Keller of een ALNO.
Ik koop een nieuwe keuken en heb dus eigenlijk niks met die oude keuken te maken. De oude keuken is hoogstens een aanbetaling op de nieuwe maar mag dus nooit van invloed zijn op de hoogte van de beloofde korting.

Bovendien betaal ik voor die standaardkeuken veel meer dan ik er voor terug krijg.

Je vergelijking met een inruilauto gaat ook niet op omdat je dan een veel hoger bedrag terug krijgt dan de werkelijke waarde van de auto. En dat bedrag is hier veel lager dan de werkelijke waarde.

Als het retourbedrag van de standaardkeuken nou omhoog gaat als men weer een Bruynzeel neemt.......dan kan ik je volgen.

Maar nu niet.

loesjes
Berichten: 705
Lid geworden op: 22 sep 2005 10:26

Re: bruynzeelkorting met rekentruc

Ongelezen bericht door loesjes »

Het is inderdaad belachelijk dat de aannemer en de keukenboer beide aan dezelfde keuken verdienen.
De aannemer bepaalt toch ook niet welk bankstel u "moet"nemen?
De aannemer heeft zijn eigen inkomsten al ruim voldoende met bouwen van een huis.

en dan ook nog een vies pressie middel om de bruynzeel keuken wel voor oplevering te laten plaatsen en een ander merk niet....

mensen laat je goed voorlichten, vergelijk offerte's en zeg gewoon tegen de aannemer om de standaard keuken eruit te laten, zorg dat je daar je tegemoetkoming voor krijgt, en blijf gewoon vrij in het uitzoeken van een keuken...

Rob H
Berichten: 4
Lid geworden op: 10 jun 2005 13:02

Re: bruynzeelkorting met rekentruc

Ongelezen bericht door Rob H »

Keuken Bart schreef: De standaard keuken neem je niet eens af dus waarom zou daar dan ook nog eens korting op gegeven moeten worden? Je wil korting-op-korting.

In feite is de prijs van de standaard keuken al netto. Vandaar.
Ik kan je gedachtengang ook niet helemaal volgen, Bart.

Het is wel erg makkelijk geld verdienen, om een klant,, die de standaardkeuken inderdaad NIET afneemt, toch 35% te laten betalen.

keukenspecialist
Berichten: 644
Lid geworden op: 08 jan 2004 20:40

Re: bruynzeelkorting met rekentruc

Ongelezen bericht door keukenspecialist »

Keuken Bart
Er is al een formule genaamd, bakker bart. Die is pas wederm weer verkocht. Nu in de keukens?

Een aannemer stuurt de klant door naar een keukenzaak. Hiervoor wil de aannemer een vergoeding voor hebben, want de aannemer kan de klant overal naar toe sturen en aangezien het nu geen wilde tijd is het keukenland, is ieere keukenzaak blij met een project.

Wat hier gebeurt is dat de klant 35% korting krijgt op de meerprijs vanuit stelpost. Wat zou er gebeurt zijn als de klant niets had gezegd over de stelpost en na de eindprijs met het verhaal was gekomen/ Hoe had Bruynzeel het dan opgelost? Dat zullen we nu niet weten.

KS

pet
Berichten: 15
Lid geworden op: 21 sep 2005 11:16

Re: bruynzeelkorting met rekentruc

Ongelezen bericht door pet »

Keuken Bart,

kan je me uitleggen hoe je op je "korting-op-korting"verhaal komt.
ik wil het gewoon graag snappen.
bedankt, Pet.

Keuken Bart
Berichten: 23
Lid geworden op: 09 jun 2005 10:12

Re: bruynzeelkorting met rekentruc

Ongelezen bericht door Keuken Bart »

Wil mijn gedachten en ervaringen over standaard keukens, stelpost en retourbedrag best uitleggen.

Bij het bouwen van een woning heb je te maken met het bouwbesluit. Hierin is bepaald dat er bijvoorbeld koud- en warm stromend water in de woning moet zitten, afmetingen van kozijnen moeten aan bepaalde eisen voldoen, plafond hoogte, etc. In het verleden moest er ook altijd een keuken in de woning zitten. Er werd altijd uitgegaan van een standaard keuken.

Bekende leveranciers van projectkeukens zijn Keller en Bruynzeel.

Meestal denk je bij zo'n standaard keuken aan kunststof fronten en een roestvaststalen werkblad met wafelmotief. Een erg "basic" keuken maar over het algemeen een goede kwaliteit voor de gevraagde prijs.

Bij het ontwerp van de woning is rekening gehouden met standaard aansluitingen voor water, gas of elektro en een afzuigkanaal.

De aannemer of projectontwikkelaar spreekt met 1 project keukenleverancier een bepaald bedrag af wat de standaard keuken kost. In verhouding tot de verkoopprijs van het huis en de afmetingen van de keuken. Dit is dan de stelpost. Deze stelpost is over het algemeen inclusief BTW (consumentenprijs) en inclusief montage (op de standaard aansluitpunten). Waarom bij 1 project keukenleverancier. Omdat dit voor het verloop van het project het beste werkt. 1 aanspreekpunt en dezelfde manier van tekenen, specificeren, makkelijker met factureren, etc.

Over het algemeen is het zo dat de keuken dan kort voor oplevering of kort na oplevering (i.v.m. diefstal) geplaatst wordt.

Er worden dus tekeningen gemaakt, offertes uitgewerkt en opgenomen in de bestektekeningen.

Er van uitgaande van een stelpost van 5.000 euto.

Dit bedrag zit in het verkoopbedrag van de woning. De standaard keuken heeft een volledige netto prijs. (m.a.w. de korting is er al vanaf).

Er is dan ook geen ruimte meer om korting te geven op een standaard keuken. Want dan moet de keukenleverancier er geld bij gaan leggen.

Wat gebeurd er nu als je de showroom van de project keukenleverancier bezoekt? De koper van de nieuwe woning heeft al een tekening en specifikaties van de standaard keuken met een stelpost van 5.000 euro. Waarschijnlijk heeft de klant al nagedacht of de uitvoering en opstelling voldoen aan de wensen.

De verkoper/adviseur zal de klant onder het genot van een kopje koffie rustig uit moeten leggen wat de mogelijkheden zijn. Natuurlijk wordt begonnen met het doornemen van de standaard keukenopstelling. De opstelling en waarom juist deze opstelling? Materiaal van het front. Frontkleuren. Grepen. Materiaal en kleur van het werkblad. Merk en soort apparatuur.

En dan komt natuurlijk de vraag....? Wil de klant iets wijzigen in de keukenopstelling. En dan komen de wensen, graniet of composiet werkblad, lange rvs staafgrepen, hoogglans lak front, luxe apparatuur.... kan er ook een eiland in ...?

Neem van mij maar aan dat de wensen het budget ruim gaat overschrijden. Daarom komt een verkoper ook met de budgetvraag. Met de bedoeling om de ideale keuken te ontwerpen BINNEN HET BUDGET van de klant. Anders ga je ontwerpen en komt de prijs op tafel en wordt het een grote teleurstelling. Zonde van elkaars tijd.

Maar goed. De gewenste keukenopstelling heeft een bepaalde bruto prijs (prijs waar de korting nog niet van af is). Van dat bedrag wordt eerst de stelpost afgehaald. En dat is inderdaad een rekentruc. Eigenlijk moet je eerst de netto prijs van de nieuwe opstelling berekenen en dan van dat netto bedrag de stelpost aftrekken. Je hebt dus gelijk. Het misverstand zit eigenlijk in het feit dat de stelpost reeds netto is. Je moet alleen netto bedragen van elkaar aftrekken.

Waarom is het retourbedrag lager dan het stelpostbedrag? Omdat de aannemer en keukenleverancier al kosten gemaakt hebben en je bij hen geen keuken afneemt.

Tip!
Veel klanten denken alleen in kortingen. Hoeveel korting krijg ik bij jullie? Is helemaal niet belangrijk. Het gaat om het (netto)bedrag wat je moet bijbetalen. Veel keukenbedrijven voeren eerst de prijs kunstmatig op (tot wel 50%) om daarna de klant met veel korting "te plezieren".

bla_bla_bla
Berichten: 16
Lid geworden op: 06 okt 2005 16:38

Re: bruynzeelkorting met rekentruc

Ongelezen bericht door bla_bla_bla »

Goed verhaal Keuken Bart!

pelpinda
Berichten: 6
Lid geworden op: 07 jan 2006 20:48

Re: bruynzeelkorting met rekentruc

Ongelezen bericht door pelpinda »

Wij hebben een cheque aangeboden gekregen waarbij duidelijk staat dat het bedrag verrekend wordt met de bruto keukenprijs.

Daar gaat dus nog de keukenkorting van 40% vanaf, dus wat voor waarde heeft de cheque nog?

En... in dit geval is de woning al zo goed als klaar. Er is geen sprake van inruil van een keuken, dus... wat schiet de aannemer/ontwikkelaar er mee op?

Zij hoeven nu geen standaard keuken af te nemen????

Wie weet zo snel mogelijk raadt?

slik
Berichten: 246
Lid geworden op: 24 nov 2005 23:39

Re: bruynzeelkorting met rekentruc

Ongelezen bericht door slik »

Je kunt beter leren rekenen voor je een keuken koopt.....denk je niet?

pet
Berichten: 15
Lid geworden op: 21 sep 2005 11:16

Re: bruynzeelkorting met rekentruc

Ongelezen bericht door pet »

Pelpinda,

Geen paniek. Ga gewoon naar Bruynzeel en laat ze een mooie keuken tekenen. Speel gewoon open kaart en zeg dat je ook nog ergens gaat kijken.
Laat je niet afleiden door kortingen en cheques; het gaat om het bedrag wat je uiteindelijk betaald.

Als je bij bruynzeel op een optimakeuken uitkomt moet je voor jezelf even opschrijven welk type en hoe je keuken er ongeveer uit ziet. ( want je krijgt de tekening waarschijnlijk niet mee ) Dan ga je naar een zaak waar ze Next 125 keukens van Schüller verkopen en vraag je wat precies diezelfde keuken bij hun kost.

Maar ga dus ook naar een hele andere keukenzaaken laat ze daar ook wat moois voor je tekenen .

Het kost allemaal wel veel tijd maar in een paar middagen kan je niet alleen een keuken helemaal naar je zin krijgen maar ook een paar duizend euro verdienen !

Neem er dus de tijd voor.

Succes ! :)

slik
Berichten: 246
Lid geworden op: 24 nov 2005 23:39

Re: bruynzeelkorting met rekentruc

Ongelezen bericht door slik »

Het kost allemaal wel veel tijd maar in een paar middagen kan je niet alleen een keuken helemaal naar je zin krijgen maar ook een paar duizend euro verdienen !
Denk't ie dan......dit bedoel ik nou mensen!

Gesloten