Pagina 1 van 1

welk merk

Geplaatst: 28 nov 2005 23:32
door fruity
Voor mijn opbouw rvs gaskookplaat ben ik opzoek naar een strakke platte uitgevoerde kookplaat. De pannendragers moeten ook zo laag mogelijk zijn want anders wordt het geheel te hoog i.v.m. mijn lengte of zeg maar gerust mijn kleine lengte(1.57m) . Op dit moment staat er een Pelgrim OKW395RVS genoemd maar deze heeft geloof ik vrij hoge branders. Heeft iemand een goede suggestie voor mij? Ik hecht aan het koken op gas!

Marianne.

Re: welk merk

Geplaatst: 29 nov 2005 11:19
door Adddie
Jij hebt dus een strakke, platte kookplaat nodig, voor inbouw boven een oven (60 cm, met voorbediening). Daarvan hebben ze er bij AEP (Atag Etna Pelgrim) genoeg. Sterker nog, ik heb hier nog een zgan exemplaar liggen (zonder vonkontsteking) Maar of ik nu een AEP-plaat, of een plaat van b.v. Zannussi of M-systems neem (ze komen bijna allemaal van dezelfde Italiaanse hoop af); in hoogte scheelt het hooguit enkele centimeters. Ik denk dat je meer gediend bent, met een lager opgesteld werkblad ( of een opstapje/plateau-zolen) :wink:
In mijn eigen keuken is bovenkant werkblad 90 cm hoog; laag genoeg voor mijn 1,65 mtr. hoge ega, hoog genoeg om zelf (1,79 mtr) zonder rugpijn te kunnen kokkerellen.

Ad.

Re: welk merk

Geplaatst: 30 nov 2005 17:34
door adviseur
Kijk eens bij de verzonken gaskookplaten van Gaggenau

Re: welk merk

Geplaatst: 30 nov 2005 18:17
door Pfffff
:lol:

Re: welk merk

Geplaatst: 30 nov 2005 21:16
door sjaakie
De juiste Pelgrim gaskookplaat kan elke Gaggenau gaskookplaat aan.....
Sterker, kan elk merk gaskookplaat aan.......


S

Re: welk merk

Geplaatst: 01 dec 2005 23:39
door kzin
Strakke vlakke kookplaat? dan stem ik voor de Smeg vlakbouw.


groeten Kzin

Re: welk merk

Geplaatst: 02 dec 2005 00:28
door fruity
Bedankt voor de reakties mensen. Heb op 't internet proberen te vinden wat een gaggenau kost maar is me niet gelukt. Waarschijnlijk toch te duur. Ben wel benieuwd welke pelgrim je bedoelt sjaakie! Bij smeg gekeken maar alleen die op glas is helemaal plat, de andere hebben allemaal een schuin stuk voor de knoppen. Vind ik niet mooi helaas. Er komt geen oven onder maar een pannenlade en wil een rvs kookplaat. De nu geplande heeft geloof ik kookkeur en moet toch goed zijn, alleen vind ik de branders er zo hoog opstaan maar misschien is dat wennen. Ik kook nu nog op een oldtimer, een atag gasfornuis wat indertijd bij mijn moeder stond en nog is omgebouwd naar aardgas.

Marianne.

Re: welk merk

Geplaatst: 02 dec 2005 17:42
door sjaakie
Ben wel benieuwd welke pelgrim je bedoelt sjaakie!

Elke Pelgrim gaskookplaat met kookkeur; dus dat gaat goed!
Het gaat om de brander; in dit geval een A+ brander. Brandt efficient rustig en stil.


gr
S

Re: welk merk

Geplaatst: 02 dec 2005 18:26
door Bensa
Momenteel is er maar een fatsoenlijke gaskookplaat op de nederlands markt, namelijk de ATAG HG611A, 4 branders, zeer vlakke plaat, mono branderdoppen, geintegreerde vonkonsteteking enz.

iest duurder dan pelgrim, wel beter. :D

Re: welk merk

Geplaatst: 02 dec 2005 19:04
door sjaakie
iets duurder dan pelgrim, wel beter.
Branders zijn hetzelfde ;)

Maar.... look&feel van de Atag kookplaten is iets mooier/beter. Dat geldt dan wel voor de hele lijn gaskookplaten, niet alleen voor de HG6111A.

Je kunt de keuze gerust op uiterlijk baseren; ik adviseer je echter wel voor kookkeur, dus de A+ brander, te kiezen.

gr
S

Re: welk merk

Geplaatst: 03 dec 2005 22:09
door Adddie
Ha die sjaakie (0042 I preasume?)
De dame in kwestie zoekt niet zomaar een kookplaat, maar een zo laag mogelijk exemplaar i.v.m. haar geringe lengte. De Pelgrim en Atag kookplaten met A+ branders zijn uitstekende kookplaten, maar bieden geen oplossing voor een geringe lichaamslengte. Ikzelf ben in bezit van een Pelgrim GKB 295 (Menighetti), en een verschil van anderhalve centimeter maakt ook niets uit. Opmerkingen door mij gemaakt, zijn derhalve dan ook niet als snierend bedoeld ( nee mevrouw, u bent niet te dik, u bent slechts tekort voor uw gewicht)
Groeten, Ad (ex 0074)

Re: welk merk

Geplaatst: 04 dec 2005 12:13
door sjaakie
Hee Ad,


Was ook niet zo opgevat hoor!

Gr
S