LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] inbouwoven in hoge kast

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
fruity
Berichten: 4
Lid geworden op: 28 nov 2005 16:27

inbouwoven in hoge kast

Ongelezen bericht door fruity »

Hallo,
Vanmorgen hoorde ik in een keukenzaak dat een inbouwoven nog wel eens problemen geeft bij de kunstof deuren vanwege de warmte, vooral een pelgrim. Het had te maken met de mantelkoeling. Hij verkocht bijna geen pelgrim.Wie weet daar iets over? De keukenkast is van rotpunkt. De deurtjes zijn volgens mij aan voor,achter en zijkanten beplakt met kunststof maar de naam weet ik niet.

fruity.
Laatst gewijzigd door fruity op 02 dec 2005 14:34, 1 keer totaal gewijzigd.

Inoitall
Berichten: 49
Lid geworden op: 25 nov 2005 17:41

Re: inbouwoven in hoge kast

Ongelezen bericht door Inoitall »

Waar hoorde je dat?......Wat voor problemen bedoel je?......Wat voor kunststof bedoel je?....Welke deuren bedoel je (zijkant, boven, onder)?Wat voor een inbouw oven bedoel je?.....Kortom waar over?

Toedeloe.....

JoWilly
Berichten: 2
Lid geworden op: 02 dec 2005 14:55

Re: inbouwoven in hoge kast

Ongelezen bericht door JoWilly »

Kan heel goed!

Onze keuken heeft ook een plastic bekleding is werd aangetast door de hetenlucht oven van SIEMENS!
Dit had ook te maken met de mantelkoeling. De keuken leverancier was zeer verrast over dit probleem, omdat een oven ("zeker een Siemens") met mantelkoeling dit probleem niet mocht geven!!
Uiteindelijk is het gehele blok vernieuwd omdat er kleur verschil optrad en de keuken net een jaar oud was!!

Standaard doet men nu metalen beschermbeugels ('schermpjes') aanbrengen om de andere kastjes te beschermen tegen de hete lucht. En we kunnen zeggen het werkt. Trouwens je hoeft niet bang te zijn, dat je die beschermbeugels ziet.

Succes!

Bensa
Berichten: 6
Lid geworden op: 08 okt 2005 11:16

Re: inbouwoven in hoge kast

Ongelezen bericht door Bensa »

De meeste mider dure ovens blazen de warme lucht van de oven naar buiten, ivm de koeling. Komt deze warmte in aanraking met de kunststof folie op de deur, dan bestaat de kans dat de folie zal loslaten. Tegenwoordig wordt er door de keukenfabrikanten rvs profielen meegeleverdom links en rechts of boven en onder de oven te monteren, zodat de warmte niet aan de deuren komt en de folie is de meeste gevallen niet zal loslaten.
Verder geldt ook dat als de vaatwasser klaar is deze niet te openen en geopend laten aangezien hierdoor ook de folie van de deuren linsk en rechts van de vaatwasser zullen loslaten door de warmte van de stoom

mar53
Berichten: 370
Lid geworden op: 16 feb 2005 22:09

Re: inbouwoven in hoge kast

Ongelezen bericht door mar53 »

Indien je je keuken koopt bij een zaak die verstand van keukens heeft kan je elk merk oven in je keuken plaatsen.
Onder het blad of op hoogte.
Dat bedrijf zorgt ervoor dat, wat voor merk oven je ook koopt, dan moet je wel uit zijn collectie kiezen, die best heel breed kan zijn, kan je elke oven kopen.

Het heeft dus niets te maken met meubelfabrikant maar bij welke keukenleverancier je je keuken koopt.

jeepy
Berichten: 3
Lid geworden op: 12 jan 2006 02:52

Re: inbouwoven in hoge kast

Ongelezen bericht door jeepy »

waar schijnlijl ligt het aan het soort kunstof van het deurtje
je hebt verschillende kwliteiten
mar ge ken alleen het verschil bijna niet zien

Keuken Bart
Berichten: 23
Lid geworden op: 09 jun 2005 10:12

Re: inbouwoven in hoge kast

Ongelezen bericht door Keuken Bart »

Dit probleem doet zich meestal voor bij foliedeuren (kunststof ommanteld). Bij gebruik van een oven altijd metalen (rvs) beschermplaten monteren. Dat moet iedere fabrikant en leverancier weten.

Let op! Bij een pyrolyse-oven, waarbij tijdens het reinigen de temperatuur in de oven op kan lopen tot wel 500 graden celcius is het niet mogelijk om foliedeuren toe te passen. De omgevingswarmte is dan toch nog te hoog.

Een fabrikant zou bij uitlevering van een kast met foliedeuren waar een oven in komt standaard rvs beschermplaten moeten leveren.

Die leverancier die PELGRIM zwart maakt is gewoon niet goed op de hoogte. PELGRIM maakt gewoon goede apparatuur voor de prijs die er voor gevraagt wordt.

mauriceke
Berichten: 29
Lid geworden op: 16 jan 2006 22:22

Re: inbouwoven in hoge kast

Ongelezen bericht door mauriceke »

rvs beschermplaten is bij foliedeuren gewoonweg niet afdoende, aangezien op den duur de warmte de folie aantast. Wil je voldoende garantie krijgen dat je geen problemen met foliedeuren krijgt, dan moet je deze fronten niet kopen, maar gaan voor laminaat of structuurlak fronten, wil je houtmotief dan massief houten front of fineerfronten, deze zijn over het algemeen wel een aantal prijsgroepen hoger.

Gesloten