LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] keukens uit duitsland

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
willi
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 dec 2005 20:35

keukens uit duitsland

Ongelezen bericht door willi »

wij hebben ca. 16 jaar geleden een keuken in duitsland gekocht, stukken goedkoper en veel betere service dan bij nederlandse keukenbedrijven.
dat er geen gerantie gegeven zou worden is complete onzin.
na inbouw van de keramische plaat bleek er een defect te zijn, dit gemeld en meteen stond er de volgende dag een monteur van siemens nederland voor de deur die een compleet nieuwe unit kwam installeren.
Mensen laat je niet beet nemen en kijk even over de grens.

Vermetten
Berichten: 57
Lid geworden op: 18 jun 2005 19:06

Re: keukens uit duitsland

Ongelezen bericht door Vermetten »

Mensen, laat je niet beetnemen en koop over de grens????
Nogmaals, in Duitsland is het NIET goedkoper.
Op een site als deze komen alleen verkopers of mensen die iets te klagen hebben of ontevreden zijn. Per jaar worden er 120.000 keukens geplaatst en alleen de figuren die DENKEN in het pak gedaan te zijn komen op deze site. Dacht U nou werkelijk dat de nederlandse keukenleveranciers iets zouden verkopen als we duurder danwel slechter waren als onze oosterburen?
De duitsers leveren alleen die spullen die ze groot inkopen dus b.v. alleen Siemens-apparaten. Vraag maar eens naar AEG of Atag.
Natuurlijk worden er fouten gemaakt in nederland en natuurlijk moeten die worden opgelost maar doen wij het in nederland nou zo slecht?
Koop gewoon bij nederlandse winkels,wees bewust wat u koopt, reageer direct bij de leverancier als er iets fout is maar OOK als het goed is en weet dat nederlandse bedrijven en verkopers zo slecht nog niet zijn!!!

16again
Berichten: 11349
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: keukens uit duitsland

Ongelezen bericht door 16again »

Dacht U nou werkelijk dat de nederlandse keukenleveranciers iets zouden verkopen als we duurder danwel slechter waren als onze oosterburen?
Ja!
Bij heel veel nederlandse consumenten komt het idee gewoon niet op om eens over de grens te kijken.

Als de nederlandse keukenbranche echt in staat is om de concurrentie aan te gaan met de duitse winkels, dan hoeven de verkopers op dit forum de klanten niet aan te sporen om hier te kopen ("
Koop gewoon bij nederlandse winkels
") , en zouden de nederlandse winkels zich op de duitse afzetmarkt richten.

sar27
Berichten: 21
Lid geworden op: 14 dec 2005 12:10

Re: keukens uit duitsland

Ongelezen bericht door sar27 »

HI, klopt, helemaal mee eens! Ook wij hebben een keuken in Dld. gekocht (ken nog ca. 12 man die dat hebben gedaan en tevreden zijn) en ook wij zijn hier tevreden over.
't Is gewoon een stuk voordeliger t.o.v. Nederland, met name in het wat duurdere segment (Siematic, Poggenpohl etc.) maar ook met de wat goedkopere merken. Idem. voor inbouw apparatuur van Miele, Siemens, Bosch etc.
In ons geval scheelde het, nadat ik bij 3 Nederlandse keuken handelaren was geweest, ca. 6.000 euro! N.L. 20.000 t.o.v. 14.000 euro, een hoop geld dus.
Ook de service was perfect en men is gewoon na een paar dagen langs gekomen als er iets niet goed zat (lampje, deur, handgreep, kraan etc.).
Ook heb ik dubbel gechecked of de garantie zou worden overgenomen door bijv. Miele, Siemens etc; antwoord is volgens de europese regels:JA!
Ook hoef je geen geld aan de belasting etc. te betalen zoals op dit forum wel een is gesteld, er is nl. vrij verkeer van goederen, dus.......
Mijn advies; ga gewoon eens kijken in Dld.en laat je gevoel (en portomonee) spreken.

gast286
Berichten: 94
Lid geworden op: 23 jun 2005 14:40

Re: keukens uit duitsland

Ongelezen bericht door gast286 »

Wat een verhalen, deze topics worden uitsluitend ingebracht en in stand gehouden door onze Duitse vrienden zelf.
Goede tekstschrijvers overigens!!

sar27
Berichten: 21
Lid geworden op: 14 dec 2005 12:10

Re: keukens uit duitsland

Ongelezen bericht door sar27 »

ohhhhhh, jullie zijn zielig zeg! Wat nou; dat is alleen nog met voetbal. Verder is Dld. onze grootste handelspartner. Helemaal lachwekkend zijn jullie met 't "dreigement" dat er een Poolse monteur langs komt. Dit gaat tegen jullie werken omdat iedereen nou wel weet dat uit 't voormalige oostblok zeer goede vakmensen komen (timmerluit, stucadoors etc.).
Verder; de bijv. Siematic keuken komt gewoon uit de Siematic fabriek en idem voor de apparatuur; 't zelfde dus als in Nederland.
Verder heb ik niks met de keukenbranche te maken behalve als het om mijn geld gaat en ik ca. 6.000 euro of soms veel meer voor een top keuken kan besparen.
M.a.w.; jullie weten ook wel dat 't in Dld. goedkoper is, goede service heeft en je angst probeert te zaaien (de goede verkopers daargelaten!).........maar ja, angst is een slechte raadgever.
Vraagje; zijn jullie zelf wel eens in 3 of 4 zaken in Dld. geweest? Was vast goed of...........?

Chuck
Berichten: 17
Lid geworden op: 27 sep 2005 10:02

Re: keukens uit duitsland

Ongelezen bericht door Chuck »

Helaas moet ik constateren dat die zogenaamde nederlandse handelsgeest vollerdig verdwenen is. Waarom kan een groot deel van "onze" keukenbranche alleen afgeven op de buitenlandse concurentie, overigens wel de enige keer dat zij het met elkaar eens zijn want als het gaat om geld verdienen kunnen ze er onderling ook nog wel wat van. In plaats van in dit soort Fora de nadruk te leggen op dat verkeerd gaat, geeft eindelijk eens aan wat je eigen bedrijf waardevol maakt. Ik ben overigens bang dat de meeste dit niet eens weten anders dan wij zij goedkoper, in een woord Klasse.
Als ik als Sales dit bij mijn klanten zou proberen zou ik geen droog brood verdienen, maar moet ik daar dan de klant de schuld van geven :roll: .

Ik wil wel duidelijk stellen dat ik het heb over een groot deel en niet over alle, maar deze hebben deze praktijken ook niet nodig omdat zij wel toegevoegde waarde hebben.

Moraal van het verhaal: gebruik deze fora nu voor informatie verstrekking naar de vrager en niet voor het spuwen van gal.

habe
Berichten: 122
Lid geworden op: 24 jul 2005 21:40

Re: keukens uit duitsland

Ongelezen bericht door habe »

Ook mij is het opgevallen dat er telkens weer opnieuw nieuwe topic's opduiken "kopen in duitsland". Waarschijnlijk worden deze inderdaad gevoed door onze oosterburen of hun (nederlandse verkopers). Telkens als een topic is doodgebloed, wordt er weer een nieuwe gestart, om het "kopen in Duitsland" zo aktueel mogelijk te houden. Een goedkope manier van reklame maken heet dat.
IK VINDT DAT DE TROS ALLE DUITSLAND TOPIC'S MAAR EENS EEN JAARTJE MOET STOPPEN. m.a.w. een topic meteen weghaald als het weer over Duitsland begint. Volgens cijfers worden van alle in Nederland geplaatste keukens er nog geen 1% in Duitsland gekocht, terwijl zij wel continue op deze site bezig zijn.
STOPPEN DUS MET DIE HANDEL!

16again
Berichten: 11349
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: keukens uit duitsland

Ongelezen bericht door 16again »

IK VINDT DAT DE TROS ALLE DUITSLAND TOPIC'S MAAR EENS EEN JAARTJE MOET STOPPEN
blijkbaar kun je de concurrentieslag niet aan.

Als we toch gaan censureren, kunnen we gelijk alle topics over de volgende onderwerpen ook wel voor 1 jaar sluiten:
-loslatende folie
-agressiever verkoop KC
-opgehoogde prijslijsten DMG
-internet inbouwapparatuur.
-aanbetaling
-.....

schoof
Berichten: 12
Lid geworden op: 03 jul 2005 18:53

Re: keukens uit duitsland

Ongelezen bericht door schoof »

ik ben zowel in nederland als in duitsland bij verschillende zakengeweest voor een siematickeuken met siemensapparaten en een granieten blad.Uiteindelijk in nederland deze keuken gekocht voor de laagste Duitse prijs, onder dezelfde condities.
:D :D

Chuck
Berichten: 17
Lid geworden op: 27 sep 2005 10:02

Re: keukens uit duitsland

Ongelezen bericht door Chuck »

Habe,

waarom denkt die "nederlandse handelsgeest"nou alleen maar in problemen, denk nou eens in oplossingen. Ik koop mijn keuken in duitsland omdat ik een beter gevoel heb bij de betreffende leverancier. Misschien maak ik een fout, maar bij mijn vorige 2 keukens uit Nederland ben ik dubbel genaaid. Kwaliteit van Levering en kwaliteit van nazorg, ik hoop het deze keer beter te treffen. Ervaring van vrienden met deze leverancier zijn goed. Verder weet ik zeker dat ik bij een van de keukenzaken in Nederland dezelfde keuken waarschijlijk wel voor dezelfde prijs kan kopen. Helaas heeft deze keukenzaak zijn hand overspeeld door mij geen offerte te geven maar een prijsopgave met de mededeling dat er bij aanschaf nog over de prijs kon worden gesproken. Waarom zou ik dit wel accepteren bij de aanschaf van een keuken en niet bij de aanschaf van een auto. Overigens is het in diezelfde autobrance normaal dat je een gespecificeerde offerte krijgt en in keukenland is dit meer uitzondering dan regel.

Ik zou graag eens via dit Forum horen waar4om ik nou beter in Nederland terecht kan dan in duitsland. En geen onzin over garantie op apparatuur want diezelfde discussie voer ik ook als het gaat om internetwinkels, dit lijkt wel het enige "verkoop argument" te worden (de ander is slechter dan wij) ik wil weten waarom al deze angstige keuyken specialisten op dit forum beter zijn dan de Duitse concurrentie.

eagle
Berichten: 48
Lid geworden op: 21 sep 2005 12:51

Re: keukens uit duitsland

Ongelezen bericht door eagle »

denk dan maar eens aan de werkgelegenheid o.i.d.. geef je geld maar uit in eigen land, steun de economie hier maar, daar wordt je uiteindelijk zelf op den duur beter van. maar jij spekt blijkbaar liever de duitse economie.

Chuck
Berichten: 17
Lid geworden op: 27 sep 2005 10:02

Re: keukens uit duitsland

Ongelezen bericht door Chuck »

Eagle,

Is dit het enige argument wat er is om je in Nederland slecht te laten behandelen, een echte dooddoener ooit van Europa gehoord? Zoals ik al heb aangegeven zou de keukenbranche wat meer naar zijn klanten moeten luisteren waardoor mensen niet naar alternatieven gaan zoeken. Sterker nog als Nederlandse keukenhandelaren werkelijk goed werk leveren komen de klanten uit Duitsland ook hier naar toe en heft het elkaar op.

habe
Berichten: 122
Lid geworden op: 24 jul 2005 21:40

Re: keukens uit duitsland

Ongelezen bericht door habe »

chuc,
Door wie ben je 2x genaaid? Zijn dit normale keukenzaken, of zijn dit ook de bekende prijstunters, zoals ze hier herhaaldelijk genoemd worden. In Duitsland zijn er n.l. ook massa's keukenzaken welke op dezelfde manier werken als Nederlandse prijsstunters. Maar daar gaat niemand naar toe. Daar hoor ik in deze site niemand over praten. Als er over Duitsland wordt gesproken zijn het altijd DEZELFDE keuken-zaken. Vergelijk daarom een Duitse prijs met die van een normale Nederlandse keukenzaak. En niet een Duitse prijs met de prijsstellingen van de Nederlandse prijsstunters!

Chuck
Berichten: 17
Lid geworden op: 27 sep 2005 10:02

Re: keukens uit duitsland

Ongelezen bericht door Chuck »

Habe,

ik ben een keer genaaid door de Keukenkampioen, een keer door een regionale keukenleverancier. Daarnaast ik heb bij een andere lokale leverancier weer het gevoel van kopen van korting en onwetendheid van de verkoper ervaren. Ik ga echt niet verkondigen dat iedereen naar Duitsland moet verkassen, maar als ik in Duitsland een realistische prijs krijg en ik wordt prettig geholpen dan maakt het dat wel makkelijk. Overigens ben ik bij een kleine leverancier (Vader en Zoon) terecht gekomen via de goede ervaringen van vrienden. Misschien als ik door had gezocht dan was het mischien nog wel goedkoper geworden, maarja gunnen is ook iets.

habe
Berichten: 122
Lid geworden op: 24 jul 2005 21:40

Re: keukens uit duitsland

Ongelezen bericht door habe »

Siematic maakt een prima greeploze keuken, Häcker(Systemat) PROBEERT er een te maken. Ook LEICHT lvert een prima greeploos product. En sinds kort heeft ook ROTPUNKT een greeploos model in vele kleuren. Ik denk dat je veel goedkoper bent dan met Siematic of Systemat.

Ron1904
Berichten: 6
Lid geworden op: 31 dec 2005 15:04

Re: keukens uit duitsland

Ongelezen bericht door Ron1904 »

Wat een onzin dat het in Duitsland zoveel goedkoper is.
Ik heb ongeveer 12 jaar geleden een keuken in Duitsland gekocht. TOEN was dat een stuk goedkoper en ik was ook best tevreden.
Nu ik ga verhuizen ben ik weer naar Duitsland geweest, maar het verschil met sommige Nederlandse leveranciers is echt helemaal NIHIL.
Al die cowboyverhalen over prijsverschillen van € 6000,= of meer slaan helemaal nergens op.
Als ik ECHT EXACT DEZELFDE KEUKEN(MERKEN), APPARATUUR EN BLADEN vergelijk, dan ben ik hier in Nederland vrijwel hetzelfde kwijt. Met name leveranciers als ID keukens, keukenloods en keukendirect helemaal, zijn dan vaak goedkoper dan de Duitsers.
Wat me wel opviel is dat in Duitsland de folderprijzen aanzienlijk lager liggen, maar daar wordt dan veel minder korting op gegeven dan op de Nederlandse folderprijzen.
Wat voor ons doorslaggevend was om met een Nederlands bedrjf (in ons geval keukendirect) in zee te gaan, is de 5 jaar garantie bij afname van 4 Siemens apparaten. (Dat geldt volgens mij trouwens bij alle merken hier in Nederland)

Gesloten