[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Siemens Stoomoven
Pagina 1 van 2

Siemens Stoomoven

Geplaatst: 31 dec 2005 12:41
door hera
Iemand al ervaring met de Siemens stoomoven?

Binnenkort moeten we apparatuur gaan uitkiezen voor in de nieuwe keuken en eerlijk gezegd was mijn voorkeur een combimagnetron en een oven, maar als ik af en toe de items over stoomovens lees, moet die er eigenlijk ook in...

Dan zou het dus combimagnetron en stoomoven worden als combinatie.

Re: Siemens Stoomoven

Geplaatst: 31 dec 2005 14:31
door Keppel
Ik heb een Siemens stoomoven.
Ik vind het heerlijk om een stoomoven te hebben, maar die van Siemens bevalt niet echt super.
Je kan maar op 1 niveau en op 1 temperatuur stomen en je hebt alleen de keuze tussen echt heet stomen en ontdooien (Miele heeft meer keuzes).
Bijvoorbeeld boontjes duurt 40 min en aardappels 35 min. Best lang dus. Er zit geen tijdswinst in en daar hadden wij de oven nou juist voor gekocht.

Ik ben voor mijn nieuwe keuken bij Miele geweest bij een workshop over hun stoomoven en die kan veel meer. Hij is dan ook wel bijna 2x zo duur.
Gezien mijn ervaring met de Siemens (wat overigens best een goede oven is hoor), vind ik het het prijsverschil waard om voor de Miele te gaan.

Als je op zoek bent naar nieuwe keukenspullen raad ik je sowieso aan om eens naar de Miele workshop te gaan. Je hoeft dan echt niet alles van Miele te kopen, maar je weet wel heel goed waar je op moet letten bij je keuzes. Zo zal je zien dat je veel dingen die je in een conventionele oven doet ook in de stoomoven kan doen (alleen niet in die van Siemens helaas).

Mijn keuze is, mede door deze kostenloze workshop, gevallen op een combi-oven van Siemens (een grote oven met een magnetronfunctie) en de stoomoven van Miele.

Succes met kiezen.

Re: Siemens Stoomoven

Geplaatst: 31 dec 2005 16:21
door Ron1904
Ik lever al jaren stoomovens van diverse merken.
Mijn voorkeur gaat toch steeds weer uit naar een Miele, omdat je bij die stoomovens niet werkt met een percentage stoom, maar met temperaturen.
Daardoor kun je b.v. al stomen vanaf 50 graden.
Vooral eiwitrijke producten, zoals vis worden perfect bij stomen op b.v. 75 graden.
Als geld geen probleem is, dan zou ik zelfs voor een hogedruk stoomoven kiezen. Dan gaat alles ook nog eens tot 4xsneller

Re: Siemens Stoomoven

Geplaatst: 03 jan 2006 14:15
door Keppel
Hou er bij een hogedruk-oven wel rekening mee dat je een waterleiding nodig hebt die de oven van water voorziet.

Re: Siemens Stoomoven

Geplaatst: 03 jan 2006 14:40
door cappa
Hou er bij een hogedruk-oven wel rekening mee dat je een waterleiding nodig hebt die de oven van water voorziet.
Ja, bedankt Keppel. Dat was ik vergeten te vermelden. Een afvoer van minimaal 40mm heb je trouwens ook nodig.

Re: Siemens Stoomoven

Geplaatst: 03 jan 2006 15:40
door hera
Maar is het iets wat je in je keuken moet hebben?

Ik stoom nu niet, dus het zal veel aanpassing wbt koken vereisen en op zich zal ik net zo blij zijn met 2 ovens...

Re: Siemens Stoomoven

Geplaatst: 03 jan 2006 16:01
door leonard58
Je MOET helemaal niets, maar als je stoomkoken overweegt, dan doe je dat omdat deze manier van koken je aanspreekt, bijv. omdat het veel gezonder is, veel lekkerder blijft etc. etc.
En het advies om eens naar een Miele workshop in Vianen te gaan is een uitstekend advies! Ook daar MOET je niets, maar je steekt er wel erg veel van op! Daar worden nl. allerlei kooksystemen met elkaar vergeleken.
Ik gebruik al bijna 8 jaar een Imperial (= Miele) hogedruk stoomoven en ik kan dit iedereen aanraden, niet alleen omdat het veel sneller gaat, maar vooral omdat het eten dat uit zo'n stoomoven komt veel lekkerder en gezonder is!

Re: Siemens Stoomoven

Geplaatst: 03 jan 2006 17:11
door hera
Alle workshops zijn leuk, dus misschien ga ik wel eens langs. Komt alleen slecht uit wbt tijdstip. Ben nl net bevallen en geef nog bv.

Maar toch vind ik het rare apparaten die stoomovens. Eigenlijk is voor mij het echte kokkerellen een Aga. Alleen ben ik vegetarier en is stoofvlees ed wat perfect te bereiden is in een Aga niet mijn kind of food...

Ik vond de Two Fat Ladies altijd geweldig maar gruwel van ganzenvet en grote lappen vlees waar ze altijd mee aankwamen.

Ik gril veel en roerbak en verder sinds de kinderen er zijn veel aardappels groenten en biologisch vlees.

Re: Siemens Stoomoven

Geplaatst: 04 jan 2006 13:19
door Keppel
Aardappels en groenten gaan perfect in een stoomoven. De smaak blijft heel goed behouden, dus het is even wennen.
En ook al doet mijn Siemens er nu wat langer over dan straks mijn nieuwe Miele, vind ik het zeker voor de aardappels en groenten een uitkomst.

Je stelt de oven in en als hij piept moet je op komen draven.
Je hoeft dus niet te wachten tot het water kookt, af en toe prikken, afgieten en droogstomen voordat je iets op tafel hebt. Het is een stuk relaxter en aanbranden, droog- of te ver door koken behoren tot het verleden.

Heel handig dus als je ook de koters in het oog moet houden.

Re: Siemens Stoomoven

Geplaatst: 04 jan 2006 13:23
door keukenvakman
Kijk ook eens naar de Gaggenau stoomoven, mensen die deze hebben zijn er laaiend enthousiast over.

Re: Siemens Stoomoven

Geplaatst: 26 nov 2006 22:40
door Roos030
Even inhaken op een onderwerp wat al diverse keren ter sprake is gekomen in het formum: Stoomoven.....

Wat zijn de grote verschillen/voordelen tussen een hogedrukstoomoven van Miele en een combi-stoomoven van Gaggenau? We hebben begrepen dat bij beiden een watertoe- en -afvoer nodig is, de inhoud verschilt: 7 liter (Miele) tov 35 liter Gaggenau, Miele is hogedruk, dus sneller, Gaggenau een combi (ze hebben geen aparte stoomoven), dus een compromis. Wat is de beste keus????

Bedankt voor de reacties!

groeten Roos

Re: Siemens Stoomoven

Geplaatst: 23 okt 2007 11:13
door SelwinPieter
Zeg Keppel,

Zijn die tijden van 35 - 40 minuten echt reeel? Komt dit doordat het een defect betreft? Of een ouder model/type stoomoven?

mvg,

SP.

Re: Siemens Stoomoven

Geplaatst: 23 okt 2007 14:18
door Henkcro
Even terugkomend op de stoomoven(s) van Siemens. Ik zit zelf er ook aan te denken om er een van Siemens aan te schaffen. Ik zie in hun catalogus de HB 26D550. Deze lijkt mij wel wat.. is nl. nieuw (leverbaar vanaf mei 2007) en volgens hun heeft deze dus wel de mogelijkheid van een temperatuurkeuze van 40 graden C tot 100 graden C. Hiermee zou toch het eerder genoemde verschil met de Miele (namelijk alleen keuze stoompercentage) verdwenen moeten zijn? Of zie ik dat verkeerd? En heeft iemand al ervaringen met dit specifieke apparaat?

Re: Siemens Stoomoven

Geplaatst: 05 feb 2009 18:41
door hera
Ik heb m er nu dus al bijna 2 jaar inzitten en vooral de eerste zomer veel gebruikt. Ik vind dat de groenten er wat "fletser" uitzien als uit het water. Maar wat ik wel vaak deed was kant en klaar geschilde aardappelen, groenten (zakje geschrapte wortels) groot stuk zalm erin leggen. Instellen op om 18 uur klaar en dan lekker de hele middag buiten "spelen".

Maar hij is dus nu al ruim een jaar ongebruikt. Ik zocht eigenlijk weer eens naar recepten om inspiratie te krijgen en kwam oa. mijn eigen bericht tegen.

Re: Siemens Stoomoven

Geplaatst: 05 feb 2009 18:59
door (G)e(W)e(TE)n
Maar wat ik wel vaak deed was kant en klaar geschilde aardappelen, groenten (zakje geschrapte wortels) groot stuk zalm erin leggen. Instellen op om 18 uur klaar en dan lekker de hele middag buiten "spelen". Maar hij is dus nu al ruim een jaar ongebruikt.
Een jaar ongebruikt....waarschijnlijk omdat je man en/of familie het gerecht spuugzat waren en het niet meer trokken, ze zijn allemaal gevlucht en nu heb je niemand meer om voor te koken. Of is het zo dat een stoomoven toch niet zo lekker is als de gezondheids goeroes ons willen doen geloven. Een slappe hap van gerechte zonder krokant uiterlijk. En alleen vis eten is natuurlijk ook niet echt bevorderlijk voor je adem…wat denk je? Of ben ik nu te eenzijdig……

GWTE (At Your Service)

Re: Siemens Stoomoven

Geplaatst: 05 feb 2009 22:21
door pyotr
Wat zijn de grote verschillen/voordelen tussen een hogedrukstoomoven van Miele en een combi-stoomoven van Gaggenau? We hebben begrepen dat bij beiden een watertoe- en -afvoer nodig is, de inhoud verschilt: 7 liter (Miele) tov 35 liter Gaggenau, Miele is hogedruk, dus sneller, Gaggenau een combi (ze hebben geen aparte stoomoven), dus een compromis.
Gaggenau heeft:
* combi hete lucht / stoom oven met vaste water aan- en afvoer, BS270 serie
* combi hete lucht / stoom oven met uitneembaar waterreservoir, BS250 serie
* stoom oven met uitneembaar waterreservoir, BS220 serie

De Miele hogedruk oven lijkt me nogal een specialistisch apparaat, daar wil je waarschijnlijk nog wel een normale hete lucht oven naast hebben staan. Een combi hete lucht / stoom is meer allround inzetbaar, maar je hebt geen snelheidswinst natuurlijk. Miele heeft trouwens ook combi stoomoven, de DGC 5080.

Re: Siemens Stoomoven

Geplaatst: 06 feb 2009 07:23
door kweenie
Misschien een beetje oneerbiedig van mij, maar is een hogedruk stoomoven in feite niet hetzelfde als een ingebouwde, en veel duurdere, snelkookpan?
Ik zou zelf vooral veel voordeel zien in een combi stoomoven, omdat je daarin veel meer gerechten kunt maken dan in een enkel-stoom oven, maar wel met het 'smaakvoordeel' van stoom.

Re: Siemens Stoomoven

Geplaatst: 06 feb 2009 12:21
door toine123
wat is nu eigenlijk aan te bevelen naast een normale combi-oven/magnetron: alleen een stoom-oven of toch een combi-stoomoven omdat je met deze combinatie toch meer/lekkerdere gerechten kunt maken..of ben je dan dubbelop bezig?

Re: Siemens Stoomoven

Geplaatst: 06 feb 2009 15:37
door rayke
Naast dat ik de hogerdruk oven veel heb verkocht, hebben wij er thuis ook eentje, inmiddels een jaar of tien. Daarnaast een 'gewone'hete-luchtoven.

De hogedruk stoomoven heeft t.o..v. de concurrentie toch een hoop voordelen. De snelheid is er daar eentje van. Daarnaast de nauwkeurig in te stellen temperatuur wat met name ook zeer handig is om gerechten op te warmen (97 gr, 3 min). Met een gewone steamer, die stoom ontwikkelt door het druppelen van water is de temperatuur niet nauwkeurig.

Wij (mijn vrouw dus :-) ) gebruikt het apparaat voor de meest uiteenlopende gerechten. Vis, pasta's, rijst, groenten.

Een combinatie oven heeft wel weer voordeel voor bijvoorbeeld het bakken van brood, dat er tijdens het bakproces vocht toegevoegd kan worden.

Ik zou gaan voor een stoomoven met een eigen boiler en nauwkeurig in te stellen temperatuur. Wil je dan het comfort van snelheid dan kom je al gauw op de Miele hogedruk uit.

Re: Siemens Stoomoven

Geplaatst: 06 feb 2009 15:52
door toine123
Ik zou gaan voor een stoomoven met een eigen boiler en nauwkeurig in te stellen temeperatuur. Wil je dan het comfort van snelheid dan kom je al gauw op de Miele hogedruk uit.
stoomoven met eigen boiler; bedoel je dan met een vast wateraansluiting?..
aangezien ik de miele hoge druk wel erg kostbaar vindt, zit ik toch meer te denken aan een "reservoir"stoomoven;
uitgaande van combi, wat is dan op dit moment nog het grote verschil tussen siemens en miele; ik las in oudere forums dat siemens de temperatuur alleen kon regelen mbv hoeveelheid stoom en niet rechtstreeks met temp en daardoor minder goed regelbaar ??
is dat nu ook nog zo