[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Grootte granieten werkblad?
Pagina 1 van 1

Grootte granieten werkblad?

Geplaatst: 25 jun 2006 10:48
door leyla
Wij hebben gekozen voor een graniet (gepolijste) keukenblad voor onze eiland. Maar ik zou wel eens willen weten wat de maximale grootte van een granieten werkblad aan één stuk kan zijn. Dus zonder naden. De afmetingen zijn 280x130 cm.
Ik hoor namelijk van verschillende keukenboeren verschillende verhalen. Oa max afmeting naadloos maar 250x120cm...

Alvast bedankt.

Re: Grootte granieten werkblad?

Geplaatst: 25 jun 2006 13:15
door maxx
Wij betrekken onze werkbladen bij Grillo. Zij kunnen werkbladen leveren van 4 meter, als de plaatlengte het maar toelaat. Hou er wel rekening meer dat het werkblad ook vervoerd moet worden EN gemonteerd.

Zorg voor genoeg mankracht. Meestal komen de keukenmonteurs met 2 man en dat is met zo'n werkblad te weing om het vrij van risico te monteren. Vooral omdat een eiland-werkblad rondom is afgewerkt.

Ik blijf het een rotwoord vinden: Keukenboeren....

MVG

Re: Grootte granieten werkblad?

Geplaatst: 26 jun 2006 17:36
door hbwoz
Zorg voor genoeg mankracht. Meestal komen de keukenmonteurs met 2 man en dat is met zo'n werkblad te weing om het vrij van risico te monteren.
Je bedoelt meehelpen en als er is misgaat de schuld krijgen. Ik kijk wel uit.

Re: Grootte granieten werkblad?

Geplaatst: 26 jun 2006 18:21
door maxx
Ik denk dat het eerder mis gaat met 2 man dan met 4. Als er gewoon goede afspraken over gemaakt worden zal de klant echt niet verantwoordelijk worden geacht.

Het is wel de bedoeling dat er hulp bij komt wat ook echt hulp genoemd mag worden. De afgekeurde buurman van de overkant is voor velen de makkelijkste maar nooit de beste optie.

Laat anders het montagebedrijf mensen regelen. Deze zal daar kosten voor doorberekenen maar dat weet je als je zo'n constructie besteld als klant. Alles heeft zijn prijs.

mvg

Re: Grootte granieten werkblad?

Geplaatst: 26 jun 2006 19:50
door ronan
een echt goede keukenzaak zorgt gewoon voor genoeg mankracht ,desnoods met chauffeurs die in de buurt zitten/rijden en dan iom monteur even assisteren met erop leggen

Re: Grootte granieten werkblad?

Geplaatst: 26 jun 2006 20:02
door maxx
Ja Ronan,

je hebt gelijk maar jammer genoeg is de praktijk meestal anders. De keuken wordt een dag voordat de montage begint geleverd en daar staat de monteur met de problemen.

Het is een kostenplaatje om 2 extra monteurs/sjouwers te regelen en veel keukenleveranciers willen dit niet aan hun klant doorberekenen, bang om de order te verliezen.

Wij werken altijd met 2 monteurs op een keuken zodat de klant nooit aangesproken hoeft te worden. Ik kom zelf uit de keukenmontage en weet hoe irritant het is om iemand om hulp te vragen bij dit soort dingen. Soms kan je er echt niet om heen.

MVG

Re: Grootte granieten werkblad?

Geplaatst: 26 jun 2006 21:17
door joost28
maxx: waar is jouw zaak gevestigd??

Re: Grootte granieten werkblad?

Geplaatst: 27 jun 2006 00:22
door djenie
Hai,
Ik heb begrepen dat granieten bladen inderdaad tot 4 meter geleverd kunnen worden maar dan wel bij een breedte van 60 cm (400 x 60 = 2,4 m2) en hetgeen jij wilt is 2,80 x 1,30 = 3,64 m2. Ik kan me zo voorstellen dat het gewicht een probleem wordt, graniet is bij vervoer erg kwetsbaar en de kans op breuk is levensgroot aanwezig. Ik denk dat de leverancier hier geen risico wil nemen. Temeer daar er nog uitsparingen in zullen zitten voor spoelbak/kookplaat. Misschien dat een ander materiaal uitkomst biedt.

Re: Grootte granieten werkblad?

Geplaatst: 27 jun 2006 01:00
door Pfffff
transport problemen ?? Plaatsingsproblemen ?? Welnee, is allemaal keurig netjes ingekrat en wordt met prof. hulpmiddelen verplaatst en getilt.

Re: Grootte granieten werkblad?

Geplaatst: 27 jun 2006 10:33
door maxx
Beste Pffff,

Niet iedere leverancier krat de werkbladen in. Arte di Granito bijvoorbeeld gooit er wat kartonnen profieltjes omheen, als ze dat al doen. Reine werkt met mooie houten omkratting, jammer dat hun werkbladen slecht zijn.

Daarnaast is het mogelijk om de werkbladen vanuit de vrachtwagen op karren te vervoeren. Dat is leuk als er een verharde weg aanwezig is. Eenmaal in huis heb je niets meer aan zo'n transportkar.

Het werkblad moet altijd met de hand op de kasten getild worden. Er zijn gewoonweg geen goede alternatieven. Er zijn diverse kraantjes ed die het de monteur makkelijker moeten maken maar deze werken niet.

Vooral bij eilandwerkbladen van aanzienlijke omvang is de montage altijd een risico vanwege de randafwerking rondom. Sommige werkbladen wegen 250kg of meer. Extra risico is de 3cm dikke werkbladvariant welke niet voorzien wordt van onderlijming. Deze is extra zwaar EN extra kwetsbaar. 90kg/m2 is geen veertje....


Pffff, laat mij een goede optie weten en we schaffen hem meteen aan, ik heb in bijna 8 jaar keukenmontage nog nooit een goed hulpmiddel gezien.

MVG

Re: Grootte granieten werkblad?

Geplaatst: 27 jun 2006 11:07
door Mr.P
Het plaatsen van grote bladen is inderdaad vaak een probleem als er met externe krachten wordt gewerkt.

Wij werken met eigen monteurs en nemen grote bladen op in de dagplanning dat er voldoende "tilkracht"aanwezig is. Soms gebeurt het dat we met 6,7 man (incl.verkopers) ter plaatse moeten zijn.

Er zijn in sommige gevallen wel extreem grote bladen leverbaar alhoewel daar ook een flink prijskaartje aan kan hangen. 3 Jaar terug een blad van 3.50x1.20 geplaatst. Dit was een speciale bestelling waarbij de koper de ramen en borstwerking uit de voorgevel liet halen om het blad binnen te krijgen. Tsja, als je geen naadje wilt zien moet je er wat voor over hebben :-)

Mr.P.

Re: Grootte granieten werkblad?

Geplaatst: 27 jun 2006 14:31
door leyla
Bedankt voor jullie reacties, maar we beginnen nu wel een beetje te twijfelen over de keuze van onze keukenblad.

We vinden een gepolijst granieten (kleur angola) keukenblad erg modern en strak staan bij een greeploze (moderne) keuken.

Misschien moeten we ons toch oriënteren op een ander soort materiaal.

In ieder geval bedankt voor jullie reacties.


@maxx: excuses voor de term 'keukenboer' , het lag zo 'lekker' in de mond. Maar dit mag denk ik ook geen reden zijn.