Pagina 1 van 1

wokken op inductie kookplaat?

Geplaatst: 05 aug 2006 23:59
door keuken
Hallo,

Ik vraag me af of je op inductie kookplaat kan wokken en zo ja, gaat het evensnel als op gas?

Re: wokken op inductie kookplaat?

Geplaatst: 06 aug 2006 13:48
door Keuken Bart
Er is veel onduidelijkheid over wat nu eigenlijk een wokpan is. Eigenlijk is dit een pan met een volledig bolle bodem. De gehele ronding van de pan zou verwarmd moeten worden dus zowel de onderkant als de zijkant. Dit is mogelijk op een gasvlam met verschillende vlamkringen met een flink vermogen om het gerecht snel op temperatuur te brengen en te houden. De ronde bodem van de pan wordt meestal in een houder (wokring geplaatst) omdat deze anders van de pandrager komt.

Kijk maar eens goed in een wokrestaurant met wat voor gereedschap er daar gewerkt wordt. Meestal worden de gerechten daar heel even voorgekookt in water en in nog geen minuut in de wokpan klaar gemaakt. De basis van wokken is zeer snel verwarmen onder voortdurend omscheppen.

Op een inductiekookplaat kun je daarom eigenlijk niet wokken. De inductiekookplaat kan enkel een vlakke panbodem verwarmen.

Als je echt wil wokken kan je een domino gaswok plaatsen naast een inductiekookplaat.

ATAG heeft een speciale combinatie van 1 glasplaat met daarin opgenomen 4 inductiezones en 1 krachtige gaswokbrander.

Re: wokken op inductie kookplaat?

Geplaatst: 08 aug 2006 10:23
door Ron 2
Wokken op inductie valt tegen is onze ervaring, het lijkt meer op koken dan bakken.

Re: wokken op inductie kookplaat?

Geplaatst: 08 aug 2006 10:47
door Kulta
Het gaat mij redelijk goed af met een rvs "wokpan".
(met vlakke bodem; verkrijgbaar in de speciaalzaak / kookwinkel)
Ik vond het in 't begin wel even wennen, maar over de resultaten krijg ik nu geen klachten meer.

Re: wokken op inductie kookplaat?

Geplaatst: 09 aug 2006 08:40
door RobboNL
ECHT wokken doe je op gas.

En wel op een gaspit welke flink hoog (zo'n 5 kw) kan. Maar, wat veel mensen vergeten, ook heel laag (0,2 kw) kan !