LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Ardland Nordhorn

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
lipton
Berichten: 3
Lid geworden op: 25 aug 2007 08:59

Ardland Nordhorn

Ongelezen bericht door lipton » 25 aug 2007 09:24

Op de terugreis van onze vakantie zijn wij langs Ardland in Nordhorn gegaan. We wisten vooraf dat we waarschijnlijk niet geholpen zouden worden omdat we geen afspraak hadden maar hadden zoiets van we komen er toch langs dus gaan even kijken. We werden uiterst vriendelijk geholpen door meneer Ardland zelf en hadden bij binnnenkomst gelijk al DE keuken gezien. Zelf hadden wij al de tekening en afmetingen en alles uitgewerkt. Gezamelijk met meneer Ardland koelkast, vriezer ect. uitgezocht. Vaatwasser was deze maand gratis dus dat was een enorme meevaller. Tussendoor wel gevraagd of hij een schatting kon maken maar dat was moeilijk. Toen ik vroeg van welk merk deze keuken was kwam er eerst niets daarna werd er gezegd Systemat. Affijn, een vervolgafspraak werd gemaakt. Stukje rijden vanaf Amsterdam maar we werden eindelijk een keer goed, rustig geholpen en de prijs zou lager zijn dan hier. Wederom vriendelijk verwelkomd, het zat mij wel niet lekker dat ik nergens op de keuken kon vinden dat het een Systemat keuken zou zijn. Bij alle merk keukens, Siematic, Brand, Blum ect. vind je dat terug op de lades. Ik vroeg aan de verkoper met wie wij het gesprek voerde waar ik dat kon zien. Nou nergens, maar hij kon wel wat stikkers regelen om op de lades te plakken. Slik, weg was het vertrouwen ! Wat een wegtrekker ! Toch een normale vraag wanneer je een Merk keuken koopt dat je wil zien dat het ook daadwerkelijk zo is ! Affijn, eerst wat gepraat, gespecificeerde offerte werd erbij gehaald en angstvallig vastgehouden. Eind bedrag bijna 35.000 euro !! Inbouw was al ruim 7.000 !!!! ?????? Mijn man merkte op dat hij daarvoor In A'dam een hele grote volledige Miele keuken kon krijgen en nog kon onderhandelen. Waarop de verkoper zei: Nou, die kon je dan ook niet betalen. Mijn man zei: dat er een verschil zit tussen willen en kunnen betalen en dat hij dit als verkoper niet kon opmerken. Wegtrekker nummer 2. Verkoper ging weg hij kon er 8.000 euro afhalen door een paar veranderingen. We hadden ons buik vol ! Toen we besloten weg te gaan merkte de verkoper luid op: Jullie hadden open kaart moeten spelen ! We hebben in ons eerste gesprek een richtingsprijs gevraagd, we zijn duidelijk geweest anders waren we niet speciaal dat stuk terugkomen rijden. Ik vond het ronduit onbeschoft ! Ardland haalt 90% van zijn omzet uit Nederland. Wij vroegen ons af waarom de Duiters niet bij hem kopen. Nou, heb ik gehoord dat deze bij een kleinere keukenwinkel kopen, tegen hele redelijke prijzen. Op een professionele
manier geholpen worden, geen 'prijs'toneelstukjes ect. Wie weet voor mij zo'n kleine Kuechen-studio !

Rema
Berichten: 183
Lid geworden op: 23 feb 2007 22:13

Re: Ardland Nordhorn

Ongelezen bericht door Rema » 25 aug 2007 10:13

Zeer ongeloofwaardig verhaal, over het algemeen zijn de keukens in Duitsland een stuk goedkoper, je krijgt een duidelijke prijs zonder enorme kortingen omdat ze gelijk de goede prijs berekenen, en de service is stukken beter dan in Nederland.
Wij hebben geen keuken bij Ardland gekocht, zijn er wel wezen praten, en zijn prima en duidelijk te woord gestaan, geen addertjes onder het gras.
Zijn jullie zelf wel duidelijk geweest over wat jullie willen, en heb je jezelf niet rijk gerekend, want als je alleen al voor 7000 euro aan inbouwapparatuur hebt, weet je ook wel dat je dure wensen had.

maxx
Berichten: 1701
Lid geworden op: 03 sep 2005 12:50

Re: Ardland Nordhorn

Ongelezen bericht door maxx » 25 aug 2007 11:39

Beste Rema,

Je moet wel beter lezen wat er staat! Er wordt over 7000 keukeninbouw (montage) gesproken! Aangezien de Oosterburen geen leidingwerk verleggen is dat voor alleen keukenmontage een erg hoog bedrag!

Maarre Rema, waarom heb je zelf niet de keuken bij Ardland gekocht?

@Lipton!

Er zijn in de omgeving Amsterdam genoeg keukenzaken te vinden die met normale prijzen werken zonder toneelstukjes. Scheelt een hoop kilometers.

MVG

lipton
Berichten: 3
Lid geworden op: 25 aug 2007 08:59

Re: Ardland Nordhorn

Ongelezen bericht door lipton » 25 aug 2007 12:43

Als je goed leest kan je opmerken dat wij ook zeer verbaasd waren over de hoogte van het bedrag qua inbouw. De specificatie was er wel maar mochten we niet inzien ! waarom zou het een ongeloofwaardig verhaal zijn. Ik voelde me echt vreselijk in de maling genomen. Ik ging er met positieve gevoelens naar toe ! Maar dat kwam zeer bedrogen uit ! We hadden geen absurde wensen ! Zoals je ook kan lezen waren we in eerste instantie, zelfs bij het begin van het tweede gesprek met de benadering en de klantgerichtheid tevreden. Maar iemand die bij mij zou werken en zulke opmerkingen naar klanten toe zou maken, zou ik toch echt het gat van de deur wijzen. We waren er absoluut uitgekomen maar na de eerste opmerking had ik het al gehad. Hij had wel wat stikkertjes om op de lades te plakken. Je koopt geen broodje, je kiest iets voor langere tijd waar je hard voor moet werken en sparen. Zo werd er door deze heer niet mee om gegaan. Wanneer jou iets verkocht wordt als een Ralph Lauren t-shirt en je vindt die naam nergens terug dan vraag je je toch ook af of je niet bedonderd wordt ! Als je dat niet eens mag vragen en ik vroeg het toch echt niet op een rot toon !

kk61
Berichten: 79
Lid geworden op: 16 jun 2007 21:05

Re: Ardland Nordhorn

Ongelezen bericht door kk61 » 25 aug 2007 13:45

Zelfde bij mij. Ardland is hier maar 20 min. vandaan.
We waren ons bewust dat met ons wensenlijstje niet onder de 20.000 klaar zouden zijn maar bij Ardland kwan de keukenofferte uit op 32.000 euro. ???
Daar zitten de gouden kranen dus niet bij :wink:

Rema
Berichten: 183
Lid geworden op: 23 feb 2007 22:13

Re: Ardland Nordhorn

Ongelezen bericht door Rema » 25 aug 2007 14:54

Ik vond het gewoon een beetje vreemd, omdat wij wel een duidelijke specificatie kregen, en de montagekosten niet hoog lagen, de keuken hebben we overigens ergens anders gekocht, niet omdat Ardland ons niets leek, maar omdat we eigenlijk een heel andere stijl keuken wilden, landelijk en nostalgisch, en dat hadden ze daar wel, maar toch niet helemaal wat we zochten. We wilden houten geschilderde frontjes, en een granito aanrechtblad met ouderwetse tegeltjesspoelbak, daar was het toch allemaal wat moderner, vandaar. Onze keuken wordt trouwens over drie weken geplaatst, ben heel benieuwd. De plaatsingskosten zijn 900 euro, maar wij hebben niet veel inbouwapperatuur.

Umwoning
Berichten: 102
Lid geworden op: 18 aug 2006 20:12

Re: Ardland Nordhorn

Ongelezen bericht door Umwoning » 25 aug 2007 18:19

Los van de uiterst vervelende situatie voor topicopener....

er wordt steeds gerept over 'goede, heldere, eerlijke' zaken.
Ik ben er nou 5 ingelopen, varierend van grote zaken tot aan kleine zaken, maar waarom ben ik nou geen enkele goede, heldere en ook nog eens eerlijke keukenzaak tegengekomen? :?

Dus als iemand daadwerkelijk namen heeft voor mij, graag.

P.s: ook adressen in Duitsland zijn welkom

lipton
Berichten: 3
Lid geworden op: 25 aug 2007 08:59

Re: Ardland Nordhorn

Ongelezen bericht door lipton » 25 aug 2007 19:27

Hierbij reageer ik op het stukje van Caprican.

Dat de firma voor 90% procent aan Nederland levert hebben wij van de heer Ardland zelf gehoord tijdens ons eerste bezoek waar we heel blij en tevreden mee waren !

Geloof me zelfs toen de verkoper even weg liep liet hij de tekeningen liggen maar nam de offerte onder z'n arm mee. Of er Systemat bovenstond kan ik dus echt niet zeggen.

Wij waren juist blij met de andere benadering in deze winkel dat het niet zo ging als bij de 3 andere keukenwinkels waar we waren geweest. Daarom hadden wij zoiets van we rijden doordeweeks een keer terug om het geheel af te ronden. Je rijdt toch 400 km en het kost je een vrije dag. Maar dat heb je er voor over. Dan kom je toch wel van een koude kermis thuis. Als je mijn stukje iets aandachtiger leest dan kan je opmerken dat ik juist niet tegen de werkwijze van de duitse keukenbedrijven ben, de ervaring met de nederlandse bedrijven vind ik juist treurig. Helaas moet ik dan constateren dat je deze mentaliteit ook in Duitsland kan tegenkomen.

Of de verkoper met z'n verkeerde been uit bed gestapt was kan ik niet zeggen maar dat waren wij zeker niet ! En het is absoluut geen topic om de Duitse bedrijven in een kwaad daglicht te zetten. Maar dat ik me behoorlijk in de maling genomen voel is zacht uitgedrukt !

Nog
Laatst gewijzigd door lipton op 26 aug 2007 14:50, 1 keer totaal gewijzigd.

maxx
Berichten: 1701
Lid geworden op: 03 sep 2005 12:50

Re: Ardland Nordhorn

Ongelezen bericht door maxx » 25 aug 2007 23:55

Beste Lipton,

Jammer dat je dat gevoel hebt bij de Nederlandse keukenzaken. Wij hebben vandaag weer de situatie omgedraaid. Klant met onze offerte naar Duitsland en toch bij ons gekocht. Zo zie je maar weer.

Iedereen moet de keuken kopen waar hij/zij het beste gevoel heeft. Of dat nu in Duitsland is of naast de deur. Scheer alleen niet de hele branche over 1 kam. Daar doe je een hoop hardwerkende mensen mee tekort.

@Umwoning,

Als je vooraf vraagt om een volledig gespecificeerde offerte met alle prijzen zichtbaar, kan een verkoper vooraf aangeven of hij hieraan wil meewerken. Bespaart een hoop tijd.

MVG

Umwoning
Berichten: 102
Lid geworden op: 18 aug 2006 20:12

Re: Ardland Nordhorn

Ongelezen bericht door Umwoning » 26 aug 2007 06:54

Nee Pfffff heb nog steeds geen keuken, het huis wordt over ongeveer 5 maanden opgeleverd.

Geen enkele zaak die ik ben langsgeweest doet aan gespecificeerde offertes. Hele mooie showrooms, leuke praatjes, veel beloften, maar je weet absoluut niet waar je voor tekent als je 2 tekeningen en 1 totaalprijs gepresenteerd krijgt.

Ik was gelukkig wel heel vroeg begonnen met het zoeken naar een keuken :lol:

silverio
Berichten: 3
Lid geworden op: 19 mar 2007 13:13

Re: Ardland Nordhorn

Ongelezen bericht door silverio » 26 aug 2007 12:46

Gespecificeerder dan bij ALMAT keukens vind je het niet.Maar alleen de ervaring brengt je bij de waarheid.Meer zeg er niet over,anders denken sommige mede forumgebruikers dat ik voor ALMAT werk.Dus kijk op www.almat.nl voor dealers.Veel plezier en succes!

KlantAdam
Berichten: 151
Lid geworden op: 09 jun 2007 07:58

Re: Ardland Nordhorn

Ongelezen bericht door KlantAdam » 26 aug 2007 13:27

Beste Umwoning,

Specialistische zoektocht?(zoek je iets specifieks of iets onvindbaars?)
Inmiddels ook al geruime tijd aanwezig zodat je kunt inschatten waar je de gespecifieerde offertes kunt krijgen.
Al eens bij Maxx geweest ? goed zoeken en klein beginnen dan krijg je er zo meerdere en merk je ook dat je de trip naar Duitsland ook gewoon kunt besparen.
Laatst gewijzigd door KlantAdam op 26 aug 2007 14:35, 1 keer totaal gewijzigd.

capricorn
Berichten: 95
Lid geworden op: 16 dec 2005 20:59

Re: Ardland Nordhorn

Ongelezen bericht door capricorn » 26 aug 2007 14:03

hallo,

ik heb er toevallig twee weken geleden een Häcker Activ130 keuken gekocht en ik ben zeer verbaasd over de ervaringen die ik hier van lipton en anderen lees.

Ten eerste krijg je gewoon een gespecificeerde offerte onder je neus geschoven met alle prijzen per onderdeel en eindprijs en krijg je die mee naar huis en de prijs: ronduit een giller tov wat ik hier voor een zelfde type keuken moet betalen (goedkoop dus). Vrienden van ons zijn er een week later geweest (ook zomaar even tussendoor) op ons aanraden en kregen die ook gewoon mee naar huis.

Ten tweede staat op de offerte duidelijk vermeld welk merk en programma de keuken is. Als ze de keuken komen leveren staan de artikelen en het merk altijd op de dozen vermeld zoals bij alles wat in dozen geleverd wordt, dus dat kan je dan eenvoudig even snel controleren. Denk je nou echt dat je bouwmarktspul krijgt geleverd ipv dat wat je op de offerte hebt staan? Dan zou die zaak binnen no-time over de kop zijn als ie al niet aangeklaagd was geweest.

Ten derde: hoe weet lipton dat 90% van de omzet uit Nederland gehaald wordt en dat duitsers er zelf niet zouden kopen maar bij een kleinere keukenzaak? Welke keukenKOPER heeft nou een idee van dat soort commerciele informatie? Wellicht alleen iemand die in de keukenbranche werkt. Er komen inderdaad veel Nederlanders, maar waarom denk je? Juist, omdat die daar blijkbaar op basis van goede verhalen of ervaringen naar toe gaan tov wat ze in Nederland ervaren.
Bovendien is Ardland zelf al een eigen zaak (inderdaad van meneer Ardland) en niet onderdeel van een keten (ze verkopen immers ook vrij veel merken die allemaal niet van een leverancier zijn).

Ten vierde: de montagekosten worden niet eens qua prijs gespecificeerd op de offerte omdat die all in is. Montage staat wel als onderdeel op de offerte en de koopovereenkomst vermeld dat deze door hen wordt verzorgd alsmede de electra-aansluiting. de overige aanlsuitingen: gas en water en evt perilex moet door de klant zelf gedaan worden. Overigens pas betalen (100%) bij levering.

Kortom, ergens heb ik het idee dat dit topic een soort antipropaganda is naar duitse zaken in het algemeen en ardland in het bijzonder omdat juist over ardland veel positieve ervaringen te vinden zijn.

Aan de andere kant moeten jullie jezelf wel heel raar gedragen hebben en de verkoper een wel heel rot humeur hebben gehad, wil ik dit verhaal geloven (gezien mijn eigen zeer recente ervaring).
Duitsers zijn zoals zo vaak wordt gezegd over het algemeen heel correct en zakelijk in tegenstelling tot een aantal keukenhandels hier.

groet.

maxx
Berichten: 1701
Lid geworden op: 03 sep 2005 12:50

Re: Ardland Nordhorn

Ongelezen bericht door maxx » 26 aug 2007 18:04

Beste Capricorn,

Wat zal jij slechte ervaringen hebben opgedaan in Nederland met keukenwinkels om zo in de bres te springen voor de Oosterburen! Ik vindt het bewonderenswaardig! Geef mij 10 van dat soort klanten :lol:

Bij velen met deze ervaringen blijkt. wanneer men de keukenwinkels bij naam noemt, dat 90% de meubelboulevards heeft afgestruind. Deze winkels hebben vaak veel opstelling staan en maakt kiezen misschien makkelijker. Daarentegen hebben deze bedrijven grotere kosten en zal op een minder klantvriendelijke manier worden gewerkt. Hier MOET verkocht worden om de vele monden te voeden.

Nogmaals, laat iedereen kopen waar hij wil. Wat jij mooi vindt is voor een ander een doorn in het oog en andersom. Wat jij een prettige behandling vindt is voor een ander misschien een vervelende ervaring.

Laten we op dit forum nu eens stoppen met het continu afzagen van elkaars poten onder de stoel. Liptom heeft zijn ervaring beschreven en klaar. Reageer op een normale manier en ga niet iemand voor leugenaar uitmaken.

Wie haalt op dit forum winst uit het afzeiken van Ardland? Kan alleen de buurman van Ardland zijn. We kunnen ook zeggen dat jij, als meneer Ardland, onder een valse naam zijn eigen zaak verdedigd. Goede cursus Nederlands gehad :wink:

O, en elektra-aansluiting doen ze wel maar de perilex doen ze niet? Draait die in Duitsland op water of gas dan?? De perilex is juist de stekker waar, bij foute installatie, de meeste schade optreedt. Lijkt me een pluspunt als een keukenzaak deze verantwoordelijkheid op zich neemt!

MVG

capricorn
Berichten: 95
Lid geworden op: 16 dec 2005 20:59

Re: Ardland Nordhorn

Ongelezen bericht door capricorn » 26 aug 2007 20:41

Beste Maxx, Lipton,

Ik ben al helemaal geen buurman van Ardland, laat staan een keukenverkoper en vond het net als Rema een beetje ongeloofwaardig overkomen zoals het er staat beschreven omdat ik het verhaal dus totaal niet kan rijmen met mijn zeer recente ervaring daar. Dan mag ik daar toch wel mijn twijfels bij trekken? Dat is wat anders dan iemand een leugenaar bij naam en toenaam noemen.

Is die 7000,- nou montagekosten of gewoon het bedrag van de inbouwapparatuur? Als het Siemens apparatuur is heb je wel heel dure en/of veel apparaten, gezien ze gemiddeld 50% korting op de adviesprijzen geven en de vaatwasser al gratis is. Als er een Siemens Amerikaanse koelkast bij zit zit je al gelijk aan de 4 duizend, dan klinkt het nog realistisch.
Vooral het offerteverhaal vind ik maar vreemd, maar ik had dan ook een andere verkoopadviseur. Ook dat de verkoper zelf zegt dat veel duitsers naar een andere zaak gaan lijkt me nou niet echt slimme verkooppraat.
Dat er geen stickers van het merk op de fronten zitten vind ik ook wel wat vergezocht en geeft eigenlijk al een enorm wantrouwen van de klant richting de verkoper aan. Misschien dat ie dat bemerkte en daarom al helemaal geen zin meer had om een keuken te verkopen.

BTW Een perilexaansluiting mogen ze hier niet doen omdat dat een aanpassing aan de electra in het huis behoeft en dat mag alleen door een Nederlandse erkende installateur/monteur. Een stekker in het stopcontact doen wat feitelijk de elektraaansluiting behelst is geen aanpassing.
Wie er winst uithaalt bij het afzeiken van Ardland lijkt me duidelijk: elke concurrent van Ardland: duits, nederlands of chinees. Maar als ik vermoed dat er onwaarheden geschreven worden of vind dat e.e.a. nogal onsamenhangend overkomt en ik kan er zelf een ander verhaal tegenover zetten wil ik daar wel gebruik van kunnen maken zodat er een afweging gemaakt kan worden tussen slechte maar ook goede ervaringen. want zoals je weet wordt er op een forum vooral gekank.rd, ook door mij, maar tevreden keukenkopers zie je bijna niet op zo'n forum na succesvolle plaatsing van hun keuken. Dus als Ardland bij mij de keuken heeft geplaatst zal ik zeker niet schromen mijn ervaringen ook weer hier neer te zetten, negatief of positief.

groet

Keukencriticus
Berichten: 12
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:08

Re: Ardland Nordhorn

Ongelezen bericht door Keukencriticus » 27 aug 2007 20:47

Wij hebben een keuken gekocht bij Ardland en die is inmiddels geplaatst. Van het begin tot het eind zijn wij correct behandeld en is alles naar tevredenheid afgewikkeld. Zoals uit de verschillende forumklachten blijkt is ons ook gebleken dat het in Nederland moeilijk is een goede verkoper te vinden. Toch ben ik er zeker van dat er in Nederland vele verkopers zijn die net zo goed of beter zijn dan Ardland. Helaas worden die nooit met naam genoemd op dit forum.

jawi
Berichten: 68
Lid geworden op: 31 mar 2006 08:58

Re: Ardland Nordhorn

Ongelezen bericht door jawi » 28 aug 2007 09:45

Wij hebben (zoals al eerder aangegeven op dit forum) vorig jaar een keuken gekocht bij Ardland. Wij waren en zijn daar nog steeds zeer tevreden over.
Maar goed, ik zou niemand aanraden om slechts bij één zaak te gaan kijken, gezien het bedrag is het sowieso verstandig om eens bij een paar zaken om een offerte te vragen.

Erikkie
Berichten: 42
Lid geworden op: 20 jun 2006 13:56

Re: Ardland Nordhorn

Ongelezen bericht door Erikkie » 28 aug 2007 14:54

Wij hebben dan geen keuken gekocht bij Ardland maar bij kuchenland net om de hoek.
Zijn wel bij Ardland geweest en zijn daar beter te woord gestaan dan de keuken zaken hier in nederland.

Hebben zelfs een mega dik keuken kookboek meegekregen bij Ardland.

Vind het een wazig verhaal van de topic starter.

wennepen76
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 jul 2007 18:13

Re: Ardland Nordhorn

Ongelezen bericht door wennepen76 » 19 sep 2007 23:05

Wij zijn in juli 2007 bij Ardland geweest. Ik was vooraf erg enthousiast, maar niets is wat het lijkt. Ik belde voor een afspraak bij voorkeur tegen het eind van de ochtend omdat we een eindje moesten rijden en eerst nog in de zaak zelf wilden kijken wat ze te bieden hadden. 12 uur. Oke, prima. Drie dagen vooraf word ik gebeld of we toch niet om 10 uur konden komen, want anders zat meneer tot 12 uur voor niets te wachten!!! Nou ja zeg, maar vooruit. De volgende dag word ik nog weer gebeld of we niet om 9 uur konden komen!!! Toen zakte mijn broek al af. Uiteindelijk waren we er wel om 9 uur omdat we nog even rond wilden kijken. Vooraf werd al gevraagd wat ons budget ongeveer was. Toen duidelijk werd wat voor keuken we ongeveer wilden hebben, werd eerst een tekening gemaakt. Deze werd 3D gemaakt op de computer voor in de zaak. Na 3 kwartier wachten en vele peukjes later, ging de verkoper zelf bekijken hoeveel ruimte er nog was voor welke apparatuur!!!!! Dat was de druppel.
Niks zelf uitzoeken. Uiteindelijk scheelde het 20 euro met de offerte die we in NL hadden laten maken en daar hadden (over 2 weken hebben we hem echt) een keuken helemaal naar onze zin, met apparatuur die we zelf uit konden zoeken en een fatsoenlijke offerte en niet minder belangrijk, een fatsoenlijke verkoper met verstand van zaken en zonder sigarettenlucht. Wij zijn dus niet echt overtuigd van keukens uit Duitsland, des te minder omdat iedereen zo laaiend enthousiast was over Ardland.

GWTE
Berichten: 928
Lid geworden op: 21 mei 2007 21:16

Re: Ardland Nordhorn

Ongelezen bericht door GWTE » 20 sep 2007 00:05

Bravo.....laat maar komen.

Gesloten