LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Offertevraag....

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
john steed
Berichten: 40
Lid geworden op: 24 okt 2007 20:29

Offertevraag....

Ongelezen bericht door john steed »

Vandaag eindelijk een stuk verder gekomen in de zoektocht naar een keuken. :lol: Naast veel dingen die ik al wist vanwege keukenhandel-historie ook mezelf goed georiënteerd op het forum..... jazeker, wanneer je tussen alle gekissebis doorleest kom je nog wel eens wat zinnigs tegen... :wink:

Afijn, het moet dus worden een combinatie van Nextline/Creative.
Creative wandopstelling met 4 hoge kasten, Atag combi mag en oven en MEGA Siemens koelkast (inhoud; er past een klein dorp in schat ik zo) daarnaast nog 2 lage zitjes met lades eronder.

Verder eiland met RVS ABK werkblad, ingelaste spoelbak en Damixa industriële kraan met Qooker. Kunststof hoogglans greeploos kastjes (6 x 37,5 diep) en 4 x lades (90breed), vaatwasser. kap 120 cm en RVS plint, gas op glas 90 cm kookplaat. Massief houten snijplank.

De prijs kom ik wel uit , eerste opgaaf was 25-30 K maar daar gaan we nog wat aan doen..... :wink: Vinden jullie het trouwens een geslaage combi :?: (Nextline Magnolia en Creative wand donkere houtkleur)

Wat ik vreemd vond: ik kreeg na 4,5 uur zeer goed ingevulde tijd met veel aandacht alvast de tekening mee maar kreeg gelijk te horen dat ik morgen bij het bespreken van de offerte deze wél mag inzien maar niet mag meenemen.... is dat normaal ?
:?: :?: :?:

zelfstandigste
Berichten: 1974
Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
Locatie: Belgie

Re: Offertevraag....

Ongelezen bericht door zelfstandigste »

Dat van de offerte komt vaker voor ter voorkoming van "shoppen" met andermans ontwerp.

Een rvs blad van ABK kan aardig prijzig zijn, vraag eens of ze ook een prijs van een andere "rvs-boer" kunnen geven, dat kan nog wel eens wat schelen.

john steed
Berichten: 40
Lid geworden op: 24 okt 2007 20:29

Re: Offertevraag....

Ongelezen bericht door john steed »

Bedankt zelfstandigste! :lol:
Maar om eerlijk te zijn ken ik RVS bladen erg goed en is er maar een die het goed kan... ABK. Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om in een keuken van die prijs een F****E blad te hebben... de lassen zijn altijd even lelijk..... een fatsoenlijke hoek krijgen ze zelden voor elkaar... dan maar wat meer kwijt zijn vor een orbitaal geslepen blad !

Eek
Berichten: 426
Lid geworden op: 20 jan 2007 10:07

Re: Offertevraag....

Ongelezen bericht door Eek »

Vind ik zo'n onzin als je de offerte niet meekrijgt.
Doen onze Mandemakers en Bruynzeel vrienden ook, niets meegeven. Krijg ik persoonlijk altijd het gevoel bij dat er iets niet klopt.(opgeklopte prijzen voor keukenkasten bijvoorbeeld...)

GWTE
Berichten: 928
Lid geworden op: 21 mei 2007 21:16

Re: Offertevraag....

Ongelezen bericht door GWTE »

Dag meneer de keukenverkoper, bij die andere keukenzaak zeiden ze dat een wokbrander niet kan met deze kast en lade er onder. En wij willen graag de vaatwasser hier op deze hoogte maar de spoelbak daar en dat ging ook al niet en eigenlijk willen wij een hoge hoekkast met onder draai plateaus en boven planken. En dan willen we hier eindigen met een onderbouw vriezer. We willen een boiler en een vuilsysteem van dat formaat in een spoelkast van 50 cm enz. enz. kan dat?

Natuurlijk mevrouw, wij zijn geen keukenboeren wij zijn de specialisten, laten we eens gaan zitten dan puzzelen we het helemaal voor u uit. Als we deze wokbrander nemen en die kast wat denkt u daar van. Geweldig wat een idee. En dan deze vaatwasser niet die, en dan hier twee stollen een sokkel,………mmmmmmmmmm dit verdiepen. Wangetje hier…..front passtuk daar……verlengset voor de vaatwasser, met garantie natuurlijk van Siemens…even kijken. Verder twee kasten, deze en deze. Dit afwerken met korpus materiaal. Steunzijde aan deze kant plaatsen hier maken we wat schappen. Waterkering er onder laten zetten, wel in deze kleur natuurlijk. Dit ook verdiepen dit zetten we daar en dan met deze boiler en dat vuilsysteem in deze kast van 50 cm enz. enz..

En dan (enkele uren later) ziet u wel dat het allemaal kan mevrouw. Wat vindt u ervan? Wel……………ik vind het prachtig…heel creatief, hoe krijgen jullie het toch verzonnen…ik wist niet eens dat dit bestond. Echt heel mooi. Uhhhh, hoe gaat het nu verder. Nou dat zal ik u zeggen mevrouw, ik geef u nu deze gespecificeerde offerte mee met al mijn slimme trucjes en creatieve oplossingen erin en dan kunt u lekker gaan schoppen en kijken of een andere keukenzaak de offerte even over type en er € 500,- onder gaat! En als u dan geslaagd bent belt u gewoon even met een van mijn collega’s, dan hoor ik het van hem wel, zullen we het zo doen? Dacht het niet…………..

nico_s
Berichten: 106
Lid geworden op: 25 jul 2007 15:06

Re: Offertevraag....

Ongelezen bericht door nico_s »

GWTE,

Een leuk verhaal van jou. Helaas gaat een deel van de klanten op de genoemde wijze te werk. Een stijl die mij persoonlijk zeker niet aanspraakt.

John Steed,

Ik vind het wel raar dat je een offerte niet mee kan krijgen. Hoe moet je dan thuis kunnen nakijken wat je geoffreerd hebt gekregen? Laat de verkoper minimaal de maten, materiaalsoorten en merken + typenummers apparatuur in zijn offerte noemen die je thuis rustig kunt nakijken. Dan weet je zeker, dat als je tekent, dat je dan tekent voor iets waar je 100% achter staat.

Succes ermee!

Laat je niet opdringen om te tekenen! Een offerte tekenen kan volgende week bijvoorbeeld ook nog wel.

GWTE
Berichten: 928
Lid geworden op: 21 mei 2007 21:16

Re: Offertevraag....

Ongelezen bericht door GWTE »

merken + typenummers apparatuur in zijn offerte noemen die je thuis rustig kunt nakijken.
Je kunt ook gewoon lekker rustig in de winkel de offerte nakijken en doorlopen zonder de adviseur erbij, koffie en een hapje....neem gerust de tijd 20 minuten.......30 minuten....wat maakt het uit? Dan ga je er lekker een nachtje over slapen en kom je de volgende morgen terug.....om de knoop door te hakken........of niet. Het blijft mijn idee en ontwerp......tot je hebt gekocht. Onze ideeen zijn altijd slimmer en de ontwerpen mooier.........de perfecte keuken......droomkeuken. :wink:

Yfje
Berichten: 45
Lid geworden op: 03 okt 2005 20:50

Re: Offertevraag....

Ongelezen bericht door Yfje »

Je kunt ook gewoon lekker rustig in de winkel de offerte nakijken en doorlopen zonder de adviseur erbij, koffie en een hapje....neem gerust de tijd 20 minuten.......30 minuten....wat maakt het uit? Dan ga je er lekker een nachtje over slapen en kom je de volgende morgen terug.....om de knoop door te hakken........of niet.
Ja, daag, je koopt geen pakje boter. Ik wil niet in een winkel met mijn partner discussiëren. Ik wil er rustig over na kunnen denken of een ontwerp nu praktisch is of niet en of dit ontwerp echt is wat ik wil. En als de verkoper zeker is dat ie een goede offerte geeft, hoef je niet zo bang te zijn dat ze naar een ander lopen. Heb bij Nieuwenhuis (1e en enige winkel waar ik een offerte heb laten maken) meegemaakt dat ik alleen de werkelijke prijs te horen kreeg als ik de keuken zou afnemen. Ben er kwaad de winkel uitgelopen, geklaagd bij de regiomanager en ben op zoek gegaan naar een normale keukenzaak.

Er blijven natuurlijk altijd mensen die voor een een tientje minder naar een ander lopen. De meeste ontwerpen zijn nu ook weer niet zo bijzonder dat niemand anders op dat idee zou kunnen komen, behoudens misschien bijzondere maatvoering of heel grote keukens.

Toen ik mijn keuken(zaak) had gevonden (hout & maatwerk) kreeg ik de offerte (mét specificatie) en een échte tekening (dus niet zo'n computeruitdraai) gewoon mee naar huis. Er werd direct verteld dat hij netto-prijzen gaf en dus niet deed aan kortingen, toen we later besloten de keuken te kopen hoefde er geen handtekening gezet te worden, betaling op dag van levering (geen aanbetaling) en montagekosten betalen aan de monteurs direct ná montage. Dat is pas fijn zaken doen en zo hoort het!

De keuken was m.i. zijn prijs waard en ik ben niet verder wezen shoppen, aangezien ik een keuken wilde kopen en geen korting.

GWTE
Berichten: 928
Lid geworden op: 21 mei 2007 21:16

Re: Offertevraag....

Ongelezen bericht door GWTE »

Beste Yfje,
De meeste ontwerpen zijn nu ook weer niet zo bijzonder dat niemand anders op dat idee zou kunnen komen
Als het om zo'n "ontwerp" gaat krijg je bij mij ook de offerte mee. En als je aangeeft dat je de laagste prijs zoekt kunnen we ook zaken doen maar dan wel op een andere basis. Maar dan gaan we ook echt voor de beste prijs........en de deal.

GWTE

Yfje
Berichten: 45
Lid geworden op: 03 okt 2005 20:50

Re: Offertevraag....

Ongelezen bericht door Yfje »

Ja, maar ik zoek niet de laagste prijs. Ik zoek (zocht) een mooie keuken met goede apparatuur zonder gezeur, geweldige kortingen of een gratis senseo.

Als je niets te verbergen hebt, geef je een offerte mét specificatie + tekening mee. Dat is mijn mening.

GWTE
Berichten: 928
Lid geworden op: 21 mei 2007 21:16

Re: Offertevraag....

Ongelezen bericht door GWTE »

Dat is dus onzin........ik verberg niets je kunt zo lang in de offerte kijken als je wenst......iedere dag tussen 10:00 uur en 17:30 uur. Maar ik moet zeggen.....iedere situatie en klant is weer anders.......dus. Wij doen het allebij.....hangt van de klant, het ontwerp en de tijd die we er in hebben gestoken af, snap je.

Yfje
Berichten: 45
Lid geworden op: 03 okt 2005 20:50

Re: Offertevraag....

Ongelezen bericht door Yfje »

Ik snap ook best dat als je veel tijd in een ontwerp steekt dat je daar iets van terug wilt zien. Maar koopjesjagers houd je altijd en misschien kun jij het kaf van het koren scheiden.

Maar een vraagje: wat doe jij als iemand met een offerte en tekening van de concurrent komt? Stuur je ze terug naar de concurrent?

john steed
Berichten: 40
Lid geworden op: 24 okt 2007 20:29

Re: Offertevraag....

Ongelezen bericht door john steed »

Gelukkig weten wij heel goed wat we willen en was ons wensenpakket heel snel duidelijk. Dat ie samen met ons in simar aan de gang gaat moet ie zelf weten.... kan ie ook doen zonde onze aanwezigheid.
De bijeenkomst was erg plezierig maar een second opinion kan geen kwaad. Zeker wanneer je lest dat Next in België goedkoper schijnt te zijn. Naar Duitsland ga ik in geen geval!

ik heb mijn offerte niet nodig om naar een ander te lopen.... ik kan exact dezelfde keuken laten tekenen bij andere next dealer; daar heb ik geen offerte of tekening voor nodig. :lol:

graag even to the point:

En er werd erg lastig gedaan over mijn voorstel om de betaling te spreiden in 15% aanbetaling, 80 vooraf en 5% binnen 2 weken na plaatsing indien keuken 100%. Toch een heel nette regeling al zeg ik het zelf.... :roll:

Yfje
Berichten: 45
Lid geworden op: 03 okt 2005 20:50

Re: Offertevraag....

Ongelezen bericht door Yfje »

John,
Wat ik vreemd vond: ik kreeg na 4,5 uur zeer goed ingevulde tijd met veel aandacht alvast de tekening mee maar kreeg gelijk te horen dat ik morgen bij het bespreken van de offerte deze wél mag inzien maar niet mag meenemen.... is dat normaal ?
Hoezo 'to the point'? GWTE geeft je de reden waarom je de offerte niet mag meenemen.

Een goede offerte geeft je alle specificaties van een keuken, dus alle onderdelen met artikelnummers. Een offerte met alleen een prijs zegt geen mallemoer en die krijg je waarschijnlijk ook wel mee.

Als die keuken jou aanstaat en je vindt de prijs goed, wat is dan het probleem? Als je netjes behandeld bent, dan koop je daar die keuken toch? Het is voor een ander bedrijf lekker gemakkelijk om er een paar honderd euro onder te gaan zitten. Maar ja, sommigen kopen korting en daarbij een keuken.

john steed
Berichten: 40
Lid geworden op: 24 okt 2007 20:29

Re: Offertevraag....

Ongelezen bericht door john steed »

voor een paar honderd ga ik inderdaad niet naar een ander.... daarvoor is er hier teveel werk ingestoken en dat wil ik ook zeker belonen!
Dan mag het gerust 3 of 4 honderd meer zijn, vind ik niet erg....

Maar stel dat het ergens 2000 euro scheelt dan wordt het een ander verhaal.... maar dan nog ga ik terug naar degene die als eerste on s heeft geholpen.... kan ie zijn eventuele 'rekenfout' goed maken...

Pfffff

Re: Offertevraag....

Ongelezen bericht door Pfffff »

:lol:
Laatst gewijzigd door Pfffff op 07 jan 2008 23:14, 1 keer totaal gewijzigd.

maxx
Berichten: 1701
Lid geworden op: 03 sep 2005 12:50

Re: Offertevraag....

Ongelezen bericht door maxx »

Het is een keuze die een ondernemer maakt om de offerte mee of niet zoals het ook een keuze is van een klant om dit te accepteren of op zoek te gaan naar een andere winkel.

Ikzelf vind het prettig als een klant thuis wat huiswerk kan doen zodat het vervolggesprek meer rendement kan opleveren. Dit kan volgens mij alleen als de klant dan ook wat leeswerk kan verrichten.

Het komt toch neer op vertrouwen tussen klant en verkoper. Natuurlijk zullen er altijd mensen zijn die gaan shoppen met de offerte maar dat maakt de noodzaak voor een goede, duidelijk gespecificeerde offerte alleen maar groter.

MVG

kweenie
Berichten: 15579
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Offertevraag....

Ongelezen bericht door kweenie »

Ik zou het een afknapper van formaat vinden als ik na een paar uur samen over een ontwerp nadenken naar huis word gestuurd zonder dat ik iets op papier heb om over na te denken. Ik zou me dan totaal niet serieus genomen voelen en ik zou daar mijn keuken dan ook zeker niet kopen.

Er wordt hier erg vanuit de keukenverkoper en de foute consument gedacht. "Als die keuken jou aanstaat en je vindt de prijs goed, wat is dan het probleem? Als je netjes behandeld bent, dan koop je daar die keuken toch?" Ja, klopt. Dan ga je dus niet voor een paar honderd euro met de gespecificeerde offerte naar een andere keukenboer. En dan kun je dus zonder risico de offerte meegeven.

Want dan wil ik namelijk rustig thuis de boel even bekijken, ook om in de keuken zelf een beter beeld te krijgen van hoe het zal staan. Ik wil ook op mijn gemak dat met vrienden bekijken en ook een afweging tussen, ik noem maar wat, een dure en een goedkopere kast nog even overdenken. Dan wil ik dus ook rustig de offerte kunnen bekijkenl. En eventueel op mijn gemak de voorwaarden kunnen doorlezen.

Je steekt er ook als consument uren van je tijd in. Je geeft ook jou ideeën aan de ontwerper, waarbij hij die ideeën dus ook voor andere klanten weer kan gebruiken. Klaag je daar als consument dan ook over? De keukenadviseur steekt er veel energie in om een goede indruk te maken. Dat doe je dan in een klap teniet door zo kinderachtig de offerte niet mee te geven.

Eek
Berichten: 426
Lid geworden op: 20 jan 2007 10:07

Re: Offertevraag....

Ongelezen bericht door Eek »

@GWTE

Dan moet je ook consistent zijn en geen tekeningen meegeven.

Ik ben van de persoonlijke mening dat de klant zowel tekening als offerte (gespecificeerd) moet kunnen meekrijgen met de netto prijs.
Ook wij verliezen daar wel eens klanten op,tuurlijk...die lopen bij een zaak naar binnen met onze offerte en krijgen inderdaad € 500,- korting en zijn om.(het zogenaamde appels met peren vergelijk verhaal)
Risico van het vak zeg maar...
Andere waarderen onze manier van werken wel en daar verkopen wij de keuken aan.

GWTE
Berichten: 928
Lid geworden op: 21 mei 2007 21:16

Re: Offertevraag....

Ongelezen bericht door GWTE »

Wij doen het allebij.....hangt van de klant, het ontwerp en de tijd die we er in hebben gestoken af, snap je. Het is ons er niet om te doen dat de klant de offerte niet mag zien.......wij willen het onze concurrenten niet al te makkelijk maken. De klant zal (en mag natuurlijk) vergelijken maar laat de concurrent lekker zelf gaan zitten en werken voor hun geld.
Laatst gewijzigd door GWTE op 29 dec 2007 21:22, 1 keer totaal gewijzigd.

Gesloten