LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Boretti of M-Systems

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
sergiosus
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 jun 2009 22:46

Re: Boretti of M-Systems

Ongelezen bericht door sergiosus » 08 jun 2009 23:14

Hallo,
Ik ben nieuw hier.
Afgelopen zaterdag (op basis van prijs en correcte niet-agressieve verkoopadviseur) gezwicht voor een keuken bij Wohnwelt Pallen bij Aken (Duitsland).
Een Schuller keuken, met Neff apparatuur, antraciet graniet en nu nog een fornuis. Droom al jaren van een retro-look Boretti.
Echter bij lezen van dit forum en het bekijken van een aantal fornuizen lijkt me dat de Solitaire Kent 90 Graphite Black - Chroom ook geen slechte optie is. Zeker de bbq faciliteit lijkt me in de winter wel prettig, lekker aangenaam.
2 ovens lijkt me van de andere kant ook wel handig. De ruimte is beperkt, want ben op 90cm gaan zitten (kwam zo uit).

Hebben jullie ervaring met het bbq-optie en is er een richting aan te geven voor het meest onderhoudsvriendelijke luxe gasfornuis? Onderhoudsvriendelijk en gas lijken tegengestelden van elkaar, maar wil het toch (nog eens) vragen.

Alvast bedankt!

joris0707
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 feb 2010 12:59

Re: Boretti of M-Systems

Ongelezen bericht door joris0707 » 18 feb 2010 13:13

Wij hebben een Boretti fornuis met 4 gaspitten en elektrische oven.
In het fornuis zat bij levering een mechanisch klokje dat al snel vervelende geluiden begon te maken.
In oktober 2008 heeft een Boretti technicus dat klokje vervangen door een digitaal klokje. Daarvoor hebben we ‘slechts’ 85 EUR betaald, omdat Boretti toegegeven heeft dat er met deze mechanische klokjes een gekend probleem is.

Het digitale klokje functioneert sinds enkele weken helemaal niet zoals het hoort: het valt regelmatig uit, maakt daarbij een knetterend geluid, de display slaat volledig tilt en wanneer het opnieuw in werking treedt, geeft het een geluidssignaal. Dat gebeurt op willekeurige ogenblikken, dus ook 's nachts.

Boretti houdt zich strikt aan hun garantieregels (beschouwt dit als garantie op een herstelling en geeft dus maar 6 maanden, terwijl wij vinden dat dit garantie op een nieuw onderdeel is en dus 2 jaar bedraagt). Deze 2 jaren zijn nog niet verstreken.
Een knetterend onderdeel dat vlak bij de gaspitten zit, is absoluut niet veilig te noemen. De vervanging zou ons 300 EUR kosten!

Boretti vertikt het dus om een service te verlenen die overeenstemt met de prijs van hun fornuizen. Een medewerker heeft ons beloofd een handleiding op te sturen waarin precies beschreven staat hoe een klant zelf het klokje kan afkoppelen. Kom mij dus niet vertellen dat onze klacht de eerste in haar soort is.
Een Boretti? Nooit meer!

gn69
Berichten: 3
Lid geworden op: 16 mei 2012 13:42

Re: Boretti of M-Systems

Ongelezen bericht door gn69 » 16 mei 2012 14:09

Klopt, de service van Boretti is een aanfluiting. Ook wij hadden problemen met het klokje en daarna ook nog eeen defecte oven. Allemaal binnen 4 jaar (bij sporadisch gebruik) en dat voor een fornuis van 5000 Euro. Wij hadden ooit een Indesit van 400 gulden en die heeft het >10 jaar probleemloos gedaan.

Bel je Boretti dan wordt om te beginnen heel moeilijk gedaan. Vervolgens wordt niet gereageerd. En dan wordt een "coulance"-voorstel gedaan, dat standaard bestaat uit het betalen van torenhoge voorrijdkosten (idd 85 Euro). Alleen als je hier heel hard en langdurig tegen in gaat heb je kans op een betere deal, maar standaard probeert men je een poot uit te draaien. Dat is de "service" van Boretti.

Wij hebben ze erop gewezen dat ze de Nederlandse wet overtreden. Standaard heb je recht op minimaal 2 jaar garantie (Europese wetgeving), maar in NL heb je daarnaast recht op een deugdelijk product, dwz garantie zolang als het product redelijkerwijs mee zou moeten gaan. En ik vind nou eenmaal dat een fornuis van 5K redelijkerwijs langer dan 4 jaar meee moet gaan. Echter bij Boretti heeft men lak aan de wet en erger, lak aan klanttevredenheid. Dus wordt je met een kluitje het riet ingestuurd of als het "meezit" met met een Boretti messensetje. Helaas is in je recht staan iets anders dan je recht krijgen en hier maakt de firma Boretti handig misbruik van.

Boretti mijden mensen, het is een middelmatig product met een hoge prijs en een schandalig slechte service.

werkbladenspecialist
Berichten: 433
Lid geworden op: 12 apr 2011 11:53

Re: Boretti of M-Systems

Ongelezen bericht door werkbladenspecialist » 17 mei 2012 11:25

GN69 je hebt inderdaad recht op een deugdelijk product, en in dit geval een deugdelijke werking van meer dan 4 jaar maar het is niet Boretti waar je moet klagen maar bij de verkoper van het apparaat, deze is in eerste instantie jouw aanspreekpartner. Boretti is alleen maar het uitvoerend service apparaat.

Met de laatste alinea van jouw post ben ik het 100% eens!

Yolliejumper
Berichten: 10
Lid geworden op: 02 okt 2012 18:09

Re: Boretti of M-Systems

Ongelezen bericht door Yolliejumper » 02 okt 2012 18:16

Hallo,
Wij hebben ca.4 jaar geleden een gasfornuis gekocht van Boretti met gasoven, elektrische oven, 6 pitten een een bakplaat. Kortom een prijzig apparaat! Ook kochten wij van Borettit een inbouw friteuse. Beide apparaten zijn geen succes. De friteuse heeft al meerdere kostbare reparaties ondergaan en het fornuis is al vanaf dag één een fiasco. De gasoven heeft nooit goed gefunctioneerd (hij ging voortdurend uit tijdens het bakproces) en er is al meermalen een monteur bij geweest. De gaspitten, met automatische ontsteking, werkten niet goed, ook daar is een monteur bij gekomen. Na meerdere monteurs bezoeken( is een kostbare geschiedenis bij Boretti) was er vandaag weer een (buitengewoon chagrijnige) monteur omdat de elektrische oven het niet meer deed, de lampjes bleven knipperen en in de gasoven brandt achterin en bovenop alles aan en onderop blijft het rauw. Volgens de monteur heb ik de knopjes van de klok vd elektrische oven te hard ingedrukt, waardoor de plastic pootjes zijn afgebroken en daardoor doet de elektrische oven niet meer. en moest er een nieuwe klok in. A raison van 180 euro!!!! De afstelling van de gasoven is weer bijgesteld, maar het blijft afwachten of het nu goed is (volgens die "vrolijke" monteur). Voor een fornuis dat het nooit, vanaf dag één niet, goed gedaan heeft, vind ik het echt bespottelijk da ik nu wéér 180,00 moet neerleggen.!
Ik ben zeer ontevreden of het merk Boretti!!

rvkeuken
Berichten: 584
Lid geworden op: 29 dec 2006 08:19

Re: Boretti of M-Systems

Ongelezen bericht door rvkeuken » 09 okt 2012 09:27

Hier een tevreden gebruiker van Boretti, fijn fornuis, helemaal uit elkaar te halen om het schoon te maken, o.a. bij de ovens. staal wordt bij het fornuis op staal geschroefd, hierbij geen last van vuil wat er tussen komt.

Al met al een fijn fornuis (in vorige huis een atag gasplaat op het keukenblad, die was ook prima)

swjvdberg
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 mei 2014 14:14

Re: Boretti of M-Systems

Ongelezen bericht door swjvdberg » 22 mei 2014 14:20

Bij de aankoop van ons huis twee jaar geleden stond ook een redelijk nieuwe Boretti majestic te pronken in de keuken. Een erg mooi fornuis om te zien.
Helaas valt het in de praktijk wel tegen. De pitten gaan moeilijk aan (duurt soms wel een halve minuut). Als ze aan zijn geweest dan moet je een lucifer gebruiken om hem weer opnieuw aan te krijgen. Van die kleine dingen die heel erg irriteren. Als je de klantenservice belt krijg je een zeer onkundige persoon aan de lijn die alleen een monteur langs kan sturen a 90 euro voorrijdkosten, zonder garantie dat ze iets kunnen oplossen. Dikke tegenvaller dus.

jeroen0085
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 okt 2014 19:24

Re: Boretti of M-Systems

Ongelezen bericht door jeroen0085 » 11 okt 2014 19:49

Bij onze oven van M-systeem laten instaleren door de keukenboer in 2010 en gister kortsluiting in de oven waarvan de aardlek stond te knallen dacht eerst het ovenlampje stuk was tot dat ik erachter kwam het apparaat meer kuren vertoonde ben ik uit nieuwsgierigheid eens in de oven geweest en daar trof ik de fase aan die op het draaiende gedeelte van de ventilatiemotor lag te schuren ik denk een fabrikant foutje want zonder mijn aardlek anders op een fiasco was afgelopen zijn leuk zo n KEMA keurmerk maar waar is de toezicht :!:

Marktkenner
Berichten: 192
Lid geworden op: 25 jul 2007 12:34

Re: Boretti of M-Systems

Ongelezen bericht door Marktkenner » 20 okt 2014 23:08

Beste,

geloof me, ga niet voor en boretti. Slechte branders uit veel (losse) delen (als je een fornuis koopt ga je natuurlijk altijd voor gas, koop anders een inductie kookplaat!) en het schoonmaken is echt een drama. Daarnaast is de afwerking en materiaal gebruik verre van goed te noemen. Qua PR doen ze het echter errug goed...

Kijk liever naar een Belling, Stoves, Falcon of Steel Fornuis. Zeer betaalbare modellen, keuze genoeg en veel, veel meer écht kookplezier. Daarnaast een kwalietit die stukken beter is dan de Italiaanse dingetjes...

succes!

Gesloten