LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Fluisterprofiel

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
JanJo
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 aug 2008 21:29

Fluisterprofiel

Ongelezen bericht door JanJo »

Bij de aanschaf van onze nieuwe keuken krijgen we tegengestelde adviezen over nut, extra kosten en houdbaarheid/degelijkheid van het zg fluisterprofiel.
Wie kan ons uit ervaring hierover adviseren??

Jan en Jo

rayke
Berichten: 1018
Lid geworden op: 23 okt 2004 21:04

Re: Fluisterprofiel

Ongelezen bericht door rayke »

met dempers op de deuren is het fluisterprofiel achterhaald.

"sluit goed af tegen vuil en vocht" alsof er bij andere keukens veel vuil en vocht in de kasten komt.

zelfstandigste
Berichten: 1971
Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
Locatie: Belgie

Re: Fluisterprofiel

Ongelezen bericht door zelfstandigste »

Het, na een aantal jaar, vervangen van zo´n profiel is ook een kl*tewerk. Ik doe het niet meer.

Verders met Rayke eens.

pufje
Berichten: 164
Lid geworden op: 20 mar 2008 22:24

Re: Fluisterprofiel

Ongelezen bericht door pufje »

Ach, als het er bij zit, dan is het mooi, is natuurlijk geen hot verkoopargument meer.
met dempers op de deuren is het fluisterprofiel achterhaald
Maar helaas kan dit nog niet bij alle deuren, dus nog niet compleet achterhaald

maxx
Berichten: 1701
Lid geworden op: 03 sep 2005 12:50

Re: Fluisterprofiel

Ongelezen bericht door maxx »

Beste Puf,

Naast dempers voor het normale keukendeurtje is er ook demping voor klep-, lift- en schaardeur. Carrousselkasten gaan zelfs gedempt dicht.

Volgens zijn er weinig tot geen situaties meer waar demping niet mogelijk is.....als je Blum gebruikt.
Ach, als het er bij zit, dan is het mooi.
Als het erop zit is het .....aanvaardbaar. Als de keuken een tijdje in gebruik is begint de ellende. Verkleuring en beschadiging is geen zeldzaamheid. Bij koelkasten belemmert het profiel ook nogal eens een goede sluiting van de deur.

Museummateriaal... :lol:

MVG

Treasa77
Berichten: 84
Lid geworden op: 16 mei 2008 13:15

Re: Fluisterprofiel

Ongelezen bericht door Treasa77 »

"Museummateriaal... "

Ik zal het tegen de verkoper van mijn keuken zeggen als ik hem spreek LOL

Trouwens wel grappig, als je de boel een poosje volgt, dat het dan voorspelbaar wordt wie wanneer en hoe gaat reageren ;)

maxx
Berichten: 1701
Lid geworden op: 03 sep 2005 12:50

Re: Fluisterprofiel

Ongelezen bericht door maxx »

Beste Treasa77,

Jouw verkoper zal het merk niet afvallen want daar eet hij brood van. Vraag het eerder aan een monteur die al een paar keer die troep heeft moeten vervangen en je hoort heeeel andere verhalen.

Het is trouwens veel grappiger dat er zoveel dubbele topics zijn terwijl er een hele goede zoekfunctie op deze website te vinden is :wink:


MVG

pfffff
Berichten: 737
Lid geworden op: 02 jun 2008 14:10

Re: Fluisterprofiel

Ongelezen bericht door pfffff »

:lol:
Laatst gewijzigd door pfffff op 23 sep 2008 11:09, 1 keer totaal gewijzigd.

zelfstandigste
Berichten: 1971
Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
Locatie: Belgie

Re: Fluisterprofiel

Ongelezen bericht door zelfstandigste »

Vervanging is zelden nodig van het fluisterprofiel, mits het ingefreesd is.
Dus heb ik altijd voor niets die uitgedroogde-, gescheurde- en verkleurde- profielen vervangen :shock:

Treasa77
Berichten: 84
Lid geworden op: 16 mei 2008 13:15

Re: Fluisterprofiel

Ongelezen bericht door Treasa77 »

@maxx: Zal ik eens doen. Zowel een onafhankelijke, als van de keukenzaak zelf. Uitslag volg nog wel. Alleen niet binnen een week, want de onafhankelijke is met vakantie.

Hihi zekers, zelf heb ik hem toen wel gebruik. Maar dat houd je altijd joh. En het was vanuit mij met een vette knipoog bedoeld. Ik neem aan dat jullie dat wel snappen ;)

@pfffff: :P

pfffff
Berichten: 737
Lid geworden op: 02 jun 2008 14:10

Re: Fluisterprofiel

Ongelezen bericht door pfffff »

:lol:
Laatst gewijzigd door pfffff op 23 sep 2008 11:10, 1 keer totaal gewijzigd.

JanJo
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 aug 2008 21:29

Re: Fluisterprofiel

Ongelezen bericht door JanJo »

Geweldig wat een reacties op onze vraag om een keuken met of zonder fluisterprofielen te kopen.
Uit de diverse antwoorden blijkt dat er twee uitvoeringen van profielen zijn: ingefreesde en gelijmde fluisterprofielen.
Hoe zie je dit kwaliteitsverschil bij de showroomkeuken?? Welk type passen Poggenpohl en Barletti toe??
B.v.D voor de snelle antwoorden........

Jan en Jo

maxx
Berichten: 1701
Lid geworden op: 03 sep 2005 12:50

Re: Fluisterprofiel

Ongelezen bericht door maxx »

Uitgedroogd, dan zijn het slordige consumenten
Gescheurd, dan zijn het onhandige cosumenten
Verkleurd, dat KON wel, in ieder geval in het Siematic verhaal
Jawel, de consument is weer dom. Hmmm is het niet eerder dom om die troep nog steeds in de productie van keukens te gebruiken? :lol:

1 De carrousselkast
2 De apothekerskast
3 De grote klepkasten
Minder servicegevoelige alternatieven:

1. Hoekladenkast van Blum.
2. Kast met binnenladen van Blum.
3. Klepdeursysteem type Aventos HK van....... Blum.

Het leven is soms zo simpel :wink:

Trouwens, het was een Tulp, geen Format. Zien we je ook nog op de MOW, beste Puf?

MVG

pufje
Berichten: 164
Lid geworden op: 20 mar 2008 22:24

Re: Fluisterprofiel

Ongelezen bericht door pufje »

Zien we je ook nog op de MOW,
Ik denk niet dat ik heen ga, heb het wel gezien voor dit jaar.
En de drukke maanden komen er weer aan he, al die gezellige dealerdagen, familiedagen en schransdagen :lol:

En wat ik bedoel te zeggen, elk merk kent zijn problemen en de goede zaken onderscheiden zich om dit soort klachten op een nette manier op te lossen.
Overigens halen wij het niet in onze hoofd om service te verlenen aan een door ons niet verkochte keuken, of wij nu het merk voeren of niet.


( sterkte van de Kommer !! )

wapster
Berichten: 13
Lid geworden op: 30 aug 2008 02:41

Re: Fluisterprofiel

Ongelezen bericht door wapster »

Ik ben gister ook in een zaak geweest waar de hiergenoemde fluisterprofielen gebruikt worden. Maar als ik de reacties hier zo lees dan is het een óude methode. Maar wat is dan de reden dat ze nog gebruikt worden? Is het goedkoper voor de keukenzaak/fabriek?

Gesloten