LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] HELP HELP "mondelinge overeenkomst" Keuken en bedenktijd

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
JeroenSch
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 feb 2010 20:08

HELP HELP "mondelinge overeenkomst" Keuken en bedenktijd

Ongelezen bericht door JeroenSch »

Wij zijn afgelopen vrijdag 12-02-2010 bij keukenconcurrent geweest omdat ze adverteren met de showroom uitverkoop tot 70% korting.

Wij hadden op zich een mooie keuken gezien maar er moest te veel aan gebeuren waarbij wij in eerste instantie een bod deden van 80% lager dan de verkoopprijs, maar dat was te laag, dus zij wij weg gegaan. volgende dag hebben ze mijn vrouw gebeld en gezegd dat ons bod wel een acceptabel bod was. ze heeft alleen OK gezegd en ze zouden de rest nog horen of wij er mee akkoord zouden gaan of niet. Vandaag, maandag 15-02-2010, belden ze terug met de mededeling of ze het contract konden regelen. op dat moment zei mijn vrouw dat we afzien van de koop. daarop antwoordde hij dat er een mondelinge overeenkomst is en dat we er niet onderuit kunnen komen.

Daar ben ik het niet mee eens. Volgens mij is er een wettelijke bedenktijd bij mondelinge overeenkomsten van 7 dagen. Sterker nog, Ik heb ergens iets gelezen dat het eigenlijk niet meer geldig is. dus wij kunnen afzien van de koop. Toch?

Wie wil ons helpen!!!!!!!

Berenice
Berichten: 231
Lid geworden op: 03 nov 2006 13:04

Re: HELP HELP "mondelinge overeenkomst" Keuken en bedenktijd

Ongelezen bericht door Berenice »

Ik begrijp hieruit dat je de keuken ook niet meer hebben wilt.

Ik denk dat het wel een beetje bluf is van de verkoper, ik kan mij niet voorstellen dat hij het gesprek heeft opgenomen. Ik zou hem terugbellen met de mededeling dat je vrouw niet akkoord is gegaan maar gezegd heeft: Ok, ik ga het met mijn man bespreken.
Dat is in mijn ogen geen toezegging. Of ik nou juridisch goed zit weet ik ook niet....

16again
Berichten: 11698
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: HELP HELP "mondelinge overeenkomst" Keuken en bedenktijd

Ongelezen bericht door 16again »

Een mondelinge overeenkomst is gewoon een rechtsgeldige overeenkomst
Echter, bij een geschil is voor KC nauwelijks te bewijzen dat er sprake is van overeenkomst.

Op grond van de wet koop op afstand (=verkoop via o.a. telefoon en internet) geldt ook een termijn van 7 dagen (na levering!), waarin je kosteloos van de koop af kan.
Doel van die wet is een wettelijke zichttermijn verstrekken, omdat je het product niet in de winkel hebt kunnen zien. KC kan tegenwerpen dat die wet niet van toepassing is, omdat je weldegelijk in showroom geweest bent.

Ook ik denk dat KC verkoper bluft

S.
Berichten: 2164
Lid geworden op: 22 mei 2005 23:52

Re: HELP HELP "mondelinge overeenkomst" Keuken en bedenktijd

Ongelezen bericht door S. »

volgende dag hebben ze mijn vrouw gebeld en gezegd dat ons bod wel een acceptabel bod was. ze heeft alleen OK gezegd en ze zouden de rest nog horen of wij er mee akkoord zouden gaan of niet.
Als dit echt zo gezegd is, of woorden van gelijke strekking, dan is dat geen toezegging van jullie kant en probeert de verkoper jullie te overbluffen. Zou het ook zo brengen naar hen toe.
Je argumentatie even stevig aanzetten en duidelijk maken dat hun actie als bluf op jullie overkomt. Dan komt het vast wel goed.

Succes.

gast286
Berichten: 94
Lid geworden op: 23 jun 2005 14:40

Re: HELP HELP "mondelinge overeenkomst" Keuken en bedenktijd

Ongelezen bericht door gast286 »

Maak je vooral niet druk, wacht rustig af op wat ze gaan doen, zoals ik het lees is het wederom een achtelijk staaltje van "verkopen". Indien ze iets opsturen wat ook maar ruikt als een koopovereenkomst of offerte rustig terugsturen en vooral niets tekenen. Indien ze bellen kordaat afwijzen en ophangen.

Gesloten