[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • plafond afzuigkappen
Pagina 1 van 1

plafond afzuigkappen

Geplaatst: 16 dec 2010 20:39
door erickaltena
Voor een nieuw te bouwen huis zijn we bezig met de keukeninrichting.
We werden er op geattendeerd dat het mogelijk is om een afzuigkap in te bouwen in het plafond. Wat zijn de voor- en nadelen van zo'n afzuigkap t.o.v. een "gewone"afzuigkap??

Re: plafond afzuigkappen

Geplaatst: 16 dec 2010 21:48
door wini25
Het grote voordeel is natuurlijk dat de afzuigkap niet meer zo aanwezig is in de keuken. Hierdoor oogt de keuken een stuk rustiger, maar ook strakker. Het nadeel van een dergelijke afzuigkap is dat het plafond een heel stuk verlaagd moet worden (ongeveer 35 cm). Je moet dan zelf de afzuiging naar buiten aanleggen en erg makkelijk is het dus niet. Mocht je niet de mogelijkheid hebben om het plafond te verlagen, omdat dan de rest van de eetkamer en woonkamer ook verlaagd moeten worden moet je het zeker niet doen. Het is natuurlijk wel het mooist om het plafond door het gehele huis op dezelfde hoogte te houden.

Re: plafond afzuigkappen

Geplaatst: 16 dec 2010 21:57
door masterslave.
Een grote ventilator is beter dan een afzuigkap.

Re: plafond afzuigkappen

Geplaatst: 17 dec 2010 10:30
door erickaltena
Hoe is het met de afzuig capaciteit, zuigt een plafond afzuigkap beter af dan een normale? De, te bouwen keuken heeft twee deuren en schuifdeuren naar de kamer, hoe gaat dat met de afzuiging. De afstand van de kookplaat tot het plafond is veel groter

Re: plafond afzuigkappen

Geplaatst: 17 dec 2010 10:43
door GJvdZ
erickaltena schreef:Voor een nieuw te bouwen huis zijn we bezig met de keukeninrichting.
We werden er op geattendeerd dat het mogelijk is om een afzuigkap in te bouwen in het plafond. Wat zijn de voor- en nadelen van zo'n afzuigkap t.o.v. een "gewone"afzuigkap??
Een nadeel zou kunnen zijn dat als de afzuigkap op termijn versleten raakt, het lastiger is om een nieuwe te plaatsen. Een nieuwe moet immers preceis passen in de uitsparing die je er nu voor maakt.

Maar het lijkt me wel veel mooier dan zo'n standaard ding.

Re: plafond afzuigkappen

Geplaatst: 17 dec 2010 11:02
door wini25
Met de afzuigcapaciteit zit het wel goed. De fabrikanten zijn er inderdaad op bedacht dat de kap natuurlijk vele malen hoger hangt. Derhalve hebben ze ook de motoren hier op aangepast. De kap vreet dus wel meer stroom, maar zuigt nog steeds wel erg goed af door de zwaardere motoren in de kap. Uiteindelijk heb je dus geen verlies op afzuigcapaciteit.

Re: plafond afzuigkappen

Geplaatst: 17 dec 2010 17:19
door legoleek
: Natuurkundig warme lucht stijgt en zo'n kap zuigt dus dat combineert ook goed zeker in combinatie met een sterkere motor en een betere aansturing van de luchtstromen (randafzuiging)

Het mag logisch zijn dat een "normale" afzuigkap altijd een beter resultaat zal hebben, om de doodeenvoudige reden dat deze dichter bij de bron zin.

Het enige waar een plafond unit last van heeft is tocht, deze lucht stroom is altijd sterker dan de stijgende lucht.

Je hoeft overigens niet altijd perse een gat naar buiten te maken, veel plafondunits hebben een recirculatie optie. Let wel, je krijgt dus ook een ventilatie rooster.

Re: plafond afzuigkappen

Geplaatst: 18 dec 2010 08:12
door erickaltena
Allen hartelijk dank voor de reacties, we zijn nog wel heel erg aan het twijfelen.
Omdat er, in de keuken, regelmatig een tocht zal ontstaan door het openen van deuren. Ontstaat er niet een vuile, stoffige rand om de kap, als deze volledig wordt ingebouwd in het plafond. We hebben ook een kap van Miele gezien die omhoog en omlaag kan bewegen. Weet ook iemand of er van andere merken een beweegbare kappen zijn?