LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] is dit echt zo bijzonder (duur)?

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
Marlein
Berichten: 47
Lid geworden op: 12 dec 2007 12:40

is dit echt zo bijzonder (duur)?

Ongelezen bericht door Marlein »

Beste allemaal,

Na zeker een jaar van vertwijfeling en Trosradar, ben ik eindelijk op bezoek gegaan bij keukenzaken. Wat een teleurstelling!
Denk je alles uitgedacht te hebben, kan er van alles niet of moet juist wel met maten, wangen, verticale lijsten, etc. Wat een gedoe en wat verwarrend.
Is het soms een truuk om te zeggen dat ik wel heel bijzonder eisen heb, om zodoende de prijs op te drijven, of heb ik echt zulke bijzondere eisen?
Kunnen jullie oordelen?
Ik wil een greeploze keuken hoogglans gelakt wit, merk maakt niet mits aan volgende voorwaarden voldoet:
*Aanrechtblad 2,30 laden met opgedikt RVS blad 6 cm ingelaste spoelbak.
* Boven aanrecht met spoelbak wil ik over hele lengte klepkasten middenmaat met glazen onderkant waarin verlichting is verwerkt.
*Aanrechtblad 1,57 (oid, mag minder komt beter uit) met opgedikt RVS blad 6 cm ingelaste kookplaat. eronder laden aangevuld met korte apotheker.
Boven kookplaat recirculatiekap, 1,20 breed.
*kastenblok van 1,50 breed
met daarin lage vaatwasser (onderbouw) en daarboven, hoge druk stomer, combimagnetron met pyrolyse. Daarnaast kast met combi stoomoven (vaste wateraansluting) en koffiezetter (vaste wateraansluiting) en daaronder 1 lade waarin prullenbak. Daarnaast apothekerskast van 30 cm. Hoogte van kastenblok 2,15.
Ik wil toegepast zien, of op zijn minst voorbereid: servo drive in pannenladen en prullenbaklade.
Apparatuur: Miele behalve combi-magnetron en vaatwasser, dat wordt Bosch. koelkast maken we eerst oude "op". Kookplaat wordt Boretti.

Ik heb een ruim budget (vind ik), maar zelfs daarin kan het niet.
En waarom komt dat? Omdat keukenzaken aan koppelverkoop doen.
Ik wil best mijn aanrechtbladen zelf elders laten maken, geen probleem zelfs. En heel graag mijn apparatuur op de goedkoopste plek inkopen. Wat is daar mis mee? Ik weiger dief van mijn eigen portemonnee te zijn.
Het voelt alsof ik een huis koop en ook al mijn meubels bij dezelfde afnemer moet kopen.

Ben ik de enige die zo denkt? En dus veroordeeld tot volledig maatwerk?
en zo ja, wie heeft er voor mij een goede meubelbouwer/timmerman die maatkeukens maakt die aan bovengestelde eisen voldoen (omgeving amsterdam)?

Fijn weekend!

Tag2
Berichten: 27
Lid geworden op: 30 okt 2010 20:50

Re: is dit echt zo bijzonder (duur)?

Ongelezen bericht door Tag2 »

Hoi, wij zijn ook bezig met een keuken. Wat mij opvalt aan jou verhaal is de mate van detaillering van hetgeen je wil voordat je nog bij een keukenzaak bent gaan kijken. Erg goed zou ik zeggen, en ik dacht mij goed te hebben voorbereid. Maar mogelijk zit je zo wel een beetje in een gedachtengang die weinig ruimte overlaat voor alternatieven en zou men inderdaad dit kunnen aangrijpen moeilijk te doen en voor hun eigen veiligheid qua prijs hoger te gaan zitten. Misschien zou je door lectuuronderzoek te doen kunnen kijken of je wat je wil zelf kan samenstellen uit standaard onderdelen. Of misschien moet je, doordat je zelf zulke gedetailleerde ideeen hebt, juist bij een keukenzaak langs die zelf keukens maakt (dus geen zaak die standaard keukens verkoopt). Wij zijn bezig met het ontwerpen, samen met een architect, van ons eigen huis en komen er ook achter dat het inpassen van een geschikte keuken een miniproject is. Overigens, en dat weet je ondertussen, een eerste quote van de keukenzaak is niet het einde verhaal, een zwager van mij kreeg een eerste van 50k, nu hebben ze deze voor minder dan 35. Zo hoog gaan wij overigens never nooit niet zitten ;-)

pfffff
Berichten: 735
Lid geworden op: 02 jun 2008 14:10

Re: is dit echt zo bijzonder (duur)?

Ongelezen bericht door pfffff »

Ik hoop dat je budget hoger is dan je IQ :lol:

sjoegel
Berichten: 3081
Lid geworden op: 09 okt 2007 19:19

Re: is dit echt zo bijzonder (duur)?

Ongelezen bericht door sjoegel »

Keukenzaken verkopen het liefst een standaard keuken. Op " moeilijke" wensen zitten ze niet te wachten. Wat je moet doen is naar een kleine zelfstandige keukenzaak gaan. Je bent geen standaard klant.

kweenie
Berichten: 15430
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: is dit echt zo bijzonder (duur)?

Ongelezen bericht door kweenie »

Bij een goede keukenwinkel hoeft de apparatuur niet heel veel duurder te zijn dan bij een webwinkel. Natuurlijk wel iets duurder, maar niet heel veel. Een keukenwinkel geeft je immers wel wat meer service en loopt tot het moment van oplevering van de keuken het risico over de apparatuur. Er kan immers altijd iets mis gaan bij het inbouwen, bij een webwinkel is dat allemaal eigen risico. Maar gezien de wensen voor de apparatuur zul je daarmee zo rond de 10.000 zitten, dan zijn het verlost zijn van alle mogelijke problemen die paar honderd euro wel waard.

Als je keukenwinkel echt heel veel hoger zit dan de webprijzen, dan betwijfel ik of je bij de juiste keukenwinkel bent geweest.

maxx
Berichten: 1701
Lid geworden op: 03 sep 2005 12:50

Re: is dit echt zo bijzonder (duur)?

Ongelezen bericht door maxx »

Beste Marlein,

Jou wensen zijn niet buitensporig. Je zult de oplossingen alleen niet vinden in een standaard-assortiment. Hier wordt een beroep gedaan op de flexibiliteit van de keukenleverancier en de kundigheid van de keukenadviseur. Als 1 van de 2 tekort schiet dan zal de verkoper vaak proberen om je iets "normaals" te verkopen.

Vooral de hoge kast met vaatwasser, koffiemachine en hogedrukstomer zal aandacht nodig hebben. Zorg voor voldoende ruimte achter deze kast zodat alle leidingen normaal kunnen worden aangelegd. Ik zou de hoge kastenwand 50mm laten verdiepen, dat gaat een hoop ellende schelen met montage.

De wensen mbt de rvs werkbladen zijn voor een beetje RVS-specialist geen enkel probleem.

Je zult de geplaveide woonboulevard-paden moeten verlaten en jezelf een weg moeten hakken door de dichtbegroeide jungle van de keukenwereld om je wensen te laten vervullen..... nee hoor, er zijn genoeg kleinere specialisten in keukenland die jouw wensen tegen normale prijzen in vervulling kunnen laten gaan.

Vraag rond bij kennissen en vrienden. Bezoek wat winkels, met jouw duidelijke wensen kunnen ze snel antwoord geven of het realiseerbaar is.

MVG

Marlein
Berichten: 47
Lid geworden op: 12 dec 2007 12:40

Re: is dit echt zo bijzonder (duur)?

Ongelezen bericht door Marlein »

Pffff wat een constructieve opmerking. Gelukkig is mijn IQ dermate hoog dat ik daardoor een ruim budget voor de keuken heb.

Dank Maxx voor de vaatwas tip. Ruimte erachter is er niet (badkamer) en kast kan ook niet naa rvoren geplaatst worden. In het kastje naast de vaatwasser daar komt een prullenbak (groot) en verder loze ruimte. In mijn opinie een prima plek voor de leidingen. Daar hadden 2 keukenzaken grote moeite mee.
Ik ben ietwat gerustgesteld door jouw antwoord.
Als je zo'n winkel uitkomt, ben je zo confuus, ik kan me voorstellen dat veel mensen overdonderd zijn en denken, laat ik maar tekenen.
Klopt inderdaad dat in 1 zaak de verkoper geirriteerd raakte, dat ik zo ontzettend ingelezen was. Bovendien ben ik ook nog redelijk technisch en handig. Dat was alleen nog maar een orienterend gesprek, wat uiteraard geen vervolg heeft gekregen.

Aan apparatuur kom ik inderdaad op ca 11.000 uit. Voor aanrechtbladen heb ik een offerte aangevraagd, dat kan nog wel tegenvallen, maar inlassen is inmiddels wel een eis geworden. Wat me opvalt is dat het inlassen van een spoelbak vele malen goedkoper is dan het inlassen van een kookplaat. Afwachten maar wat de offerte ons gaat brengen.

Ik ben er steeds meer voor om het door een meubelmaker te laten doen, met de regie en inkoop in eigen handen.
Verbouwing van ons huis hebben we ook zo gedaan, maar dat was nou eigenlijk waar we niet heel erg veel meer zin in hebben. Mijn idee was gewoon keuken eruit en keuken erin.

Maandag heb ik afspraak met een kleine zaak. 'k Ben benieuwd wat zij te bieden hebben.

maxx
Berichten: 1701
Lid geworden op: 03 sep 2005 12:50

Re: is dit echt zo bijzonder (duur)?

Ongelezen bericht door maxx »

Ik maak me geen zorgen over de vaatwasser. De stoomoven heeft echt aandacht nodig. Als de slangen niet goed de ruimte hebben kan dat nare gevolgen hebben voor het apparaat. Je zult echt meer ruimte moeten maken achter de kast.

Als dit niet gaat zou ik toch ook andere opties bekijken. Hoe wil je anders de wateraan- en afvoer van de stomer aansluiten als er geen ruimte achter de vaatwasser is? Dit apparaat staat namelijk met zijn achterkant tegen de muur gesteld bij een keuken van standaarddiepte. De 50mm is geen optie maar in dit geval een must.

Meubelmaker weet dat soort dingen ook niet. Je kunt beter een ervaren keukenzaak met goede monteurs zoeken.

Een gewaarschuwd mens telt voor 2..... :wink:

MVG

MAXIEM

Re: is dit echt zo bijzonder (duur)?

Ongelezen bericht door MAXIEM »

@@@

Ongevraagd advies:

Keuken kopen:

De beste manier om erachter te komen wie in deze branche te vertrouwen is, is informeren bij buren, kennissen, vrienden en familie. Mond tot mond reklame is nu eenmaal de beste reklame die er is. En als je mensen met een nieuwe keuken gevonden hebt kun je daar ook meteen kijken hoe die er uit ziet en ook praten over de kwaliteit en over de installatie van de keuken.

De meest grove fout die je kunt maken is, na een fraai en glad verkoopgesprek de offerte meteen op dezelfde dag tekenen. In negen van de tien gevallen teken je dan in feite een koopovereenkomst die uitsluitend tegen hoge annuleringskosten (vaak meer dan 30%) kan teniet worden gedaan. Dus: absoluut niets tekenen maar altijd mondeling een bedenktijd van minimaal 7 dagen aanhouden. Als de verkoper zegt dat hij een handtekening nodig heeft om zijn of haar werktijd te verantwoorden voor zijn baas, dan moet je zo snel als mogelijk het pand verlaten, want zo iemand moet je nooit vertrouwen.
De volgende valkuil is dat je tegen het kopen van een keuken opziet en maar één zaak bezoekt. Het is heel belangrijk dat je er veel tijd voor uittrekt en gaat shoppen, dus meerdere zaken langs gaat. Daarbij is het belangrijk dat je niet je naam en adres en telefoonnummer geeft. Die heeft de verkoper helemaal nog niet nodig om een offerte te maken en je voorkomt ermee dat hij of zij in de computer gaat kijken of je al ergens anders een offerte gevraagd hebt.
De derde fout die je kunt maken is, dat je verblind wordt door de hoge kortingen. Elke zaak die openlijk adverteert met kortingen van 30 tot 50% moet je mijden als de pest. Bovendien zegt de verkoper in zo'n zaak meestal dat die korting heel speciaal is en alleen die dag geldt. Als je dat hoort moet er onmiddellijk een lampje bij je gaan branden en heeft onderhandelen verder geen zin meer omdat je bij zo'n zaak met zo'n uitpraak zeker niet moet kopen.
De volgende valkuil die ik noem is, uiteindelijk accoord gaan met een offerte die onduidelijkheden bevat. Na het zetten van je handtekening kunnen juist die onduidelijkheden grote problemen geven.

Maak vóór het ondertekenen van de overeenkomst een schriftelijke afspraak over de betaling. Bij een goede keukenzaak kun je meestal afspreken dat 30% van de koopsom vooraf betaald wordt (het wettelijk maximum is 50%), gevolgd door 60% van de koopsom bij oplevering en 10% na de levering en installatie. Zo hou je wat geld achter de hand als alles nog niet goed afgewerkt is bij de eerste oplevering. Het allermooiste is dat je niets vooruit betaald. Van zo’n zaak weet je zeker dat die niet op korte termijn failliet gaat.
Spreek ook af dat de maten die jij als klant hebt meegenomen indicatief zijn. Sta er op dat iemand van de keukenzaak zelf persoonlijk de zaak bij je thuis komt opmeten. Zo voorkom je dat later gezegd kan worden dat jij een meetfout hebt gemaakt.

Bovenstaande wil niet zeggen dat, als je een goed gevoel hebt bij de gang van zaken in de showroom, je niet kunt onderhandelen over de prijs. Ook in een goede keukenzaak is daar altijd ruimte voor. Maar denk dan niet in termen van 40 tot 50%, maar meer aan 5 tot hooguit 10%.

Deze tekst is tot stand gekomen in samenwerking met de KASSA-expert Hutch.

Zie ook: http://www.consuwijzer.nl/content.jsp?objectid=7066

Sinds 15 oktober 2008 is er nieuwe wetgeving voor het bedrijfsleven van kracht. Die wetgeving heet de Wet op Oneerlijke HandelsPraktijken (de WOHP). Daarin staat bijvoorbeeld heel duidelijk dat een verkoper (ook als het colportage betreft) geen misleidende informatie mag geven en ook het niet vermelden van relevante informatie over het produkt of de dienst en het toepassen van agressieve verkooptechnieken zijn strafbaar.

Wet 1.1. Oneerlijke Handelspraktijken (de wet OHP)

http://www.consuwijzer.nl/Uitgelicht/We ... praktijken

http://www.jurofoon.nl/nieuws/weblog.asp?id=3613

http://www.jurofoon.nl/zoeken.asp?q=one ... praktijken

http://www.consumentenautoriteit.nl/dsr ... 1&type=pdf

Maxiem.

Marlein
Berichten: 47
Lid geworden op: 12 dec 2007 12:40

Re: is dit echt zo bijzonder (duur)?

Ongelezen bericht door Marlein »

Ok, MAxx, I got the point. Is het dus zo dat kasten waar een stoomoven inzit, verder van de muur staan? In principe is het zo dat de muur waar de overkasten tegenaan komen te staan een holle muur is, waar alle aansluitingen doorheen lopen. Verder uit de muur kunnen we de groep daar niet zetten, omdat de kasten dan uitsteken tov een doorgebroken muur, die op 60cm steekt.
We vinden wel een oplossing.
Ik ga komende weken eerst nog wat kleine keukenzaken bezoeken en daarna beraden we ons op een ander soort traject.

*.*
Berichten: 169
Lid geworden op: 11 sep 2007 14:18

Re: is dit echt zo bijzonder (duur)?

Ongelezen bericht door *.* »

een kast met een stoomoven hoeft niet extra van de muur af te staan.
Een hoge druk stoomoven van bijvoorbeeld Miele heeft een vaste wateraansluiting en afvoer en die moet je wel achter de de kast plaatsen (bereikbaar houden) als je geen ruimte hebt in de kast ernaast.

Gesloten