LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] atag blauwe engel

Goede of slechte ervaringen met aannemers, installateurs en/of glazenwassers? Geef hier jouw mening.
Anastasia
Berichten: 474
Lid geworden op: 20 jan 2007 15:51

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door Anastasia »

Vele CV ketels worden door iedereen verkocht!

Maar voor elk merk, de juiste vakman, en als je officieel dealer bent heb je speciale cursussen, en zul je daar vaak extra garantie krijgen, en voordelig onderhoud, ze weten eerder problemen, en hebben alle onderdelen in voorraad!

Dus kijk online waar Uw Atag dealer zit, en koop daar, helaas zijn vele gestopt wegens de voordelige en reparatie gevoelige project ketel, ze waren bijna failliet, en dat merk je dus nu helaas!

Als U geen voordelige Atag Perfect II maar een echte Blauwe of zo koopt, heeft U tenminste die meerprijs snel terug verdient, en online ziet U dat als U ook daar het onderhoud voordelig laat uitvoeren de garantie van 5 naar 10 jaar gaat!

Dus meer service en garantie, en goed opgeleide monteurs!

Dit geld dus ook voor de andere merken!

chef500
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 jan 2007 18:05

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door chef500 »

Geen storingen aan de ketel zelf, wel om de zoveel tijd een nieuw overdrukventiel geplaatst en een modificatie op de condenswater afvoer. THATS ALL.
Ik heb ook een condenswater probleem. Wat is de modificatie geweest? Nooit genoemd door mijn onderhoudsmonteur.
:?:
Jef

technichien
Berichten: 4
Lid geworden op: 27 jan 2007 08:19

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door technichien »

Ander type syphon. :)

chef500
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 jan 2007 18:05

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door chef500 »

Dank, dan heb ik misschien zelf de modificatie al gedaan :o , want de syphon heb ik enige tijd (wegens lekkage) al vervangen. Helaas heb ik nog wel steeds last van condenswater, dat terugloopt (vanuit de luchtaanvoerpijp? in de luchtdichte bak), dus deze modificatie lost mijn probleem niet op.... :(

Anastasia
Berichten: 474
Lid geworden op: 20 jan 2007 15:51

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door Anastasia »

De Atag Perfect II in onze vorige woning was erg slecht, maar.....
Feenstra heeft geen dealerschap met geen enkel merk, en die schoonmakers die elk jaar komen maken meer kapot dan ze goed doen!

Helaas was de 5 jr voorbij, en niet tijdig onderhoud, dus onze eigen schuld, het is een zeer goedkope project ketel, en om nu te zeggen dat Atag slecht is gaat ons te ver, elk merk moet je bij de officiele dealer kopen en laten onderhouden, anders ben je verkeerd bezig!

Dealers zouden overstappen en stoppen met Atag als ze werkelijk zo slecht waren, want ook hun zaak is belangrijk, en kijk eens hoe lang sommige al dealer zijn!

Als je geen tips en ondersteuning krijg kun je wel iets repareren, maar je hebt langer werk en vind de storingen minder snel, en dan krijgt het merk vaak de schuld!

Als ik zelf iets voor het eerst doe probeer ik ook maar wat, en word het ook een knoeiboel, en vaak zelf gemaakte fouten op dit merk afschuiven want die ketel zegt toch niets terug!

Wees eerlijk, en dat ik niet tevreden was, eigen schuld, Feenstra is van NUON en die zijn hier helaas ook bekend, goede vakmensen maar net geen dealer van geen enkel merk, en dat merk je!

mekkie
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 feb 2007 14:14

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door mekkie »

In 2001 kochten wij bij een officiele atag dealer een enigma.
Toen begon de ellende, pomp kapot een paar maanden later
in de zomer gaat de kachel opeens aan in huis werd het geloof ik wel
35 graden; oorzaak: defecte driewegklep, daarna weer allerlei storingen
zoals een op hol geslagen waterdruksensor en elke keer weer een monteur die je moet betalen (onderdelen niet, dit was garantie).
Het ging even goed, toen begon hij te lekken; oorzaak: warmtewisselaar kapot. Gezellig, weer een monteur! Toen begon het warme water te verlopen ik bedoel: het water werd net niet steenkoud en een paar seconden later weer bloedheet heel irritant, gevolg: opnieuw een monteur.
Ik weet niet wat hij allemaal heeft gedaan maar hij heeft zelfs Atag nog gebeld want hij kwam er ook niet helemaal uit. Met dat warm water is het voor 90% goeggekomen, maar twee weken na het bezoek van de monteur slaat opeens om half vijf 's ochtends de kachel aan en begint onwijs te piepen. Wij gauw de kachel uitgezet en weg was de keiharde piep; m'n man gaat vervolgens douchen en zegt nog tegen mij: bel straks maar weer eens een monteur. Mijn man kreeg tijdens het douchen opeens nog alleen maar koud water. Hij ging maar even op zolder kijken, maar toen was het al te laat. De ketel stond al in de fik. Gevolg: gedeelte van de zolder en het dak afgebrand. Hoe kan dat nou!?! Altijd in onderhoud en dan dit! :?: :cry:

CosmoReizen
Berichten: 49
Lid geworden op: 01 mar 2004 19:54

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door CosmoReizen »

Wij hebben op aanraden van het installatiebedrijf en naar aanleiding van de test van de consumentenbond (lidmaatschap ondertussen beeindigd) in 2001 een Atag Blauwe Engel 2 aangeschaft. In het begin VEEL problemen, geen ontsteking, overdrukvat vervangen binnen een jaar, veel resetten, ontsteking vervangen - dit allemaaal onder garantie. In 2004 ging de pomp kapot, deze werd GRATIS vervangen omdat er slechte pompen in deze serie waren gemonteerd, maar wel moest ik de voorrijkosten betalen, alsof ik er iets aan kan doen dat Atag rotzooi verkoopt. Nu bleek van de week dat de warmtewisselaar lekt, die moet vervangen worden - iets wat vaak voorkwam bij dit type CV ketel volgens de monteur. Ondertussen heeft onze installateur contact opgenomen met Atag, de onderdelen zullen GRATIS worden uitgewisseld omdat het bij Atag bekend is dat deze ronduit van slechte kwaliteit zijn, maar wel moeten wij opdraaien voor de voorrij- en montagekosten en DAAR BEN IK HET NIET MEE EENS !!! Atag heeft een slecht product geleverd wat ze zelf toegeven, zorg er dan ook voor dat het goed komt zonder de consument daar de dupe van te laten worden, als Atag niet over de brug komt denk ik erover om ze voor de rechter te slepen.

cv-specialist
Berichten: 12
Lid geworden op: 22 feb 2007 18:34

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door cv-specialist »

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Geachte Cosmoreizen,

Hier één tip van een Atag gek, neem een andere installateur je huidige houdt je voor de gek, zal je uitleggen waarom.
Je mag van me aannemen dat er in 2001 géén betere cv ketel op de markt was als diegene die U heeft.
Het probleem dat Atag heeft gehad met de pomp is géén probleem van Atag maar van Wilo. Het was niet de pomp zelf die kapot ging maar de print van de pomp, het was daarom nooit nodig om de pomp te vervangen, alleen de zgn pompmodule volstond. Het andere probleem dat veelvuldig wordt aangehaald is het rookgaszijdig lekken van de wisselaar, hier zat inderdaad een kitfout in en met name rechtsboven en links onder. Bij een jaarlijks onderhoud moet uw servicemonteur dit zijn opgevallen en had dit aan U moeten melden. Als het installatiebedrijf waar U de ketel destijds heeft gekocht een officiele Atagdealer is zal deze zelf de wisselaar vervangen op kosten van de fabrikant, als wordt aangegeven door de installateur dat hij dit niet kan, dan bent U flink in het ootje genomen door uw installateur en zijn de monteurs aldaar niet vakbekwaam. Vraag bij een onderhoudsbeurt eens naar de statische en dynamische gasdruk van uw toestel en vraag naar de print waarop de co2, ppm, co waarde's staan, kan hij dit niet overleggen raadpleeg dan een andere installateur, kijk hiervoor op de site van Atag http://www.atagverwarming.nl
Met vriendelijke groet, een echte Atag specialist uit het zuiden van het land.

roberto1977
Berichten: 85
Lid geworden op: 05 jul 2005 16:39

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door roberto1977 »

beste cv specialist mag ik je er aan herrineren dat , als je geen select dealer bent de uren niet betaald krijgt van atag.
ik kan me voorstellen dat bedrijfen dit niet uit eigen zak willen betalen

cv-specialist
Berichten: 12
Lid geworden op: 22 feb 2007 18:34

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door cv-specialist »

Roberto,
Een beetje Atag dealer kan dan ook gewoon contact opnemen met de service-afdeling van Atag. Deze zal dan in overleg met de klant een afspraak maken voor de nodige reparatie, het is dus niet perse nodig om selectdealer te zijn maar voor de klant is het wel vertrouwder dat ze altijd het zelfde gezicht zien, maar U hebt wel gelijk.
Met vriendelijke groet

Wiljo
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 apr 2007 11:41

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door Wiljo »

Wij hebben destijds gekozen voor de Blauwe Engel II omdat hij de grootste capaciteit had. In gebruik genomen in 2000, daarna regelmatig storing, lekke warmtewisselaar, drukvat, driewegklep, klepmotor, pomp en weer is hij niet goed. Thermostaat (Brain II) vraagt 19 ketel geeft 20 of 22 graden. Soms ook s'-nachts, wanneer 15 graden gevraagd word.Ik vind dat ATAG dit op moet lossen desnoods de ketel moet vervangen, maar in ieder geval moet reageren. De ketel wordt door de dealer ondehouden.

miraltje
Berichten: 155
Lid geworden op: 26 okt 2003 16:09

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door miraltje »

beste cv specialist.

Je mag van me aannemen dat er in 2001 géén betere cv ketel op de markt was als diegene die U heeft.

waarom zijn bij alle toestelen keer op keer de zelfde problemen, als je pretendeert de beste te zijn dan mag niet zomaar de warmtewisselaar gaan lekken zeker nier bij duurste ketel op de markt.

Het probleem dat Atag heeft gehad met de pomp is géén probleem van Atag maar van Wilo. Het was niet de pomp zelf die kapot ging maar de print van de pomp, het was daarom nooit nodig om de pomp te vervangen.

het is wel een probleem van atag.

wilo heeft de pomp(regeling) gemaakt naar specificaties van atag, toen was bij atag al bekent dat dit problemen kon geven.


dealleen de zgn pompmodule volstond.

mooie oplossing, je had een modulerende pomp en er werd een aan/uit pomp van gemaakt.
klanten die nadien klachten hadden ivm stromingsgeruis kregen alsnog onder garantie een nieuwe pomp als dit binnen de 5 jaar atagselect dealer garantie periode was.

goed stromingsgeruis is een gebrek aan een bestaande installatie, maar door de modulerende pomp had je er geen "hoorbaar" last van


Het andere probleem dat veelvuldig wordt aangehaald is het rookgaszijdig lekken van de wisselaar, hier zat inderdaad een kitfout in en met name rechtsboven en links onder. Bij een jaarlijks onderhoud moet uw servicemonteur dit zijn opgevallen en had dit aan U moeten melden. Als het installatiebedrijf waar U de ketel destijds heeft gekocht een officiele Atagdealer is zal deze zelf de wisselaar vervangen op kosten van de fabrikant, als wordt aangegeven door de installateur dat hij dit niet kan, dan bent U flink in het ootje genomen door uw installateur en zijn de monteurs aldaar niet vakbekwaam.

ik ga niet het probleem van de fabrikant oplossen, terwijl werkzaamheden van andere klanten dan moeten blijven liggen.

als het niet druk is, dan kan een wisselaarvervanging worden ingeplant.

bovendien zoals je weet is goed personeel schaars en die zet ik eerlijk gezegt liever in op een eigen klus dan op een garantieklus van atag omdat hun ketel de beste zou zijn.


Vraag bij een onderhoudsbeurt eens naar de statische en dynamische gasdruk van uw toestel en vraag naar de print waarop de co2, ppm, co waarde's staan, kan hij dit niet overleggen raadpleeg dan een andere installateur, kijk hiervoor op de site van Atag http://www.atagverwarming.nl
Met vriendelijke groet, een echte Atag specialist uit het zuiden van het land.

hier heb je wel een punt, de meesten doen maar wat, feit blijft echer wel dat atag zowel de klant als installateur lange tijd in de kou heeft laten staan.


een teleurgestelde atagspecialist/dealer


[/b]

technichien
Berichten: 4
Lid geworden op: 27 jan 2007 08:19

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door technichien »

:lol: Zeeer tevreden met Atag Blauwe engell, met brain regeling. Nu na 10 jaar nieuwe warmte wisselaar, garantie alleen montage / voorrijkosten(€170,--). Verder alleen 2 overdrukventielen, 1 syphonwijziging en een ontsteekstift. Altijd ZELF ketel in de gaten gehouden. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken ,dat gezien de voorgaande berichten er teveel niet ter zake kundige "monteurs"deze qua consept innovatieve constructie niet de juiste behandeling kunnen geven. :twisted:

roberto1977
Berichten: 85
Lid geworden op: 05 jul 2005 16:39

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door roberto1977 »

de ketel word gewoon bekeken over een aantal ketels, en niet individueel, en daar over gezien de onderdelen wat kapot gaat zou nog niet mogen betreft de leeftijd van de ketel waardoor de prijs/kwaliteit verhouding niet reeel is

D1RK
Berichten: 2868
Lid geworden op: 10 mar 2007 07:51

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door D1RK »

De ketels van Atag tussen 1999 en 2005 zijn minder als de oudere, en ook zijn er wel erg veel Dealers verdwenen, ze hebben een ander merk, en dat doen ze niet zomaar.

Als de officiele dealers stoppen, en Warmteservice adviseerde een ander merk, omdat deze minder storingen geeft, en ze hebben genoeg ervaring gezien het aantal bestelde onderdelen en welke, en bovenstaande verhalen waren daar dus ook bekend.

Atag WAS een goed merk, maar is mede door de financiele problemen iets teveel gaan bezuinigen, voor mij hoeft het niet meer, Remeha en Vaillant zijn beter, ook Radson~ nu als Bosch te koop... is beter geworden, en oude merken verdwijnen, nieuwe komen, dat is normaal helaas.

jeromeke
Berichten: 2
Lid geworden op: 04 mei 2007 20:40

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door jeromeke »

Hallo daar,

Bij ons geeft op de termostaatkastje steeds aan dat het toestel niet op temperatuur komt.

Op de ketel zelf staat "good"

weet iemand wat er niet goed is en hoe ik dit evt kan verhelpen

bvd Jeromeke

monitor
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 mei 2007 12:23

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door monitor »

Dit kan worden veroorzaakt door een instelling in de thermostaat.

Kijk eens ff waar je stooklijn op staat deze zal normaal ergens rond de 1,75 staan met adaptief op uit en ik denk dat deze nu uit staat!

jeromeke
Berichten: 2
Lid geworden op: 04 mei 2007 20:40

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door jeromeke »

beste monitor,

bedankt voor je reactie!!!

Kun je mijn vertellen hoe ik dit kan controleren evt aanpassen?

Ik ben namelijk geen loodgieter maar probeer altijd wel zelf eerst de oplossing te zoeken.

Of denk je dat er echt een specialist aan te pas moet komen?

Ben zelf redelijk technisch.

Hoor graag wat van je

bvd
Jeromeke

chris27
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 sep 2007 10:56

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door chris27 »

Geplaatst op 30 Apr 2007 20:21 door technichien

Zeeer tevreden met Atag Blauwe engell, met brain regeling. Nu na 10 jaar nieuwe warmte wisselaar, garantie alleen montage / voorrijkosten(€170,--). Verder alleen 2 overdrukventielen, 1 syphonwijziging en een ontsteekstift. Altijd ZELF ketel in de gaten gehouden.


Ik heb ook 10 jaar een BEII. Zeer tevreden, alleen één keer een nieuwe ontsteekstift en ook altijd ZELF de ketel in de gaten gehouden. Net gisteren toch een onderhoudsbeurt laten geven, omdat ik toch ook wel de afstellingen wilde laten controleren. Wat is er gebeurd?
- branderbedafdichting (moet ééns in de vijf jaar is me verteld) lekte heel klein beetje trouwens, dus geen overbodige luxe;
- pakking onder
- sifonpijp (stukje afgebroken)
- binnenwerk driewegklep
- instellingen gecontroleerd en nagenoeg niet gewijzigd. CO2 en alles was nog
perfect.
- hier en daar wat kitwerk in de naden van de warmtewisselaar(preventief)
- schoonmaken diverse dingen
- en vast nog wel iets kleins wat ik gemist heb

Nou. Ik ga niet zeuren over de sifonpijp die is gebroken. De rest lijkt me regulier onderhoud en ik ben dus nog steeds erg tevreden. Nog wel even de rekening afwachten 8)

@ technicien: mijn ouders hebben dezelfde ketel (van dezelfde leeftijd) als ik en zijn net als ik erg tevreden (ja, hoe is het mogelijk als je deze verhalen hier leest). Ik heb daar gisteren even gekeken naar de ketel (ik weet nu waar ik op moet letten ;-)) en zie langs de warmtewisselaar allerlei sporen. Als die warmtewisselaar zou moeten worden vervangen, wat is dan de procedure? De installateur aan het werk zetten voor de garantie? Je hoeft niet aan te kunnen tonen dat het toestel regulier onderhoud heeft gehad? 170 Euro voor het vervangen van de wisselaar is de moeite nog waard lijkt me zo.

monteurtje
Berichten: 106
Lid geworden op: 15 jul 2005 09:34

Re: atag blauwe engel

Ongelezen bericht door monteurtje »

hangt er vanaf door wie je het laat doen,er zijn bedrijven waar je dus alleen voorrijkosten en arbeidsloon betaald maar ook waar bij je een onderhouds contract van minimaal een jaar moet afsluiten.En het is niet alleen de wisselaar die vervangen moet worden maar meestal ook de brander en ontluchter en een condensbak pakking en misschien nog wat onderdeeltjes en de warmte wisselaar is vaak een coulance regeling die dan ongeveer 35 euro kost

Gesloten