[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • ATAG COMBI
Pagina 1 van 2

ATAG COMBI

Geplaatst: 18 mei 2005 18:47
door VAN DE VEN
We hebben vanaf de installatie van onze nieuwe ketel problemen met onze verwarming.Het probleem is ,dat hij aanspringt op 4 (brander aktief op WW) nadat we koud water gebruikt hebben. b.v. voor toilet of wasmachine.Daarna wordt de verwarmingsbuis vanaf de ketel heet!
Volgens onze installateur komt dit doordat de aanvoerleiding naar de ketel te dun is We moeten volgens hem gaan breken en een nieuwe dikkere leiding naar boven brengen.We hebben er weinig vertrouwen in dat dit de oplossing is ,omdat de monteur telkens met een andere oorzaak komt .Wie kan ons helpen!!!!
[/i][/quote]

Re: ATAG COMBI

Geplaatst: 18 mei 2005 19:28
door Gast
staat de pomp misschien contineu,zo jah,dan uitzetten

Re: ATAG COMBI

Geplaatst: 18 mei 2005 19:54
door Gast
Het blijkt uit je verhaal dat je toch warmwater afneemt,want je buis van het warmwater wordt warm.

Dus er zit ergens een connectie tussen de warme en de koude leiding
dit kan gebeuren via een douche of badmengkraan(thermostatish)

hierin zitten terug slag-kleppen waarvan er een niet werkt--
Niks laten verzwaren-- klets verhaal

dus uit laten zoeken waar deze menging plaatsvind..

Succes -- anders hoor ik het-- 8)

Re: ATAG COMBI

Geplaatst: 18 mei 2005 19:57
door r.jellema
Goedendag,

ik kan u denk ik wel vertellen wat misschien de oplossing is!
Heeft u thermostaat kranen op de douche of boven het bad ?Zoja dan is dit het probleem, er zijn kranen waarin keerklepjes zijn gemonteerd die soms niet goed afsluiten.Kom meestal door een klein steentje of iets .
Wat gebeurd er nou :

Doordat bijv het keerklepje aan de warme kant niet goed afsluit zal deze dus bij een koude tap warmwater in het koudwatercircuit doen komen.Dit zou nog niet zo erg zijn maar met de huidige cv-ketels waarin allemaal sensoren zijn gemonteerd zal dus binnen een 2 a 3 sec worden waargenomen dat er warmwater wordt getapt.Ook al is eigelijk niet het geval.
Advies zet er maar eens gewone kranen op dan zul je zien dat het probleem is opgelost.
Weet wel wat ik bedoel met de thermostaatkranen , Dit zijn kranen die men veel gebruikt bij een douche omdat de temperatuur is in te stellen zodat bijv kinderen zich niet kunnen verbranden.
Ik hoop dat ik u heb kunnen helpen, groetjes.

R.Jellema r.jellema@xs4all.nl

Re: ATAG COMBI

Geplaatst: 18 mei 2005 20:31
door van de ven
De pomp staat niet op contineu en de warmwaterleiding wordt niet warm maar de leiding van de verwarming.Hoe raar dit ook klinkt.

Re: ATAG COMBI

Geplaatst: 18 mei 2005 20:45
door Gast
Hoi r.jellema
Ik kan me wel een beetje vinden in jou tip ,omdat wij ook denken aan een de gevoeligheid van de sensors,maar waarom gaat de ketel branden op 4 en wordt de warmte in de verwarming gepompt nadat het wasmachine gestopt is met water vragen.Groetjes

Re: ATAG COMBI

Geplaatst: 18 mei 2005 20:53
door r.jellema
Elke combi-ketel zal na boilervraag zijn restwarmte in de cv pompen.Dit heeft te maken dat de driewegklep wwer terugkomt in zijn nulstand.
Dus de warmte die in de wiselaar zit zal nadat de boiler op temperatuur is in de cv leidingen worden gepompt.
Dat verklaart de rest van uw vraag , ik hoop dat u nu begrijpt waarom uw ketel zo reageert.
De ketel doet wat hij moet doen.

Re: ATAG COMBI

Geplaatst: 18 mei 2005 20:59
door Gast
super bedankt voor de reactie ,we gaan de mengkraan veranderen en hopen dat het probleem dan verholpen is,we hebben er wel vertrouwen in.

Re: ATAG COMBI

Geplaatst: 18 mei 2005 21:01
door Gast
Ketelfabrikant Atag heeft onveilige combi-ketels van het model Enigma E-SHR24/32T aangepast. Mensen die een onveilige ketel in bezit hebben, kunnen deze laten aanpassen.

Atag paste de ketels aan nadat uit onderzoek door de Consumentenbond was gebleken dat ze onveilig waren; de kap kon zonder gereedschap worden geopend, waardoor onderdelen die onder spanning staan per ongeluk aangeraakt konden worden. Nu is de kap alleen met gereedschap te openen.

Re: ATAG COMBI

Geplaatst: 18 mei 2005 21:09
door Gast
wij hebben een PF-SHR 24 T ,is dit dan een onveilige ketel en zoja ,waar moeten we dan zijn om hem aan te passen .Groetjes

Re: ATAG COMBI

Geplaatst: 18 mei 2005 21:47
door Gast
heb ie nog meer onzin verhalen,dat is iets wat al een paar jaar bekend was en reeks opgelost is.Dit is niks vergeleken met wat er met sommige andere toestelen kunnen gebeuren,en welke notabenen als best getest uit de consumentengids zijn gekomen,dus loop alstublieft niet zo een ophef te maken over een schroefje,wat al lang opgelost is!!

Re: ATAG COMBI

Geplaatst: 18 mei 2005 21:50
door Gast
Deze reaktie snap ik niet

Re: ATAG COMBI

Geplaatst: 19 mei 2005 01:07
door skyliner
die reactie gaat om het feit dat waarschijnlijk de kap met de vier klemmen er zo afgehaald kon worden, het lijkt erop dat een modificatie daaraan is opgelost door een schroef binnen in de ketel te zetten.

Iets anders is, als de ketel bijvoorbeeld op zolder hangt en de radiatoren aan de onderkant in de woonkamer warm worden zonder dat er warmtevraag is van de kamer thermostaat, dat de plunjer van de 3wegklep niet goed terugkomt, als de ketel dan gaat op warmen coor warm water perst hij een gedeelte van zijn warmte gelijktijdig over de retourleiding richting radiatoren, dat in combinatie met het verhaal van iemand hierboven over thermostaatkranen zou tevens kunnen verklaren dat de leidingen warm worden.

Re: ATAG COMBI

Geplaatst: 19 mei 2005 08:39
door Gast
De ketel springt ook "s nachts aan op 4(ww) als er totaal geen gebruik wordt gemaakt van water,en dan kan de radiator heel warm worden , soms meerdere keren per dag en nacht en Soms ook helemaal niet "s nachts

Re: ATAG COMBI

Geplaatst: 19 mei 2005 21:21
door skyliner
laat je drieweg klep nakijken.

en dat de ketel s`nachts aanspringt op 4 is de warmhoudstand van de ketel voor warmwater die het warmwater opwarmt tot 30 graden, als het goed is staat dat ook bij de gebruiksgegevens van het toestel.

Re: ATAG COMBI

Geplaatst: 19 mei 2005 23:37
door sjonge jonge
voed U uw wasautomaat toevallig met warm water ?
Is de cartridge driewegklep gecontroleerd ?
Wie heeft er bepaald dat Uw nieuwe ketel van het fabrikaat atag moest zijn ? :roll:

Re: ATAG COMBI

Geplaatst: 20 mei 2005 09:26
door Gast
bedankt skyliner voor je adviezen ,we laten het nakijken en we hopen dat onze problemen op te lossen zijn zonder dat we moeten gaan breken.
groeten

Re: ATAG COMBI

Geplaatst: 20 mei 2005 09:31
door Gast
Ons wasmachine is gewoon aangesloten op koudwaterleiding en de meeste tips gaan over de driewegklep en onze douchekraan dus laten we dat nakijken, gelukkig heeft niemand het over de aanvoerleidingen ,dus we hopen dat die er echt niets mee te maken hebben.

Re: ATAG COMBI

Geplaatst: 22 mei 2005 21:57
door monteur nico
wat belangrijk is zit op de ketel een brain of een gewone kamerthermostaat met de brain kan namelijk adaptief aanstaan wat betekent dat die zelflerend is dat geeft soms problemen verder thermostaatkranen nakijken of schoonmaken lekt die niet en in de ketel zit een driewegklep een kunstof grijs of zwart blok met een kant een zespolige connector deze motor is door het indrukken van het palletje op de lange kant er zo af te klikken indrukken en naar links draaien kijk of de spindel daarachter goed terug loopt als hij met een voorwerp word ingedrukt tevens pompknopje de onderste van de drie uitzetten dan moet het in principe goed zijn bij meer vragen mail naar hetnetserver@hotmail.com met vriendelijke groet monteur nico

Re: ATAG COMBI

Geplaatst: 23 mei 2005 08:50
door Gast
hai nico, we hebben een gewone kamerthermostaat en de cont.pomp staat niet aan, maar we hebben het probleem dat de ketel aanspringt zodra het wasmachine stopt met de watervraag en zo ook bij de wc,dus niet op het moment dat er koud water is gepakt maar daarma???Soms blijft hij branden op 4 en dan springt hij weer eens op 5-9-1-8-0 Als hij blijft branden gaat hij soms zo lang door ,dat de verwarmingsplaat op 1 slaapkamer warm wordt? groetjes