LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] firma Van Leeuwen in Wassenaar

Goede of slechte ervaringen met aannemers, installateurs en/of glazenwassers? Geef hier jouw mening.
Jolita
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 apr 2006 14:55

firma Van Leeuwen in Wassenaar

Ongelezen bericht door Jolita » 24 apr 2006 15:02

Wie heeft er ervaring met loodgietersbedrijf van Leeuwen in Wassenaar?
November vorig jaar kwam bij mij thuis een monteur voor het standaardonderhoud van de cv.
Tot mijn verbazing moest ik bij zijn vertrek 48 euro contact afrekenen, ik had mazzel dat ik het in mijn portemonnee had op dat moment.
Toen ik vroeg waarom kreeg ik te horen dat dit nieuw beleid was ivm wanbetalers. Toen ik vroeg om een kwitantie werd mij gezegd dat de bezoekbon de kwitantie was. Ik zou nog een officiele factuur krijgen via de post, maar die had ik hierbij al voldaan.
En nu, april 2006, krijg ik een aanmaning.

Ik bel met de firma van Leeuwen en mij wordt verteld dat het niet gebruikelijk is dat onderhoud contant wordt afgerekend. En er niets over een betaling bekend is. En er wordt gesuggereerd dat ik lieg. De betreffende monteur weet natuurlijk van niets meer.

Ik heb geen poot om op te staan, maar vind dit zo ontzettend oneerlijk.

oneerlijk
Berichten: 73
Lid geworden op: 25 apr 2006 21:58

Re: firma Van Leeuwen in Wassenaar

Ongelezen bericht door oneerlijk » 25 apr 2006 22:03

Als U een werkbon heeft dan heeft U toch ook een naam van de monteur, wat is de reactie van het bedrijf als U die noemt?
Het komt er eigenlijk op neer dat U genomen bent, monteur geld in de zak en U geen poot om op te staan.
Toch is het, jammer genoeg, steeds meer "nodig" om contant af te rekenen na gedane arbeid.
Te veel mensen maken misbruik van het feit dat een rekening achteraf zo gemakkelijk te omzeilen is.
En installateurs (en andere bedrijven, vaak kleine zelfstandigen) zijn dan genoodzaakt om contant geld te vragen.
Maarja, U schiet er nu weinig mee op, ik ben bang dat U weinig kans maakt als de installateur vasthoud aan de rekening.

Jolita
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 apr 2006 14:55

Re: firma Van Leeuwen in Wassenaar

Ongelezen bericht door Jolita » 26 apr 2006 10:35

Bedankt voor uw reaktie. Ik heb inderdaad een werkbon met daarop de naam van de monteur. Maar het installatiebedrijf laat mij weten dat de bewuste monteur ontkent dat ik cash betaald zou hebben. Hij zegt nergens van te weten.
Een maand na het bezoek, in januari van dit jaar, stuurde ik mijn huurbaas een brief over het onder houd aan het pand, waarin ik ook vermeld heb dat ik het opmerkelijk vond dat ik contant moest afrekenen. Dat was dus nog voordat ik deze week deze 'aanmaning kreeg'.
Ik heb gisteren het installatiebedrijf erop gewezen dat ik maanden geleden al bericht heb over deze contante afrekening aan mijn huurbaas, maar ze blijven voet bij stuk houden. Ik zou niet betaald hebben en ik werd een leugenaar genoemd.
Vooral dat laatste heeft mij erg getroffen, want ik heb eerlijkheid en vertrouwen hoog in het vaandel staan. Mijn huurbaas zou kunnen bevestigen dat ik nog nooit een betalingsachterd oid heb gehad.
Ik houd voet bij stuk en helaas heeft het bedrijf hiermee bereikt dat ik in de toekomst geen enkele betaling meer contact zal verrichten in dit soort situaties.
Enerzijds begrijp ik de situatie van het bedrijf, maar om voor leugenaar te worden uitgemaakt gaat voor mij toch buiten de perken van de gangbare normen.

Mike009
Berichten: 45
Lid geworden op: 19 sep 2006 20:02

Re: firma Van Leeuwen in Wassenaar

Ongelezen bericht door Mike009 » 19 jan 2007 20:31

Ik weet niet of het al opgelost is, maar ik zou het niet betalen als ik jou was. Wat er zou kunnen gebeuren is dat van Leeuwen naar een incassoburo gaat of deurwaarder. Een incassoburo kan niets en waarschijnlijk kan je hen al overtuigen van je onschuld. Mocht hij naar een deurwaarder gaan (wat meestal niet het geval is want dat kost hem zelf € 35,- en dat is de rekening niet waard) die kunnen eventueel wel naar de kantonrechter gaan om vonnis te halen om je te dwingen om te betalen, als je de rekening natuurlijk niet voldoet. Bij de kantonrechter zal je waarschijnlijk in je gelijk worden gesteld omdat dan ook de desbetreffende persoon die bij jou thuis is geweest zal moeten komen.

Aangezien ik zelf de incasso doe van een loodgietersbedrijf kan ik je mededelen dat ik echt niet naar een deurwaarder of incassoburo zal gaan voor zo een klein bedrag. Ook onze collega loodgieters doen dit niet.

Heel veel sterkte en moet zeggen dat ik mij schaam voor dit soort loodgietersbedrijven.

installateur
Berichten: 48
Lid geworden op: 20 mar 2006 00:25

Re: firma Van Leeuwen in Wassenaar

Ongelezen bericht door installateur » 01 feb 2007 22:28

Mike009, leuk je medelijden alléén schiet mevrouw er weinig mee op, en daar komt nog bij dat wij (ik ben ondernemer, ja ja installateur, met 85 man, nog voor 25 euro naar de deurwaarder gaan)

Maar nu ff to the point, met dit soort zieke zaken is naar mijn mening maar 1 manier om dit op te lossen, grote broer/zwager/man/vriend optrommelen (het liefst alle vier) en rond de klok van 16.15 op naar het installatiebedrijf.

Ik zeg nu niet dat jullie moeten gaan intimideren e.d. maar een harde persoonlijke confrontatie met de betreffende monteur, en zorg dat je stevig in je schoenen blijft staan, dan ten overstaan van de monteur samen met je man/vriend aangeven dat jullie beiden op de bewuste dag aanwezig waren en de betaling contant is gedaan en er geen kwintantie is gegeven, (al lang klant bij de betreffende installateur?, dan ben je toch ter goeder trouw dat er een rekening/kwitantie word nagestuurd, waarom betaal je anders?, wat had de monteur dan willen doen, z'n stofzuiger weer legen in je cv-ketel??)

Neem maar van mij aan dat face to face liegen niet iedereen gegeven is, hij gaat vast en zeker hard onderuit, en dat dan ten overstaan van zijn collega's/baas, wat een schoft! Helpt dit niet en komen er wederom verwensingen in de trant van leugenaars etc, dan direct mededelen dat je aangifte hiervan gaat doen bij de politie.


Nog een tip, v. Leeuwen is aangesloten bij Uneto-Vni, de branche vereniging, http://www.uneto-vni.nl voorlopig adviseer ik de poot stijf houden bezwaar maken en niet betalen, en doe dit bezwaar vooral schriftelijk. Gaat hij antwoorden laat hem dit dan schriftelijk doen en niet telefonisch U moet bewijs vergaren, let vooral op de toepasselijkheidsverklaring van de leverings voorwaarden (kunt u downloaden van de site zie url), die gelden niet voor u want die hebt u nooit gekregen (of staan ze op de achterzijde van de bon/aanmaning?, dan gelden ze wel, en kunt u ze tegen hun gebruiken want wat staat in artikel 7 lid2 "de installateur zal u een rekening sturen" van contante betaling is dus geen sprake en u bent dus opgelicht. Ik ben zeer benieuwd of u hier iets aan hebt, dus laat u mij weten wat u doet?

Gesloten