LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Dru ... > Openhaard...

Goede of slechte ervaringen met aannemers, installateurs en/of glazenwassers? Geef hier jouw mening.
Stefan Hoogland
Berichten: 3
Lid geworden op: 14 nov 2006 09:18

Re: Dru ... > Openhaard...

Ongelezen bericht door Stefan Hoogland »

Hallo,

Ook Kal-Fire kende dit probleem. Maar heeft dit erkend en hebben ondertussen alles vervangen. De DRU wist hier ook van maar hebben het probleem niet opgelost. Pas zodra het uit de hand liep gingen ze ingrijpen. Ondertussen zijn er al meer dan 6 gevallen bekend van ontplofde haarden van verschillende modellen.

De DRU zegt nog steeds dat het aan het verkeerd plaatsen van de blokken ligt, maar dat is vaak niet de oorzaak. De waakvlambrander in de haard is gewoon verkeerd geplaatst. Gewoonweg een ontwerpfout dat al langer bekend is. Er staan nog heel wat gevaarlijke situaties her en der in Nederland.

etie
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 nov 2006 21:59

Re: Dru ... > Openhaard...

Ongelezen bericht door etie »

Een wat late reactie op de voorgaande berichten. Ik was een van de gasten in de studio die vertelde over de ontplofte gashaard. Wij hebben wel degelijk onze haard laten plaatsen door een erkende installateur, te weten: een dru-installateur! De opmerking dat consumenten die gashaarden zelf installeren is pertinente onzin. (bijna) niemand doet dat. En zo probeert Dru de verantwoordelijkheid op anderen af te schuiven.
Iemand anders beweerde dat hij al jaren een metro heeft. Onmogelijk, de metro is pas een jaartje op de markt! En ze wisten al weken voordat mijn haard ontplofte dat het systeem niet deugde. We spreken dus over nalatigheid en dat rechtvaardigt een stevige ondervraging zoals de presentatrice terecht deed. Te meer omdat ze tegen ons beweerde dat ze van niets wisten.

Rolandroland

Re: Dru ... > Openhaard...

Ongelezen bericht door Rolandroland »

DRU kachels adverteerd maar druk op radio 2! Zeker om de schade door radar in te halen? Zorg eerst maar dat je zaken op orde zijn lijkt mij.

Chanmaster
Berichten: 2893
Lid geworden op: 25 jan 2006 08:05
Locatie: Almelo

Re: Dru ... > Openhaard...

Ongelezen bericht door Chanmaster »

Beste mensen.

Elke gaskachel kan een dergelijke explosie veroorzaken, niet alleen die van dru. Wanneer de ontsteking door welke oorzaak dan ook niet wil aanslaan en de gasknop wordt vastgehouden stroomt de ruimte in de kachel vol gas. Zodra er een juiste verhouding gas/zuurstof is verkregen en je krijgt juist op dat moment een ontbranding heb je de explosie en vliegen de ruitjes aan scherven door de woonkamer.
Dat kan dus bij elke gaskachel gebeuren. Zodra de waakvlam eenmaal brandt is het gevaar geweken en kan er als regel weinig gebeuren wat kwaad kan. De remedie tegen het gevaar is, laat de haard ieder jaar na kijken en schoonmaken.

Yvonne5
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 feb 2007 09:04

Re: Dru ... > Openhaard...

Ongelezen bericht door Yvonne5 »

Wij hebben eind 2005 door de firma Jinsfire een Dru haard Metro laten plaatsen. Doordat wij twijfels hadden bij de installatie hiervan hebben wij de firma Dru hier naar laten kijken alvorens het plafond en muren dicht gemaakt zouden worden. De firma Dru heeft gekeken en aangegeven dat het goed was en dat de aannemer de rest van de verbouwing kon afmaken. Hierna zou het n.l. niet meer mogelijk zijn iets aan de installatie te veranderen. Toen alles af was en de haard niet goed bleek te branden hebben wij diverse keren de firma Jinsfire op bezoek gehad. Hij kon het niet verhelpen en heeft de firma Dru gevraagd naar de haard te kijken.
De monteur van Dru constateerde dat de haard verkeerd was geinstalleerd en dat zij er niets aan konden doen. Ook hadden zij door de vele klachten over het werk van de firma Jinsfire de levering aan hem stop gezet. Wij moesten ons maar melden bij Jinsfire. Dit was niet meer mogelijk aangezien deze ondertussen failliet is gegaan.
Wij hebben toen Dru een brief geschreven dat zij ons de firma Jinsfire in 2005 hadden aanbevolen en dat zij bij de installatie zelf hadden geconstateerd dat het goed was. Dru trekt hier zijn handen vanaf. Zij hebben wel schriftelijk aangegeven dat zij hier inderdaad een fout in hebben gemaakt maar dat zij niets met de installatie te maken hebben.
De firma heeft ons ook nooit meer op de hoogte gesteld van het feit dat de haard eventueel zou kunne ontploffen. Maar goed, die kans is ook vrij klein aangezien de haard het toch niet goed doet en de kans dat hij aan staat heel klein is.
Reparatie van de haard is bijna niet mogelijk aangezien het plafond en muur open gebroken zou moeten worden. De afvoerbuis zou van het verkeerde type zijn. Deze wordt ook zo heet dat het gevaarlijk is de haard aan te zetten met de kans dat er brand ontstaat onder het plafond.
Vele euro's armer en zeer teleur gesteld in de houding van Dru.

Heeft iemand anders een soort gelijk iets meegemaakt en heeft toch een iets kunnen regelen met Dru ?

Alvast dank,
Yvonne

installateur
Berichten: 48
Lid geworden op: 20 mar 2006 00:25

Re: Dru ... > Openhaard...

Ongelezen bericht door installateur »

Beste Yvonne5, ik denk dat je een probleem hebt om dit opgelost te krijgen, een installateur die failliet is en een leverancier die niet aansprakelijk hiervoor is. Informeer eens of Jinsfire lid was van Uneto-Vni wellicht kunnen zij indeze nog wat betekenen. Ik hoop alléén wel dat jullie Jinsfire destijds schriftelijk in gebreke hebben gesteld anders zou alles wel heel moeilijk worden. En nogmaals DRU valt niets te verwijten, hooguit dat ze destijds niet goed hebben gekeken, hebt u daar overigens een bezoekrapport of iets dergelijks van? En dat de DRU u geen bericht heeft gedaan over het mankement aan de haard komt met aangrenzende waarschijnlijkheid zeer zeker door het feit dat Jinsfire verzuimd heeft de garantiekaart op te sturen. Wel even reeel blijven denken/doen.

Warmtestore.nl
Berichten: 2
Lid geworden op: 31 aug 2007 20:37

Re: Dru ... > Openhaard...

Ongelezen bericht door Warmtestore.nl »

Ik vind het jammer dat er nog steeds zoveel onduidelijkheid en vooral onzekerheid heerst omtrend dru gashaarden, daarom even een kort statement.. Dru is momenteel èèn van de marktleiders op gebied van sfeerverwarmin in Europa, Dru fabriceerd gashaarden van een zeer hoge kwaliteit, helaas is de dru metro door een tweetal explosiegevallen negatief in het nieuws gekomen, echter deze gevallen zijn onstaan door zeer onkundige plaatsing waarbij er blokken op de waarvlam gelegd zijn waardoor de vlam de hoofdbrander niet kon ontsteken. Deze situatie had in deze omstandigheid dus net zo goed bij een ander fabrikaat kunnen gebeuren, aangezien deze contructie bij meerdere fabrikaten voorkomt. Hoe dan ook bij dru is het voorgevallen en is hiermee negatief in beeld gekomen.. Ter gerust stelling, deze waakvlam constructie zat alleen op de metro, op alle andere dru haarden zal dit probleem nooit kunnen ontstaan. Ondertussen zijn alle dru metro's in Nederland aangepast zodat zelf de onhandigste prutser de haard niet meer kan laten exploderen (en hebben andere fabrikanten die met het zelfde systeem werken stiekem ook hun systeem aangepast), GEEN STRES MEER DUS en als u onzekerheid heeft gewoon uw toeleverancier bellen..

Met vriendelijke groet team warmtestore
Laatst gewijzigd door Warmtestore.nl op 03 sep 2007 20:20, 1 keer totaal gewijzigd.

gravedigger
Berichten: 3100
Lid geworden op: 11 jun 2005 20:47

Re: Dru ... > Openhaard...

Ongelezen bericht door gravedigger »

Een topickick om alleen een link te kunnen promoten is reclame en dus niet toegestaan!

installateur
Berichten: 48
Lid geworden op: 20 mar 2006 00:25

Re: Dru ... > Openhaard...

Ongelezen bericht door installateur »

Moven dus met die warmtestore!!!!


Site admin do youre job!!

Trouwens nog een lulantwoord ook, leverancier is FALLIET :twisted: voortaan eerst ff goed leze ene denk eraan geen reclame :wink:

Warmtestore.nl
Berichten: 2
Lid geworden op: 31 aug 2007 20:37

Re: Dru ... > Openhaard...

Ongelezen bericht door Warmtestore.nl »

Foei wat een aggresiviteit, ik probeer een beetje helderheid te scheppen maar wordt in dit forum niet op prijs gesteld begrijp ik, goed ik zal het laten staan voor de mensen die wel wat willen aannemen van vakmensen..Groet Warmtestore

Gesloten