LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Iemand ervaring met het leasen van een CV installatie

Goede of slechte ervaringen met aannemers, installateurs en/of glazenwassers? Geef hier jouw mening.
amies100
Berichten: 8
Lid geworden op: 14 dec 2005 11:11

Iemand ervaring met het leasen van een CV installatie

Ongelezen bericht door amies100 » 24 jan 2007 13:13

Hallo,

Wij zitten er aan te denken om een cv ketel te gaan leasen. Wie heeft er ervaring mee en kan ons een goede installateur aanraden in de regio zuid - oost brabant.

Groetjes

Keteldokter
Berichten: 20
Lid geworden op: 21 jan 2007 15:05

Re: Iemand ervaring met het leasen van een CV installatie

Ongelezen bericht door Keteldokter » 24 jan 2007 14:19

Als je een goede ketel koopt is het maar een eenmalige investering, bij huur/lease betaal je over de economische levensduur (15 jaar) de ketel ruim 4 maal!!
Tevens moet je bij verkoop van de woning de ketel afkopen of het huis zonder ketel verkopen.
Koop gewoon een goede ketel (nefit ecomline /Remeha quinta/Vaillant solide) en een onderhoudscontrakt bij de plaatselijke instalateur, meestal goede service en word de ketel ook echt goed nagekeken ipv ff een nieuwe stikker plakken zoals bij de meeste huurtoestellen gebeurd.

djenie
Berichten: 68
Lid geworden op: 03 mei 2006 23:19

Re: Iemand ervaring met het leasen van een CV installatie

Ongelezen bericht door djenie » 25 jan 2007 01:22

hallo,
ik wil een aanvulling doen op mijn voorganger, als je een plaatselijke cv-installateur inhuurt loop je het risico dat diegene het werk van degene die geplaatst heeft afkraakt of evt onvolkomenheden afschuift op de ander. Mijn advies: degene die plaatst gaat ook het onderhoud doen waardoor geen afschuifproblemen, diegene is bekend met jouw ketel en zijn evt kwalen. Ik doe het al jaren zo, bevalt prima en leasen lijkt mij erg duur. Bij sommige all-in onderhoudscontracten bouw je ook een spaarpot op zodat je bij vervanging van je oude ketel al een aanbetaling bijelkaar hebt gespaard, plus bij onderhoud en reparaties minimale kosten. succes ermee

installateur
Berichten: 48
Lid geworden op: 20 mar 2006 00:25

Re: Iemand ervaring met het leasen van een CV installatie

Ongelezen bericht door installateur » 31 jan 2007 22:12

oeh, keteldoktor, je hebt die titel zeker nier via een studie behaalt, wat een hoop onzin zeg. In het leasebedrag zitten ook de kosten voor jaarlijks onderhoud en alle storingen inclusief voorrijkosten, uurlonen en materialen. Neem daar gemiddeld 135, = euro per jaar voor, dat kost je bij kopen dan over 15 jaar ook zeker 2.025 euro. Je kunt natuurlijk geluk hebben en minder kosten hebben maar dit zijn wel landelijke gemiddelden. Bij de verkoop afkopen doet de koper voor je, of overnemen. Dat is gewoon onderhandelen, en dat hoeft je geen geld te kosten.

En djenie, wie heeft jouw voorgelicht "leasen lijkt mij erg duur" ???
enig idee hoeveel auto's er in nederland geleast worden ?, en hoeveel cv-ketels er middels een PL (persoonlijke lening) gekocht worden.

Amies, bel eens een GasNed installateur http://www.gasned.nl, die kan je fijntjes uitleggen hoe en wat, of vraag vrienden of bekenden bij je uit de buurt met welk bedrijf hun goede ervaringen hebben, dat is zuiverder dan de reacties wie je van mijn voorgangers krijgt. succes!![/url]

ecm
Berichten: 6
Lid geworden op: 21 feb 2007 12:43

Re: Iemand ervaring met het leasen van een CV installatie

Ongelezen bericht door ecm » 21 feb 2007 13:09

Het leasen van een cv ketel of luchtverwarmer is bij ons niet duurder als kopen. Als je het belastingvoordeel (woningverbetering) en 10 jaar All Inn onderhoud meerekend plus het feit dat je binnen 6 uur geholpen bent maakt ons concept zeer concurerend met andere partijen. Het gaat echt maar om een paar euro per maand wat je meer kwijt bent. Daarin tegen staat het gemak, de zekerheid en het feit dat je geen investering hoef te doen.Je kan je geld voor wellicht leukere dingen gebruiken. Een zo nodig nog belangrijker feit is dat wij onze installaties zelf financieren. Er zit dus geen externe geldverstrekker achter waar u aan vast zit als de installateur wegvalt of zijn afspraken niet nakomt.
Kijk maar eens op lekkerwarm.nl en laat je vrijblijvend voorlichten.
Laatst gewijzigd door ecm op 23 feb 2007 07:16, 1 keer totaal gewijzigd.

harmv
Berichten: 17
Lid geworden op: 22 feb 2007 18:05

Re: Iemand ervaring met het leasen van een CV installatie

Ongelezen bericht door harmv » 22 feb 2007 18:49

lease nooit een ketel je betaald hem 3 keer ...
kan je hem niet meteen betalan sluit een lening af van 900euro en koop een nieuwe ketel ...want mer hoeft dat ding niet te kosten . en de eerst twee jaar heb je fabrieks garantie . dus gaan rare contracten afsluiten ..

cv-specialist
Berichten: 12
Lid geworden op: 22 feb 2007 18:34

Re: Iemand ervaring met het leasen van een CV installatie

Ongelezen bericht door cv-specialist » 22 feb 2007 19:40

Lease nooit en ten immer een cv ketel, maar probeer een overeenkomst met je installateur te sluiten en wel om de volgende reden.
Je installateur heeft véél meer aan een tevreden klant met een all-in service contract dat gebasseerd is op een vast inkomen dan op een éénmalige inkomsten van de installatie van een cv ketel.
En het is niet zoals mijn eerder wordt gesuggereerd dat je de eerste 2 jaar fabrieksgarantie hebt zonder ook maar enige vorm van periodiek onderhoud aan je cv ketel, bovendien wordt er steeds meer door verzekeringsmaatschappijen ge-eist dat je periodiek onderhoud laat plegen inzake je brandverzekering.
Verder wordt er eerder vernoemd dat je voor een € 900,00 een cv ketel kunt laten installeren :?: voor deze prijs zijn maar enkele fabrikanten die een ketel aanbieden........ dit zijn over het algemeen ook de minder bij het publiek bekend ketels, waar bovendien véél installateurs hun neus voor ophalen.
Zo wordt nog dikwijls verwezen naar de slechte ketel van Atag en met name de SHR serie die onder het publiek bekend staat als de "blauwe engel 2", neem van mij aan dat dit een achterhaald feit is en één van de betere is, een vooraanstaande supermarktketen eist dat alleen deze ketel in hun filialen mag worden gemonteerd.
Gezegd moet worden dat het niet een van de goedkoopste is.
Wil je voor een redelijke prijs één zéér goede ketel met een behoorlijk warmwater vermogen zonder een boiler te laten installeren moet je je eens laten voorlichten over een "Benraad BR24/32C"type, dit is een mini Atag blauwe engel 2 die véél verder doorontwikkeld is en waar alle problemen uit zijn, inclusief het oude type warmtewisselaar.
Deze ketel mag niet meer dan € 2.200,00 geinstalleerd kosten incl. een rvs dakdoorvoer en een Benraad kamerthermostaat( TBR 10 ).
Vereist is natuurlijk wel dat er een periodiek onderhoud wordt gepleegd om storingen uit te sluiten, je doet er dan ook verstandig aan om een zogenaamd all-in service contract af te sluiten bij je installateur die bij de fabrikant is aangesloten, dit contract houdt in dat je voor een kleine € 100,00 per jaar alles afdekt en recht hebt op één jaarlijks onderhoudsbeurt volgens fabrikant voor geschreven, incl. arbeidsloon, voorrijdkosten gedurende 365 dagen per jaar 24 uur per dag.
Mocht je adressen zoeken, laat maar weten ik geef het je graag.

JohanWB
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 feb 2010 14:27

Re: Iemand ervaring met het leasen van een CV installatie

Ongelezen bericht door JohanWB » 10 feb 2010 14:37

Wat ik hier niet lees en wat zeker belangrijk is:

Een lease ketel is deels aftrekbaar van de belasting (woningonderhoud!!!) :wink:

Dus dat scheelt ook alweer een paar Euries per jaar die je kan aftrekken van de meerkosten t.o.v. een koop ketel.

Ik heb de afgelopen 7 jaar geen nadelen meegemaakt en een goede service
van de installateur ontvangen.

Gesloten