Anderen reden voor QR-Code?

lievemarie
Berichten: 141
Lid geworden op: 15 sep 2021 18:26

Re: Anderen reden voor QR-Code?

Ongelezen bericht door lievemarie »

sylvesterb schreef:
25 sep 2021 11:00

Dat bepaalde groepen denken dat de QR codes voor andere zaken gebruikt gaan worden. Baudet had het al over CO2 verbruik registratie, moet zich eens verdiepen in hoe de techniek is rond deze app. Zoals uitgebreid in de media aangegeven kunnen ze niet eens een QR code achteraf deactiveren.

Als de regering de bevolking zou willen volgen dan zijn daar veel betere technieken voor en vrijwel iedereen heeft als een Iphone of een Android telefoon en die zijn gewoon verbonden met het internet. Met je telefoon aan ben je tot 1,5m nauwkeurig te vinden als ze dit zouden willen, hiervoor hebben ze geen QR code nodig. Juist voor onze privacy te waarborgen is gebruik gemaakt van een QR code.


Baudet kun je toch zowiezo al niet serieus nemen?

Nijogeth
Berichten: 6518
Lid geworden op: 28 apr 2017 19:51

Re: Anderen reden voor QR-Code?

Ongelezen bericht door Nijogeth »

sylvesterb schreef:
25 sep 2021 11:00
Het heeft niets met asociaal of gevaarlijk te maken. Het probleem is dat je circa 1,8 miljoen mensen hebt die niet gevaccineerd zijn zij lopen een groter risico op complicaties bij een besmetting met Corona, we hebben niet bij een nieuwe uitbraak voldoende IC bedden om die groep plus de normale besmettingen vanuit de gevaccineerde groep te behandelen. Lastige is dat de situatie nu erg stabiel is, de IC bedden die bezet worden voor Corona patiënten zakt gestaagd.

De laatste keer dat we een risico namen in de versoepelingen steeg het aantal besmettingen naar 10.000 per dag en gingen de IC opnames extreem omhoog. Gelukkig door de vaccinaties bleef dit aantal op 200 steken, echter betekend dit nog steeds een hoge bezetting en we hebben nog een enorme achterstand weg te werken waarbij de IC bedden gewoon nodig zijn.

De vraag is dus wil je opnieuw risico's nemen? En wat gebeurd als je fout gokt dan staat heel NL weer te roepen dat het de schuld is van Rutte en de Jonge.

Je niet laten vaccineren is een keus en keuzes hebben gevolgen. Dit is hetzelfde met een rijbewijs als je meer dan 50km/u te hard rijdt en je wordt gepakt dan ben je hem kwijt. Dat te hard rijden is een keus. Wil je nu naar de kroeg dan moet je een test doen en dan mag je gewoon naar binnen.
Juist doordat die 1,8 miljoen mensen niet gevaccineerd zijn en dus een soort bescherming moeten hebben om de ziekenhuizen niet vol te krijgen, zou het slimmer zijn de gevaccineerden zich te laten testen voor toegang. De kans is namelijk groter dat zijn geen klachten hebben, maar wel besmettelijk zijn. En ze zijn met veel meer. Zoals al vaker gezegd is de kans groter besmet te worden door een gevaccineerd persoon dan door een ongevaccineerd persoon. Dan is het apart dat dadelijk in de horeca eigenlijk de ongevaccineerde een stuk veiliger is om bij te staan dan bij een gevaccineerde staan.

En dat hele gezwam over dat het de vorige zo mis ging zie ik nog steeds niet. Ja, de besmettingen schoten extreem hard omhoog (testen voor toegang testte dan ook meer mensen in een week dan de GGD aankan), maar dat was vrij logisch. Als je ineens allemaal mensen gaat testen die voorheen niet gingen testen, mensen zonder klachten, dan spreidt het virus zich als een olievlek uit. Die mensen (voornamelijk jongeren) zijn nu weer onder de radar en blijven dat nu grotendeels ook doordat ze nu wel gevaccineerd zijn.

Dat van die IC-bezetting is onzin, die ging geleidelijk omhoog en leek helemaal niets te maken de hebben met de opening van de horeca. 26 juni ging het open, tot ver in juli daalde de bezetting nog (19 juli was het bijvoorbeeld nog maar 84). Pas toen de horeca weer lang en breed beperkingen opgelegd kreeg en alles weer moest sluiten, toen schoot de IC-bezetting omhoog.

De vergelijking met 50 km/h te hard rijden is ook onzin. Die regels gelden voor iedere normale persoon. Dat doortrekkende kom je erop dat iedereen zich moet laten testen voor ieders veiligheid of helemaal niemand. Nu laat je persoon A (de gevaccineerde) 170 rijden waar 100 is toegestaan, terwijl je persoon B (ongevaccineerde) met 110 van de weg haalt. Persoon A is de persoon die veel onveiliger bezig is (niet getest, net zo besmettelijk, terwijl persoon B getest is en amper extra gevaar met zich mee brengt), maar persoon B heeft als enige met de gevolgen van te hard rijden te maken.

Nee, gevaccineerd zijn moet je geen voordelen geven. Als het tenminste echt zo normaal zou zijn als iedereen zegt. Niet gevaccineerd zijn moet je ook geen nadelen geven als het echt zo vrij is als er geroepen wordt. Er is geen keuzevrijheid als de ene keuze gevolgen heeft en de andere niet of de gevolgen moeten direct gekoppeld zijn aan de keuze (bijvoorbeeld extra risico lopen op een zwaardere besmetting als je je niet vaccineert of het risico lopen op bijwerkingen als je wel vaccineert).

newmikey
Berichten: 4512
Lid geworden op: 04 jul 2007 15:03

Re: Anderen reden voor QR-Code?

Ongelezen bericht door newmikey »

lievemarie schreef:
25 sep 2021 10:34
Tot gisteren kon iedereen gewoon een kroeg binnenstappen. Maar sinds vandaag is het asociaal en gevaarlijk?
Tot gisteren was er een 1.5 meter regel, ook in de kroeg, het wordt gevaarlijk als je weer boven op elkaar zit en er vervalsers zoals u tussen zit die willens en wetens de regels omzeilen. Asociaal is het opzettelijk misleiden van mensen die zwaar afgerekend kunnen worden als ze u toelaten met een vervalste QR code en het plegen van wat eigenlijk valsheid in geschrifte is.

Lowieze
Berichten: 4348
Lid geworden op: 30 nov 2017 10:09

Re: Anderen reden voor QR-Code?

Ongelezen bericht door Lowieze »

lievemarie schreef:
25 sep 2021 11:31
Baudet kun je toch zowiezo al niet serieus nemen?
Mensen die hun eigen verantwoordelijkheid niet nemen, neem ik sowieso niet serieus, wat ze ook roepen.

ZeerPrivé
Berichten: 2765
Lid geworden op: 27 feb 2017 14:50

Re: Anderen reden voor QR-Code?

Ongelezen bericht door ZeerPrivé »

Dan maar met z'n allen hossen, hijsen en galmen in de kerk, want voor de zoveelste keer meent de kerk boven iedereen en alles verheven te zijn en zich niks aan te hoeven trekken van Corona regels.

Zolang daar geen fikse boetes uitgedeeld gaan worden, geef ik horeca, culturele instellingen enz. groot gelijk als zij zich ook niet aan de regels gaan houden.

Bezoekers van diensten van de Rooms-Katholieke Kerk (RKK) en de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) hoeven vanaf zaterdag geen coronatoegangsbewijs te laten zien na het loslaten van de 1,5 meterregel. Bij de kerkgang wordt geen onderscheid gemaakt tussen mensen die wel of niet gevaccineerd zijn, zeggen bisschoppen van de RKK.

Ook volkszang mag vanaf zaterdag in de kerken weer, meldde de RKK deze week. Maar dan wel onder meer met 1,5 meter afstand en in zigzagformatie.


https://www.telegraaf.nl/nieuws/1042015 ... ronaregels

snuffel1
Berichten: 4231
Lid geworden op: 06 dec 2012 16:14

Re: Anderen reden voor QR-Code?

Ongelezen bericht door snuffel1 »

Toen de nacht horeca weer openging is er massaal gefraudeerd met QR codes door screenshots onder elkaar uit te wisselen en horeca ondernemers die niet actief controleerden. Later bleek ook dat het aantal positieve tests gigantisch toenam en vooral jongeren na een bezoek van die nacht horeca positief getest zijn. Ik heb de beelden op tv gezien en daaruit bleek dat de jongeren het allemaal niet zo nauw namen want een beetje ziek worden is geen ramp en gaat wel weer over. Het besluit om mensen die gevaccineerd zijn middels een aantoonbare QR code toe te laten is te verdedigen omdat de kans om ernstig ziek te worden veel kleiner is geworden dan iemand die niet gevaccineerd is ook toe te laten die er wel ernstig ziek van kan worden. Aan de andere kant is ook te verdedigen om niet te gaan controleren en de verantwoordelijkheid bij de persoon zelf neer te leggen omdat een bezoek in de horeca een eigen keuze is en geen verplichting.

HandigeHarrie
Berichten: 230
Lid geworden op: 04 aug 2018 17:00

Re: Anderen reden voor QR-Code?

Ongelezen bericht door HandigeHarrie »

PeterPeters1966 schreef:
24 sep 2021 17:46
Het is al honderduizend keer gezegd maar velen snappen het niet, willen het niet snappen of doen hun oren dicht als het gezegd wordt: Ja, gevaccineerden kunnen besmet raken en besmettelijk zijn maar de kans dat ze dat worden of zijn is veel en veel lager dan bij niet-gevaccineerden. Niemand heeft ook ooit gezegd dat gevaccineerden 100% veilig zijn. Het beleid is om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken. Maar iedereen snapt dat er altijd besmettingen zullen zijn. Dat is niet anders dan bij alle andere virussen waar we tegen gevaccineerd zijn.

Dus om de vraag van TS te beantwoorden: Anderen zijn slim en jij bent niet zo slim. Of een trol.
Inderdaad, het is (nu meer dan 85% niet meer ernstig ziek wordt van Covid) niet anders dan met andere virussen, dus die toegangsbeperkingen die alleen gelden voor Covid wijken af.

Revoked
Berichten: 1693
Lid geworden op: 28 nov 2017 00:45

Re: Anderen reden voor QR-Code?

Ongelezen bericht door Revoked »

De QR regels hebben we te danken aan de niet-gevaccineerden. Dat hebben ze toch wel in de gaten?
Er is geen reden tot weigeren. En als de niet-gevaccineerden tòch op de IC terecht komen, dan vertrouwen ze ineens wèl op de medische wetenschap? Raar volk.

DeZevendeHenk
Berichten: 382
Lid geworden op: 13 apr 2020 17:32

Re: Anderen reden voor QR-Code?

Ongelezen bericht door DeZevendeHenk »

Revoked schreef:
25 sep 2021 15:02
De QR regels hebben we te danken aan de niet-gevaccineerden. Dat hebben ze toch wel in de gaten?
Er is geen reden tot weigeren. En als de niet-gevaccineerden tòch op de IC terecht komen, dan vertrouwen ze ineens wèl op de medische wetenschap? Raar volk.
Dat zeg je nou maar ik heb gelezen over doctoren die het er maar moeilijk mee hebben sommige mensen er überhaupt van te overtuigen dat ze Covid hebben. Doodziek, maar weigeren de medicijnen en zijn ervan overtuigd dat ze iets op de mouw gespeld wordt. Zelf vind ik het een falen van de psychiatrie dat hier geen diagnose voor gesteld kan worden en een behandeling passend bij de geestelijke kwaal naast de fysieke.

Lowieze
Berichten: 4348
Lid geworden op: 30 nov 2017 10:09

Re: Anderen reden voor QR-Code?

Ongelezen bericht door Lowieze »

DeZevendeHenk schreef:
25 sep 2021 16:57

Dat zeg je nou maar ik heb gelezen over doctoren die het er maar moeilijk mee hebben sommige mensen er überhaupt van te overtuigen dat ze Covid hebben. Doodziek, maar weigeren de medicijnen en zijn ervan overtuigd dat ze iets op de mouw gespeld wordt. Zelf vind ik het een falen van de psychiatrie dat hier geen diagnose voor gesteld kan worden en een behandeling passend bij de geestelijke kwaal naast de fysieke.
Je kunt mensen niet dwingen behandeld te worden door een psychiater, zeker niet als ze er zelf van overtuigd zijn dat ze psychisch niets mankeren :wink:

Nijogeth
Berichten: 6518
Lid geworden op: 28 apr 2017 19:51

Re: Anderen reden voor QR-Code?

Ongelezen bericht door Nijogeth »

Revoked schreef:
25 sep 2021 15:02
Er is geen reden tot weigeren.
Te makkelijk. Voor grote groepen is er geen reden tot vaccinatie als je het op persoonlijk niveau bekijkt. Zullen we mensen vrij laten en hun eigen redenen laten hebben voor wel of niet vaccineren. Dan kun je alsnog het gesprek aangaan, maar zeggen dat er geen reden is, is te makkelijk, want iedereen heeft zijn eigen redenen.

Revoked
Berichten: 1693
Lid geworden op: 28 nov 2017 00:45

Re: Anderen reden voor QR-Code?

Ongelezen bericht door Revoked »

Nijogeth schreef:
25 sep 2021 18:46
Revoked schreef:
25 sep 2021 15:02
Er is geen reden tot weigeren.
Te makkelijk... Zullen we mensen vrij laten..
Nee. Nu misbruiken ze hun keuzevrijheid om andermans bewegingsvrijheid in te perken. Genoeg is genoeg. Verplicht inenten of lekker thuisblijven, in je hut. Geen gezeik. Klaar. Nu dus de QR, en daarmee is hetzelfde bereikt. Alleen wordt de verantwoordelijkheid afgeschoven op ondernemers, en dat kan de bedoeling niet zijn.

Nijogeth
Berichten: 6518
Lid geworden op: 28 apr 2017 19:51

Re: Anderen reden voor QR-Code?

Ongelezen bericht door Nijogeth »

Grote onzin, de meesten vinden het geen probleem als alles open wordt gegooid. Dat risico willen ze wel nemen. De bewegingsvrijheid wordt ingeperkt door de overheid en niemand anders.

In plaats van een zondebok te nemen, misschien gewoon eens de overheid aan durven kijken, die daadwerkelijk beslissen dat er beperkingen blijven.

Lady1234
Berichten: 18831
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Anderen reden voor QR-Code?

Ongelezen bericht door Lady1234 »

En gelukkig doet de overheid dat. Maar u hebt toch helemaal geen beperkingen? Want u hebt zich, om uw baas te plezieren, laten vaccineren. Mooi, kunt u overal naar binnen, eten, plassen, drinken, kijken. Wat wil een mens nog meer?

Erthanax
Berichten: 6990
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Anderen reden voor QR-Code?

Ongelezen bericht door Erthanax »

Ach, als ik de berichten in de media zie, in combinatie met wat ik zelf waarneem en van anderen hoor, proberen de meeste klanten ("gasten") en uitbaters zich vrij netjes aan de toegangsmaatregelen te houden.

HandigeHarrie
Berichten: 230
Lid geworden op: 04 aug 2018 17:00

Re: Anderen reden voor QR-Code?

Ongelezen bericht door HandigeHarrie »

Radar schreef:
24 sep 2021 12:49
Deze discussie kan beter in het algemene coronatopic worden gevoerd:
viewtopic.php?f=162&t=197467
Hier ben ik het niet mee eens, dit QR-topic gaat over de controle-maatschappij

Jablan
Berichten: 3962
Lid geworden op: 24 jan 2005 20:49

Re: Anderen reden voor QR-Code?

Ongelezen bericht door Jablan »

En die discussie is voornamelijk online onder bepaalde groepen. In de echte wereld gaat het allemaal soepeler.

Ik_weet_niet_alles
Berichten: 559
Lid geworden op: 18 sep 2020 14:49

Re: Anderen reden voor QR-Code?

Ongelezen bericht door Ik_weet_niet_alles »

snuffel1 schreef:
24 sep 2021 18:42
...Hypothetisch, je schaft de toegangsbewijzenplicht af en laat iedereen die niet gevaccineerd is toe dan worden de ongevaccineerden wel ernstig ziek terwijl jij als gevaccineerde wel tegen het virus beschermd bent dus minder ziek wordt. ....................
Volgens mij is dat toch wel de omgekeerde wereld. Gevaccineerden moeten op basis van deze stelling er voor zorgen dat niet gevaccineerden geen corona krijgen door wel gevaccineerden.

Nijogeth
Berichten: 6518
Lid geworden op: 28 apr 2017 19:51

Re: Anderen reden voor QR-Code?

Ongelezen bericht door Nijogeth »

Dat is de stelling van velen, zelfs de regering. De ongevaccineerden vragen er niet om beschermd te worden, maar schijnbaar vinden veel mensen dat gevaccineerden en de regering er voor moeten zorgen dat dat gebeurt. En als daar voor gezorgd wordt door maatregelen, dan is het schijnbaar weer de schuld van de ongevaccineerden.

sylvesterb
Berichten: 4789
Lid geworden op: 26 apr 2015 10:52

Re: Anderen reden voor QR-Code?

Ongelezen bericht door sylvesterb »

Nijogeth schreef:
25 sep 2021 22:49
In plaats van een zondebok te nemen, misschien gewoon eens de overheid aan durven kijken, die daadwerkelijk beslissen dat er beperkingen blijven.
Want in juni waren we zo begripvol richting het kabinet toen het fout ging? Volgens mij is het zoeken naar een zondebok iets wat in het Nederlandse DNA zit.

Gesloten