LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] makelaar en huis voor mensen zonder kinderen

Ben je benadeeld of juist goed geholpen door een makelaar? Geef hier jouw mening.
edith59
Berichten: 44
Lid geworden op: 04 okt 2008 21:33

makelaar en huis voor mensen zonder kinderen

Ongelezen bericht door edith59 » 26 jul 2009 19:23

Ons huis is gebouwd door twee mensen (door ons) zonder kinderen.(dat kunnen dus ook mensen zijn van wie de kinderen al uit huis zijn..toch??)..Dus veel ruimte, niet allemaal kleine (slaap) kamertjes mooie dingen die kapot kunnen of beschadigd kunnen raken, veel duurzame spullen etc. Omdat we het willen verkopen hebben we een hele goeie makelaar in de hand genomen...dat was ze..tot nu toe. Toen ik vertelde dat ons huis niet echt geschikt is/gebouwd is voor gezinnen maar meer voor een of twee personen, was ze stomverbaasd en riep uit: dan is het onverkoopbaar! ben ik nou gek of worden er alleen huizen voor gezinnen gebouwd in Nederland???

Bosjesman
Berichten: 253
Lid geworden op: 15 feb 2007 14:09

Re: makelaar en huis voor mensen zonder kinderen

Ongelezen bericht door Bosjesman » 27 jul 2009 20:26

de markt wordt wel erg beperkt, voor zo'n specifieke doelgroep.

Demografisch leert de ervaring dat de meeste mensen die nu met z'n 2-en zijn, toch kijken naar gezinsuitbreiding en tja, een huis koopt 'men' toch met het oog op de toekomst, dus helemaal ongelijk kan ik jullie makelaar niet geven.

Hoe mooi en netjes de rest van het huis ook is, de eerste schifting is toch op basis van aantal slaapkamers.

edith59
Berichten: 44
Lid geworden op: 04 okt 2008 21:33

Re: makelaar en huis voor mensen zonder kinderen

Ongelezen bericht door edith59 » 27 jul 2009 22:41

dat zal inderdaad vaak zo gaan..zelf heb ik nog nooit een huis bekeken op grond van slaapkamers..is voor mij niet belangijk..en toch ook voor veel mesen in mijn omgeving. Of wel deze hebben geen kinderen, of bij hen zijn de kinderen de deur al uit of zij bouwen wat ze willen en kijken naar andere mogelijkheden van een huis (dat doen wij dus ook..wij kijken naar ligging, grootte, land (paarden) en bijvoorbeeld uitrijmogelijkheden.Volgens de statistieken wordt de groep alleen of tweegaanden steeds groter.... Maar inderdaad zal t grootste deel van de mensheid wel uitgaan van wat jij schrijft.

Bosjesman
Berichten: 253
Lid geworden op: 15 feb 2007 14:09

Re: makelaar en huis voor mensen zonder kinderen

Ongelezen bericht door Bosjesman » 28 jul 2009 07:39

Ik kan best in jouw standpunt komen, en ja de groep alleenstaanden wordt steeds groter.

Jullie makelaar ziet wel in dat verkoop iets meer moeite kost, maar dat is juist een uitdaging: een huis verkopen dat niet aan de 'standaard' voldoet. Laat een makelaar juist die pluspunten die jij noemt benadrukken.

Hier in de buurt werkt Thoma samen met een rentmeester, voor dee objecten met ruimte voor paarden enzo. Misschien hebben jullie in de buurt een rentmeesterskantoor of makelaar die zich richt op landelijk wonen?

sjoegel
Berichten: 3081
Lid geworden op: 09 okt 2007 19:19

Re: makelaar en huis voor mensen zonder kinderen

Ongelezen bericht door sjoegel » 28 jul 2009 08:01

Belangrijker is dat je vraagprijs realistisch is. Als het iets te duur is staat het jaren te koop. Zet ook de roze bril af wanneer je kijkt naar de verkoopkansen van je huis.
Wat bosjesman zegt klopt. Vraag eens een rentmeesterskantoor wanneer er wat land bij ligt. Maar land vraagt onderhoud en daar hebben alleen jonge mensen met kinderen zin in.

edith59
Berichten: 44
Lid geworden op: 04 okt 2008 21:33

Re: makelaar en huis voor mensen zonder kinderen

Ongelezen bericht door edith59 » 28 jul 2009 09:04

Zo zie je maar weer hoe anders mensen tegen zaken aan kunnen kijken. Zelf zit ik in de wereld van paardenliefhebbers en houders..Iedereen daar is opzoek naar meer grond en velen gaan daarvoor zelfs helemaal naar duitsland. Jong en oud..vaak juist ouderen omdat die meer middelen hebben. De vraagprijs komt natuurlijk niet uit de lucht vallen..we hebben het huis natuurlijk laten taxeren en men komt uit tussen de 4 en 4,5 ton..dat houden wij dus aan. We hebben inderdaad een huis voor een kleine doelgroep en zijn ons daar van bewust..ook toen we het gingen bouwen maar zo zijn er zoveel huizen voor bepaalde groepen dat lijkt ons geen probleem. Wat mij verraste was de beperktheid van denken bij onze makelaar en dat deed me reageren op deze site. Wel fijn dat er zoveel mensen mee willen denken..dank jullie wel. gr edith

Amie
Berichten: 23
Lid geworden op: 11 jan 2009 13:56

Re: makelaar en huis voor mensen zonder kinderen

Ongelezen bericht door Amie » 29 jul 2009 17:58

Wij hadden een makelaar die in het begin razend enthousiast was, nee ons huis zou in no time verkocht worden. Het zou zichzelf verkopen. Nou dat viel tegen want ondanks dat het een NVM makelaar is kon de man absoluut geen normale rondleiding geven. Om een lang verhaal kort te maken. Ons huis dat 3 jaar te koop heeft gestaan, we hebben we het van ellende uit de verkoop gehaald. Goede verkopende makelaars zijn met een lantaarn te zoeken. Het verkopen moet ze in hun bloed zitten. Jarenlang zijn ze verziekt geweest doordat er een tekort aan woningen was en zo gauw er een huis in de verkoop kwam was er altijd wel een liefhebber. Van kijkshop verkoper naar een echte, dat is niet voor veel makelaars weggelegd. We wachten nog even en dan gaan we eens naar een goede makelaar op zoek. We weten nu dat er ook kwakzalvers rondlopen.

stofzuigertje

Re: makelaar en huis voor mensen zonder kinderen

Ongelezen bericht door stofzuigertje » 29 jul 2009 18:24

Hoewel ook goede makelaars wel eens met een huis erg lang blijven zitten, soms wil de verkoper niet dalen in prijs of is niet altijd beschikbaar voor een kijker....

Maar ook als het wel goed gaat, de tekst moet U in overleg maken en als je niet tevreden bent verder zoeken en kijk ook naar de makelaar hoeveel ze hoe snel verkopen, via www.jaap.nl kunt U meer info vinden over makelaars als je wilt verkopen!

Wel krijg je dan meestal reclame (spam) van andere diensten die ook naar U toe worden gezonden.
Dit is alleen wat voor verkopers interessant zou kunnen zijn.
Dus geen Viagra of zo...

aankoopmakelaardij
Berichten: 4
Lid geworden op: 08 aug 2009 19:53

Re: makelaar en huis voor mensen zonder kinderen

Ongelezen bericht door aankoopmakelaardij » 08 aug 2009 20:59

@Edith,

Bedenk dat op elk potje een dekseltje past oftewel voor elk huis is een koper te vinden. Het is, gezien de courantheid van uw object, waarschijnlijk dat er een lang verkooptraject in het verschiet ligt. Daar zijn de verkopende makelaars niet zo happig op.
Mijn mening is dat een goede verkopend makelaar z'n bijzonder object als het uwe juist als een uitdaging zou moeten zien.
Mijn advies: snel op zoek naar een andere makelaar en wellicht iemand die ervaring en contacten heeft in de hippische makelaardij.

M.vr.gr.

edith59
Berichten: 44
Lid geworden op: 04 okt 2008 21:33

Re: makelaar en huis voor mensen zonder kinderen

Ongelezen bericht door edith59 » 08 aug 2009 21:11

Wat leuk!!! dat u zo positief reageert. Zelf zijn we heel trots op het huis..we maken nu de laatste dingen af...en denken dat er zeker mensen zijn die het graag zouden willen kopen. We hebben even overwogen "makelaarsland" te doen..maar er zitten wat haken en ogen aan..denk ik. Nu ben ik gewoon bezig met mn website.daar staat ons verhaal en de bijzonderheden op...en heb al verschillende advertenties lopende..waaronder PaardenHuis van het blad de Hoefslag... We zullen zien. Heel erg bedankt voor de leuke reactie! gr edith

DaPowerrr
Berichten: 67
Lid geworden op: 07 nov 2006 16:58

Re: makelaar en huis voor mensen zonder kinderen

Ongelezen bericht door DaPowerrr » 09 aug 2009 13:35

Weet je Edith, voor alles is een markt, dus ook voor jullie huis.
Als ik alleen al naar onszelf kijk, voldoen wij eigenlijk aan wat jouw doelgroep zou zijn, geen kinderen en ook geen wens, maar wel op zoek naar ruimte.

Maar wij hebben dan weer een ander probleem, ik zit namelijk in een elektrische rolstoel, met als gevolg dat er dan ineens weer kweeniehoeveel minder huizen in aanmerking komen omdat de voorzieningen niet beneden zijn of beneden te realiseren.

Ergo, aan alle kanten is het op dit moment moeilijker zaken doen!

Geef niet op hoor! Zolang je realistisch bent in je vraagprijs en je weet een duidelijke visie op papier te krijgen is er uiteindelijk altijd een koper!

Succes!

edith59
Berichten: 44
Lid geworden op: 04 okt 2008 21:33

Re: makelaar en huis voor mensen zonder kinderen

Ongelezen bericht door edith59 » 09 aug 2009 20:12

Ha DaPowerrr, ach we zullen inderdaad wel zien..al die negatieve reacties trek ik me niets van aan. Behalve dat ons huis inderdaad een bovenverdieping heeft (beneden is alles drempel vrij) ligt het waarschijnlijk ook niet op je route...Groningen platteland vlak bij de eemshaven/uithuizen/roodenschool. Ben je op zoek dan?

DaPowerrr
Berichten: 67
Lid geworden op: 07 nov 2006 16:58

Re: makelaar en huis voor mensen zonder kinderen

Ongelezen bericht door DaPowerrr » 09 aug 2009 20:38

En of we op zoek zijn, al zo'n 1,5 jaar. Maar helaas inderdaad niet in jouw regio...

Ik kom uit het land van Mandemakers, Waalwijk en omstreken.
(overigens staat deze naam noemen op het forum ongeveer gelijk aan vloeken geloof ik, maar dat geheel terzijde :wink: )

Hier in de regio is juist alles zo verschrikkelijk volgebouwd dat er weinig echt mooie plaatsen zijn om te wonen. En een boerderijtje die dan vervolgens nog de tuin overkeken heeft door de aangrenzende woonwijk is niet mijn woonwens.

Verre van zelfs... Ben niet helemaal anti-buur maar kom een heel eind :wink:

Ach, zo hebben we allemaal wel wat!

Ik hoop dat het met de verkoop van jouw huis wel goed komt! Misschien kun je als je toch voor met een makelaar kiest, een visie uitzetten over jullie woning. Want hoewel het nu niet (of minder) geschikt is voor gezinnen, is het dat misschien wel te maken.

Wanneer mensen niet alleen de (huidige) onmogelijkheden zien, maar juist ook de mogelijkheden, kan dat misschien net het extra stapje zijn om toch eens bij jullie te kijken.

Vraag ook eens aan bekenden misschien, wat zou jij doen als je zo'n huis zou hebben als het onze. Komt soms nog tot verrassende ideeën die je dan weer in bijvoorbeeld een moodboard of tekening kan verwerken.

Dan hoef je dat nog niet te doen, maar je kunt wel aan geïnteresseerden laten zien dat er meer mogelijk is dan in de huidige situatie. (denk dan bijvoorbeeld ook aan bij de gemeente informeren wat de mogelijkheden eventueel zouden zijn voor een aan- of opbouw, voor het geval dat dat het gezins-"probleem" zou kunnen oplossen)

Vaak als je namelijk zelf een huis bouwt, of er langere tijd woont, ben je geneigd om niet meer voorbij het huidige te kijken (tenminste, dat ervaar ik in mijn omgeving nogal). Terwijl een frisse blik dan ineens een "oh ja" teweeg brengt.

Wie weet?

edith59
Berichten: 44
Lid geworden op: 04 okt 2008 21:33

Re: makelaar en huis voor mensen zonder kinderen

Ongelezen bericht door edith59 » 09 aug 2009 21:38

Waarom is mandemakers vloeken?? een vriendin van mij woont in tilburg en is erg ongelukig daar...wil zo graag naar buiten..beetje grond. We zijn nog maar net begonnen, de eerste advertenties komen over 2 weken vrij.. Het huis is groot zat om in te verbouwn en er kamers in te maken maar wij hebben juist een enorme grote ruimte boven gemaakt omdat we met ons tweetjes zijn, van ruimte houden en we dat erg mooi vinden. Veel huizen benauwen mij door alle kleine hokjes. Goed idee dat van vrienden..dat hebben we ook gedaan maar iedereen vindt het juist mooi zoals het nu is... (vind je het leuk om te kijken? op mn website heb ik ons verhaal geschreven en ben ik bezig met de verkoopinfo..is nog niet af) We zijn de laatste zaken aan het afmaken en na onze vakantie blijft alleen de badkamer nog te doen..die hebben we speciaal als laatste omdat onze ervaring is dat mensen die vaak uitbreken om in eigen stijl om te zetten...zo zonde van alle materialen en al het werk..vandaar. We gaan dus zeg maar begin sept van start met verkopen..en onze makelaar hijgt in onze nek want die wil dat zij het gaat doen..maar ik wil het eerst zelf proberen..we zullen zien..ik zal je het laten weten als er kopers zijnahhaah,

gr edith

DaPowerrr
Berichten: 67
Lid geworden op: 07 nov 2006 16:58

Re: makelaar en huis voor mensen zonder kinderen

Ongelezen bericht door DaPowerrr » 09 aug 2009 21:54

Hoi Edith,

Waarom Mandemakers vloeken is? Dan kun je beter ook even op het keukendeel van dit forum kijken. :wink:

Ik wil best eens kijken naar hoe je het op je website presenteert hoor.
Ik zal je wel even een mailtje sturen want ik zie dat ik mijn mail niet in mijn kopregel heb staan.

Ik snap wel dat je vriendin in Tilburg ongelukkig is... Zou ik ook zijn. Zonder mensen voor het hoofd te willen stoten zou ik er nog niet .... gevonden willen worden... Persoonlijke mening mensen, neem het me niet kwalijk!

Maar goed, ik ga je even mailen nu, ik snap precies wat je bedoeld qua laatste zaken doen hoor!

Groet, Daan

edith59
Berichten: 44
Lid geworden op: 04 okt 2008 21:33

Re: makelaar en huis voor mensen zonder kinderen

Ongelezen bericht door edith59 » 09 aug 2009 22:15

Ha Daan, heb net een ellendige sitepag afgesloten met daarop vreselijke mensen..alleen maar schelden, kwetsen en schreeuwen, we zijn kinderhaters, onderwijs denkt alleen aan geld verdienen, kinderen moeten op hun tenen lopen door idioten zoals wij hier op het forum die bewust om welke reden dan ook niet aan kinderen zijn begonnen...ben er mee gestopt kost teveel enrgie. Ga dus ook maar niet naar keukenafdelingen..weet wat me te wachten staathahaha nee ik zou er ook nog niet dood gevonden willen wordenhahahahah! Stuur maar..ik zal je mn site doorgeven. gr edith

DaPowerrr
Berichten: 67
Lid geworden op: 07 nov 2006 16:58

Re: makelaar en huis voor mensen zonder kinderen

Ongelezen bericht door DaPowerrr » 10 aug 2009 10:02

Hahahaha, sjow, dan wordt je wel ineens benieuwd op welke pagina jij in vredesnaam geweest bent hahahahaha.

Want kinderhater ben ik niet hoor! Ben gewoon "not made to be a mommy".
Ik heb je gemaild. Komt allemaal goed :wink:

Gr. Daan

edith59
Berichten: 44
Lid geworden op: 04 okt 2008 21:33

Re: makelaar en huis voor mensen zonder kinderen

Ongelezen bericht door edith59 » 10 aug 2009 11:48

de pagina gaat over kamperen zonder kinderen..oftewel kindervrije kampings..daar zit een henri op en een marnogiets... wat betekent sjow? heb je mail ontvangen.

DaPowerrr
Berichten: 67
Lid geworden op: 07 nov 2006 16:58

Re: makelaar en huis voor mensen zonder kinderen

Ongelezen bericht door DaPowerrr » 10 aug 2009 12:00

Sjow = zoooo heeeeeeeeeeeee, maar dan anders.

Gesloten