[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Mag een verhuurder zo handelen met aanbieden van woning?
Pagina 1 van 1

Mag een verhuurder zo handelen met aanbieden van woning?

Geplaatst: 17 nov 2017 17:50
door Marcel#1982
Er worden 6 nieuwbouw huur Levensloop woningen gebouwd bij ons in het dorp. Nu heeft mijn moeder hier veel interesse in en hebben we hier via de website van zuidwestwonen.nl op gereageerd.
Bij bijna alle woningen staat mijn moeder op de 2e plaats maar nu blijkt dat men deze positie ineens niet gaat aanhouden en komt men met de melding de website kan de methode die wij hanteren niet aan.

Men zegt nu, en dit staat ook in de advertentie, De inschrijfduur op zuidwestwonen.nl is bepalend. Verder gelden de volgende selectiecriteria: dat eerst mensen die al huren in dezelfde woonplaats bij de woningbouw vereniging voorrang hebben en mensen die bij dezelfde huurder huren binnen dezelfde gemeente hebben voorrang.
Zoals ook eerder gezegd de website zuidwestwonen.nl kent deze manier van verhuren niet dus uiteindelijk zie je staan dat je 2e of 3e geworden bent voor een huis en dat klopt dus niet want iemand die op positie 16 staat zou nog gewoon voor iemand met positie 1 of 2 kunnen gaan. Zie bijlage.

Mag dit zomaar gedaan worden? Je zou verwachten dat, omdat je alleen maar via de website kan reageren op de woning, alle manieren dat een woning kan aangeboden kunnen worden aanwezig zijn. Nu zie je iets staan wat uiteindelijk dus niet de waarheid blijkt te zijn en kan er uiteindelijk alsnog gesjoemeld worden met de inschijvingen op de woning.

Re: Mag een verhuurder zo handelen met aanbieden van woning?

Geplaatst: 18 nov 2017 18:24
door Nijogeth
Het lijkt me dat je gewoon plek 2 hebt en dat pas naar die plekken wordt gekeken en als de mensen met prioriteit eerst zijn geweest.

Re: Mag een verhuurder zo handelen met aanbieden van woning?

Geplaatst: 18 nov 2017 20:23
door witte angora
Dit kan, en mag. Een gemeente mag voorwaarden stellen aan het verhuren van woningen aan bepaalde doelgroepen. En dan is inderdaad niet altijd zichtbaar op welke plek je staat. Dat maakt ook niet zoveel uit, als alle nummers 1 de woning nemen, komt je moeder sowieso niet in aanmerking.

Daarbij kunnen er ook urgenten reageren; dan maakt je moeder ook geen kans.

Hetzelfde als bij seniorenwoningen, bijvoorbeeld 55+: jongeren kunnen reageren, maar 55+ die zich later hebben ingeschreven komen toch eerst aan bod. Ook al is dat in de ranglijst niet te zien.

De plek op de lijst is alleen maar een indicatie, meer niet.